Yleinen

Tänä vuonna matkustan Euroopassa

13.2.2018

Tästä vuodesta on tulossa minulle sikäli erikoinen matkailuvuosi, että tiedossa ei ole yhtään matkaa Aasiaan. Eurooppaa sen sijaan pääsen koluamaan senkin edestä! Nyt helmikuussa on jo takana työmatka Bruggeen ja Brysseliin sekä viikonloppu Kiovassa. Viikon päästä lennän viikonloppulomalle Riikaan, pääsiäistä vietän näillä näkymin Zürichissä, ja huhtikuussa on vuorossa reissu Isle of Wightille Englantiin.


Brugge Belgia
Manneken Pis Bryssel nähtävyydet
Kiova nähtävyydet


Eikä siinä vielä kaikki – nämä olivat vasta vuoden ensimmäiset matkasuunnitelmat! Sain nimittäin jokin aika sitten mahtavia uutisia: toimin airBalticin Ambassadorina seuraavan vuoden ajan, ja sehän tarkoittaa sitä, että tulen lentämään vuoden aikana moniin airBalticin uutuuskohteisiin ja myös perinteisiin suosikkikaupunkeihin Euroopassa! Blogiin on tulossa siis tänä vuonna paljon uutta luettavaa ja katseltavaa ympäri Eurooppaa. Olen ihan superinnoissani tästä ja kaikista niistä kohteista, joihin tämä vuosi minut vie! Mutta älkää peljätkö, kyllä blogiin tulee varmasti mahtumaan paljon muutakin kuin Eurooppaa: ainakin upeita kotimaan kohteita sekä lisää Tampereen brunsseja!

Ensimmäisen ambassador-reissuni teen Riikaan – mistäpä muualtakaan airBalticin lähettiläs raportointinsa aloittaisi! Testaan samalla ylimääräisten lomapäivien puutteessa mitä miniviikonlopussa ehtii: lennän Riikaan perjantaina työpäivän jälkeen ja palaan sunnuntaina illalla. Suunnitelman hyvä puoli on se, että tähän viikonloppulomaan ei tosiaan tarvi ottaa yhtään vapaata töistä, mutta huono puoli se, että tiedän jo nyt, että Riika ansaitsisi pidemmänkin ajan. Kävin Riiassa viimeksi melkein 15 vuotta sitten, joten päivitettävää olisi paljon. No, nyt täytyy käydä poimimassa rusinat pullasta ja palata sinne toisen kerran paremmalla ajalla. Ehkä kesällä voisi yhdistää Riian kaupunkilomaan rantaloman Jurmalassa. Se on minulle vielä ihan tuntematon paikka, onko sinulla kokemusta tai vinkkejä Latvian rannikosta?


Riika
Koska olen hukannut omat 15 vuoden takaiset kuvani Riiasta jonnekin albumien kätköihin, on tämä kuva Pixabaystä.

PS. Olenko muuten ainoa, jolle Riika-sanan taivuttaminen tuottaa jostain syystä merkittäviä haasteita? Oli pakko taas käydä tarkastamassa Kielitoimiston ohjepankista että miten se menikään – eli siis Riian, Riikaa, Riiassa, Riiasta, Riikaan…


 • Christa
  13.2.2018 at 19:05

  Oo, mahtavaa että pääsit ambassadoriksi! Euroopassa on kyllä niin paljon nähtävää, että vuosi hurahtaa helposti sitä tutkiessa. Tuntuu, että itsellä on nimenomaa moni Euroopan kohde tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena ja Aasian innostus alkaa jo vähän hiipua.

  • Emma
   18.2.2018 at 14:59

   Kiitos Christa! Täytyy myöntää, että muakin on kyllä alkanut enemmän kiehtoa lähimatkailu ja kaikki pienet ihanat kylät Euroopassa! Mutta kyllähän sitä Aasiaankin aina veri vetäisi.. <3

 • Kirsi
  15.2.2018 at 20:58

  Zeppeliini-hallit Riiassa. Jurmalaan ilman muuta junalla. Toivottavasti juna pysähtyy vielä joka asemalla ja joka asemalla on pikku baari, tiskillä pari sillileipää..

  • Emma
   18.2.2018 at 14:59

   Zeppeliinihallit pitää ehdottomasti käydä kiertämässä! Juna Jurmalaan kuulostaa ihanalta, tätä täytyy alkaa suunnittelemaan lisää!

