Malediivit

Maafushi – Malediivien edullinen paikallissaari

27.12.2016
Malediivit-Maafushi-bikini-beach


Ostettuani Qatar Airwaysin tarjouksesta edulliset lennot Malediiveille (lue arvioni QA:n lennoista täältä), aloin tutkia matkakohteeni tarjontaa lähemmin. Neljän tähden ja viiden tähden all inclusive -resortteja häämatkalaisille. Yksityiset vesitasokuljetukset kaukaiselle paratiisiatollille omaan veden päälle rakennettuun bungalowiin. – No mikäs siinä, paitsi että nyt ei ollut kyllä laittaa matkaan tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja. Sitten löytyi onneksi Maafushi!

Malediivien tasavalta koostuu lähes 1 200 pienestä saaresta ja atollista, joista 200 on asuttuja. Yhteensä noin 80 saarella on matkailupalveluita: joko resortteja tai paikallista majoitustarjontaa. Matkailu paikallisilla saarilla, niinkuin vähän hölmösti kutsutaan saaria, joilla ei ole resorttia vaan paikallista asutusta ja mahdollisesti paikallisia hotelleja ja majataloja, on verraten uutta ja monessa mielessä lapsenkengissä.

Kaikki ne kuvat, joita olet Malediiveilta tottunut näkemään ovat resorteista.
Se mielikuva, joka sinulla on Malediiveista luksuskohteena, on luksusresorteista.

Malediivit: resortiin vai paikallissaarille?

Matkaa Malediiveille suunnitellessa onkin erittäin tärkeää ymmärtää ero resort-saarten ja paikallisten saarten välillä. Kärjistäen kaikki ne kuvat, joita olet Malediiveilta tottunut näkemään ovat resorteista. Se mielikuva, joka sinulla on Malediiveista luksuskohteena, on luksusresorteista. Resort-saarilla ei ole paikallista asutusta, koko saari on siis vain ja ainoastaan yhden resortin käytössä.

Jos taas valitset matkakohteeksesi resortin sijaan paikallissaaren, unohda luksus ja valmistaudu sukeltamaan paikalliseen kulttuuriin, elämäntapaan, elämyksiin ja vaihtelevaan palveluntasoon. Paikallisia saaria ei ole rakennettu matkailun ehdoilla. Niillä asutaan, niillä on meteliä, niillä on koko ajan jossakin rakennustyömaa käynnissä, niillä roskataan, eikä niiden rantoja ole pyhitetty vain turistien käyttöön. Mutta paikallisilta saarilta pääset myös uimaan ihan samoihin uskomattoman kirkkaisiin vesiin kuin resorteistakin, ja pääset kokemaan ehkä elämäsi upeimpia snoklaus- tai sukellusretkiä ihan samoin kuin resorteistakin.


Malediivit-Maafushi
Maafushi-rantakatu


Me valitsimme pitkän pohdinnan jälkeen matkakohteeksemme Maafushin saaren noin 30 minuutin pikavenematkan päästä Malen lentokentältä. Maafushi on paikallisista saarista matkailun suhteen kehittynein ja pienellä saarella majoitusta tarjoaa jopa yli 50 pientä guest housea ja pari vähän suurempaa hotellia. Laajan majoitustarjonnan lisäksi valintamme kohdistui Maafushiin sen helpon saavutettavuuden sekä kehutun ”bikini beachin” takia. Mutta antakaapas kun avaan näitä ja muita Maafushin käytännön juttuja vähän tarkemmin!

Maafushin sijainti

Maafushi sijaitsee suhteellisen lähellä lentokenttäsaarta ja Malen pääkaupunkisaarta. Helpoin tapa päästä Maafushille suoraan lentokentältä on käyttää iCom-yhtiön pikaveneitä. Ne lähtevät lentokentältä joka päivä kello 9.15, 13.30 ja 19.00. Jos lentosi laskeutuu näiden aikojen välillä (niinkuin meidän lentomme niin, että juuri missasimme aamun ensimmäisen iComin veneen), voit ottaa lentokentältä paikallislautan Malen saarelle (10 minuuttia ja 2 dollaria), Malessa edelleen taksin saaren toiselle laidalle (me maksoimme taksista 10 dollaria, oli varmaan liikaa) Villingilin satamaan ja sieltä Maafushi Tours -yhtiön pikaveneen tai paikallisen lautan. Maafushi Toursin aikatauluja ei ainakaan toistaiseksi löydy netistä, niistä kannattaa tarvittaessa kysyä etukäteen vaikka omasta hotellista. iComin ja Maafushi Toursin pikavenematka maksaa 20-25 dollaria/henkilö/suunta ja kestää 30-40 minuuttia.

