Suomi

Tampereen parhaat aamiaiset TOP 5

3.2.2023

Aamiainen on uusi brunssi! Ne, jotka ovat seuranneet blogiani aiemmin, tietävät että olen suuri brunssien ystävä. Hyviä viikonloppubrunsseja löytyykin Tampereelta niin paljon, ettei valinnanvara lopu ihan parissa viikonlopussa kesken (brunssiarvioni löydät täältä ja täältä), mutta entäs arkisin sitten? Mistä saa niin herkullisen arkiaamupalan, että se pelastaa koko päivän?

Tässä ovat omat lempiaamiaiseni Tampereella. Nämä viisi kahvilaa ja hotellia tarjoilevat tamperelaisille aamupalaa joka päivä. Viikonloppuisin Pella’s, Lillan ja Pyynikin Oman Kahvila pistävät pöydän vielä koreammaksi brunssilla, ja Tammerissa ja 4 vuodenajassa tarjoillaan samaa, herkullista aamiaista niin arkena kuin viikonloppunakin.

Pella’s Cafen aamiainen paraatipaikalla Hämeenkadulla

Supersuosittu Pella’s Cafe löytyy paraatipaikalta Hämeenkadun ja Koskikadun kulmasta. Pella’sin aamiainen on aina maukas ja laadukas ja jotain muuta kuin peruseinestä. Pella’sin valikoiman parhautta on omasta mielestäni itse tehdyt riisipiirakat munavoilla, mehukas oikeista munista paistettu munakas sekä muheva suklaakakku. Niiden lisäksi tarjolla on muun muassa leipiä ja croissantteja monenlaisten leikkeleiden, juustojen ja vihannesten kanssa, jugurttia, mysliä ja puuroa, herkullista chiavanukasta, tuoreita hedelmiä, smoothieita ja mehuja. Pella’sissa on aina tarjolla myös gluteenittomia vaihtoehtoja ja ennakkoon tilaamalla järjestyy myös vegaaninen aamiainen.

Pella’s Cafen aamiaisbuffet maksaa 15,10 € ja se on tarjolla arkisin klo 8.00-10.30.


20220906_091620


Pyymäen Oman aamiainen

Pyymäen Oman arkiaamiainen on back ja se on ilouutinen aamiaisten ystäville! Viikonloppuisin Pyymäellä tarjoillaan pöytiintarjoiltavaa brunssia, mutta arkisin on jälleen saatavilla perinteinen noutopöytäaamiainen. Aamiaispöydästä löytyy oman leipomon leipiä, croissantteja ja riisipiirakoita, niiden päälle juustoja, leikkeleitä ja vihanneksia, tuoreita hedelmiä, munia, puuroa, jugurttia, mysliä sekä smoothieta ja kahvia/teetä. Pyymäen Oman sijainti on muuten erityisen kätevä jos olet hyppäämässä aamiaisen jälkeen junaan!

Pyymäen Oman aamupala on tarjolla arkisin klo 7.30-10.00 hintaan 12,90.


20240227_091404
20240227_094502


Radisson Blu Grand Hotel Tammerin aamiainen

Historiallinen Hotelli Tammer – nykyään viralliselta ja pitkältä nimeltään Radisson Blu Grand Hotel Tammer – on tamperelainen instituutio. Jos on sattunut käymään niin, että et ole vielä koskaan siellä vieraillut, niin nyt aamiaiselle mars! Aamiainen tarjoillaan yhdessä Tampereen kauneimmista ja juhlavimmista saleista, joten puitteet ovat todellakin vanhan maailman glamour ja grand. Aamupalakattaus on huikean laaja: perusaamupalaruokien (leivät, leikkeleet, puurot, myslit ym.) lisäksi on tarjolla muun muassa mustaamakkaraa, savusilakoita ja virgin mary -drinkkejä. Lopullisesti olin myyty, kun sain pöytään tarjoiltavan (!) kahvin kanssa lämmitettyä maitoa.

Tammerin SuperBreakfast-aamiainen on tarjolla arkisin klo 7-10 ja viikonloppuisin klo 7.30-12.00 ja sen hinta on 26 €.


