Espanja

Barcelonan kohokohdat ja tuoreet vinkit

27.1.2019

Lennot yhteistyössä airBaltic

Barcelona on vanha tuttuni – olen ollut Barcelonassa jo kahteen otteeseen aiemmin, mutta molemmilla kerroilla niin lyhyesti, että olen käytännössä nähnyt kaupungista vain ne ihan ydinkeskustan pakolliset La Ramblan, El Gòticin eli goottilaisen kaupunginosan, ja käynyt La Boquerian kauppahallissa (juttuni siitä löydät täältä). Viime kerralla Barcelona toimi pysähdyspaikkanani vuorokauden verran, ja jatkoin siitä sen jälkeen tutkimaan Katalonian maaseutua tarkemmin (Katalonian seikkailuistani voit lukea näistä jutuista).

Tänä vuonna päätin sitten aloittaa matkailuvuoteni vähän pidemmällä Barcelonan reissulla, koluta kaupunkia enemmänkin ja fiilistellä Välimeren talvea. Vajaa viikko ihanan aurinkoisessa, tammikuisessa Barcelonassa oli yhtä kuin herkullista ruokaa, Gaudin leikkisää ja värikästä arkkitehtuuria, taivaita hipovia katedraaleja, hämyisiä kujia, hiekkarantoja ja aurinkoa, ja rakoille kävellyt jalat.  Tällä kertaa koitin etsiä kaupungista myös niitä vaihtoehtoisia käyntikohteita ja tuoreita vinkkejä, joista olisi iloa niin Barcelonan ensikertalaiselle kuin sinne kerta toisensa jälkeen palaavallekin.


Barcelona_1
Barcelona_2
Barcelona_3
Barcelona_65
Barcelona_22


Barcelonan houkuttelevat kauppahallit

Barcelonassa on sen tunnetuimman, La Ramblalla sijaitsevan La Boquerian, lisäksi useita muitakin yhtä värikkäitä ja mielenkiintoisia kauppahalleja. La Boqueria on kauppahalleista varmasti se kaikkein instagrammattavin turisteja varten rakennettuine hedelmäpyramideineen ja ihanine maisteluannoksineen, mutta vähän aidommissa ja paikallisemmissakin halleissa kannattaa vierailla. Erityisesti suosittelen Mercat de Sante Caterinaa ja Mercat de la Concepcionia, joista molemmista löytyy myös niistä valmiita juusto- ja kinkkuannoksia sekä tuoreita hedelmämehuja, mutta noin 50 % vähemmän turisteja.


Barcelona_4
Barcelona_5
Barcelona_6
Barcelona_7
Barcelona_10
Barcelona_11


Barcelonan mielenkiintoisin kaupunginosa? Unohda El Gòtic ja ota suunnaksi El Born!

Heti La Rambla -kävelykadun vieressä levittäytyy hienon sokkeloinen ja mielenkiintoinen, mutta ah niin turistinen El Gòtic, Gothic Quarter. Se on edelleenkin kaunis ja tunnelmallinen alue, mutta esimerkiksi paikallisia siellä ei juuri näy, sillä kaikki paikalliset kaupat ja ravintolat ovat väistyneet matkamuistokauppojen ja ketjukahviloiden tieltä. Alue on myös surullisenkuuluisa taskuvarkaista.

El Born on heti se seuraava kaupunginosa El Gòticin jälkeen eli kun Ramblalta lähtee kävelemään itäänpäin päätyy kymmenessä minuutissa El Borniin. Hyviä Bornin maamerkkejä ovat muun muassa Santa Maria del Marin katedraali ja El Born Cultural Center – niiden ympäristön pikkukujille kannattaa eksyä jos haluaa löytää paikallisia design-putiikkeja, autenttisia tapasbaareja ja valokuvauksellisia kadunkulmia.


Barcelona_12
Barcelona_13
Barcelona_14
Barcelona_15
Barcelona_17
Barcelona_18
Barcelona_20


Barcelonassa voit syödä edullisesti tai kalliisti – kunhan maistat paikallisia makuja!