Villingilin satamasta lähtee myös kerran päivässä kello 15 julkisen liikenteen lautta Maafushiin noin 3 euron hintaan. Lautta puksuttelee Maafushille 1,5 tunnissa. Julkiset lautat eivät kulje perjantaisin. Me koitimme matkamme aikana kaikkia kolmea vaihtoehtoa ja jokaista voimme suositella.


Maafushi-julkinen-lautta
Julkisen liikenteen lautta Maafushin satamassa.


Maafushin rannat

Malediivit on muslimivaltio eikä resorttien ulkopuolella sovi yleisesti uida uimapuvussa saati bikineissä. Kaikilla paikallisilla saarilla ei ole ”bikini beachiä” eli uimaan pitää mennä polvet ja olkapäät peitettyinä. Maafushilta kunnon uimaranta kuitenkin löytyy eli bikinit voi pakata mukaan! Hiekka on valkoista, vesi käsittämättömän kirkasta ja rannasta pääsee myös suoraan snorklaamaan – mutta täytyy taas varoittaa että kyseessä ei kuitenkaan ole se mielikuvien autio, valkoisena silmänkantamattomiin jatkuva upea korallihiekkaranta. Tällä hetkellä paratiisifiilistä häiritsee eniten uuden hotellin työmaa heti rannan takana.


Maafushi-bikini-beach
Maafushi-Malediivit-bikini-beach
Bikini-beach-Maafushi


Pukeutuminen Maafushilla

Kuten sanottua, paikallisilla saarilla on paikalliset tavat, myös pukeutumisen suhteen. Maafushi on kuitenkin saarista matkailun suhteen kehittynein eikä täällä katsottu pahasti vähän lyhyempiäkään shortseja tai mekkoa. Se polvipituus ei ole siis ihan sentin päälle, mutta kohteliaisuuden vuoksi en itse ottaisi mukaan niitä kaikkein lyhyimpiä mikroshortseja ja minimekkoja. Myöskään vielä lentokentällä tai Malessa en itse vaihtaisi kovin niukkiin vaatteisiin. Kenkiä saarelle on turha kantaa mukaan: täällä pärjää paljain jaloin ja flipflopein.


Maafushi-Malediivit-street


Retket ja aktiviteetit

Maafushilta löytyy paljon retkitarjontaa. Retkiä voit kysellä omasta hotellistasi ja niitä mainostetaan isompien hotellien ulkopuolella sekä muutamassa erillisessä retkitoimistossa. Muun muassa pikavenekuljetuksiakin järjestävällä iComilla on oma toimisto Maafushin sataman tuntumassa ja kattava valikoima retkiä tarjolla.

Osallistuin itse kahdelle eri snorklausretkelle: koko päivän snorklaukselle kolmelle eri riutalle (sisältäen mm. merikilpikonnariutan, lounaan pienellä hiekkasärkällä sekä villien delfiinien katselua) sekä erilliselle muutaman tunnin haisnorklaukselle. Ensimmäinen maksoi noin 30 dollaria ja toinen 10 dollaria.


Kuva10
Maafushi-snorklaus-resort
Haita uitiin katselemaan lähelle aaltojen murtumiskohtaa läheisen resortin riutalle.


Snorklausretkien hintaan kuuluvat maski ja räpylät sekä mahdollisesti myös kelluntaliivit. Liivit kannattaa ottaa mukaan vaikka hyvä uimari olisikin: esimerkiksi hairetkellä uitavaa tuli veneeltä vielä pitkä matka ja aalloissa eteneminen oli välillä tosi raskasta.

Snorklauksen lisäksi tarjolla on mm. koko päivän valashairisteilyjä, yökalastusretkiä, purjehdusta, vesijettejä, suppailua, sukellusta, liitovarjoja jne. Myös resortteihin tehdään päiväretkiä: noin 100 dollarilla pääsee päiväksi kokeilemaan luksusta läheiseen resorttiin. Hinta sisältää kuljetukset, pääsymaksun, ruuat ja juomat sekä rannan ja mahdollisten altaiden käytön.


