Suomi

Tamperrada 2016 – Kauppahallin herkkufiesta

5.9.2016
Tamperrada kauppahalli


Tamperradaa, joka on tamperelainen versio Espanjan San Sebastianin La Tamborradasta, juhlitaan tänä syksynä viidettä kertaa. Tamperrada on Tampereen Paistinkääntäjien, Pirkanmaan Keittiömestarien ja Food Is Art Tampereen järjestämä huipentuma pintxo-viikolle, jota vietetään Tampereella elokuussa.

Ruuan ja viinin Tamperradaa vietetään tunnelmallisessa Tampereen Kauppahallissa. Syksyn 2016 Tamperradassa etukäteen ostettavalla illalliskortilla (68,50 euroa) pääsi nauttimaan 12 pientä pirkanmaalaisten huippukokkien pintxo-tyylistä annosta sekä kaksi lasia espanjalaista viiniä. Illan aikana ruokia kokataan ympäri Kauppahallia ja niitä voi kiertää syömässä haluamassaan järjestyksessä ja omaan tahtiin illan aikana. Pintxo-kulttuurin mukaisesti tämä ei ole siis mikään valkoisten pöytäliinojen ja hopeisten aterimien tilaisuus, vaan annoksia maistellessa kävellään, jutellaan ja välillä istutaan alas vapaalle tuolille. Myös elävää musiikkia on tarjolla.

Tässä illan pintxokavalkaadi:


Tamperrada kvinoapyörykkä
Kvinoa-kasvispyörykkä ja paprikasalsaa
Tamperrada häränhäntä
Häränhäntää, avokadoa ja tomaattia
Tamperrada ibericopossu
Grillattua Iberico-possua ja omenaa
Tamperrada savumuikku
Savumuikkua ja chorizoa mallasleivällä – mun lemppari!
Tamperrada turskakroketti kokki
Turskakroketti ja aliolia
Tamperrada lehtikaali omena
Lehtikaalia ja omenaa possuliemessä
Tamperrada kauppahalli linkosuo
Tamperrada kanamakkara
Kanamakkaraa ja maissileipää
Tamperrada kieli
Naudankieltä ja japanilaista sienirisottoa
Tamperrada Ahlman kokit
Ahlmanin tilan juustoa ja karviashilloa
Tamperrada vasikkaa kahdella tavalla
Vasikkaa kahdella tavalla ja piparjuurta
Tamperrada kauppahalli käytävä
Tamperrada vuohenjuusto
Ensimmäisenä jälkiruoka-annoksena vuohenjuustoa, punajuurta ja mallasta
Tamperrada sitruunamarenkipiirakka
ja toisena sitruuna-marenkipiirakkaa

Annokset olivat sopivan pieniä ja ne jaksoi lopulta yllättävän helposti syödä illan aikana. Kaikki annokset olivat laadukkaita, mutta taso tuntui pikkuisen vaihtelevan mm. esillepanon suhteen. Omaan makuuni näissä oli vähän turhan monta liha-annosta ja tykkäsinkin eniten savumuikusta ja turskakroketista. Ainoa kasvis-annos, kvinoapyörykkä, oli kyllä upean näköinen annos, mutta ikävä kyllä maultaan tylsä. Ja taas kritisoin (samoin kuin vuoden 2016 pintxo-viikolla) kertakäyttöastioita. Kun muuten on nähty vaivaa, tehty annokset viimeisen päälle ja juhlitaan Pirkanmaan parhaita kokkeja, niin miksi asiakkaat joutuvat syömään kertakäyttölautasilta?

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli kuitenkin onnistunut. Tunnelma Kauppahallissa oli ihanan lämmin ja rento – käytävät olivat täynnä puheensorinaa ja musiikkia, annoksia vertailtiin vieruskaverin kanssa – melkein saattoi kuvitella olevansa vaikka siellä San Sebastianissa!

 • Teija / Lähdetään taas
  11.9.2016 at 22:01

  Nam! Juuri tuo on se, mikä tekee ruuasta elämyksen!

 • Tanja/Levoton Matkailija
  13.9.2016 at 10:13

  Kiva idea ja hyvän näköisiä ruokia! Kauppahallit on muutenkin tosi kivoja paikkoja, pitäisi useammin käydä tuossa Turun Kauppahallissa.

  • Emma
   13.9.2016 at 13:10

   Kauppahallit on ihania! Tylsää vaan, että ne ei ole useinkaan iltaisin tai viikonloppuisin auki.

 • Ansku BCN
  13.9.2016 at 11:36

  Miten kiva tilaisuus! Aika, hmm, kalliilta kuulostaa, mutta annokset näyttävät kyllä herkuilta, nam!

  • Emma
   13.9.2016 at 13:11

   Joo, eihän toi illalliskortti nyt ihan ilmainen ollut, mutta ihan hintansa väärti tollasesta erikoistilaisuudesta kuitenkin! Olin viimeksi samaisessa tilaisuudessa 2 vuotta sitten ja silloin maksettiin peräti sata euroa – tosin tarjolla oli silloin 16 ruokaa ja 4 lasia viiniä. Mutta tämä tän vuoden paketti oli sikälikin parempi 🙂

 • salaine
  13.9.2016 at 21:04

  Olipa hieno idea! Mistä bongasit tuon tapahtuman? Juuri pohdin, että miten jaksoit syödä nuo kaikkia annokset mutta ilmeisesti aivan mainiosti!