Barcelonassa on ihan pakko maistaa paikallisia tapaksia tai pinchoja. Pinchot ovat omia lemppareitani: ne ovat niitä yleensä leipäpalan päällä olevia tai tikulla lävistettyjä pikkusyötäviä, joita syödään sormin. Edullisimmillaan Barcelonan tapasravintoloissa saa pinchon ja juoman yhdellä tai kahdella eurolla tai yleisemmin kolme tai neljä pinchoa ja juoman kympillä. Vaihtoehtoja riittää ihanista vegeistä juusto-, munakas-, äyriäis-, kala-, leikkele-, makkara- ja vaikka perunakrokettipintchoihin. Ja vaikka jo sillä 3-4 pinchon setillä sammuttaa pienen nälän, niin näihin tulee himo ja tekee mieli syödä vaikka kuinka monta!   


Barcelona_23
Barcelona_24


Minulla on tapana myös käydä joka reissullani ainakin kerran syömässä vähän paremmin. Yleensä tsekkaan aina ensin löytyykö kaupungin Michelin-tähtiravintoloista sellaisia jotka tarjoavat lounasta – se on hyvä keino saada ihan mahtavan hinta-laatusuhteen ruokaelämys. Barcelonasta löytyi useampikin kiinnostava Michelin-ravintola, joista päädyin tällä kertaa yhden tähden ansainneeseen Oriaan. Kolmen ruokalajin (+kolmen pienen väliruuan) lounas maksoi täällä 40 euroa. Hintaan sisältyi myös lasi viiniä ja erityisen hyvää ravintolan leipää oliiviöljyn kanssa.

Alkuun keittiö tarjoili turskaa kahdella tavalla – rapeaksi paistettuna ja krokettina kamomillamajoneesin kanssa – sekä sardiinia ja avokadojugurttivaahtoa. Varsinaiseksi alkupalaksi valitsin leivitettyjä kampasimpukoita, jotka tarjoiltiin kesäkurpitsakastikkeen, hummeri- ja sellerimajoneesin sekä pikkelöityjen artisokkien kanssa.
Pääruokani oli ihanan suussasulavaa turskanseläkettä pinaattikreemin, fenkolin ja kotilokastikkeen kanssa.


Barcelona_31


Yleensä jälkiruoka on monen huippuravintolan heikoin lenkki, niin täälläkin. Tai minun makuuni vain jälkiruuan maut saisivat olla yksinkertaisempia ja täyteläisempiä. Tässä jälkiruuassa oli mangohyytelöä, kookosjäätelöä, mangosorbettia, punajuuri- ja mansikkakastiketta sekä sokerikakkua, ja vain mangohyytelössä oli mielestäni tarpeeksi intensiivinen maku. Loppuun tarjottiin vielä ravintolan petit fours eli kookosvaahtokarkki ja suklaamoussekeksi.


Barcelona_32


Barcelona ei olisi Barcelona ilman Gaudía

Barcelonalaisen Antoni Gaudín rakennukset ovat kaikkialla maailmassa tunnettuja Barcelonan symboleita – melkein jokainen on varmaan nähnyt ainakin kuvan esimerkiksi kuuluisasta Sagrada Famílian kirkosta, joka on odottanut valmistumistaan jo toistasataa vuotta.  Ei ihme, kun jo suunnitteluunkin Gaudi käytti 40 vuotta muuttaen lopulta kirkkoon asumaankin 16 viimeiseksi elinvuodekseen. Hänet myös haudattiin kirkon kryptaan vuonna 1926. 


Barcelona_33
Barcelona_34


Jonkun mielestä arkkitehtuuri ja rakennukset ovat ehkä tylsiä nähtävyyksiä, mutta Gaudin rakennukset eivät olekaan ihan mitä tahansa betonikuutioita. Vähintään niitä kannattaa Barcelonassa käydä katsomassa ulkoapäin (sisäänpääsymaksut ovat itse asiassa todella kalliita, joten kannattaa miettiä etukäteen mihin kohteisiin haluaa sisälle ja jonojen välttämiseksi ostaa liput netistä etukäteen). Casa Battló (ja saman korttelin, Block of Discordin, muidenkin arkkitehtien rakennukset) ja Casa Milà sijaitsevat kätevästi ihan lähekkäin Passeig de Gràcian molemmin puolin. Ja Barcelonan paras kaakao löytyy muuten Casa Battlón viereisen, myös vierailun arvoisen Casa Amatllerin kahvilasta (sisälle museoon pitää maksaa, mutta kahvilaan pääsee ihan ilmaiseksi).