Kuva: Visit Tampere, Aki Rask
Tammer_2
Tammer_4
Kuva9


Cafe de Hallen viikonloppuaamiainen

Tämä loistava aamiaissetti on tarjolla Kauppahallissa lauantaiaamuisin (arkiaamuisinkin Cafe de Hallesta saa toki saa monenlaista aamiaisherkkua, mutta vähän hankalasti hallin aukioloaikojen mukaisesti vasta klo 9 alkaen).

Noutopöydästä löytyy oikein kohtuulliseen hintaan mm. laadukkaat leipätarpeet, Nygrenin savulohta ja rapuherkkua, chia-mangovanukasta, marjoja, hedelmiä ja keksejä. Kahvi kuuluu tietysti hintaan myös. Ja eurolla sai tämän setin päälle vielä kaurapuuroa, jota on kuulemma haudutettu kaksi vuorokautta – maukasta oli!

Cafe de Hallen aamiainen on tarjolla lauantaisin klo 9-11.30 hintaan 14 euroa (+1 eurolla halutessasi puuro kylkeen).


20240309_090714
20240309_090756
20240309_091135


4 vuodenajan aamiainen

Kauppahallissa on pari muutakin hyvää aamiaiskahvilaa. Valitse Kahvila Aniitta jos haluat oikein peritamperelaisen kokemuksen ja simppelin aamiaisen, tai 4 vuodenaikaa jos haluat kokea palan Pariisia Tampereella.

4 vuodenaikaa on valittu monta kertaa Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi, mutta Kauppahallin omalaatuista tunnelmaa kannattaa kuitenkin poiketa haistelemaan ja maistelemaan jo aamusta ranskalaistyyppiselle petit déjeunerille. 4 vuodenajan aamiainen sisältää uppomunaleivän joko Benedict (pekoni), Royale (kylmäsavulohi) tai kasvisversiona, vastapaistetun croissantin hillolla, tuorepuristetun appelsiinimehun sekä cappuccinon (tai vaihtoehtoisesti tavallisen suodatinkahvin tai teen). Ihan oh lá lá ja la vie est belle!

4 vuodenaikaa tarjoilee aamupalaa maanantaista perjantaihin klo 9-11 + lauantaina vielä tunnin pidempään. Ranskalaisen aamiaisen hinta on 15 €.


Kauppahalli_1
Kuva10
20230901_161725


Näiden viiden suosikkini lisäksi voin lämpimästi suositella myös Puiston, Café Siilinkarin, Kaffilan ja Keskustorin Aitoleivän aamiaisia. Myös kaikissa keskustan hotelleissa voi ostaa aamiaisen vaikkei yöpyisi hotellissa – esimerkiksi Hotelli Tornissa ja Lapland Hotelleissa (Arena ja Tampere) on aivan loistava aamiainen!


 • Terhi
  24.1.2020 at 21:59

  Aivan mahtavaa, kiitos Emma vinkeistä. Meidän perhe keräilee erilaisia aamupalakokemuksia. Satutko tietämään onko jossain tai jopa kaikissa saatavilla myös gluteeniton vaihtoehto ?

  • Emma
   25.1.2020 at 09:51

   Ole hyvä <3 Mä oon tosi huono kaikissa erikoisruokavalioissa, en koskaan muista kiinnittää huomiota, kun itsellä on niin onnekas tilanne, että kaikkea voi syödä. Tammerissa ainakin muistan nähneeni erikseen gluteenittomia tuotteita, näistä muista en kyllä uskalla sanoa mitään. Pella'sia on kehunut moni gluteeniton myös, on jäänyt mieleen että siellä on mm. gluteenittomia karjalanpiirakoita ja kakkuja.

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  4.2.2023 at 18:27

  Tässä olikin paljon hyviä vaihtoehtoja. Harmillisen vähän tulee aamiaisilla oikeastaan käytyä lukuun ottamatta sellaisia tilanteita, kun tulee jossain yövyttyä. Näissä tilanteissa saatan joskus valita kuitenkin jonkun eri paikan aamiaiselle kuin se, missä milloinkin yövyn. Nytkään en kiitenkaan edes muista, milloin olen viimeksi aamiaiselle käynyt.

  • emma
   12.2.2023 at 23:35

   Mä tykkään aina silloin tällöin käydä arkisinkin aamiaisella, jos lähden vaikka junalla sopivaan aikaan johonkin 🙂