Suomi

20+ parasta kesävinkkiä Tampereelle

12.5.2023

Olen vuosien mittaan kirjoittanut tänne blogiin juttuja vaikka mistä eksoottisista kaukokohteista ja myös monista upeista kotimaan kaupungeista ja luontokohteista. Tampereelta huomaan jakaneeni lähinnä ravintola- ja kahvilavinkkejä. Eiköhän olisi siis jo aika tehdä vähän tarkempaa tuttavuutta tämän Suomen parhaan kaupungin kanssa? Tässä vinkkejä kesätekemiseen kotikaupungissani Tampereella!

1. Aloita aamu torikahveilla

Aloita kiireetön kesäaamu Tampereella torikahveilla Tammelantorilla tai Laukontorilla. Laukontorilla saat kaupan päälle maisemat Ratinansuvantoon, Tammelantorilta taas löydät perinteisten torikojujen lisäksi kesäviikonloppuisin vilkkaan ulkoilmakirpputorin. Molemmilta toreilta voit ostaa aamupalaksi myös vaikka pötkön kuuluisaa Tapolan mustaamakkaraa!


Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

2. Tee laivaretki Viikinsaareen

Laukontorin rannasta voit hypätä Viikinsaaren laivaan. Jo lyhyt laivamatka kauniissa maisemissa on elämys ja paikan päällä saaressa voi tehdä monenlaista: uida, saunoa, pelata ulkopelejä, grillata makkaraa, syödä tasokkaassa ravintolassa, istahtaa terassille tai vaikka kiertää koko saaren luontopolkua pitkin tai katsoa kesäteatteria. Laivat kulkevat 12.5.–27.8.2023 tunnin välein, sauna lämpiää yleisillä saunavuoroilla torstaisin ja sunnuntaisin. Lue lisää Viikinsaaren kesäretkestä ja -brunssista tästä jutusta!


tekemistä Tampereella kesä viikinsaari


3. Sauno sydämesi kyllyydestä

Viikinsaaren perinteisen puusaunan lisäksi voit kokeilla myös muita Tampereen – maailman saunapääkaupungin – yleisiä saunoja. Tampereella on yli 20 kaikille avointa saunaa, joista suosituimpia ovat Rajaportin sauna Pispalassa ja Rauhaniemen kansankylpylä Lapinniemessä. Modernimpaa saunomista voi kokeilla ydinkeskustassa Ratinansuvannon Saunaravintola Kuumassa.

Lue Ylen juttu Tampereesta maailman saunapääkaupunki.


 

4. Ihastu vanhaan puutaloidylliin

Lähde kävelykierrokselle Pispalan eriparisten puutalojen idylliin. Aloita nousemalla harjulle Pispalan valtatieltä tai aloita Pyynikin näkötornilta (myös tästä aiemmasta jutustani löydät yhden reittiehdotuksen). Pispalan parhaat näkymät löytyvät Pyykkimettänpuistosta ja siitä on hyvä lähteä seikkailemaan eteenpäin Pispalan kapeille kujille.

Haluatko saada samalla hien pintaan? Ota aikaa ja juokse kaikki 310 Pispalan porrasta alas ja takaisin ylös! Ala-Pispalasta voi oikaista harjun alitse myös vanhaa tukkienuittotunnelia Näsijärven rantaan Uittotunnelin kahvilaan (tunneli on suljettu kesällä 2023).


tekemistä Tampereella kesä pispala
Näkymä Pyykkimettänpuistosta Pyhäjärvelle


5. Nauti viikonloppubrunssia

Nuku pitkään ja nauti viikonloppubrunssia jollakin Tampereen yli kolmestakymmenestä brunssista. Pispalan kävelykierrokseen kannattaa yhdistää Cafe Pispalan tuhti ja herkullinen pannukakkubrunssi. Keskustassa taas suosittelen esimerkiksi Cafe Aitoleivän brunssia tai Hotelli Tammerin superaamiaista.

Jutun uusimmista Tampereen brunsseista löydät täältä.


 

6. Kiipeä näkötorniin ja maista maankuuluja munkkeja

Pyynikin näkötorni maisemineen ja kahviloineen on ihan must! Itse näkötorni on vain 26 metriä korkea, mutta kun se sijaitsee Tampereen keskustan korkeimmalla kohdalla Pyynikinharjulla, avautuu sen laelta huikeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Ai että Tampere on kaunis! Näkötornin kahvilasta saa myös Suomen parhaita munkkeja (niitä kannattaa ostaa mukaan vaikka kotiinviemisiksikin) ja hurjimmat kävijät pääsevät sunnuntaisin kokeilemaan köysilaskeutumista tornin huipulta!

