Ranska

Eze – viehättävä retkikohde lähellä Nizzaa

13.9.2019

Oli sateista ja sumuista, säät eivät todellakaan suosineet päiväretkeäni Nizzasta Ezeen. Vettä tuli kuin saavista ja se ryöppysi valtavina massoina alas mukulakivikatuja. Oli pakko hakeutua suojaan ensimmäiseen avoinna olevaan kahvilaan ja toivoa sateen vähän laantuvan sillä aikaa kun söin aamupalaa.


Eze_1
Eze_2


Toisaalta sateisessa kelissä on kyllä se hyvä puoli, että silloin näillä kauniilla, keskiaikaisilla kujilla saa vaellella melkein yksikseen. Bussissakin oli oikein hyvin tilaa matkustaa Nizzasta Ezeen, taisin olla sen vuoron ainoa turisti, joka jäi Ezen kylän kohdalla pois. Aurinkoisina kesäpäivinä täällä on varmasti ihan eri meininki.


Eze_3
Eze_4
Eze_5
Eze_6
Eze_7
Eze_8
Eze_9
Eze_10
Eze_11
Eze_12
Eze_13
Eze_14


Eze sijaitsee kukkulalla 400 metrin korkeudessa, joten kauniina päivänä täältä on upeat näköalat turkoosille Nizzan lahdelle ja kuulemma jopa Korsikalle asti. Pienen kylän tärkein nähtävyys onkin sen korkeimmalla kohdalla sijaitseva hieno kasvitieteellinen puutarha Jardin Exotique, jonka sisäänpääsymaksu on hintansa väärti. Sitä paitsi tämä rahastaja voisi pyytää ihan mitä summia tahansa enkä pystyisi vastustamaan!


Kuva18
Eze_16
Eze_17
Eze_18
Eze_19
Kuva20
Kuva19


Nizzasta pääsee Ezeen kätevimmin bussilla, joka pysähtyy ihan Ezen linnoituskaupungin porteilla. Junallakin on mahdollista tulla rannan Eze-zur-Meriin, mutta alhaalta rannalta on vielä noustava 400 metriä varsinaiseen Ezen kylään. Alhaalta Eze-zur-Merin juna-asemalta pääsee ylös joko patikointipolkua pitkin tai bussilla.


 • Cami
  13.9.2019 at 19:02

  Ezessä on tullut käytyä monen monta kertaa. Tosin olin silloin nuorempi enkä noh, oikein osannut arvostaa tuon paikan kauneutta 🙂 Olisi kiva päästä nyt uudelleen näkemään hieman eri silmillä Eze!

  • Emma
   14.9.2019 at 23:11

   Jep, jännästi sitä iän myötä alkaa kiinnittää huomiota ihan erilaisiin juttuihin! Mullakin on joitain sellaisia kohteita, joista en nuorempana perustanut yhtään ja nyt uudestaan käytyäni olenkin ihan ihastunut!

 • piyya / Levoton Sielu Maailmalla
  14.9.2019 at 09:01

  Ezeen on todellakin vielä päästävä. Minähän pyörin keväisellä retkelläni ainoastaan tuolla Eze-zur-merin maisemissa 😂
  Yritin kyllä kavuta kylään, mutta jotenkin onnistuin eksymään. Siitäkin huolimatta oli mukava päivä ha kivoja maisemia vaikka ei ihan noita Ezen idyllisiä ja hulppeita maisemia.

  • Emma
   15.9.2019 at 10:22

   Voi ei, ilmeisesti reitin alkupää ei ole siis ihan helposti löydettävissä alhaalta päin? Ylhäältä sen bongasin ja mietin, että ensi kerralla pitää kyllä koittaa sitä jompaankumpaan suuntaan 🙂

 • Eve
  14.9.2019 at 13:11

  Onpa viehättäviä pikkukujia ja ihana puutarha 🙂 Olen itsekin haaveillut puutarhamatkailusta. Netflixissä on pari mainiota sarjaa, jossa tutustutaan Euroopan hienoihin puutarhoihin. Kannattaa katsoa jos kiinnostaa. Ja tietenkin seikkailla niissä ihan paikankin päällä 😀 (Ranskan puutarhahelmet ja Italian puutarhoissa onpi sarjojen nimet).

  • Emma
   16.9.2019 at 07:59

   Mä en ehkä lähtis pelkän puutarhan perässä matkalle, mutta ne on kyllä hienoja paikkoja poiketa kun reissussa sattuu eteen. Kaikkein eniten tykkään sellaisista hienoista trooppisista kasvihuoneista.

 • Jenni | Boarding Time
  19.9.2019 at 10:37

  Ei ole todellista, mulla on tässä just käsissä oma blogipostaus Ezestä! Pari viikkoa sitten oltiin viimeksi, oiskohan tää ollut neljäs vai viides kerta kyseisessä pikkukylässä. Siellä kun sattuu olemaan yksi lempihotelleistamme Rivieralla ja tykätään usein muutama yö siellä viettää. Noh, mulla on sitten muuten niitä aurinkoisia kuvia omassa jutussani, että tuleepahan molemmat sääolosuhteet lukijoille esiteltyä. 😊

  • Emma
   20.9.2019 at 07:27

   Mahtavaa! Mä viimeks Rivieralla käydessäni mietin, että ensi kerralla yövyin kyllä muualla kuin Nizzassa. Mieluusti kuulisin siis lisää teidän lempihotellista Ezessä?