Suomi

Tampereen parhaat aamiaiset TOP 5

3.2.2023

Aamiainen on uusi brunssi! Ne, jotka ovat seuranneet blogiani aiemmin, tietävät että olen suuri brunssien ystävä. Hyviä viikonloppubrunsseja löytyykin Tampereelta niin paljon, ettei valinnanvara lopu ihan parissa viikonlopussa kesken (brunssiarvioni löydät täältä ja täältä), mutta entäs arkisin sitten? Mistä saa niin herkullisen arkiaamupalan, että se pelastaa koko päivän?

Tässä ovat omat lempiaamiaiseni Tampereella. Nämä viisi kahvilaa ja hotellia tarjoilevat tamperelaisille aamupalaa joka päivä. Viikonloppuisin Pella’s, Lillan ja Pyynikin Oman Kahvila pistävät pöydän vielä koreammaksi brunssilla, ja Tammerissa ja 4 vuodenajassa tarjoillaan samaa, herkullista aamiaista niin arkena kuin viikonloppunakin.

Pella’s Cafen aamiainen paraatipaikalla Hämeenkadulla

Supersuosittu Pella’s Cafe löytyy paraatipaikalta Hämeenkadun ja Koskikadun kulmasta. Pella’sin aamiainen on aina maukas ja laadukas ja jotain muuta kuin peruseinestä. Pella’sin valikoiman parhautta on omasta mielestäni itse tehdyt riisipiirakat munavoilla, mehukas oikeista munista paistettu munakas sekä muheva suklaakakku. Niiden lisäksi tarjolla on muun muassa leipiä ja croissantteja monenlaisten leikkeleiden, juustojen ja vihannesten kanssa, jugurttia, mysliä ja puuroa, herkullista chiavanukasta, tuoreita hedelmiä, smoothieita ja mehuja. Pella’sissa on aina tarjolla myös gluteenittomia vaihtoehtoja ja ennakkoon tilaamalla järjestyy myös vegaaninen aamiainen.

Pella’s Cafen aamiaisbuffet maksaa 15,10 € ja se on tarjolla arkisin klo 8.00-10.30.


20220906_091620


Pyymäen Oman aamiainen

Pyymäen Oman arkiaamiainen on back ja se on ilouutinen aamiaisten ystäville! Viikonloppuisin Pyymäellä tarjoillaan pöytiintarjoiltavaa brunssia, mutta arkisin on jälleen saatavilla perinteinen noutopöytäaamiainen. Aamiaispöydästä löytyy oman leipomon leipiä, croissantteja ja riisipiirakoita, niiden päälle juustoja, leikkeleitä ja vihanneksia, puuroa ja jugurttia, smoothieta ja kahvia/teetä. Pyymäen Oman sijainti on muuten erityisen kätevä jos olet hyppäämässä aamiaisen jälkeen junaan!

Pyymäen Oman aamupala on tarjolla arkisin klo 7.30-10.00 hintaan 12,90.


Pyymaen_aamupala_1
Pyymaen_aamupala_2


Lillan Hotel & Cafén aamiainen

Runsaan ja monipuolisen tarjonnan lisäksi arvostan niin aamiais- kuin missä tahansa muussakin ruokailupaikassa ympäristöä. Mitä uniikimpi ja elämyksellisempi, sen parempi! Seuraavat kolme aamiaispaikkaa lukeutuvatkin oikeastaan kaikki tähän sarjaan: paitsi että ruoka on hyvää, niin yhtä lailla nämä kannattaa tsekata ympäristön ja tunnelman takia.

Lillan Hotel (hotellin puoli on vielä testaamatta, mutta aion joku kerta kyllä hemmotella itseäni myös yöpymisellä täällä!) on pieni putiikkihotelli suloisella Viinikan puutaloalueella. Hotellin yhteydessä on pieni ravintola, joka tarjoilee arkiaamuisin aamiaista myös muille kuin hotellin asiakkaille (ja viikonloppuisin brunssia!). Lillanin aamiainen ei ole se kaikkein halvin, mutta se tarjoillaan niin omalaatuisissa ja kauniissa puitteissa ja laadukkaista lähiruuista koottuna, että se kannattaa kokea! Tarjolla on muun muassa karjalanpiirakoita ja croissantteja, leikkeleitä ja juustoja, jugurttia ja granolaa, uunipuuroa, vihersmoothieta ja itse leivottuja leivonnaisia.

Lillanin aamupala on tarjolla arkisin klo 7-10 hintaan 18,90 €. Huomioi, että aamiaiselle tulee tehdä pöytävaraus netissä.