Lue lisää Pyynikin näkötornista.


tekemistä Tampereella kesä pyynikin näkötorni
tekemistä Tampereella kesä pyynikin näkötorni


7. Ihastu maisemiin

Pyynikin näkötörnin lisäksi voit ihailla Tampereen kauniita maisemia Näsinneulasta (tornissa on näköalojen lisäksi Euroopan korkein jäätelökahvila sekä todella hyvä ruokaravintola), Torni-hotellin Moro Sky Barista (se on nimensä mukaisesta baari, ja sinne voi mennä drinkkien lisäksi myös vaikka kahville) tai uudesta Pons-ravintolasta. Katso myös seuraava vinkki kattoterasseista!


tekemistä Tampereella kesä näsinneula särkänniemi
Näkymät Näsinneulasta

8. Nauti drinkki terassilla

Tampereen parhaat terassit löytyvät katolta. Ravintola Periscopen terassilla on kiva rantabaarifiilis ja hienot näkymät Ratinansuvantoon. Osa terassista on myös katettu ja lämmitetty, joten vielä loppukesästäkin täällä voi istua drinkillä tai syömässä. Periscopen terassilta on myös suora näkymä Ratinan stadionille, joten sinne voi suunnata myös jonkin sopivan konsertin tai kilpailun aikaan jos ei ihan eturivin paikkaa kaipaa. Toinen hieno kattoterassi on upouusi Cafe Katto Finlaysonin tehdasmiljöössä. Tähän terassivierailuun voi yhdistää myös kattokävelyn – katso tarkemmin vinkki 20!

Muita käymisen arvoisia terasseja Tampereella ovat mm. DAM:n ja Vapriikin terassit Tampellan tehdasmiljöössä, rauhallisempi ja vehreä Finlaysonin Palatsin terassi, legendaarinen Suvi-laiva Ratinan suvannossa ja Tullin alueen Telakka.9. Paijaa pupuja

Eläinrakkaan matkailijan kannattaa suunnata Tampereella Suomen ainoaan pupukahvilaan Peltolammille. Puput viettävät kahvilassa oikein mukavaa elämää ja nauttivat puputerapian tarjoamisesta – käytännössä siis tykkäävät herkutella kahvilassa pupuja varten myytäviä vihanneksia ja raksuja ja kiivetä jopa syliin asti syömään ja siliteltäviksi!

PS. Tampereelta löytyy toki kissakahvilakin!


tekemistä Tampereella kesä pupukahvila


10. Tutustu 1800-luvun tunnelmalliseen Tallipihaan

Kivenheiton päässä Keskustorilta, Tallipihan puutalokorttelissa, on säilynyt 1800-luvulta asti Finlaysonin puuvillatehtaan patruunan hevostallit sekä muun muassa tallimestarin ja hevoskuskin asunnot. Tätä nykyä tunnelmallisessa korttelissa sijaitsee yksi Tampereen suloisimmista kahviloista, useita käsityöläisten liikkeitä sekä suklaakauppa. Tallipihalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Tallipihalta pääsee helposti käymään myös upeassa Finlaysonin palatsissa, joka toimii ravintolana, ja Näsinpuistossa sekä Näsilinnassa, jossa toimii nykyään Museo Milavida.


tekemistä Tampereella kesä tallipiha
tekemistä Tampereella kesä tallipiha
tekemistä Tampereella kesä tallipiha


11. Helposti lähestyttävää taidetta Finlayson Art Arealla

Koko vanha Finlaysonin tehdasmiljöö Tammerkosken rannalla lähellä Tallipihaa on kiertelemisen arvoinen, mutta kesällä siellä kuljeskelu on erityisen antoisaa! Vuosittainen Finlayson Art Area -tapahtuma tuo tehdashalleihin ja sisäpihoille hauskaa ja värikästä tilataidetta, katumaalauksia ja avaa ovia ilmaisiin näyttelyihin ja gallerioihin. Tätä helposti lähestyttävää taidetapahtumaa suosittelen lämpimästi sellaisillekin, joita perinteiset taidemuseot eivät voisi vähempää kiinnostaa.

