Suomi

Tampereen parhaat aamiaiset TOP 5 – päivitetty 2022

24.1.2020

Aamiainen on uusi brunssi! Ne, jotka ovat seuranneet blogiani aiemmin, tietävät että olen suuri brunssien ystävä. Hyviä viikonloppubrunsseja löytyykin Tampereelta niin paljon, ettei valinnanvara lopu ihan parissa viikonlopussa kesken (katso jutun lopusta linkit brunssiarvioihini), mutta entäs arkisin sitten? Mistä saa niin herkullisen arkiaamupalan, että se pelastaa koko päivän?

Tässä ovat omat lempiaamiaiseni Tampereella. Nämä viisi kahvilaa ja hotellia tarjoilevat tamperelaisille aamupalaa joka päivä. Viikonloppuisin Fazer Café ja Lillan pistävät pöydän vielä koreammaksi brunssilla, Pyynikin Oma Kahvila kattaa aamiaispöytään vähän ekstraa, ja Tammerissa ja 4 vuodenajassa tarjoillaan samaa, herkullista aamiaista niin arkena kuin viikonloppunakin.

Fazer Café Hämeenkadun aamiainen

Fazerin aamiainen on aina hyvä idea. Se on runsas ja valikoimasta löytyy taatusti jokaiselle jotain. Aamupalakattaus sisältää leivät, croissantit ja karjalanpiirakat, leikkeleet, juustot, vihannekset ja munat. Lisäksi on tarjolla jugurttia ja puuroa lisukkeineen (hillot, pähkinät, marjat). Se mikä tekee Fazerin aamiaisesta erityisen herkullisen on vaihtuvat kakut ja leivonnaiset, joita on yleensä tarjolla montaa sorttia. Pöydässä on myös erikoisjuustoja, annoskokoisia chia- ja tuorepuuroja sekä lettuja hillon ja kermavaahdon kanssa. Pisteitä myös loistavalle teevalikoimalle!

Fazer Cafén aamiaisbuffet maksaa 13,90 € ja se on tarjolla arkisin klo 7.30-10.30.

Pyymäen Oman aamiainen

Pyymäen Oman arkiaamiainen on back ja se on ilouutinen aamiaisten ystäville! Viikonloppuisin Pyymäellä tarjoillaan pöytiintarjoiltavaa brunssia, mutta arkisin on jälleen saatavilla perinteinen noutopöytäaamiainen. Aamiaispöydästä löytyy oman leipomon leipiä, croissantteja ja riisipiirakoita, niiden päälle juustoja, leikkeleitä ja vihanneksia, puuroa ja jugurttia, smoothieta ja kahvia/teetä. Pyymäen Oman sijainti on muuten erityisen kätevä jos olet hyppäämässä aamiaisen jälkeen junaan!

Pyymäen Oman aamupala on tarjolla arkisin klo 7.30-10.00 hintaan 12,90.

Lillan Hotel & Cafén aamiainen

Runsaan ja monipuolisen tarjonnan lisäksi arvostan niin aamiais- kuin missä tahansa muussakin ruokailupaikassa ympäristöä. Mitä uniikimpi ja elämyksellisempi, sen parempi! Seuraavat kolme aamiaispaikkaa lukeutuvatkin oikeastaan kaikki tähän sarjaan: paitsi että ruoka on hyvää, niin yhtä lailla nämä kannattaa tsekata ympäristön ja tunnelman takia.

Lillan Hotel (hotellin puoli on vielä testaamatta, mutta aion joku kerta kyllä hemmotella itseäni myös yöpymisellä täällä!) on pieni putiikkihotelli suloisella Viinikan puutaloalueella. Hotellin yhteydessä on pieni ravintola, joka tarjoilee arkiaamuisin aamiaista myös muille kuin hotellin asiakkaille (ja viikonloppuisin brunssia!). Tämä aamiainen on hintava, mutta niin omalaatuisissa ja kauniissa puitteissa, ja laadukkaista lähiruuista koottuna, että se kannattaa kokea! Tarjolla on muun muassa leipiä ja croissantteja, leikkeleitä ja juustoja, jugurttia ja granolaa, puuroa, poropiirakkaa, savustettua lohta ja sitruunakakkua.