  • Emma
   14.9.2016 at 08:57

   Näitä yksittäisiä tapahtumia saa olla kyllä välillä salapoliisin lailla bongailemassa, ei tätäkään mielestäni liikoja mainostettu. Mutta tiesin jo tätä odottaakin, kun tosiaan kaksi vuotta sitten kävin samaisessa tapahtumassa viimeksi (silloin teemana oli eri maiden keittiöt ja tarjolla 16 ruokaa, niissä oli jo vähän enemmän tekemistä:))

 • Lotta | Watia.fi
  15.9.2016 at 07:58

  Aaaa! Taas niitä tapahtumia, josta en ole tiennyt mitään! Kaikkea sitä Tampereesta oppii. Pistän nää ruokafestivaalivinkit ehdottomasti korvan taakse. Tai kai ne voisi merkata kalenteriin, niin ensi vuonna osaa olla kytiksellä. 😀

 • Noora | Kerran poistuin kotoa
  15.9.2016 at 22:28

  Jaha, taas yksi kotikaupungin tapahtuma, josta en ole kuullutkaan 😀 No, tolla hinnalla olisi kyllä jäänyt välistä… Kauppahallissa pitäisi kyllä muistaa ylipäätään käydä enemmän.

  • Emma
   17.9.2016 at 12:29

   Jep, hintaahan tilaisuudella on, mutta mielestäni vielä kohtuullisesti kun sillä saa noin monta ruokalajia sekä kaksi lasillista viiniä.

 • Anna | Muuttolintu.com
  17.9.2016 at 06:23

  Oooh tuo olis niin miun tapahtuma! Ihanaa että Suomessakin järjestetään enemmän ja enemmän tämmöisiä tapahtumia. Rakastan pintxoja, joten lähtisin tuonne ehdottomasti. Siitäkin huolimatta, että hinta on aika suolanen.

  • Emma
   17.9.2016 at 12:32

   Joo, hintaa on moni kauhistellut, mutta en silti itse osaa ajatella että se nyt niin mahdottoman kallis oli. Itse maksan mieluusti tuon hyvin järjestetystä tapahtumasta ja mieluummin esim. ruokatapahtumasta kuin vaikka konsertista.

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  18.9.2016 at 00:16

  Olen kuullut tapahtumasta, mutten tiennyt nimen alkuperästä. Muakin oikein alkoi harmitta noi kertakäyttöastiat, siis kun ovat vielä noita tylsimpiä (halvimpia) valkoisia. Niitäkin on niin kivoja olemassa, sellaisia puisia/bambuisia jne.

 • sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi
  18.9.2016 at 09:59

  Kiva idea, mutta mulla pisti silmään just noi kertakäyttöastiat. Onhan niitä tarjolla kauniitakin vaihtoehtoja, niin miksei käyttäisi niitä? Ruoan yksi tärkeä aspeksi on kuitenkin myös se visuaalisuus. Mikään näitä annoksista ei ollut erityisen kaunis muutenkaan, ja sitten vielä tuollainen valkoinen pahvilautanen. :–D Hinta myös kuulostaa vähän korkealta, koitko että se oli kuitenkin ihan ok siihen nähden mitä sillä sai?

  • Emma
   18.9.2016 at 21:39

   Joo, mä itse asiassa yllätyin siitä miten moni on kiinnittänyt huomiota hintaan. Ei ollut varsinaisesti halpaa lystiä, mutta ei nyt toisaalta enempää kuin illalliseen pitkän kaavan mukaan menisi ravintolassa kuin ravintolassa. Ja maksan mieluusti pikkuisen ekstraa kun tarjolla on ruuan lisäksi tällainen kokonaisvaltainen elämys 🙂

 • Veera Bianca
  18.9.2016 at 10:27

  Tuo eka vegesafka kuulosti hyvältä, muuten vähän turhan lihaisat kemut omaan makuun!

  • Emma
   18.9.2016 at 21:41

   Sama täällä, olisin toivonut enemmän kasvista ja kalaa! Samoin olisin toivonut alkoholitonta vaihtoehtoa illalliseen kuuluneille kahdelle lasille viiniä, mutta sellaista ei ollut tarjolla. Vähän tylsää, mutta ehkä Suomi vielä muuttuu sekä tässä kasvis- että alkoholiasiassa.

 • OTTOIZAKAYA.COM / OTTO
  18.9.2016 at 11:28

  Nam! Nyt näyttää herkulta. Tosi mallikkaan oloinen tapahtuma! 🙂

 • miraorvokki
  19.9.2016 at 13:18

  Voi Kauppahalli<3 Yksi suurimmista suosikeistani Tampereella. Ennen asuin aivan vieressä ja siellä tuli herkuteltua usein. Pitäisi joku kerta ottaa vanha kotikaupunki visiitille ja käydä taas maistelemassa 🙂 Toivottavasti joskus osuu nämä herkkufiestatkin kohdalle!

 • Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  19.9.2016 at 20:49

  Tää kuulosti kyllä oikein mahtavalta! Hyvä Tampere!