Kuva9


Majoitus Maafushilla

Maafushilla on kaikkiaan yli 50 majoitusvaihtoehtoa, halvimmat maksavat noin 50 euroa / yö / 2hh. Hostellikulttuuri ei ole saarille rantautunut, eli ihan reppureissuhintoihin ei siis päästä. Kaikkien majapaikkojen sijainti on hyvä sillä saari on pieni, mutta jos haluat aivan rannan tuntumaan valitse majapaikkasi saaren luoteis/pohjoisosasta. Sijaintinsa puolesta ykkönen on Arena Beach -hotelli, joka on ainoana hotellina käytännössä rannalla.

Pienemmissä hotelleissa saattaa olla ajoittaisia sähkökatkoksia ja pientä opettelua asiakaspalvelussa (esim. siivousta kannattaa itse pyytää jos tuntuu että sitä ei kuulu). Sähkö on saarilla kallista, joten on kohteliasta esim. muistaa laittaa ilmastointi pois päältä silloin kuin sitä ei käytä. Suihkusta ei myöskään välttämättä tule kuin kylmää vettä, mutta usko pois, se ei tässä ilmastossa haittaa! Wifi toimii saarella tarpeeksi hyvin.


Kuva8
Pienet B&B-paikat sijaitsevat ihan tavallisten pikkukatujen varrella.


Syöminen Maafushilla

Maafushi ei ole gourmet-matkailijan kohde, mutta ruoka on ihan perushyvää ja kohtuuhintaista. Söimme monena iltana eri hotellien buffet-illallisen (melkein kaikki saaren ravintolat ovat hotellien yhteydessä), joka maksoi yleensä veroineen 10-12 dollaria. Illallinen on yleensä katettu ulos ja syödään varpaat hiekassa. Lähes jokaisessa paikassa ongelma oli se, että ruuat olivat haaleita ellei jopa viileitä. Lopulta saatuamme tästä tarpeeksi siirryimmekin tilaamaan illalliset listalta – muutaman dollarin kalliimpaa mutta ainakin ruoka oli pöytään tuotaessa lämmintä. Paras buffet-paikka löytyi rantakadun eteläisimmästä päästä Holiday Lodgesta, ja parhaat à la carte -ruuat söimme Arena Beachin kauniissa piharavintolassa.

Paikallissaarilla ei tarjoilla alkoholia eikä sitä saa tuoda maahan. Maafushilta pääsee kuitenkin halutessaan käymään sen edustalle ankkuroituun baarilaivaan. Itse emme sitä kokeilleet, mutta se voisi olla ihan hyvä auringonlaskunkatselupaikka.


Maafushi-ravintola-ruoka
Meidän lemppari-illallisbuffet.


Malediivien valuutta

Malediivien paikallista valuuttaa, rufiyaa, ei vaihdeta ulkomailla. Malen lentokentältä tai Maafushilta Bank of Maldivesin automaatista voi halutessaan nostaa pienen määrän rufiyoita, mutta käytännössä mukaan kannattaa ottaa tukko dollareita. Niillä voi maksaa käytännössä kaikkialla, vaihtorahat tulevat tosin mahdollisesti rufiyana. Paikallista valuuttaa nostaessa on hyvä huomioida myös se, että automaattinostoista menee aina 100 rufiyan (noin 7 euron) nostopalkkio nostetusta summasta riippumatta.

Suositeltavin maksutapa on siis käteinen, luottokorttimaksuista peritään yleisesti komissio. Meidän hotellissa oli myös luottokorttimaksuissa jotain ongelmia, joten vaikka olin etukäteen tarkastanut että voin maksaa majoituksen kortilla, jouduin hakemaan rahat lopulta käteisenä automaatista. Onneksi Maafushilla on tätä nykyä automaatti, kaikilta saarilta sellaista ei löydy!


Maafushi-palmu


Ostokset Maafushilla

Ostosmahdollisuudet ovat Maafushilla erittäin rajalliset. Tuliaisia voi ostaa muutamista matkamuistokaupoista (jotka myyvät sitä perinteistä sälää, ei mitään mitä itse olisin halunnut kuljettaa kotiin asti) ja pieniä ruokakauppojakin löytyy kourallinen. Ruokakauppojen valikoimat ovat todella suppeat (lähinnä verrattavissa pikkukylän pieneen sekatavarakauppaan), eli jos mitään yhtään erikoisempaa tarvitset loman aikana ota se mukaan jo Suomesta.


