Yleinen

11 maata ja yksi gradu myöhemmin…

30.12.2019

Vuoden – ja huh heijaa, vuosikymmenen! – loppu häämöttää. On siis aika tehdä jälleen yhteenveto kuluneesta matkailuvuodesta. Ja kylläpä siihen onkin mahtunut taas paljon: 11 maata, monen monta kotimaan reissua (muun muassa kaksi reissua Ahvenanmaalle), risteilyjä, päiväretkiä museoihin ja ruokaelämyksiä muun muassa pintxoviikoilla Tampereella ja Porissa.

Vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon olin opintovapaalla ja sain lopulta kehiteltyä valmistumisesta pienen stressinkin, kun sitä piti uuden työn takia vähän aikaistaa. Sain kuin sainkin kulttuuriympäristöntutkimuksen opintoni pakettiin ja valmistuin viime kesänä. Ja onneksi gradun kirjoittamisen ohessa ehdin myös keväällä vähän matkustaa!

Tammikuu: Barcelona ja Andorra

Tammikuussa matkustin Barcelonaan, jossa tuoksui jo ihan keväältä. Tein Barcelonasta myös päiväretken Andorraan. Tammikuuhun kuuluu joka vuosi tietysti olennaisena osana myös Matkamessut, joilla olin tänä vuonna töissä Espanjan osastolla.


 

Helmikuu: Madeira

Helmikuussa otin äkkilähdön Madeiralle. Saarella on monen mielessä ehkä vähän tylsän eläkeläiskohteen maine, mutta uskallan väittää, että jokainen joka on itse Madeiralla käynyt pitää sitä kaikkea muuna kuin tylsänä paikkana. Madeira on varsinainen luontoparatiisi!

Lue juttuni Madeiran patikointikohteista, maailman kauneimmasta kasvitieteellisestä puutarhasta ja vinkeistä Madeiran ensikertalaiselle.

 

 

Maaliskuu: Venetsia

Maaliskuussa matkasin ihmettelemään Venetsian karnevaaleja. Oli niin kivaa olla Venetsiassa ajan kanssa (aiemmin olen ollut siellä vain päiväretkellä), päästä mukaan karnevaalihuumaan sekä myös vierailemaan Muranon ja Buranon saarilla. Venetsia on maaginen!

Lue tästä juttuni Venetsian karnevaaleista ja Buranon sateenkaaren värisestä saaresta.Huhtikuu: Ahvenanmaa

Huhtikuussa kävin ensimmäistä kertaa elämässäni Maarianhaminassa – ja kysynpähän vaan, että miksi ihmeessä odotin näin kauan? Viikonloppu oli niin kaunis ja aurinkoinen ja viikonloppu Maarianhaminassa oli ihan kuin olisi käynyt ulkomailla! Lue enemmän Maarianhaminan keväästä tästä jutustani.Toukokuu: Espanja, Portugali, Ranska, Tallinna

Toukokuussa toteutui yksi pitkäaikainen matkahaaveeni, kun pääsin kiertämään Espanjaan Galician villiä rannikkoa ja majakoita. Pääsinpä piipahtamaan menomatkalla myös Portossa, Portugalissa, josta otin bussin Espanjan puolelle majakkamatkan alkupisteeseen Vigoon. Portoonkin on vielä joskus tultava uudestaan!

Lue juttuni Galician majakkareitistä ja muista Luoteis-Espanjan parhaista paloista.Galiciasta matkani jatkui Baskimaan San Sebastiániin, joka on ollut ruokamatkakohteiden haavelistallani jo vuosia, ja edelleen Ranskan Baskimaalle Saint-Jean-de-Luziin. Lue tästä enemmän San Sebastiánin upeista pintxobaareista.


Toukokuun loppuun mahtui vielä kutsu Viking Linen, Tallink Siljan ja Eckerö Linen yhdessä järjestämälle matkalle Tallinnaan. Aina täältä vaan löytyy jotain uutta! Lue tästä tuoreet Tallinnan vinkkini.Kesäkuu: Kreikka

Kesäkuussa gradu oli vihdoin palautettu ja muutkin viimeiset kurssisuoritukset opintorekisterissä, joten oli aika viettää viikko ihan oikeaa lomaa. Varasin siis äkkilähdön Kreikkaan Lesboksen saarelle Molivoksen (tai Míthymnan, kuten uusi nimi kuuluu) pikkukylään. Lomaviikkoni ohjelma koostui uimisesta, lukemisesta, kävelylenkeistä ja kreikkalaisesta salaatista. Ihanaa!

Lue juttuni Molivoksen postikorttimaisemista.Kreikasta palattuani sain kutsun Viking Gracen Tukholman risteilylle juhlistamaan Martini Terrazzan avajaisia.


Juhannusta vietimme Kokkolassa. Yhtenä myrskyisenä juhannuspäivänä retkeilimme Harrbådan kummittelevalle majakalle ja Harrinniemen lintutornille, ja toisena päivänä kiertelimme Neristanin vanhaa puutalokaupunkia. Kokosin kaikki vinkit tältä ja aiemmalta Kokkolan kesäreissulta yhteen tähän juttuun!Heinäkuu: Gotlanti

Heinäkuussa lomailin yhden pitkän viikonlopun Visbyssä, Gotlannin saarella. Ja sieltähän löytyi varsinainen ruotsalainen kesäidylli ja ruusujen saari. Viikonloppu riitti juuri Visbyn kaupungin ihailemiseen, mutta tännekin haluaisin vielä palata kiertelemään saarta myös Visbyn ulkopuolelle. Lue täältä koko juttuni kukkivasta Visbystä.