Barcelona_35
Barcelona_36
Barcelona_37
Barcelona_38


Jos Gaudin värikäs ja leikkisä muotokieli miellyttää, niin kannattaa käydä myös Park Güell -puistossa. Puistoon on osittain vapaa pääsy, mutta jos haluaa nähdä nimenomaan ne kuuluisat Gaudin rakennelmat, pitää sille alueelle ostaa erikseen lippu (sekin kannattaa hankkia netistä etukäteen). Vinkki: puisto sijaitsee korkealla kukkulalla eikä ihan sen viereen pääse julkisilla. Etenkin keskikesän kuumuudessa voi olla hyvä idea saapua puistoon pitkin Avenida del Santuari de Sant Josep de la Muntanyaa, josta pääsee nousemaan kukkulalle kätevästi liukuportaita!

Ja tässä on vasta osa Gaudin rakennuksista Barcelonassa. Lue lisää niistä muista vaikka tästä Ansku BCN -blogin jutusta!


Barcelona_39
Barcelona_40
Barcelona_41


Arkkitehtuurin ja taiteen ystävän paras uusi kohde Barcelonassa: Sant Pau Art Nouveau Site!

Eikä tarvi edes olla arkkitehtuurin tai taiteen ystävä, takaan että tästä nauttivat kaikki erikoisista paikoista ja omalaatuisista jutuista tykkäävät myös! Sant Pau on vanha 1900-luvun alkupuolella rakennettu, Gaudin aikalaisen Lluís Domènech i Montanerin suunnittelema sairaala-alue. Itse sairaala muutti 1900-luvun lopussa alueelta pois ja sittemmin rakennuksia on kunnostettu ja alue on nyt avattu yleisölle.


Barcelona_42
Barcelona_43


Ja miten mielettömän hieno alue tämä onkaan! Nämä rakennukset niin ulkoa kuin sisältä, kaikki värikkäät yksityiskohdat, mosaiikit, vanhat sairaalatunnelit, huh huh! Ei voi olla miettimättä mikseivät sairaalat nykyäänkin ole näin inspiroivia ja esteettisiä – miksi ne eivät voisi olla? Kaiken hyvän päälle tämä on vielä melko uusi kohde Barcelonassa eivätkä suuret turistimassat ole vielä löytäneet sitä. Sain tammikuussa arkipäivänä käydessäni vaellella rakennuksissa ja pihamaalla melkein yksin! Sant Pau oli yksi koko Barcelonan matkani kohokohdista, en voi muuta kuin erittäin lämpimästi suositella!


Barcelona_45
Barcelona_46
Barcelona_47
Barcelona_48
Barcelona_49
Barcelona_50
Barcelona_53


Barcelonan ranta ja ihanat rantaravintolat houkuttelevat talvellakin

Olen viime vuosina ihastunut talvimatkailuun Välimerellä. Olen käynyt muun muassa Nizzassa lokakuussa ja maaliskuussa – ja nyt Barcelonassa tammikuussa. Talven kirkas ja hellästi lämmittävä auringonpaiste ja sininen taivas on ihana! Ja se valon määrä Suomen talveen verrattuna! Barcelonassa ei todellakaan tuntunut synkältä talvelta vaan ihan selkeä kevään henkäys oli jo ilmassa: vastaleikattu nurmikko tuoksui, linnut lauloivat ja rantalentopalloa pelattiin pelkissä shortseissa.

Istuin rantaravintolassa pitkään syömässä simpukoitani ja juomassa café con lecheä. Tarkeni hyvin ilman takkia ja aurinko lämmitti poskia. Sen jälkeen kävelin vielä pitkään rantabulevardilla, jossa turistien sijaan sai väistellä vain lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia. Sataman aluekin oli todella kiva ja täynnä ravintoloita, joista leijaili ihania grillaamisen tuoksuja.


Barcelona_55
Barcelona_56
Barcelona_57


Barcelonan kirkot ja katedraalit – nouse katsomaan kaupunkia kattojen tasolta!

Barcelonassa on Sagrada Famílian lisäksi monta muutakin tosi mahtavaa kirkkoa ja katedraalia. Ja upeiden sisätilojen lisäksi monessa kirkossa pääsee nousemaan myös katolle katselemaan kaupunkia lintuperspektiivistä! Aukioloajat ja hinnat vaihtelevat ja ne kannattaa tarkastaa etukäteen, osaan pystyy myös varaamaan lipun etukäteen. 


Barcelona_58
Barcelona_59
Barcelona_60


Minä halusin käydä Catedral de Barcelonassa paitsi rooftop-mahdollisuuden takia, niin eritoten siksi että sen yhteydessä olevan luostarin sisäpihalla pääsee tapaamaan kuuluisat 13 hanhea! Sisäänpääsy katedraaliin on aamupäivisin ilmainen ja katolle pääsy maksaa erikseen 3 euroa. Tarkasta tarkemmat kellonajat nettisivuilta!