 • Pia / Lyhyenä hetkenä
  18.2.2018 at 09:38

  Iso peukku Eurooppa-keskeiselle matkailulle! Tässä lähellä on niin paljon nähtävää, että pitkät ja ilmastoa kuormittavat kaukolennot, voi hyvin jättää väliin. Jurmalaan kannattaa ehdottomasti tutustua. Rannat ovat vaikuttava näky myös syksymmällä, kun turistit ovat jo jättäneet paikan ja kuulas syysaurinko valaisee rannikon. Suosittelen!

  • Emma
   19.2.2018 at 08:27

   Joo, siinäkin on pointtia että ilmaston kannalta olisi tietysti parempi valita yksi lyhyt lento kuin yksi pitkä, mutta kyllä silti poden vähän huonoa omaatuntoa siitä kuinka monta lyhyttä lentoa tänäkin vuonna tulee varmaan taas lennettyä.. Mutta hyvä tietää, että Jurmala on kaunis myös syksyllä, toivottavasti pääsen sinne tänä vuonna!

 • Elina | Vaihda vapaalle
  18.2.2018 at 10:12

  Onnittelut ambassadorin roolista! Tosi kiva juttu ja mielenkiintoisia uutuuskohteita Air Balticilla. 🙂 Kyllähän Euroopassakin riittää niin paljon tutkittavaa, ettei aina ole pakko lentää kamalan kauas (vaikka itse niin melkein aina teenkin… :D).

  • Emma
   19.2.2018 at 08:28

   Kiitos Elina! Kyllä Euroopassa tosiaan riittää näkemistä, etenkin kun ei jää sinne pääkaupunkeihin vaan lähtee vähän kauemmas. Vielä kun junamatkustaminenkin olisi vähän halvempaa..

 • Reissaaja1
  18.2.2018 at 10:25

  Onnea uudelle ambassadorille! Ei Euroopan kohteissa mitään vikaa ole, päinvastoin. On kiva lukea kohteista jotka eivät välttämättä ole turrejen ykköslistalla ja joihin pääsee vieläpä edullisesti!

  • Emma
   19.2.2018 at 12:37

   Kiitos! Ei todellakaan ole, odotan tosi innoissani kaikkia ihania paikkoja – etenkin juuri sellaisia joihin ei välttämättä muuten tulisi eksyttyä tai jotka eivät ole vielä kaikkien muiden matkasuunnitelmissa 🙂

 • Venla / Breezes from my Atlas
  18.2.2018 at 11:48

  Euroopasta löytyy niin paljon upeita paikkoja (ja mikä parasta, lyhyen lentomatkan päässä!), että täällä matkustellen voisi viettää vaikka useamman vuoden. Mulla näkyy muodostuvan perinteeksi yksi kaukomatka vuodessa ja sen lisäksi matkustelua Euroopassa. 🙂 Ja kyllä, Riian taivuttaminen tuntuu aina jotenkin väärältä eikä taivutusmuodot lainkaan luontevilta!

  • Emma
   19.2.2018 at 12:39

   Mä oon ehkä totuttanut itseni liian hyvään viime vuosina, kun oon pystynyt tekemään useamman kaukomatkan + useamman Euroopan matkan vuosittain. Mutta nyt olen ihan tosi tyytyväinen tähän tulevaan Euroopan matkailun vuoteen 🙂

 • Jenni / Unelmatrippi
  18.2.2018 at 12:56

  Eurooppa on mahtavaa aluetta, joten kuulostaa erinomaiselta vuodelta! Kävin viikonloppulomalla Riiassa (kyllä, voin samaistua taivutusongelmiin – ei meinaa millään sujua!) viime kesänä ja ihastuin kaupunkiin kovasti. Jos et pahastu, niin linkkaan tähän tuosta reissusta kirjoittamani postauksen: https://www.unelmatrippi.fi/viikonloppu-riiassa/. Mulla on viikonloppureissut tälle vuodelle vielä ihan vaiheessa, mikä aiheuttaa suorastaan stressiä. 😀 On nimittäin outo fiilis, kun varattuna on tällä hetkellä vain yksi reissu, mutta eiköhän tämä ”ongelma” pian tule fiksattua. 😀

  • Emma
   19.2.2018 at 21:15

   Niin kuulostaa munkin mielestä! 🙂 En tietenkään pahastu blogilinkeistä, käyn tsekkaamassa sun reissujutun josko sieltä jotain vinkkejä minullekin irtoaisi! Viikonloppureissut on kyllä ihania arjen katkaisijoita ja piristäjiä!

