Englanti

Megabussilla Lontoosta Cornwalliin

10.3.2016

Megabus on brittien ja keski-Euroopan oma Onnibussi – bussimatkoja alkaen 1 punta! Valinta junan (noin 70 puntaa) ja Megabussin (10 puntaa) välillä siitä kumpi saa kyyditä meidät Lontoosta Englannin lounaisimpaan kärkeen Cornwalliin ja kolmen vuorokauden kuluttua takaisin oli siis aika helppo. Säästöä menopaluun kohdalla 120 puntaa / hlö. Ka-ching!


Kuva: Wikipedia


Olimme buukanneet itsemme iltalennolle Helsingistä Lontoon Heathrowlle niin, että lennon oli määrä laskeutua klo 20.40, ja ostaneet liput yö-Megabussiin, joka lähtisi Lontoon Victoria-bussiasemalta klo 23.30. Optimismin oli määrä sekoittua siis lievään stressiin ihan viime metreille saakka, sillä ideaalitilanteessa kaikkeen hässäkkään välillä laskeutuminen – bussin löytäminen Victorialta olisi voinut varata ainakin tunnin lisää aikaa.

Matkan Heathrowlta Victorialle voi taittaa muutamalla eri tavalla: tubella (yksi vaihto, hinta kuusi puntaa, kesto vajaa tunti), Heathrow Express -junan ja tuben yhdistelmällä (hinta riippuu siitä kuinka aikaisin ostaa liput Heathrow Expressiin, joka tapauksessa kallein mutta myös nopein yhteys) tai National Express -bussilla (suora bussi Victorian asemalle, hinta 6 puntaa, kesto vajaa tunti). Me valitsimme näistä bussin syystä suoraan Victorialle.

Victorian asemalla kokeneemmat Megabus-matkustajat olivat saapuneet bussin lähtöportille jonottamaan hyvissä ajoin, me jonon häntäpäässä saimme bussista sitten ne istumapaikat mitkä olivat jäljellä. Tästä viisastuneina onnistuimme paluumatkalla rynnimään bussiin ensimmäisinä ja saimme koko takapenkin (5 penkkiä)  käyttöön meille kahdelle. Eipä sillä, loput bussin paikat ovat jotakuinkin samanarvoisia, tosin ihan eturivissä tuntui olevan kovin kylmä ja vessan vieressäkään ei pitkällä matkalla ehkä olisi se kaikkein rauhallisin paikka.


DSC_0774


Megabussien varustelu

Megabussit ovat uusia ja hyvin varusteltuja ja niissä toimi myös wifi (tosin mennessä paremmin kuin tullessa). Jokaisen penkin yhteydessä oli myös sekä pistorasia että usb-latauspaikka. Very convenient! Ainoat miinukset ovat se, että penkit eivät taivu taaksepäin kuin pari senttiä ja vessa on ainakin tietyissä bussimalleissa käsittämättömän pieni koppi.

Yöbussi Cornwalliin matkaa Lontoosta noin 8 tuntia. Bussi pysähtyy kaikkiaan seitsemällä paikkakunnalla matkan varrella, mutta ei muuten tee ylimääräisiä pysähdyksiä. Mennessä unensaantia haittasi ilmastointi (ensin jääkylmällä ja jonkun käytyä pyytämässä kuskilta sen laittamista pois päältä se käännettiin loppumatkaksi tulikuumalle) ja bussissa koko yön päällä olleet valot (koska näistä ei kukaan kokeneemmista Megabus-matkustajista huomauttanut, ajattelin niiden kuuluvan asiaan). Paluumatkalla ilmastoinnin suhteen ei ollut mitään valittamista ja vielä valotkin olivat koko matkan pois päältä, ja niinpä yllätinkin itseni uinumalla arviolta jopa puolet matkasta.

Tällä kokemuksella suosittelen ehdottomasti ainakin tsekkaamaan Megabussin hinnat kun suunnittelet vastaavia sisäisiä siirtymiä julkisilla. Kokeilisin mieluusti myös yöjunaa, mutta tällä hintaerolla kallistun kyllä seuraavallakin kerralla bussiin.

Ja vaikka Lontoo on upea matkakohde ja siellä riittäisi nähtävää vaikka kuinka pitkäksi ajaksi, niin näillä bussilippujen hinnoilla kannattaa kyllä suunnitella pistäytymistä muuallekin. Mun tekis seuraavaksi vähän mieli Walesiin….

PS. Lue myös jutut siitä mitä me siellä Cornwallissa oikein tehtiin täältä.