Barcelona_61
Barcelona_63
Barcelona_64


Itse katedraali oli sisältä hieno ja vaikuttava, joskaan ei upein koskaan näkemäni. Kattonäkymätkin voisivat olla vielä vähän paremmatkin – mutta hei ne hanhet, ihan parasta! PS. Ne purevat jos yrität ottaa kuvia liian läheltä..

Barcelona oli aivan ihana talvellakin – oikeastaan vielä paljon parempi kuin keskellä kuuminta ja ruuhkaisinta kesää. Suosittelen lämpimästi talvimatkailua Välimeren aurinkoisiin rantakaupunkeihin!


 • Sateenmuru
  27.1.2019 at 13:53

  Ah, ihana Barcelona – ja (taas kerran) ihanan symppiksiä valokuvia! Olen käynyt Barcelonassa pari kertaa, mutta aina hyvin pikaisesti ja tahtoisin kyllä päästä rauhassa tutustumaan näihin kortteleihin ja Gaudi-kohteisiin. Talvi vaikuttaisi tähän parhaalta ajankohdalta. Hmm, hauska tuo kommenttisi huippuravintoloiden heikoimmista lenkeistä, jälkiruoista! Yleensä Michelin-tasolla luulisi olevan huippukoulittu jälkiruokakokki kruunaamassa koko ateriaelämyksen, mutta tosiaan, kuvan perusteella annoksesi ei vaikuta kovin houkuttelevalta. O_O Koen usein, että hyvätkin ravintolat satsaavat ruoka-annoksiin, mutta sitten jälkkäreiksi käydään lätkimässä lautaselle kuka mitäkin joutessaan… Nimim. entinen Michelin ravintolan jälkiruokakokki, nykyinen jälkiruokien suurkuluttaja ^_^

  • Emma
   28.1.2019 at 10:21

   Hei vau, sieltähän löytyi Michelin-asiantuntija! Itsekin olen miettinyt tätä, että täytyyhän hyvässä ravintolassa olla todella hyvä jälkiruokakokkikin, joten ehkä vika on minussa? Niinkuin kirjoitin, niin tykkään siitä että jälkiruoka maistuu jälkiruualle, kaipaan sellaista intensiivistä makua (kunnolla sokeria ja kermaa, heh) ja mun mielestä sellainen semimauton jälkkäri on vaan melko turha. Ja toinen juttu mikä mua ihmetyttää monessa paikassa on mustat lautaset – ehkä sekin on ainoastaan mun mielipide, mutta musta ne ei ole kauniita eikä ruokahalua herättäviä (eikä etenkään valokuvauksellisia), vaan kaikki kauniit ja hennot värit pääsisi enemmän oikeuksiinsa valkoisilla tai vaaleilla lautasilla.

 • alohatravels
  27.1.2019 at 14:25

  Oi Barcelona, tuo vanha suosikkikaupunkini! Viime visiitistä on jo aikaa, ja jostain syystä nuo kulttuurielämykset ovat jääneet itsellä kokematta.. Nyt niihin löytyisi uudella tavalla kiinnostusta, täytyykin harkita uusinta reissua pitkästä aikaa 🙂 Talvi voisikin olla hyvä ajankohta, kesällä kun kaupunki taitaa täyttyä turisteista vähän liiaksikin.. Kiitos inspiroivasta postauksesta!

  • Emma
   28.1.2019 at 10:22

   Ole hyvä 🙂 Suosittelen ehdottomasti Barcelonaa talvella, ja alkukevätkin olisi varmaan aivan ihana!

 • espanjaan
  27.1.2019 at 16:14

  Barcelona, minunkin tuttu suosikkini. Olen pari kertaa ollut siellä viikon ja muuten vain pistäytynyt ohikulkumatkalla. Noita tuttuja kuvia oli kiva katsella. Yhden meitä ihastuttaneen vinkin lisäisin. Palau de música Calatalana – ihana värikäs konserttisali on käymisen arvoinen. Siellä voi käydä opastetulla kierroksella, me nautimme sen lisäksi upean konsertti-illan.

  • Emma
   28.1.2019 at 10:23

   Itse asiassa harkitsin paikan päällä ostavani liput tuonne konserttiin (siellä on usein konsertteja, joihin saa parillakympillä lippuja), mutta sitten tuli jotain muuta ain illoiksi ja jäi käymättä. Tämä on varmasti ensi kerralla yksi käyntikohteeni!

