Malediivit

Edullisesti Malediiveille – mitä viikko maksoi?

28.12.2016

Malediivit on häämatkalaisten luksuskohde. Malediiveilla kaikki on viittä tähteä ja ökykallista. Malediiveille ei voi matkustaa normaali-ihmisen budjetilla. VÄÄRIN!


Kuva2


Kirjoitin jo blogiin tarkemman jutun Maafushin saaresta, jolla vietimme upean viikon loman. Koska monia kuitenkin kiinnostaa vielä tarkempi erittely Malediivien matkan kuluista ja siitä paljonko reilun viikon matka lopulta kaikkiaan maksoi, niin minäpä kerron!

Halpuus ja kalleus  ovat tietysti molemmat suhteellisia käsitteitä ja meistä jokaisella on omat matkustusbudjettimme. En itse kovin mielelläni yleensä puhu matkailuun käyttämästäni rahasta. On aina niitä, joiden mielestä käytän siihen liikaa ja niitä, joiden mielestä saman rahan voisi käyttää johonkin järkevämpäänkin (itse en kyllä äkkiseltään keksi mitään järkevämpää!), ja ikävä kyllä varmasti myös niitä, jotka luulevat että kirjoitan tätäkin juttua jotenkin leuhkiakseni tai pröystäilläkseni. No en todellakaan.

Malediivien matkan kohdalla olen saanut vastailla niin moneen ”miten teillä on varaa” ja ”oliko se häämatka” -kysymykseen, että teen poikkeuksen ja kerron tarkalleen mitä matka maksoi.

LENNOT JA 8 YÖTÄ MALEDIIVEILLA 795 EUROA. MILTÄ KUULOSTAA?

Minun mielestäni siltä, että kenen tahansa (keskituloisen, joka nyt siis muutenkin matkustaa) on ihan oikeasti mahdollista matkustaa edullisesti Malediiveille! Ja että Malediivit on ihan todellinen vaihtoehto vaikka Kanariansaarten lomalle.

Malediivit ovat muutakin kuin viiden tähden resortteja, ja paikallisilla saarilla lomailu on edullista. Jos et vielä lukenut juttuani Maafushilta, niin tsekkaapa tästä mikä ero on niillä ökykalliilla resort-saarilla ja edullisilla paikallisilla saarilla.


Kuva1
Malediivit-Maafushi-edullisesti


Tässä kaikki Malediivien budjettimatkamme kulut eriteltyinä (kulut siis per henkilö):

Malediivit Maafushi budjettimatka edullisesti

Suurin yksittäinen kulu on siis lennot. Itse nappasin edulliset lennot Qatar Airwaysin viime syksyn avajaistarjouksesta. Tällä hetkellä Qatarin normihinta Malen lennoille näyttäisi olevan noin 700 euroa/hlö, mutta niin Qatarilta kuin Turkish Airlinesiltakin tuntuu tulevan Malen lentojen tarjouksia vähän väliä ja Malediiveille on helppo napata lennot jopa alle 500 eurolla! Kokemukseni Qatar Airwaysin lennoista voit lukea tästä.

Maafushin saarella voi valita majoituksen lähes 50 eri vaihtoehdosta, joista suurin osa on pieniä muutaman tai enintään muutaman kymmenen huoneen B&B-paikkoja. Hostelleja Malediiveilta ei löydy. Edullisimmat huoneet maksavat noin 50 euroa / 2hh / yö.

* Lentomme Malesta Dohan kautta kotiin lähti aamulla kello 10.15. Koska olen hermoheikko varmistelija aikataulujen suhteen, varasin mieluummin hotellin edelliseksi yöksi läheltä lentokenttää kuin otin riskin, että aamun ensimmäisellä pikaveneellä (joka olisi ollut aikataulun mukaan lentokentällä noin klo 8.45) ei olisi ehtinyt Maafushin saarelta kentälle ajoissa.

* Varasin lennot myös tarkoituksella niin, että meille jäi vajaa vuorokausi aikaa tutustua Dohan kaupunkiin paluumatkalla. Qatarin lentoaikataulut ainakin tällä hetkellä mahdollistavat sekä lyhyemmän että myös yli vuorokauden mittaisen välilaskun Dohassa. Dohassa osallistuimme mm. Qatar Airwaysin tarjoamalle ilmaiselle kaupunkikierrokselle ja kun jäimme viimeisellä pysähdyspaikalla suoraan kaupungille (kierros lähtee ja palaa lentokentältä), säästimme vielä yhden taksimatkankin kentältä hotellille. Ihan yhtä säästöä koko reissu! Tästä jutusta voit lukea mitä tekemistä ja näkemistä Dohassa löytyy välilaskun ajaksi.


Malediivit-edullisesti-snorklaus
Snorklaamaan pääsee myös ihan ilmaiseksi suoraan rannasta!
Malediivit-budjetti-auringonlasku
Upeat auringonlaskutkaan eivät maksaneet yhtään mitään!