Lillan_1
Lillan_2
Kuva6


Radisson Blu Grand Hotel Tammerin aamiainen

Historiallinen Hotelli Tammer – nykyään viralliselta ja pitkältä nimeltään Radisson Blu Grand Hotel Tammer – on tamperelainen instituutio. Jos on sattunut käymään niin, että et ole vielä koskaan siellä vieraillut, niin nyt aamiaiselle mars! Aamiainen tarjoillaan yhdessä Tampereen kauneimmista ja juhlavimmista saleista, joten puitteet ovat todellakin vanhan maailman glamour ja grand. Aamupalakattaus on huikean laaja: perusaamupalaruokien (leivät, leikkeleet, puurot, myslit ym.) lisäksi on tarjolla muun muassa mustaamakkaraa, savusilakoita ja virgin mary -drinkkejä. Lopullisesti olin myyty, kun sain pöytään tarjoiltavan (!) kahvin kanssa lämmitettyä maitoa.

Tammerin SuperBreakfast-aamiainen on tarjolla arkisin klo 6.30-10.00 ja viikonloppuisin klo 7.30-11.00 ja sen hinta on 26 €.


Kuva: Visit Tampere, Aki Rask
Tammer_2
Tammer_4
Kuva9


4 vuodenajan aamiainen

4 vuodenaikaa on Kauppahallin tunnelmallinen ranskalainen ravintola, joka on valittu monta kertaa muun muassa Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi. Kauppahallin omalaatuista tunnelmaa kannattaa kuitenkin poiketa haistelemaan ja maistelemaan jo aamusta ranskalaistyyppiselle petit déjeunerille. 4 vuodenajan aamiainen sisältää uppomunaleivän joko Benedict (pekoni), Royale (kylmäsavulohi) tai kasvisversiona, vastapaistetun croissantin hillolla, tuorepuristetun appelsiinimehun sekä cappuccinon (tai vaihtoehtoisesti tavallisen suodatinkahvin tai teen). Ihan oh lá lá ja la vie est belle!

4 vuodenaikaa tarjoilee aamupalaa maanantaista lauantaihin klo 9.00-11.00 hintaan 15 €.


Kauppahalli_1
Kuva10
20230901_161725


Näiden viiden suosikkini lisäksi voin lämpimästi suositella myös Puiston, Café Siilinkarin, Kaffilan ja Keskustorin Aitoleivän aamiaisia. Myös kaikissa keskustan hotelleissa voi ostaa aamiaisen vaikkei yöpyisi hotellissa – esimerkiksi Hotelli Tornissa ja Lapland Hotelleissa (Arena ja Tampere) on aivan loistava aamiainen!

Ja paras edullinen aamiainen löytyy muuten tällä hetkellä Stockmannin katutason Bistro Koo -kahvilasta, jossa saa aamiaista maanantaista perjantaihin klo 8-11 hintaan 8,90!


20230125_092009
Bistro Koon aamiaisella on mm. hyvä leipävalikoima sekä kuvassa näkyvien herkkujen lisäksi mm. jugurttia ja pannukakkuja.


 • Terhi
  24.1.2020 at 21:59

  Aivan mahtavaa, kiitos Emma vinkeistä. Meidän perhe keräilee erilaisia aamupalakokemuksia. Satutko tietämään onko jossain tai jopa kaikissa saatavilla myös gluteeniton vaihtoehto ?

  • Emma
   25.1.2020 at 09:51

   Ole hyvä <3 Mä oon tosi huono kaikissa erikoisruokavalioissa, en koskaan muista kiinnittää huomiota, kun itsellä on niin onnekas tilanne, että kaikkea voi syödä. Tammerissa ainakin muistan nähneeni erikseen gluteenittomia tuotteita, näistä muista en kyllä uskalla sanoa mitään. Pella'sia on kehunut moni gluteeniton myös, on jäänyt mieleen että siellä on mm. gluteenittomia karjalanpiirakoita ja kakkuja.

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  4.2.2023 at 18:27

  Tässä olikin paljon hyviä vaihtoehtoja. Harmillisen vähän tulee aamiaisilla oikeastaan käytyä lukuun ottamatta sellaisia tilanteita, kun tulee jossain yövyttyä. Näissä tilanteissa saatan joskus valita kuitenkin jonkun eri paikan aamiaiselle kuin se, missä milloinkin yövyn. Nytkään en kiitenkaan edes muista, milloin olen viimeksi aamiaiselle käynyt.

  • emma
   12.2.2023 at 23:35

   Mä tykkään aina silloin tällöin käydä arkisinkin aamiaisella, jos lähden vaikka junalla sopivaan aikaan johonkin 🙂