 • Kati Suomalainen im Allgäu
  18.2.2018 at 13:59

  Onnea lähettiläälle. Euroopassa on myös niin paljon näkemättömiä kohteita että varmasti riittää jokaiselle jotakin. Terveiset Saksan alpeilta.

  • Emma
   20.2.2018 at 15:41

   Kiitos Kati! Toivottavasti pääsisin vaikka sinne Saksan Alpeillekin tänä vuonna!

 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  19.2.2018 at 10:21

  Oi, Isle of Wightin raporttia odotan innolla, itse olen saarella käynyt joskus 15-kesäisenä leirikoululla ja olen pitkään haaveillut nostalgiamatkasta britteihin vanhoigin leirikoulumuistoihin. 🙂
  Ja Jurmalasta myös kiinnostunut, en ole käynyt mutta onhan siinä rantakohde aikas mukavan lähellä! Ja juu, Riika taivutettuna on melkoista taidetta! 😀

  • Emma
   20.2.2018 at 15:42

   Oi vau, leirikoulu Isle of Wightilla on varmaan ollut hieno kokemus! Mä oon vasta kypsällä iällä ihastunut Englannin rannikkoon, mutta nyt en saakaan siitä sitten tarpeekseni!

 • Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  19.2.2018 at 10:26

  Onneksi olkoon AirBalticille valinnasta: saivat hyvän ambassadorin 🙂 Euroopassa riittää kyllä matkustamisen arvoisia paikkoja, milloinkahan olen edes viimeksi käynyt Euroopan ulkopuolella. Tai edes haikaillut muualle?
  Minä joudun ainakin tarkistamaan Kielitoimiston ohjepankista yhtä ja toista, myös Kielitoimiston sanakirja on ahkerassa käytössä.

  • Emma
   20.2.2018 at 15:43

   Kiitos Heli! 🙂 Toivottavasti nähdään Roomassa jos tieni vihdoinkin tänä vuonna sinnekin kävisi!

 • Pirkko / Meriharakka
  19.2.2018 at 10:56

  Eurooppa onkin monipuolinen kohde. Vaikka olemmekin kertaalleen käyneet kaikissa maissa ja kaikissa pääkaupungeissa muutamaa Balkanin pääkaupunkia lukuunottamatta, niin mielellämme kertaamme Eurooppaa lyhyemmillä matkoilla, sillä eihän sitä nyt aina voi olla kaukomatkallakaan 🙂

  • Emma
   20.2.2018 at 21:27

   Mullakin taitaa olla jo melkein kaikki pääkaupungit käytynä, mutta oikeastaan vielä mielenkiintoisempaa onkin jos pääsisi nyt katsomaan niitä kakkoskaupunkeja, pieniä kyliä jne. Samoin mua on aina kiinnostaneet sellaiset vähän odottamattomat yhdistelmät niinkuin vaikka Saksan rannikko. Katsotaan mitä kaikkea vuoteen mahtuu!

 • Merja / Merjan matkassa
  19.2.2018 at 16:26

  Paljon onnea uudelle ambassadorille! Kuulostaa mielenkiintoiselta hommalta. Meillä on ollut tänä vuonna samoja kohteita, kun minä pyörähdin tammikuussa Brysselissä ja Bryggessä. Jälkimmäinen varsinkin oli todella viehättävä paikka. Riiassa (totta että tämän kaupungin taivutusmuodot aiheuttavat aina harmaita hiuksia) en ole käynyt, mutta mielessä se on ollut, kuten Vilnakin. Molemmat lyhyen lentomatkan päässä ja juuri sopivia viikonloppukohteita. Zürich kiinnostaa myös, joten jään odottelemaan postauksia 🙂

  • Emma
   21.2.2018 at 10:05

   Kiitos Merja! Joo, kävinkin lukemassa sun Brugge-jutun, omani vielä odottaa vuoroaan luonnoksissa 🙂

 • Elina Marjaana Travel Blog
  19.2.2018 at 18:18

  Hahhah, on tuottanut taivutus vaikeuksia, samasta syystä olen tsekannut asian ja jos täytyisi taivuttaa johonkin harvinaisempaan muotoon, tsekkailin varmasti uudestaan. 🙂 Onnittelut ambassadorille! Kuulostaa tosi kivalta ja tiedossa on varmasti mahtavia reissuja. Euroopassa on loistavia kohteita niin kesällä kuin talvella ja tykkään myös siitä, että eri maihin voi karata vaikka vain viikonlopuksi, jos ei ole enempää aikaa.