Finlayson Art Area on auki 16.6.-20.8.2023. Katso lisätiedot tapahtuman sivuilta. Lue myös mitä kaikkea muuta tekemistä upealla Finlaysonin alueella on.


20210619_133346_01
20210619_134028


12. Ota katu-uskottavimmat kuvat Tulitikkutehtaalla

EDIT: Tulitikkutehdas on tällä hetkellä työmaa-aluetta, kulku omalla vastuulla!

Vieraile vanhalla Tulitikkutehtaalla vielä kun se on mahdollista, rakennuksia puretaan ja/tai kunnostetaan parhaillaan liiketiloiksi ja uudeksi asuinalueeksi. Tulitikkutehtaan karussa ja erikoisessa ympäristössä otat ehdottomasti Tampereen instagrammattavimmat ja katu-uskottavimmat valokuvat!

Lue Ylen juttu Tulitikkutehtaasta ja sen tulevaisuuden suunnitelmista.


tekemistä Tampereella kesä tulitikkutehdas
tekemistä Tampereella kesä tulitikkutehdas
tekemistä Tampereella kesä tulitikkutehdas


13. Pulahda uimaan

Tampereelta löytyy ihan keskustan kupeestakin hienoja uimarantoja. Tsekkaa vaikka Rosendahlin ranta Pyynikillä ja Rauhaniemen ranta, josta löytyy myös aiemmin mainittu yleinen sauna. Rauhaniemen rannasta löytyy myös kesäkahvila ja jäätelökioski, Rosendahlin rannastakin jäätelökioski. Keskustan erikoisin uimapaikka löytyy Tammerkosken yläjuoksulta Mältinrannasta. Altaaseen pääsee uimaan uudessa maauimalassa.

Ja jos suppailu kiinnostaa niin Suppaa Tampere vuokraa lautoja ja antaa opastusta Pyynikillä, Rauhaniemessä toimii GetSUP.


tekemistä Tampereella kesä uimaranta suppailu


14. Tampereen kaunein kesäkahvila Lapinniemessä

Tämä paikallisten salaisuus – sen nimikin on Tampereen salainen kahvila – löytyy vanhasta Lapinniemen kartanosta Holiday Club Tampereen kylpylän kyljestä. Kahvilaan kuljetaan BYPIAS-liikkeen läpi, ja se varsinainen salaisuus löytyy kartanon sisäpihalta. Tilaa sisältä kahvilasta herkullinen juustokakku (kahvilan erikoisuus) ja siirry sen kanssa salaiseen puutarhaan:


20220614_125856
20220614_125735
20220614_130639
20220614_133346


15. Parhaat piknikpaikat

Tampereen keskusta löytyy monta kivaa, vehreää piknikpaikkaa! Rauhallisin ja kaunein niistä on ehkä Hatanpään Arboretumin kartanopuisto, jossa voi samalla ihailla kauniita istutuksia ja josta löytyy myös kaksi kahvilaa. Ydinkeskustan suosituin piknik- ja päivänpaistattelupaikka on Koskipuisto (kosken itäpuolen puisto on kauniina päivinä aivan tukossa, vähän enemmän omaa tilaa löytyy länsipuolen Kirjastonpuistosta). Mukava piknikpaikka löytyy myös Sorsapuistosta, jonne on kätevä hakea piknikeväät läheltä Tammelantorilta.

Lue lisää Hatanpään arboretumista tästä jutusta.


tekemistä Tampereella kesä hatanpää arboretum kartano puutarha

 

16. Syö lounasta Kauppahallissa

Vaihtoehtona pikniklounaalle voit poiketa syömään myös yli satavuotiaaseen, tunnelmalliseen Tampereen Kauppahalliin. Kauppahallista löytyy useita kahviloita ja ravintoloita, muun muassa Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi valittu ranskalainen 4 vuodenaikaa ja Tampereen parhaita hampurilaisia tarjoileva Ohana Grille.


kauppahalli tampere tekemistä kesä


17. Nauti kaupunkikulttuurista Hiedanrannassa

Tampereen Hiedanrantaan rakentuu parhaillaan ihan uusi ja uudenlainen kaupunginosa, jossa on tarkoitus kokeilla ja ottaa käyttöön erilaisia moderneja kiertotalouden, ravinnontuotannon ja kestävän kaupunkikulttuurin ratkaisuja. Alue on mielenkiintoisimmillaan ja käymisen arvoinen juuri nyt: siellä voi muun muassa kierrellä ihailemassa upeita muraaleja ja vanhaa tehdasmiljöötä tai poiketa kahville työvalmennettavien ylläpitämään Kartanokahvilaan. Alueella sijaitsee myös yksityinen ja kaunis, normaalisti suljettu Nottbeckien sukuhautausmaa. Kesäaikaan hautausmaalle saattaa päästä opastetulle kierrokselle.

