Englanti

Dinosaurusfanin Lontoo

20.9.2017

Lontoo tarjoaa jokaiselle jotakin: se on must-kohde ainakin kaikille kulinaristeille, trendien etsijöille, museoiden ystäville – ja myös meille dinosaurusfaneille! Perheen pienemmät dinosaurusintoilijat pääsevät London Children’s Museumissa jopa pukeutumaan saurusasuihin, kun taas isommat fanaatikot voivat nauttia dinosauruksista vaikkapa iltapäiväteellä.

Luonnonhistoriallinen museo

Dinosaurusfanin itsestäänselvä ykköskohde Lontoossa on Luonnonhistoriallinen museo, jonka dinosaurusosastolla on muun muassa liikkuva ja ääntelevä Tyrannosaurus sekä useita luurankoja, fossiileja ja paljon muuta kiinnostavaa. Lisäksi yksi valtavan museon monista ruokapaikoista, The T.rex Grill, on sisustettu dinosaurusteemaisesti. Kotiin vietäväksi museosta voi ostaa muun muassa pehmodinosauruksia ja muuta teematavaraa Dino Storesta.


Lontoo luonnonhistoriallinen museo

Lontoo museo kauppa

 

Dinosauruskeksejä iltapäiväteellä

Lähellä Luonnonhistoriallista museota ja Tiedemuseota sijaitseva Ampersand Hotel tarjoilee museoiden teemaan sopivaa iltapäiväteetä. Osa herkuista tarjoillaan esimerkiksi koeputkista, ja tarjottimelta löytyy myös ”fossiileja” ja dinosauruspikkuleipiä. Tästä iltapäiväteestä voit lukea lisää Out of Office -blogista (ja muita hyväksi havaittuja Lontoon teetarjoiluja löydät tästä jutustani).


Lontoo iltapäivätee afternoon tea
Kuva: Ampersand Hotel

Dinosaurusminigolfia

Dinosaurusteemaista minigolfia voi pelata Lontoossa peräti kolmessa eri paikassa: Jurassic Encounterissa New Maldenissa, Mr Mulligan’s Dino Golfissa Sidcupissa, ja Dinosaur Escapessa Northoltissa.


Lontoo tekemistä
Kuva: Mr Mulligan’s

Dinodineri

Julkkiskokin nimikkoravintolassa Jamie Oliver’s Dinerissa syödään mm. aidon kokoisen allosauruksen ja muun ”dinersaurus”-taiteen koristamassa salissa. Sisustuksen on suunnitellut dinosaurustaiteestaan tuttu Jay Jay Burridge. Teema ei ikävä kyllä jatku ruokaan tai juomaan asti.


Lontoo Jamie Oliver ravintola
Kuva: Creativereview.co.uk

Dinosauruspuisto

Lontoo on tunnettu kauniista puistoistaan, mutta vain yhdessä niistä voi kohdata dinosauruksia. Crystal Palace Parkin sukupuuttoon kuolleita eläimiä (nähtävillä on siis paljon muitakin lajeja kuin dinosauruksia) esittävät patsaat ovat alunperin jo vuodelta 1854: ne on sittemmin restauroitu vuonna 2002 ja ne ovat nykyään suojeltuja kohteita.


Lontoo puisto
Plesiosaurus. Kuva: Chris Sampson (220511-026 CPS Uploaded by FunkMonk) CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Lastenmuseon dino-osasto

London Children’s Museumin dinosaurusnäyttelyssä perheen pienimmät pääsevät paitsi katselemaan dinosauruksia niin myös leikkimään paleontologeja ja kaivamaan fossiileja. Ja mikä parasta lapset voivat täällä myös pukeutua dinosauruksiksi!


Lontoo lasten kanssa
Kuva: London Children’s Museum

Lontoosta löytyy siis monipuolista ja kivaa dinosaurustekemistä isoille ja pienille faneille. Mutta kyllä mun mielestä aikuisillekin pitäisi olla tarjolla mahdollisuus pukeutua dinosaurukseksi!


 • Johanna @Out of Office
  22.9.2017 at 02:41

  Kiitos linkityksestä! <3

  Hieno dinosaurusteemainen juttu, tätä tullaan varmasti lukemaan innokkaasti Lontoon suuntaan matkaavissa lapsiperheissä!

  • Emma
   25.9.2017 at 21:44

   Ole hyvä 🙂 Tän lähemmäs lapsiperhejuttuja ei varmaan meidän blogissa sitten muuten päästäkään 😀