  • Emma
   21.2.2018 at 10:07

   Kiitos Elina! Viikonloppureissut Euroopassa on kyllä ihan parasta!

 • Jenna / Huge passion for life
  20.2.2018 at 20:31

  Ihania suunnitelmia ja onnittelut ambassadorin tittelistä! Kiovaan ja Minskiin olen itse suunnitellut reissuja. Jos eksyt sinne, niin lukaisen mielelläni kokemuksia. Euroopasta löytyy niin vaikka mitä kivaa!

  • Emma
   21.2.2018 at 21:21

   Kiovaa voin jo nyt suositella (ainakin jos tykkäät värikkäistä kirkoista tai hullunhalvoista ruokaelämyksistä), juttu on tulossa blogiin mahdollisimman pian! Minskiin suunnittelen reissua vappuviikonlopuksi 🙂

 • sari/ matkalla lähelle tai kauas
  21.2.2018 at 18:14

  Onnittelut tittelistä! Kiovaan olen lähdössä marraskuun lopulla. Olisi kiva kuulla ambassadorin tekemiä matkoja myös Turusta käsin. Niitä lentoja on tullut katsottua. Viime pääsiäisenä lensimme Vilnaan Turusta. Myös tuo Riika/Jurmala kiinnostaa.

  • Emma
   22.2.2018 at 11:18

   Kiitos Sari! Kiovasta ja Riikasta tulee juttua ihan tuota pikaa! Turusta en varmaan tule lentämään, mutta Tampereelta takuulla! Lennot omasta kotikaupungista on ihan luksusta, mutta vielä toistaiseksi talviaikataulut on sellaiset että en pääse kaupungin bussilla täältä meiltä kaupungin toiselta laidalta Tampere-Pirkkalan lentokentälle aamun airBalticin lennolle. Ja taksilla tuo väli tekisi helposti 50 euroa lisää kuluja matkaan. Kesäaikatauluilla tämän pitäisi onnistua ja odotan kyllä innolla että pääsen lentämään Tampereelta!

 • Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  22.2.2018 at 09:51

  Wow! Onneksi olkoon! 🙂 Kuullostaa aivan mahtavalta ja mikäpä matkailuun hurahtaneelle olisikaan parasta kuin päästä matkaamaan lentoyhtiön matkassa! 🙂 Kiva päästä seuraamaan menoasi 🙂

  • Emma
   22.2.2018 at 11:19

   Kiitos Sandra! Minäkin odottelen innolla tulevia reissuja – heti huomenna flunssaisena Riikaan!

 • Anna-Maria K
  22.2.2018 at 12:59

  Riika oliskin kiinnostava kohde. Mutta mistä on tuo kuvan turkoosi rakennus? Upea!

  • Emma
   22.2.2018 at 16:52

   Kirkot on molemmat Kiovasta (siellä riitti värikkäitä kirkkoja!), niistä on juttua tulossa pikapuoliin 🙂

 • Anne/ Matkahetket
  22.2.2018 at 13:33

  Onnea lähettiläälle! Hieno juttu! Kiinnostavia reissukohteita tulossa, Eurooppa on ihana ja täynnä niin erilaisia mielenkiintoisia maita. <3 Odotan jo tulevia postauksiasi!

  • Emma
   22.2.2018 at 16:53

   Kiitos Anne! Juttuja alkaa jo kohta olla enemmän kuin ehtii kirjoittaa 😀

 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  23.2.2018 at 14:43

  Onnittelut, että pääsit ambassadoriksi – tulee olemaan hienoja reissuja siulla edessä! 🙂

  • Emma
   24.2.2018 at 18:52

   Kiitos Veera! Toivottavasti pääsen kivoihin paikkoihin – ja etenkin sellaisiin paikkoihin joihin ei välttämättä muuten tajuaisi lähteä!

 • Anne | Metallia Matkassa
  24.2.2018 at 18:46

  Onpa kiva, että pääsit airBalticin Ambassadoriksi. Vau! 🙂 En ole koskaan osannut taivuttaa tuota kaupungin nimeä oikein. Olisi helpompi, kun voisi vain sanoa, että yöpyy Riikassa, eikä Riiassa!

  • Emma
   25.2.2018 at 17:27

   No niinpä! Mun kielikorva väittää koko ajan ihan satavarmana että Riikassa! Suomen kielioppi on väärässä!!