Kuva7


Turvallisuus Maafushilla

Maafushi on turvallinen saari, jossa huolena ovat lähinnä vedeneläimet ja hyönteiset. Keihäsrauskuun meinasin astua kerran ihan rannassa eli jalkoihinsa kannattaa vedessä katsoa, ja hyttysmyrkky kannattaa pakata illoiksi mukaan ainakin jos on pistoille kovin allerginen. Varsinaisia apteekkeja tai sairaaloita ei pienillä saarilla ole, joten kaikki mahdolliset käytössä olevat lääkkeet pitää ottaa mukaan. Ja kuten ihan kaikkialla matkustaessa kattava matkavakuutus kannattaa olla kunnossa – jos jotain isompaa sattuisi olisivat kulut varmaan aika suuret kuljetuksineen mahdollisesti jonnekin mantereen sairaalaan saakka.

Maafushin saarella on muuten myös vankila, joka etukäteen vähän ihmetytti. Paikan päällä saaren eteläkärjen aidattu alue ei näkynyt saaren arjessa kuitenkaan mitenkään.

***

Maafushin lisäksi kannattaa tutustua muihinkin paikallisiin matkailupalveluja tarjoaviin saariin, esimerkiksi Adduun, Thoddoohon, Ukulhuasiin, Thulusdoohon ja Thulhaadhoohon. Oma ”salainen” vinkkini on Maafushin naapuri Gulhi, jossa palveluita on vähemmän kuin Maafushilla, mutta kuulemma vielä hienompi bikini beach. Mehän myös yritimme tehdä omatoimista retkeä tuonne, mutta se ei sitten mennyt ihan nappiin. Julkinen lautta Maafushilta Maleen lähtee kerran päivässä kello 07.30 ja se menee Gulhin kautta – mutta vain jos on etukäteen pyytänyt, kuten meille selvisi kun ohitimme saaren… Että sen enempää en ikävä kyllä Gulhista osaa kertoa!

Malediivien paikallisilla saarilla voi kokea upean paratiisin Kanariansaarten loman hinnalla. Paikallisen matkailuelinkeinon tukemisesta saa myös paremman mielen kuin monesti ulkopuolisessa omistuksessa olevien resorttien. Matkailu paikallissaarilla on kuitenkin vielä lapsenkengissä, joka tekee matkustamisesta niille juuri nyt toisaalta upeaa, mutta toisaalta ei sovi pelkkää luksusta etsiville.


Malediivit-meri
Kuva6
Pastellivärisistä auringonlaskuista sai nauttia joka ilta.


  • Suunnaton
    27.12.2016 at 13:52

    Vautsi! Malediivit vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta kaakkois-Aasian kohteille. Oliko Maafushilla paljonkin tarjontaa sukellusfirmoissa?

    • Emma
      28.12.2016 at 10:12

      Nimenomaan näin! Lennotkin on inhimilliset, noin 6 + 4 tuntia Dohan kautta, ja aikaero vaan +2 tuntia. En ole itse vielä uskaltanut koittaa sukeltamista, joten en kiinnitänyt sukellusfirmoihin niin paljon huomiota, mutta kyllä siellä muutama siihen erikoistunut mesta ainakin oli ja myös muita retkiä järjestävät firmat tekee varmaan ainakin aloittelijoiden sukelluksia.

  • Sonja | FIFTYFIFTY
    27.12.2016 at 16:01

    Olipa superkiinnostavaa! Mä olen aina ajatellut, että Malediivit on vaan just tylsä resort-kohde, jonne ei oo ollut mielenkiintoa. Mutta tää rikkoi kyllä mun ennakkoluuloja sitä paikkaa kohtaan! 🙂 Tuo vesi on kyllä niin upean väristä. <3

    • Emma
      28.12.2016 at 10:13

      Kiitos ihanasta kommentista, hienoa jos onnistuin rikkomaan ennakkoluuloja! Kyllähän sellainen resort-lomakin sinänsä kelpaisi, mutta tuolta tosiaan löytyy myös paljon muuta! 🙂

  • Ville
    28.12.2016 at 18:32

    Hauska sattuma, kirjoittelin juuri eilen omaan blogiini fiiliksiä reissulta samalla ajatuksella Maafushin naapurisaarelle Guraidhoolle 🙂 Näyttäisi olevan tuttuja juttuja, Maafushi tosin on paljon turistiystävällisempi ja tekemistä on enemmän. Ainakin Guraidhoolla dollarit myös kannattaa jättää vaihtamatta kun kaikki hinnat on Rufioissa ja vaihtaminen on kallista (jos ei jostain saa halvalla etukäteen). Milloin olitte reissussa?