Tärkeimmät jutut edullista Malediivien lomaa suunnitellessa ovat siis:

 • Bongaa edulliset lennot (esim. tarjouskampanjasta). Ole valmis joustamaan matkustuspäivissä ja/tai -ajankohdassa.
 • Ymmärrä resort-saarten ja paikallisten saarten ero (lue lisää Maafushi-jutustani).
 • Valitse saari oikein, sillä kuljetukset lentokentältä saarille voivat tehdä todella ison loven budjettiin. Kaukaisemmille saarille ei ole julkista lauttaliikennettä eikä pikaveneyrittäjiä samaan tapaan kuin Maafushille, joten yksityiset pikavene- tai vesitasokuljetukset voivat helposti maksaa useamman satasen per suunta.
 • Tutki majoitusvaihtoehtoja: yleensä edullisetkin paikat ovat siistejä ja hyvälaatuisia, ja pienillä saarilla kaikilla on käytännössä hyvä sijainti. Suoraan hotellilta saattaa saada paremman hinnan kuin varaussivujen kautta.
 • Majoitus on edullisinta matalan sesongin aikaan eli touko-marraskuussa. Malediiveilla on lämmintä ympäri vuoden, mutta matalan sesongin aikaan saattaa taivaalta välillä ripsahdella vettä.


 • Heli / Heli voyage
  28.12.2016 at 18:36

  Supermielenkiintoista! Sekä tämä budjettipostaus että se Maafushia koskeva kirjoitus. Kiitos vinkeistä.
  Aika rajoittunut mielikuva minullakin on ollut Malediiveistä vain resort-kohteena. Mikä ettei voisin resort-saarellekin mennä lekottelemaan (jos olisi rahaa) mutta kiinnostavammalta ja budjettiin sopivammalta vaikuttaa paikallissaari.

  • Emma
   28.12.2016 at 21:08

   Kiitos Heli! Kyllä sen luksusresortinkin mieluusti joskus kokisi, mutta totta puhuen siellä tulisi kyllä aika äkkiä tylsää. Mutta oishan se upeeta päästä noihin kirkkaisiin vesiin uimaan omalta terassilta ihan mihin aikaan päivästä vaan, oih…

 • Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  29.12.2016 at 19:37

  AAAAAA, olitkin jo postannut tämän 😀 Määä haluuun! 😀 Kiva oikeesti saada tietoon nää hinnat! 🙂 Ite pyrin aina myöskin kertomaan kyllä kaikki kulut ja ihanaa että tälläisestä kohteesta saa kaiken tietoon 😀 Eli siis ne kuljetukset saarelle Malesta ei ollut ees ton kalliimpia..!!

  • Emma
   30.12.2016 at 20:45

   Joo, Maafushille pääsee tosiaan edullisesti kuten myös sellaisille saarille, joille julkinen vene kulkee. Muiden saarien kanssa noista kuljetuksista voi tulla tosi iso kuluerä – tosin se vesitasolento noissa maisemissa vois olla kyllä hintansa väärti..

 • Katja
  1.1.2017 at 21:42

  Siis en olisi ikinä uskonut että pääsee näin edullisesti!!

  • Emma
   2.1.2017 at 20:57

   No niinpä!:)

 • Veera
  2.1.2017 at 12:18

  Näköjään mullakin oli väärä käsitys Malediiveista hinnan suhteen. Tuohon hintaan voisi lähteäkin! Ja tosiaan paikasta tulee ekana mieleen sellaiset häämatkamielikuvat, mutta sekään ei nyt sitten pitänyt paikkaansa…

  • Emma
   2.1.2017 at 20:58

   Noilla paikallisillakin saarilla on muuten paljon häämatkalaisia, mutta sellaisia jotka ei tosiaan kaipaa sitä viiden tähden luksusta vaan maisemat riittää 🙂

 • sari/ matkalla lähelle tai kauas
  4.1.2017 at 22:02

  Kiva tietää näistä hinnoista. Ei hullumpi hinta. Aina ei tarvii olla kallista. Mutta hintaa tietysti nostaa majoitus, kun on jo ohi hostelliasumisen eli ei oikein tulisi mentyä.

  • Emma
   4.1.2017 at 22:12

   Meidän majoitukset oli ihan normaaleja 2 hengen hotellihuoneita, hostelleja Malediiveilla ei siis ainakaan toistaiseksi olekaan.

 • Terhi / Muru Mou
  5.1.2017 at 01:29

  Mielenkiintoinen juttu! En olisi osannut arvata, että näin edullisesti pääsee Malediiveille! Hmmm, jopas alkoi kiinnostaa… 🙂

  • Emma
   5.1.2017 at 10:51

   Kiitos! Yllätyin itsekin, kun lopulta laskin kulut yhteen (yleensä koitan aktiivisesti unohtaa paljonko rahaa laitan mihinkin matkaan enkä todellakaan laske kuluja yhteen :D)!

 • Outi
  5.1.2017 at 20:06

  Ei ole tosiaan mitenkään mahdottoman kallista jos tuohon lentojen hintaan sisältyy majoituksetkin! Taitaa kohde olla kovassa suosiossa tällä hetkellä joten varmaan vaikuttaa myös yleiseen hintatasoon ja lentojenkin hintoihin. Upean näköistä btw!