tekemistä Tampereella kesä hiedanranta
tekemistä Tampereella kesä hiedanranta
tekemistä Tampereella kesä hiedanranta


18. Ranta-Tampella on Tampereen Venetsia

Toinen vielä osin rakentumassa oleva alue Tampereella on Ranta-Tampella, jota on kutsuttu jopa Tampereen Venetsiaksi. Tänne on noussut uusia ympäristöystävällisesti rakennettuja taloja upein Näsijärvi-näkymin ja niiden väliin on rakennettu kanava, joka yhdistää Näsijärven ja Tammerkosken.

Ihan parasta täällä Tampellan rannassa on kaunis, pitkä kävelybulevardi, jonka varrella on nurmikkoalueita (hyviä piknikille!), oleskelulaitureita, leikkipuistoja, lepotuoleja, jäätelökioski ja kesäkahvila. Tykkään tulla tänne rauhassa ajan kanssa lukemaan kirjaa löhötuoliin, katselemaan ulapalle ja juomaan tai syömään jotain pientä kesäkahvilasta.


Kuva: Aamulehti
Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo

19. Tampereen parhaat museot

Kivaa tekemistä sateen sattuessa – mutta ehdottomasti muutenkin – löytyy monista Tampereen museoista. Omasta mielestäni Tampereen mielenkiintoisimmat museot ovat Tampere-talon Muumimuseo, Amurin työläismuseokortteli, Museo Milavida Näsilinnassa (kuvat alla) ja Museokeskus Vapriikki.


tekemistä Tampereella kesä museo milavida
tekemistä Tampereella kesä museo milavida


20. Ihaile koskimaisemia

Hiljattain Tammerkosken partaalle avattiin uusi kävelyreitti, Vapriikinraitti, josta jopa paljasjalkainen tamperelainen pääsee ihmettelemään Suomen kansallismaisemia ihan uudesta kulmasta. Vapriikinraitin kävelysillalle pääsee Ravintola Tampellan kulmalta ja se johtaa ohi kauniin Vapriikin terassin puistoon, josta kannattaa ylittää koski Palatsinraitin siltaa pitkin ja tutustua vastarannan Finlayson palatsiin ja puistoon, Mältinrannan taidekeskukseen ja Tallipihaan.

Reitti on auki kesäisin Vapriikin museokeskuksen aukioloaikojen mukaan ma 10.45-14.00 ja ti-su 10–18.21. Kävele Finlaysonin tehtaan katolla

Finlaysonin historiallisen tehdaskompleksin katolle Tammerkosken rannalle on avattu jotain ihan uutta jopa Suomen mittakaavassa: mahdollisuus kattokävelyyn! Kattokävelyssä hyödynnetään olemassa olevien huoltoreittien kattosiltoja, joille on rakennettu opastettu elämysreitti. Reitti kuljetaan oppaan johdolla turvavaljaissa, mutta korkeanpaikankammoisilla saattaa silti vähän puntti tutista.. Katolla on myös kaikille avoin näköalatasanne ja Cafe Katto -näköalakahvila. Kattokävelyn voit varata täältä.22. Keskustorin kesäkeitaalla viihtyy aamusta iltaan

Keskustorille rakennetaan tänä kesänä kolmatta kertaa kesäkeidas eli alue, jolta löytyy monenlaisia ruokakojuja, oleskelutilaa ja iso screeni, josta näytetään mm. jääkiekon MM-kisat ja Euroviisut. Ruokaa kesäkeitaalla tarjoilevat tutut paikalliset ravintolat, tänä vuonna Maranga, Pella’s Cafe, Kumma, Ukkometso, Royal Bubble Waffle, Tampere Taproom & Secret Sauceity Pizza, Cafe Raina ja Mattila Bros. Real Barbeque.

Kesäkeitaalla on 500 asiakaspaikkaa ja se on auki 10.5.-13.8.2023.


Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo
Kuva: Visit Tampere / Laura Vanzo


Tässä olivat omat Tampere-suosikkini. Listalle voisi nostaa vielä paljon, paljon muutakin: kesätapahtumia, kivoja terasseja, minigolfia, kirkkoja, uimarantoja, kesäkahviloita… Ja jos aikaa on enemmän kannattaa lähteä Tampereen keskustasta kauemmaksikin ja etsiä lähialueiden upeat retkeily- ja luontokohteet, viinitilat, suklaatehdas, kartanot ja vaikka kuinka paljon muuta nähtävää.  Mutta niistä lisää sitten ihan toisessa jutussa!


 • Reply
  Maarit Johanna
  25.5.2018 at 09:24

  Tallensin heti! <3

  • Reply
   Emma
   25.5.2018 at 22:39

   Jee! <3 <3 <3

 • Reply
  Johanna
  26.5.2018 at 08:10

  Ei vitsit! Me asutaan Tampereen kupeessa ja tässä tuli paljon mullekin uusia juttuja 🙂 Kiitos erityisesti tulitikkutehtaasta. Siihen pitää tutustua lähemmin =)

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 12:43

   Jee, kivaa että onnistuin kertomaan uusia vinkkejä paikallisellekin! 🙂

 • Reply
  Janni / Lentopelko
  27.5.2018 at 11:38

  Tää postaus täytyt laittaa muistiin, Tampereellakin tulee käytyä melko usein. 🙂 Muutamat paikat oli jo tuttuja, Tallipiha, tulitikkutehdas, Pyynikki, kauppahalli ym, mutta paljon tuli myös uusia paikkoja tutkittaviksi. 🙂

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 12:45

   Tervetuloa tutkimaan! 🙂

 • Reply
  Heidi
  27.5.2018 at 13:56

  Hei, tosi kivoja vinkkejä! Jos tekisikin kesällä retken Tampereelle 🙂

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 12:46

   Tee ihmeessä, Tampere on ihana kesäkaupunki! 🙂

 • Reply
  Laura Laakso
  27.5.2018 at 17:35

  Pakko matkustaa heti Tampereelle! Kiitos hyvistä vinkeistä.

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 12:46

   Haha, kiitos ja tervetuloa! 🙂

 • Reply
  Elina Marjaana Travel Blog
  27.5.2018 at 18:04

  Ihania Tampere-vinkkejä! Oon asunut kaupungissa puolisen vuotta, mutta muutin sieltä just ennen kesää pois, joten taisin nähdä vain kylmän ja talvisen Tampereen. 🙂 Mutta onneksi muutamia näistä jutuista ennätin tehdä kevään ekoina lämpiminä päivinä.

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 12:50

   Tuu ihmeessä käymään Tampereella taas kesällä! 🙂

 • Reply
  anmariencfc
  27.5.2018 at 19:50

  Tampere on tosi monipuolinen ja loistava kohde! Melko monta kertaa on tullut käytyä ja suurin osa vinkeistä koluttua läpi ja jokaista voin kyllä myös lämpimästi suositella. Itse tykkään erityisesti kierrellä Pispalassa ja haaveilla samalla siitä miten muuttaisin yhteen niistä ihanista taloista (autuaasti unohtamatta, etten ole millään tavalla kiinnostunut esim pihatöistä). Vinkkinä gluteenitonta ruokaa syöville, että kauppahallista löytyy ihania leipiä ja herkkuja gluteenittomana ainakin kun olen siellä jonkin aikaa sitten itse vieraillut.

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 12:57

   Mä kanssa ajatuksen tasolla tykkäisin asua Pispalassa jossain söpössä puutalossa, mutta jäis kyllä hoitamatta pihatyöt ja kaikki muutkin rempat mitä vanha talo vaatii multakin 😀

 • Reply
  Liisa / Hollanninhippiäinen
  27.5.2018 at 20:44

  Loistavaa. Pari paikkaa on tullut käytyä (Näsinneula, Pyynikin näkötorni, Pispala, mustamakkara torilla/kauppahallissa) ja myös ulkomaalaiselle näyttämässä (mustamakkarakin kelpasi hollantilaiselle). Mutta hyvän kuuloiset uudet ideat ovat Viikinsaari, yleensä saunominen ja uimapaikat, suloiselta näyttävä Tallipiha, ja Finlaysonillakaan ei ole vielä käyty. Ja pupukahvila olis kyllä hauska kohde!