    • Emma
      28.12.2016 at 21:02

      Olipa mielenkiintoista lukea sun juttu Guraidhoolta! Ihan samoja kokemuksia, ihmettelin itsekin mm. että missä kaikki herkullinen seafood luurasi, ei ainakaan mun lautasella! Guraidhoollako ei siis voinut maksaa dollareilla? Jännä, kun taas Maafushilla ne oli kovin haluttuja ja kävi kaikkialla. Me oltiin joulukuun alussa, koska sä? Meidän reissun aikana ei satanut kuin ehkä 10 minuuttia yhtenä iltapäivänä.

  • Elina | Vaihda vapaalle
    28.12.2016 at 19:20

    Oletpa koonnut mahtavan tietopaketin! 🙂 Malediiveilla pitää päästä jossain vaiheessa käymään, joten nyt tiedän minne palaan etsimään tietoa, kun sen aika on.

    • Emma
      28.12.2016 at 21:10

      Kiitos Elina! Ja tervetuloa vinkkien pariin myöhemmin uudestaan 🙂

  • Teija / Lähdetään taas
    28.12.2016 at 20:35

    Kuulostaapa hyvältä! Ja samaa mieltä Elinan kanssa, että mahtavasti koottu postaus!
    Olisikohan tuo saari sopiva lapsiperhelomalle?

    • Emma
      28.12.2016 at 21:13

      Kiitos Teija! Kyllä tuolla lapsiperheitäkin näkyi, en keksi mitään syytä miksi ei sopisi myös lapsellisille! Tosin kun itsellä niitä ei ole, en ehkä osaa ottaa jotain asioita huomioon, eli jos jotain tiettyä mietit, niin kysy ihmeessä!

  • Sateenmuru
    3.1.2017 at 02:16

    No nyt muuttui käsitys Malediiveistä – ja kyllä lähtisin tänne ennemmin kuin Kanarialle! Ihana värimaailma ja tunnelma.

    • Emma
      3.1.2017 at 23:50

      Toi värikkyys oli kyllä niin ihanaa! <3

  • reissaaja1
    3.1.2017 at 12:00

    Värit ja kirkkaus näyttää todella houkuttelevalta. Tasan vuosi sitten olikin matka ostettuna juuri Malediivien Maafushiin, mutta ärhäkkä influenssa kaatoi pedin pohjalle lähes 2 viikoksi. Ehkä sitten joskus…

    • Emma
      3.1.2017 at 23:51

      Ohhoh, korvasiko vakuutus matkan peruuntumisen? Toivottavasti pääsette Malediiveille vielä tulevaisuudessa!

  • Pirkko / Meriharakka
    3.1.2017 at 12:49

    Me kävimme siellä vuosikymmeniä sitten – ja siis resortissa, pienellä saarella, jonka ympäri käveli vartissa.
    Paikalliselämää käytiin sitten erikseen katsomassa toisella saarella 🙂
    Joskus resorttielämäkin on ihan paikallaan, mutta ei siinä tosiaan saarelaisten oikeasta elämästä paljoa näe.
    Aikoinaan tuntuivat tätä perustelevankin siten, että eivät halua muslimiväestön ja bikinielämää viettävien turistien häiritsevän toisiaan.

    • Emma
      3.1.2017 at 23:53

      Pieni saari tuokin oli, oisko mennyt 20-30 minuuttia ympäri kävelemiseen. Taitaa melkein kaikki tuolla päin olla pikkuruisia. Resort-loma tosiaan sopii joillekin ja joihinkin tilanteisiin – en mäkään vastaan panis jos sellaista tarjottais, mutta mieluummin teen sillä rahalla vaikka sitten useamman reissun.

  • Anna K.
    3.1.2017 at 13:16

    Mielenkiintoinen juttu! Kiva tietää, että tuonnekin voi mennä paikkaan, jossa on ”oikeaa” elämää. Resortti ja minä: never! Nuo kuvat pikkukaduista ja värikkäistä taloista on tosi kivoja, samoin ”puistonpenkki” on mainio!
    En ole koskaan voinut ymmärtää sitä, että turistit kulkevat perse melkein paljaana muslimimaissa. Sulla on niin mainio kuva keltahuivisesta naisesta, joka katsoo lyhytsortsisen naisen perään. Siihen kiteytyy niin hyvin turismin koko olemus!