 • Jenni / Unelmatrippi
  27.1.2019 at 18:43

  Todellakin kannattaa matkustella Välimerellä talvella! Kirjoitin itse juuri siitä aiheesta vähän aikaa sitten. Mitä tulee Barcelonaan, sinne pitäisi kyllä matkata uudelleen, koska edellisestä kerrasta on jo monta vuotta. Vähän vain häiritsee ajatus, että monet paikalliset kokevat turisteja olevan aivan liikaa, mutta ehkä juuri talvella määrä ei ole ihan niin häiritsevä. El Gòticista jäi muuten viime reissulla vähän huonot vibat juuri mainitsemiesi varkaiden takia (mitään ei viety, mutta yritystä oli), joten sen voisin mieluusti skipata ja seikkailla jossain ihan muualla.

  • Emma
   29.1.2019 at 10:42

   Aivan, sun juttu aiheesta oli tosi hyvä! Tätä ilosanomaa, ja yleensäkin off season (oli se sitten missäkin kohteessa milloinkin) reissausta on kyllä hyvä hehkuttaa! Barcelona on tosiaan niitä paikkoja, jotka kärsii yliturismista ja voi miettiä, että kannattaisiko sinne jättää sitten kokonaan matkustamasta. Jos matkustaa, niin sitten kesän ulkopuolella, yöpyy hotellissa eikä airBnB:ssä ja jättää rahansa paikallisiin palveluihin ja tuotteisiin.

 • Piyya
  27.1.2019 at 21:08

  Huh ! Mikä kattaus Barcelonaa. Muistan kuinka me reissukaverin kanssa vähän kuin sekosimme kauppahallissa. Huusimme toisillemme, katso noita vadelmia, noita mansikoita, mustikoita, aivan kuin emme olisi koskaan aiemmin nähneet niitä. Mutta ne keot ja ne värit saa silmät ihmettelemään sitä kauneutta ja ne huumaavat tuoksut ja sitten sitä onkin mennyttä.
  Ensi tammikuuksi aion myös varata kivan kaupunkiloman todennäköisesti Espanjassa. Valo ja aurinko ja + 15 on han taivaallista tähän kylmyyteen verrattuna.

  • Emma
   29.1.2019 at 10:43

   Hahaha, voin kuvitella miten tuo tapahtuu! Ne kauppahallit on niin ihanan ylitsepursuavan värikkäitä ja tarjolla on kaikkea niin ihanaa mitä Suomessa ei tule ainakaan joka päivä vastaan.

 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  28.1.2019 at 08:32

  Heh, itsekin kirjoitin juuri Barcelonasta, tosin minun reissuni oli jo vuonna 2015, mutta samoja juttuja on bongailtu. 😀 Tuo sairaala oli kyllä valtavan upea ja mielenkiintoinen paikka, siellä voisi käydä vaikka toisenkin kerran.

  • Emma
   29.1.2019 at 10:46

   Hei käynkin heti lukemassa sun kokemuksia! Ai Sant Pau oli auki jo 2015? Jotenkin se on onnistunut pysymään vähän salassa, kun niin moni kommentoi mulle paikan päällä (siis paikallisetkin), että se on uusi ja että eivät ole vielä käyneet siellä. Aivan mahtava joka tapauksessa!

 • Anni | Rajatapaukset
  28.1.2019 at 18:15

  Ah, ihana Barcelona! Talvi voisi kyllä olla erittäin otollinen aika uusintavierailulle nyt kun kaupunki taitaa jo vähän kärsiäkin siitä turistien määrästä sesongin aikana.

  Gaudin arkkitehtuuri on niiin upeeta ja just mun juttu, miksei joka paikassa voi näyttää tolta! 😀 Muistan että tuo Sant Pau oli jollain listalla paikoista joissa haluan käydä, mutta se jäi sitten kuitenkin näkemättä, ei ehkä ehditty tai saattoi se olla remontissakin. Mahtavia päästä näkemään se nyt ainakin kuvien välityksellä!

  • Emma
   30.1.2019 at 20:17

   Joo, kyllähän se kärsii ja voi tietysti miettiä pitäisikö jättää kokonaan matkustamatta Barcelonaan (mutta kun se on vaan niin kiva!!). Eli talvi parempi kuin kesä jos kuitenkin menee! Ja samaa mieltä Gaudista, lisää erikoisia ja värikkäitä ja hauskoja rakennuksia kaikkialle!