  • Emma
   5.1.2017 at 21:16

   Joo, 795 eurolla sai siis lennot ja majoituksen, ei mielestäni ollenkaan mahdottoman hintaista.

 • Kohteena maailma / Rami
  6.1.2017 at 14:11

  Tämä oli mielenkiintoinen postaus ja alkoi Malediivit kiinnostamaan Dohan kanssa. Meinasin kysyä, mistä tuo ruokapuolen kustannus koostui ja mites alkoholi, mutta se selvisikin tostaa ”maafuska” jutusta. Ainakin tuolla pääsisi paremmin maan paikalliskulttuuriin sisään.

  • Emma
   6.1.2017 at 19:37

   Etukäteen itseäni myös mietitytti ruuan hinta, mutta tuollahan tuli syöminen lopulta halvaksi, kun buffet-lounaisiin ja illallisiin kuului aina vähintään vesi (joskus myös mehu) eli juomiinkaan ei juuri mennyt rahaa. Eikä välipaloihin koska sellaisia houkutuksia ei ollut tarjolla 😀

 • Lotta | Watia.fi
  6.1.2017 at 14:14

  Edullisesti olette päässeet Malediiveilla käymään! Tosi hyvä hinta noista lennoista ja kokonaiskustannukset tosi jees. Malediiveista ja sinne reissaamisesta on kieltämättä ollut aika kallis mielikuva. Kiinnostaisi ehdottomasti joskus käydä, kun edullisestikin näköjään pääsee. Kiitos vinkeistä!

  • Emma
   6.1.2017 at 19:38

   Joo, lennot oli kyllä oiva löytö – ja voi olla että täytyy varata uudestaankin jos tuolla hinnalla tulee eteen 🙂

 • Kati / Lähinnä Kauempana
  6.1.2017 at 23:44

  Todella yllättävää! Toki teillä oli superhalvat lennot, mutta ei paha hieman kalliimmillakaan lennoilla. Ja kiinnostavia pointteja muutenkin. Mehän ollaan pitkän linjan budjettimatkailijoita, mutta lasten (ja iän) myötä taso kyllä noussut sieltä alemmalta hostellitasolta. Resorttimeininkiä voisi olla hauska kokea pari-kolme yötä, mutta elämyksellisempi loma löytyy yleensä muualta.

  Tosi kiva kirjoitus, nosti Malediivien mielikuvaa mun silmissä.

 • Ella - Matkalla kaiken aikaa
  7.1.2017 at 16:03

  Malediivit kiinnostaa todella paljon. Jonkin verran jo selvitellytkin vaihtoehtoja, mutta tämä postaus selvensi kyllä. Olennaista tuntuu tosiaan olevan sopivan saaren valinta. Mites elintarvikkeet muuten? Jos haluaa ostaa jotain pientä evästä yms. – millainen hintataso?

  • Emma
   8.1.2017 at 21:18

   Mullehan kävi tuolla niin, että ruokailurytmi oli säännöllisempi kuin kotona (saati yleensä reissussa) ikinä ja vähemmän söin mitään ylimääräisiä herkkujakaan. Koska kaupoissa ei vaan ollut juuri mitään sellaista helppoa välipalaa. Oli toki jotain paikallisia sipsejä, keksejä ja sellaisia, mutta todella vähän esim. hedelmiä tai mitään leipäjuttuja. Ostokset kaupasta on yleisesti vähän Suomen hintatasoa halvempia.

 • Merja / Merjan matkassa
  7.1.2017 at 17:37

  Mielenkiintoista! Minäkään en tiennyt, että Malediiveille pääsee noin edullisesti. Mullahan meni lähes sama raha viime keväänä pitkään viikonloppuun Roomassa, kun otettiin vähän parempi hotelli. Kaikki on suhteellista!

  • Emma
   8.1.2017 at 21:19

   Niinpä! Ja tuolla ei kulunut yhtään ylimääräistä kun ei ollut mitään shoppailumahdollisuuksia tai edes liutaa ihania ravintoiloita missä tuhlata rahaa 🙂

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  7.1.2017 at 19:18

  Uskomattoman edullista! En olisi oikeastaan edes uskonut, että tämä olisi ollut mahdollista. Useinhan tämän verran maksaa pelkistä lennoisya jonnekin. Tarjouslentojen saaminen on tässäkin tietty isossa osassa, mutta onneki kampanjoita on aika usein. Menen heti lukemaan Maafushi-jutun ja kasvattamaan reissuinspistä, nyt kun tietää tämänkin olevan mahdollista. 🙂

  • Emma
   8.1.2017 at 21:20

   Joo, mulla on täällä sormet ristissä, että Qatarilta tulis vielä jotain matkamessutarjouksia!

 • Virpi /Täynnä tie on tarinoita
  17.1.2017 at 23:30

  Ei todellakaan ollut paha hinta tällä reissulla! Heh, se on kyllä käsittämätöntä miten ihmiset jaksavat laskea miten tuolla ja tuolla on varaa matkustaa. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ne puheet! 🙂

  • Emma
   22.1.2017 at 11:07

   Juu, näinhän sitä pitää tehdä!