    • Emma
      3.1.2017 at 23:55

      Mä olin kans vähän harmissani, kun näin tuolla noita miniminishortseja ja narutoppeja. Ihan varmasti jokainen on sen verran ottanut etukäteen selvää että luulis ymmärtävän vähän kunnioittaa paikallisia tapoja, mutta kun ei…

  • Teppo/Tämä matka
    6.1.2017 at 11:09

    Hyvä tietosetti! Nyt on paljon helpompi suunnitella matkaa Malediiveille. Varmasti hyödyksi monille.

    • Emma
      6.1.2017 at 19:34

      Kiitos!

  • Stacy Siivonen
    6.1.2017 at 17:05

    Upeita kuvia! Ilmeisesti sandaaleja tarvitaan siihen, kun hiekka rupeaa hohkaamaan kuumuutta enkä ainakaan minä ole mikään tulisilla hiilillä kävelijä. Mitä tulee suihkuun, niin olen kyllä lämpimän veden arvostaja, myös Amazonasissa. Keihäsrausku oli aika kova juttu. Inhottaa ajatella sairaalareissua noinkin alkeellisissa oloissa.

    • Emma
      6.1.2017 at 19:43

      Itse asiassa hiekka oli tuolla niin valkoista, että se ei lämmennyt mahdottoman kuumaksi keskipäivänkään auringossa. Ainoa mitä varoin oli roskat ja kaikenmaailman pikkusälä teillä kauempana ”keskustasta”, siellä käytin sandaaleita. Ja mä kyllä olen myös suuri lämpimän veden arvostaja, mutta tuolla kun tuli päivän jälkeen lämpöhalvauksen partaalla huoneeseen, ei paljon haitannut se kylmäkään vesi.

  • Anna | Muuttolintu.com
    7.1.2017 at 02:06

    Me vietettiin osa häämatkasta Malediiveilla, luksusresortissa kylläkin, mutta oli kyllä yksi ihanimmista paikoista, missä ollaan oltu.

    Mutta ihan oikeassa olet siinä, että kaikki ne postikorttikuvat on luksusresorteista. Ja paikallista elämä siellä ei pääse näkemään muuten kuin päiväretkillä. Tuommoisella paikallisella saarella rahat menee todennäköisemmin paikallisille, joten senkin puolesta se on se parempi vaihtoehto. Eikä tuokaan kyllä pöllömmältä paikalta näytä!

    Silti, meidän Malediivien lomat kyllä taitaa tulla suuntautumaan tulevaisuudessakin niihin veden ylle rakennettuihin bungaloweihin, silloin harvoin kun massia riittää.

    • Emma
      8.1.2017 at 21:14

      En mäkään kauheesti vastustelis, jos resortlomaa noissa maisemissa tarjottais. Oishan se upea elämys, eniten mua houkuttais se, et pääsis suoraan makuuhuoneesta uimaan heti aamulla ja viimeiseksi illalla, ah.

  • Mira / Exploras
    7.1.2017 at 10:20

    Olipa hyvä ja tuhti tietopaketti! Kiva tietää, että Malediiveilta löytyy myös huokeampia matkailupalveluita.

    • Emma
      8.1.2017 at 21:15

      Kiitos Mira!

  • Paula - Viinilaakson viemää
    7.1.2017 at 20:42

    Tämä oli tosi mielenkiintoista. Minullakin on jotenkin ollut vain sellainen paratiisin omainen kuva Malediiveista. En ensinnäkään tiennyt, että saaria on noin paljon, ja että joillakin niistä on vain resorteja. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta kohteelta, ja kyllähän nämäkin kuvat paratiisilta näyttää! Etenkin kiinnostaa tuo snorklaus.

    • Emma
      8.1.2017 at 21:21

      Snorklaaminen oli kyllä ihana parasta <3

  • Erja/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi
    8.1.2017 at 10:59

    tämä puoli Malediiveista on tullut tutuksi kaverin reissun perusteella, mutta kyllä noilla keleillä ja rannoilla suoraan sanoen tympäisisi piileskellä jonkun tunikan alla…

    • Emma
      9.1.2017 at 10:29

      Niinpä! Ei oikein houkuta sellaiset saaret, joissa uimaankin pitäisi mennä t-paidassa ja housuissa…