Kotimaassa vietimme heinäkuussa viikonloppulomaa Isokarin majakalla. Hain vuoden alussa Isokarille lammaspaimeneksikin, mutta suosittujen lammaspaimenviikkojen osalta arpaonni ei suosinut. Lammasonni ei ollut matkassa meidän yöreissullakaan ja ainoa mikä jäi ihanasta majakkamatkastamme puuttumaan oli lampaiden silittäminen. Lue jutustani lisää Isokarin majakkasaaresta.Elokuu: lähilomailua

Elokuussa aloitin opintovapaan jälkeen työt uudessa työpaikassa. Juhlin myös valmistumistani Hatanpään kartanossa ja tein viikonloppuretken Oriveden Ponimaahan. Alpakoiden silittäminen toi vähän lohdutusta puuttuvaan lampaiden silittämiseen.Syyskuu: Maarianhamina

Syyskuussa tein jo vuoden toisen matkan Ahvenanmaalle. Tällä kertaa otin mukaan äitini ja suuntasimme syksyisille sadonkorjuujuhlille. Sovimme, että ensi syksynä näille juhlille tullaan useammaksi päiväksi, että ehditään herkutella kaikilla mahdollisilla sadonkorjuun antimilla!Lokakuu: Ranskan Riviera

Syyslomalla matkustin Välimeren rannalle Ranskaan: ensin kolmeksi yöksi Mentoniin ja sen jälkeen kolmeksi yöksi Nizzaan. Pidän näistä Välimeren kaupungeista eniten juuri näin loppusyksystä tai alkukeväästä, kun tunnelma on vähän talviuninen, mutta ilma ihanan leuto.Marraskuu: Tukholma

Marraskuun työkiireet katkaisi mukavasti Viking Linen lehdistömatka Tukholmaan ja erityisesti sen museoihin. Vihdoinkin pääsin käymään muun muassa ABBA-museossa, jossa kaikki muut tuntuvat jo käyneen! Täältä voit lukea lisää museovinkkejäni Tukholmaan.

Joulukuu: Belgia

Vuoden viimeinen matka oli joulumatka Bruggeen, Belgiaan. Kävin täällä pari vuotta sitten työmatkalla ja kun tänä syksynä mietimme mahdollisia joulunviettokohteita Euroopassa lyhyen, suoran lennon päässä ehdotin miehelleni Bruggea. Taisin saada hänetkin vähän ihastumaan tähän keskiaikaiseen kaupunkiin, koska kotiin palattuamme hän ehdotti, että tästähän voisi tulla meidän uusi jouluperinteemme…


 • Piyya
  1.1.2020 at 09:14

  Olihan tämäkin matkailu vuosi huikea kohdallasi vaikka uusi työ vei erityisesti ajallisesti mukanaan.
  Hauska lukea ja muistella nyt kanssa bloggaajien kanssa vuoden tapahtumia. Kuinka sitä muistaakaan ja tempautuu itsekin mukaan tapahtumiin kuvien ja muisteluiden kautta.

  • Emma
   2.1.2020 at 09:27

   No olihan tässä vuodessa muutoksia kyllä! Nyt vuosikymmenen vaihtuessa tajusin, että olin KOKO viime vuosikymmenen edellisen työnantajan palveluksessa, joten on haikeaa, mtta toisaalta jo aikakin vaihtaa hommia välillä. Matkusteluun open hommat tietysti vaikuttaa myös – ennen saatoin helposti varata käytännössä koska vaan jonkun pitkän viikonloppureissun ja vain ilmoittaa lomapäivistä töihin, nyt olen käytännössä sidottu lukuvuoden ennalta ilmoitettuihin loma-aikoihin.

 • Christa
  2.1.2020 at 15:28

  Sulla oli kyllä ihanan monta matkaa ja useampi sellainen kohde, joista itse kovin pidän: Barcelona, Venetsia, Nizza ja Madeira. Vastaavanlaisesta Portugal-Galicia-Baskimaa -kierroksesta olen haaveillut jo jonkin aikaa, mutta saa nähdä koska tarjoutuisi hyvä aika sellainen toteuttaa. Olin itse opintovapaalla koko vuoden 2018 ja kummasti siinä ehti matkustaa paljon enemmän kuin täysipäiväisessä työssä. Toivottavasti myös tämä alkanut vuosi on sinulle antoisa matkailun vuosi, vaikka työt rajoittavatkin reissaamista.

  • Emma
   3.1.2020 at 12:57

   Mene ihmeessä Portugali-Baskimaa-Galicia-kierrokselle, aivan huikeeta oli! Etenkin Galiciaan ihastuin aivan täysillä, tekis mieli lähteä ensi kesänä uudestaan pariksi viikoksi. Siellä vaan melkein tarvis olla auto, että pääsee kaikkiin upeisiin paikkoihin (mikä on mulle siis hankaluus, kun tykkään matkustaa paljon yksin, mutta ei ole ajokorttia). Hyviä matkoja sulle tälle vuodelle!

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  3.1.2020 at 18:46

  Sinulla olikin todella rikas ja monipuolinen matkailuvuosi! Mikä vuonna 2019 käymistäsi kaupungeista on oma suosikkisi? 🙂

  • Emma
   4.1.2020 at 12:19

   Matkoista oli kyllä yksi ylitse muiden, nimittäin Galicia! Se oli ihan uskomattoman upeaa seutua! Yksittäisten kaupunkien sarjassa taas Venetsia kyllä veisi ylivoimaisen voiton.