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 12:59

   En tiedä onko se suomalainen vai ihan yleismaailmallinen piirre, mutta siinä on jotain niin ihanaa kun saa näyttää kotikaupunkinsa tai yleensäkin kotimaansa parhaita juttuja ulkomaalaisille ystäville ja sitten ne vielä aidosti tykkää niistä! Miten mahtava fiilis <3

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  28.5.2018 at 16:44

  Erinomainen listaus, paljon tuttuja juttuja, mutta muutamia uusiakin tuttavuuksia. Ja niitä joissa on pitänyt iät ja ajat käydä mutten vieläkään ole saanut aikaiseksi, kuten Rauhaniemen kansankylpylä.
  Kiitos myös siitä infosta että Sandro on nyt avautunut Ratinaan, täytyy käydä niiden brunssilla nyt ei tarvitse Helsinkiin asti lähteä!

  • Reply
   Emma
   3.6.2018 at 13:04

   Mullakin on kyllä ihan liian monta vuotta siitä kun oon käynyt Rauhaniemessä uimassa.. ja joku talviyö pitäisi päästä sinne bongailemaan revontulia – josta tulikin mieleen, että munhan pitää ehdottomasti koota vinkit myös talviseen Tampereeseen! 😀

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  29.5.2018 at 17:16

  Tää lähti kyllä suosikkeihin, oon menossa toivottavasti tänä kesänä Tampereelle uudestaan ja tuo Pispala on ollut useampaan otteeseen sellainen paikka missä haluaisin käydä. Kivoja vinkkejä olit listannut kesäiseen Tampereeseen! 🙂

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 09:31

   Kiva, että tykkäsit! Tervetuloa Tampereelle! 🙂

 • Reply
  Mari
  30.5.2018 at 19:44

  Vähän tuli matkakuume Tampereelle. Vaikka joka vuosi siellä matkaillaan useammankin kerran, niin taas oli niin houkutteleva kirjoitus!

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 09:32

   Hienoa, toivottavasti löysit tästä seuraavalle reissulle jotain uutta! 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  31.5.2018 at 22:24

  Huh, olihan näitä. Jotain ehdittiin viime kesänä Tampereella käydessämme tehdä, kuten laivaretki, Finlayson Art ja Vapriikki.
  Pupujen sijaan olemme käyneet kissakahvilassa, kelpaako se 🙂

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 09:33

   Kissakahvila on kiva myös, mutta ensi kerralla teidän täytyy kyllä käydä Pupukahvilassa! 🙂

 • Reply
  Miika / Scenic Road Hunters
  1.6.2018 at 14:52

  Tamperella en ole nyt ihan hetkeen käynyt ja vaikka turkulainen olenkin niin ihan kiva siellä on toisinaan piipahtaa 😀
  Toi pupukahvila pitääkin muistaa kun tuun lasten kanssa seuraavan kerran Tampereelle. Toki noi tornitkin ois kivoja kokea.

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 09:35

   Pupukahvila on kyllä ihan ehdoton paikka lasten kanssa (tai ilmankin!), varaus kannattaa tehdä jos haluaa ehdottomasti päästä pupuilemaan tiettyyn aikaan!

 • Reply
  Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  1.6.2018 at 23:22

  Apua, miten ihania vinkkejä! Nyt muuten heräsi hirveä matkakuume Tampereelle: ihan uusia osa paikkoja osa! Oon kesällä viikon Suomessa tavallaan yksin (+ Tuisku-koira) ja suunnitelmat on vähän auki. Tampere taisi nousta aika kärkeen!

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:30

   Jos kaipaatte Tuiskun kanssa seuraa Tampereella niin laita ihmeessä viestiä!

 • Reply
  Anita / My Tiny Travel Journal
  2.6.2018 at 06:58

  Luin tämän koska olen miettinyt, että lasten kanssa olisi kiva käydä Tampereella ja nähdä muutakin kuin Särkänniemi. Laskeutuminen Pyynikin tornista ja pupukahvila vaikuttavat sellaisilta, johon sekä 8- että 13-vuotias voisivat lähteä, mutta museot ja saunat täytyy unohtaa, vaikka sooloreissulla niihin menisinkin. 😉 Odottelen jos tulisi seuraavissa postauksissa hyviä lisävinkkejä lapsiperheille! Asumme maalla, joten kotieläinpihat ei ole se meidän juttu.