  • Viiru
    4.6.2017 at 23:41

    Reissu varattu juurikin Maafushille! Kiva oli lukea kokemuksistasi. Mites tuon pukeutumisen kanssa snorklausretkillä? Niitä aiotaan tehdä. Onko siellä oltava joku uikkaria peittävämpi asu? Vietittekö rantaelämää vain bikinibeachilla? Mietityttää, että millaista uima-asua pitää tajuta pakata mukaan…

    • Emma
      5.6.2017 at 09:14

      Vau, ihanaa! Snorklausretkillä saa olla veneessä ja vedessä vaikka bikineissä, mutta veneelle käveltäessä vielä pitää pitää esim. t-paita ja shortsit päällä. Ja Maafushilla rantaelämää voi tosiaan viettää ainoastaan bikini beachillä (siellä saa siis olla bikineissä). Muuten laukkuun mukaan t-paitoja ja polvipituisia shortseja ja hameita! ihanaa lomaa teille!

  • Heljä Vainio
    2.8.2017 at 15:29

    Kiitos hyvästä tietopaketista. Mieheni varasi viikko sitten tammikuun alusta kuukauden loman Maafusin saarelle. Olemme eläkeläisiä ja kolme talvea on vietetty Mauritiuksella. Kirjoituksesi perusteella tämä paikka on meille sopiva. Ei snorklausta, mutta muuta elämystä ja kohtuubudjetilla. Air Francella oli hyvä tarjous lennoista Maleen.

    • Emma
      3.8.2017 at 09:16

      Ole hyvä Heljä, mahtavaa jos tiedoista oli iloa! Täällä tosiaan pärjää pienemmälläkin budjetilla ja silti pääsee nauttimaan paratiisioloista 🙂

  • Jansku
    10.8.2017 at 11:35

    Onneksi löysin tämän blogisi! Olen ollut kahden vaiheilla varata viikon matkan Dominikaaniseen mutta kun katsoin lentojen ja hotellien hintoja niin samalla rahalla saa kaksi viikkoa unelmieni Malediiveilta. Olen pitänyt mahdottomalta sinne matkustaa kun matkat juuri niihin resortteihin maksaa omaisuuden…mutta nyt pitääkin tutkia vähän pintaa syvemmältä 🙂 Kiitos sinulle!

    • Emma
      10.8.2017 at 12:21

      Ole hyvä Jansku! Et usko kuinka kiva on saada tällaista palautetta, kiitos että jätit kommentin <3

  • Lissu
    19.10.2017 at 09:10

    Hei,

    Olen lähdössä muutaman viikon päästä Maafushille. Kone on klo 12 perillä. Mitä kuljetusta suosittelet Maafushille? Kerkeääkö Malesta lähetevään klo 15 laivaan? Olen yrittänyt etsiä tietoa kuljetuksista, mutta aika heikosti on löytynyt… Hotellille myös laitoin kyselyä, mutta eivät ole vastanneet. Tarjosivat kyllä tervetulo viestissään ylikallista omaa pikavenettä 😀

    • Emma
      19.10.2017 at 09:41

      Ah ihanaa, toivottavasti teille tulee upea matka! Jos teidän lento on ajallaan, niin ehditte suoraan lentokentältä klo 13.30 lähtevään iComin kyytiin. Suosittelen sitä lämpimästi, se säästää monta säätämisvaihetta väliltä kun voi hypätä suoraan veneeseen lentokentän edestä! Mutta ehditte joka tapauksessa mainiosti myös Malelle julkiseen lauttaan: ensin siis lyhyt julkisen liikenteen vene lentokentän edestä Malen saarelle (niitä menee jatkuvasti), sitten taksi tai kävely Villingilin lauttasatamaan (matka ei ole varsinaisesti pitkä, mutta Malen saari on sokkeloisen täyteen rakennettu ja oikeaan kohtaan lauttasatamassa voi olla haastava löytää itsekseen) ja sieltä lippuluukulta lippu klo 15 laivaan. Missä hotellissa muuten yövytte? Ah Maafushi <3

      • Lissu
        20.10.2017 at 21:42

        Kiitos! Meillä on varattu huone Salt beach hotellista 🙂 täytyypä kuitenkin tsekata tuo Arena beach. Unohtui mainita edellisessä viestissä, että tämän blogin ansiosta sinne suuntaamme ? eipä koskaan ole tullut mieleen, että sinne noin halvalla pääsee ?