Lillanin aamupala on tarjolla arkisin klo 7-10 hintaan 25 €. Huomioi, että aamiaiselle tulee tehdä pöytävaraus netissä.

Tampere aamiainen aamupala kahvila Lillan
Tampere aamiainen aamupala kahvila Lillan
Tampere aamiainen aamupala kahvila Lillan

Radisson Blu Grand Hotel Tammerin aamiainen

Historiallinen Hotelli Tammer – nykyään viralliselta ja pitkältä nimeltään Radisson Blu Grand Hotel Tammer – on tamperelainen instituutio. Jos on sattunut käymään niin, että et ole vielä koskaan siellä vieraillut, niin nyt aamiaiselle mars! Aamiainen tarjoillaan yhdessä Tampereen kauneimmista ja juhlavimmista saleista, joten puitteet ovat todellakin vanhan maailman glamour ja grand. Aamupalakattaus on huikean laaja: perusaamupalaruokien (leivät, leikkeleet, puurot, myslit ym.) lisäksi on tarjolla muun muassa mustaamakkaraa, savusilakoita ja virgin mary -drinkkejä. Lopullisesti olin myyty, kun sain pöytään tarjoiltavan (!) kahvin kanssa lämmitettyä maitoa.

Tammerin SuperBreakfast-aamiainen on tarjolla arkisin klo 6.30-10.00 ja viikonloppuisin klo 7.30-13.00 ja sen hinta on 23 €.

Tampere aamiainen aamupala kahvila Tammer hotelli
Kuva: Visit Tampere, Aki Rask
Tampere aamiainen aamupala kahvila Tammer hotelli

4 vuodenajan aamiainen

4 vuodenaikaa on Kauppahallin tunnelmallinen ranskalainen ravintola, joka on valittu monta kertaa muun muassa Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi. Kauppahallin omalaatuista tunnelmaa kannattaa kuitenkin poiketa haistelemaan ja maistelemaan jo aamusta ranskalaistyyppiselle petit déjeunerille. 4 vuodenajan aamiainen sisältää uppomunaleivän joko Benedict (pekoni), Royale (kylmäsavulohi) tai kasvisversiona, vastapaistetun croissantin hillolla, tuorepuristetun appelsiinimehun sekä cappuccinon (tai vaihtoehtoisesti tavallisen suodatinkahvin tai teen). Ihan oh lá lá ja la vie est belle!

4 vuodenaikaa tarjoilee aamupalaa maanantaista lauantaihin klo 9.00-11.00 hintaan 14 €.

Tampere aamiainen aamupala kahvila 4 vuodenaikaa kauppahalli
Tampere aamiainen aamupala kahvila 4vuodenaikaa kauppahalli

~

Näiden viiden suosikkini lisäksi voin lämpimästi suositella myös Puiston, Pella’s Cafen (jossa on erityisesti huomioitu gluteeniton tarjonta), Café Siilinkarin, Kaffilan ja Keskustorin Aitoleivän aamiaisia. Myös kaikissa keskustan hotelleissa voi ostaa aamiaisen vaikkei yöpyisi hotellissa – esimerkiksi Hotelli Tornissa ja Lapland Hotelleissa (Arena ja Tampere) on aivan loistava aamiainen!

 • Terhi
  24.1.2020 at 21:59

  Aivan mahtavaa, kiitos Emma vinkeistä. Meidän perhe keräilee erilaisia aamupalakokemuksia. Satutko tietämään onko jossain tai jopa kaikissa saatavilla myös gluteeniton vaihtoehto ?

  • Emma
   25.1.2020 at 09:51

   Ole hyvä <3 Mä oon tosi huono kaikissa erikoisruokavalioissa, en koskaan muista kiinnittää huomiota, kun itsellä on niin onnekas tilanne, että kaikkea voi syödä. Tammerissa ainakin muistan nähneeni erikseen gluteenittomia tuotteita, näistä muista en kyllä uskalla sanoa mitään. Pella'sia on kehunut moni gluteeniton myös, on jäänyt mieleen että siellä on mm. gluteenittomia karjalanpiirakoita ja kakkuja.