 • Sonja | FIFTYFIFTY
  2.2.2019 at 11:27

  Oh, nyt sait kyllä Barcelona-kuumeen päälle! Oon käynyt siellä vain kerran, yli 10 vuotta sitten, ja siitä on jäänyt sellainen fiilis, että se ansaitsisi uuden kierroksen. 🙂 Tuo sairaala-alue on mulle ihan tuntematon, mutta se näyttää ihan huikealta! Jotenkin ihana espanjalaisfiilis huokui näistä kuvista ja teksteistä ruokakuvista lähtien.

  • Emma
   3.2.2019 at 21:47

   No hups, sori Barcelona-kuumeesta 😀 Ihana kuulla, että jutustani välittyi espanjalainen fiilis <3

 • Leena / London and beyond
  2.2.2019 at 15:35

  Jes, tällaista juttua lukee mielellään sen mun sesongin ulkopuolella matkailua käsittelevän jutun tiimoilta, aihe on alkanut kiinnostaa vielä enemmän kun on tullut paljon eri näkökulmia kommenteissa ja mielenkiintoista ajatustenvaihtoa siinä samassa. Barcelona on varmasti se eniten käytetty esimerkki aiheesta, ehdottomasti kiinnostaisi paikka talvella. Olen siellä ollut keväisin, ja eipä tuo talvi hullulta näytä. Tosin kai viime vuonna oli vähän eri meno, kun Bilbaossa ollessa tuli seurattua koko maan säätä. Barcelona on tosi kiva kaupunki lähiseutuineen, muttei ehkä siinä high seasonilla tällaisen suuria joukkoja karttelevan mielestä 😍

  • Emma
   3.2.2019 at 21:50

   Joo, mä oon kans jo edellisen Barcelonan reissun jälkeen (ja taas uudestaan tän viimeisimmän) luonnostellut juttua overtourismista, ja Barcelonahan on tosiaan Euroopassa sen suurin kärsijä. Jaetulla ykköspaikalla varmaan Venetsia ja Dubrovnik, joilla on vielä hankalan rajallinen se tila, missä turistit liikkuu. Henkilökohtaisesti en pysty lupaamaan ettenkö matkustaisi Barcelonaan tulevaisuudessakin, mutta olkoon se jatkossakin sesongin ulkopuolella jos vaan päätös on minusta kiinni!

 • Jenna / Citylights & Sunsets
  3.2.2019 at 14:22

  Tulipa kamala hinku päästä Barcelonaan, siellä kun en ole vielä käynytkään! Pakko tallentaa tämän postauksen vinkit tulevaa reissua varten, en kyllä tiedä vielä milloin, mutta jossain vaiheessa tuonne on mentävä.

  • Emma
   4.2.2019 at 21:09

   Barcelona on kyllä ihana! Ja sopii kaikkiin vuodenaikoihin 🙂

 • Suvi
  21.2.2019 at 15:18

  Barcelona on suosikkini! Esim. Roomaan ei ole samanlaista hinkua takaisin. Tytärtäkin alkoi Roomassa ahdistamaan se turismi, mutta Barcelonassa ei sellaista fiilistä tullut. Ja ehkäpä tuo Espanja vaan tuntuu tutummalta. Se kun on jo kuin toinen kotimaa..
  13 päivää ja lennähdämme tyttären kanssa Barcelonaan, rakastamaamme kaupunkiin. Me mietimme myös tuota musiikkisali Palau de musica Catalania, jos ostaisimme sinne konserttiliput. Useammasta ravintolasta jo pöydät varattuna. Päästään herkuttelemaan espanjalaisilla herkuilla! Eka reissulla kävimme ”pakolliset” nähtävyydet. Tällä reissulla voidaan mennä enemmän fiiliksen mukaan ja aistia kaupunkia joka solulla.. 🙂 Me encanta Barcelona!

  • Emma
   22.2.2019 at 11:10

   Kiitos Suvi kommentista! Barcelonassakin on tosiaan mahdollista välttää pahimmat turistimassat jos tosiaan a) matkustaa muulloin kuin kesällä, tai b) yleensäkin välttelee sitä Las Ramblas+Barri Gòtic-keskittymää. Kannattaa katsoa kyllä sitä musiikkipalatsin tarjontaa, sinne voi saada tosi edullisiakin lippuja johonkin konserttiin! Nauttikaa Barcelonan keväästä <3