        • Emma
          22.10.2017 at 20:55

          Salt Beach vaikutti oikein hyvältä hotellilta! Me käytiin kerran siinä puutarhassa syömässä illallista ja se mainitsemani haisukellusretki oli myös heidän järjestämänsä! Kiitos Lissu ihanasta kommentista, et arvaakaan kuinka paljon lämmittää kuulla että olen ollut hyödyksi <3 <3 Nauttikaa matkasta!

  • Kikka
    12.11.2017 at 00:21

    Ihana matkakertomus! Täällä alkoi reissun suunnittelu: viikon verran Maafushilla sukellellen ja sitten reilu viikko vielä Sri Lankalla. Can’t wait!
    Yksi kysymys: Pitääkö varata etukäteen jostain lauttapaikka sille parinkymmenen dollarin kuljetukselle? Onko ne kovin täysiä? Nyt suunnitelmissa lento, joka laskeutuu n. 15.30, joten ehtisimme vasta sinne n. klo 19 veneeseen. Onko pelkona, ettei mahdukaan?

    • Emma
      13.11.2017 at 00:29

      Varaisin kyllä ehdottomasti tuon kuljetuksen etukäteen, etenkin kun se on se illan viimeinen. iComin sivut löytyy täältä: https://icomtours.com/ Mahtava idea yhdistää reissuun toinen viikko Sri Lankalla! ??

  • Timo
    30.11.2017 at 23:52

    Heips,

    Onkos siellä mitään baaria mistä sais alkoholia? Vai meneekö reissu kuivin suin 🙂

    • Emma
      1.12.2017 at 08:31

      Alkoholin anniskelu ja ymmärtääkseni myös hallussapito ja maahantuonti on Malediiveilla kielletty. Poikkeuksena ovat resort-saaret ja ”kelluvat baarit”. Maafushin edustaltakin löytyy tällainen drinkkilaiva, jolle voi mennä käymään. Löysin juttua siitä esim. täältä: http://www.eatandtravelwithus.com/2017/04/maafushi-floating-bar/

  • Anne
    27.1.2018 at 10:16

    Hei, onkohan Malediiveilla miten paljon merisiilejä? Pitäisikö olla snorklatessa tai vedessä kahlaillessa jjaloissa ns sukelluskengät tai vastaavat uimatossut? Ollaan menossa huhtikuussa sinne.

    • Emma
      28.1.2018 at 09:37

      En törmännyt missään rannassa Malediiveilla merisiileihin. Merenpohja on rannassa hienoa vaaleaa hiekkaa, eli ei ollut tarvetta uimatossuille (ainakaan missään missä itse uin)! Ihanaa Malediivien lomaa! <3

  • Päivi
    10.4.2018 at 18:27

    Olipa hyvä tietopaketti. Olemme menossa kesäkuussa Malediiveille ja harkitsimme ensin menoa resottisaarelle, mutta päädyimme kuitenkin Maafushiin hinnan ja monipuolisuuden vuoksi.

    • Emma
      11.4.2018 at 10:29

      Kiitos kommentistasi Päivi! Toivottavasti tykkäätte Maafushista!

  • Tomi
    7.10.2018 at 13:17

    Moi, kiitos hyvästä kirjoituksesta!

    Olemme menossa kahden nelihenkisen perheen voimin Maafushin saarelle joulukuussa 2018.

    Muistatko miten Maleen tultaessa viisumimuodollisuudet hoidettiin?
    Varaisisimme etukäteen icomtoursilta onlineliput lauttaan.

    Lähinnä kiinnostaa se että pitääkö siihen varata kuinka paljon aikaa?
    Lentomme on perillä 14.20 Colombo-Male ja seuraava vene lähtisi 15.40.

    Kiitos etukäteen jos voit antaa vinkkejä meille!!
    Ps. Varmaan jossain on mainittukin mutta maksaako viisumi erikseen?

    • Emma
      8.10.2018 at 11:34

      Nyt en kyllä muista enää yhtään, että menikö passijonossa kauan. Mutta jos lento laskeutuu ajallaan, niin kyllä tuohon 15.40 veneeseen varmasti ehtii, tietty aina vaan on vähän riskiä siinä että tuleeko jossain kohtaa jotain viivytyksiä. Ehkä kuitenkin uskaltaisin ostaa nuo laivaliput etukäteen, etenkin kun teitä on niin montakin että ei voi luottaa siihen, että koko porukka mahtuu kyytiin jos ei ole lippuja ennakkoon. Viisumi leimataan passiin ilmaiseksi Malen lentokentällä. Ihanaa Malediivien lomaa!!