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:32

   Noista mainitsemistani museoista kyllä varmasti tykkäisi lapsetkin – etenkin Amurin työläismuseokortteli on tosi elämyksellinen ja Vapriikista löytyy monta erilaista kivaa lapsillekin sopivaa näyttelyä: siellä on mm. jääkiekkomuseo, nukkemuseo ja täytettyjä eläimiä luonnontieteellisessä museossa!

   • Reply
    Elisa
    17.6.2020 at 12:30

    Ja Suomen pelimuseo, jossa on monta lapsillekin sopivaa peliä pelattavana!

  • Reply
   TT
   17.6.2020 at 23:06

   Penskojen kans Muumimuseo on tietty ehdoton. On se ihan hieno aikuisillekin.

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  2.6.2018 at 07:37

  Olipas kiva postaus! Tampereellakin saatetaan olla tänä kesänä käymässä, eli täytyy laittaa kirjanmerkkeihin tämä siltä varalta. Jostain syystä Tampere ei ole tullut itselleni kovin tutuksi joten ehkä olisi jo aika kierrellä vähän sielläkin.

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:33

   Ehdottomasti Tampereen reissu kalenteriin! 🙂

 • Reply
  Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  2.6.2018 at 08:45

  No niin, sieltähän sitä tuli viikon työreissulle vapaa-aikatekemistä. Osa tuttuja ja hyväksi havaittuja, osa uusia 🙂 Kiitos 🙂

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:34

   Ole hyvä, toivottavasti viihdyt Tampereella! 🙂

 • Reply
  Sandra
  2.6.2018 at 19:56

  Oli tosi kattava postaus. Oon asunut Tampereella seitsemän vuotta ja listalla oli mullakin muutama uusi paikka. Ehdottomasti menee testaukseen! En malta odottaa, ensi viikon tiistaina Tampere kutsuu <3. Pupukahvila ja Tulitikkutehdas on ainakin koettava.

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:34

   Tervetuloa Tampereelle, toivottavasti sulla on mahtava reissu! 🙂

 • Reply
  Sannahof // Unelmamaja
  2.6.2018 at 23:37

  Olipas hyvä kooste Tampereen menovinkeistä! Osa oli jo entuudestaan tuttuja, mutta tuli myös valtava määrä uusia vinkkejä. Kiitos!

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:34

   Kiitos Sannahof! 🙂

 • Reply
  Rosa
  2.6.2018 at 23:49

  Tampereen saunat ja uimarannat ovat tehneet minuun vaikutuksen jo vuosia sitten. Niissä on jotain, mitä esimerkiksi pääkaupungista ei löydy.

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:35

   Joo, saunakulttuuri on täällä ihan omalla tasollaan – ja nythän me tosiaan ollaan maailman saunapääkaupunki! 😀

 • Reply
  Jaana Paakkinen
  4.6.2018 at 19:55

  Kiitos vinkeistä, kelpaavat hyvin Tamperella asuvallekin 🙂 Valitettavasti linja 15 lopetti liikennöinnin Pispalanharjulle, joten paraatipaikalle ei enää pääse julkisilla liikennevälineillä 🙁

  • Reply
   Emma
   4.6.2018 at 20:37

   Kiitos Jaana huomiosta! Muistin, että se keskustelu päättyi siihen, että linjaa 15 ei lopetetakaan, mutta nyt kun tarkastin, niin loppputulema näyttää olevan se, että kesäaikaan Pispalanharjulle ei pääse bussilla ja syksyllä sinne alkaa kulkea bussi 31 (tosin ei ihan Pyykkimettänpuistoon asti, höh). Täytyy päivittää oikea tieto juttuun!

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  19.6.2020 at 20:36

  Tuo päivän aloittaminen torikahveilla on pätee muuten useaan muuhunkin kaupunkiin, mutta tosiaan Tampereella oma kesäaamu alkaa useimmiten Tammelan torilta. Tuo Laukontori olikin itselleni vieras, joten täytyy melkein käydä seuraavaksi siellä. Viikinsaari vaikuttaa tosi kivalta ja se ei kuulosta kovin tunnetulta ainakin ulkopaikkakuntalaisen mielestä. Noita puutalokortteleita pitäisi myös päästä ilman muuta katselemaan.

  • Reply
   Emma
   22.6.2020 at 11:04

   Laukontorilla on parasta se, kun saa olla samalla ihan järven rannassa! Tampereelta löytyy vielä paljon sellaista, joka ei ehkä tosiaan tule ei-tamperelaiselle heti mieleen, ja uuttakin tulee joka vuosi 🙂

Leave a Reply