Englanti

Liberty London -tavaratalon iltapäivätee

23.3.2016

Cornwallista palattuamme vietimme vielä päivän Lontoossa. Karttaan oli etukäteen merkitty monta pikku pistettä, joissa pitäisi ehtiä käymään, ja niistä tärkeimpiä oli Liberty-tavaratalo, jonka olimme valinneet shoppailu- ja iltapäiväteekohteeksemme.

Libertyn yläluokkainen tavaratalo sijaitsee 1920-luvulla Tudor-tyyliin rakennetussa kauniissa rakennuksessa, joka on nähtävyys jo itsessään. Kerrokset kiertävät avointa, korkeaa tilaa tavaratalon keskellä. Täällä on hyvä tehdä erikoisia ja hyviä löytöjä upeissa puitteissa – ja päättää shoppailukierros Arthur’s Café -kahvilan iltapäiväteelle, joka on muuten yllättäen Lontoon edullisimpien joukossa (26,50 puntaa / henkilö).

Eikä teetä tarvitse edes odottaa iltapäivään asti: sitä tarjoillaan tavaratalon toisen kerroksen kahvilassa joka päivä aamusta iltaan! Me tilasimme alkuun molemmat mangoteetä. Palvelu oli ystävällistä ja ripeää, kuten paikan henkimään luksukseen kuuluukin. Hetkisen kuluttua saapuneet tarjoilut noudattelivat perinteistä kaavaa: kurkku-, savulohi- ja vesikrassivoileipiä, skonsseja hillon ja kerman kanssa sekä pieniä leivonnaisia. Tee ja syötävät tarjoiltiin tietysti Libertyn oman malliston astioilta.


DSC_1477
DSC_1485
DSC_1487


Maut olivat pääosin kohdillaan, mutta vähän huomauttamistakin löytyi. Skonssit ja voileivät olisivat saaneet olla aavistuksen mehevämpiä ja leivonnaisiin taas olisimme kaivanneet vähän lisää raikkautta. Voitteko kuvitella, että minulta jäi esimerkiksi tuosta suklaakakkupalasta puolet syömättä, niin järjettömän raskaan suklaista se oli.

Tarjottimellisen herkkuja (miinus puolikas suklaakakkupala) tyhjennettyämme ja toisenkin pannullisen teetä juotuamme vaeltelimme vielä hetken onnellisessa ähkyssä tavaratalon ihanilla sisustusosastoilla. Sitten kun minusta tulee isona rikas ja kuuluisa (any day now…), niin ohjeistan sisustussuunnittelijani kyllä ensimmäisenä tähän tavarataloon!

PS. Lisää Lontoon iltapäiväteekohteita löydät muuten tästä jutusta.