Suomi

Mistä löytyy Tampereen paras burgeri

15.4.2022

Tamperehan on tunnetusti Suomen saunapääkaupunki, mutta voi sitä hyvällä omallatunnolla Suomen burgeripääkaupungiksikin kutsua. Tamperelaiset tykkäävät hampurilaisista, ja meillä on myös ihan ikioma, uniikki ja palkittu burgerila, Ohana Grille. Se on äänestetty monena vuonna kaupunkilaisten lempihampurilaisravintolaksi, ja myös kansainvälinen matkailumedia Big Seven Travel on listannut sen koko Euroopan 19. parhaaksi! Se on siis ihan syystäkin omankin listani ykkönen ja ihan pakko maistaa -osastoa Tampereella! Tässä Ohana Grille + muut Tampereen parhaat burgerit!

Ohana Grillen hampurilainen

Kauppahallin keskikäytävän pieni liiketila on lounasaikaan viimeistä paikkaa myöten täynnä ja tiskille on koko ajan jonoa. Ruokaa saadaan keittiöstä kuitenkin nopeaan tahtiin nälkäisten lounastajien ahmittavaksi, joten paikkojakin riittää kaikille kun syöjät vaihtuvat tiuhaan.

Ohana Grillen ruokalista ei ole pitkä: perusburgerin lisäksi tarjolla on mm. vegeburgeri, kanaburgeri, Korean Fried Chicken -burgeri sekä vaihtuva kuukauden burgeri. Valitsemme Ohanan nimikkoburgerit ja valkosipuli-parmesaaniranskalaiset. Burgerissa on paksu, mehevä jauhelihapihvi, cheddaria, itse tehtyä ketsuppia, majoneesia, salaattia, paistettua sipulia ja oman Ohana Lei’Pomon sämpylä. Erityisesti sipulia mehevöittää kokonaisuuden omaa makuani miellyttäväksi. Ranskalaiset ovat täällä myös hampurilaisravintoloiden parhaimmistoa: rapeat ja suolaiset ja valkosipuli ja parmesaani todellakin maistuvat niissä. Ne eivät tarvitse mausteeksi edes ketsuppia!


Kuva26


Naughty Brgrin hampurilainen

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin Naughty Brgr laajensi Helsingistä pari vuotta sitten ensimmäisenä Tampereelle. Täällä vähän alkuun ihmeteltiin Naughty Brgrin pehmeää briossisämpylää, mutta tamperelaiset vissiin tottuivat ja tykästyivät siihen nopeasti, sillä nyt Naughtyjä on kaupungissa jo kaksi.

Naughtyn hampurilainen on perushyvä ja ranskalaiset omaperäiset. Perunat eivät ole nimittäin niitä perinteisiä tikkuja vaan leveitä suikaleita – ja sehän sopii minulle, sitä enemmän niillä saa kauhottua dippiä!

Hiukan vaatimaton lounasburgeri ei ehkä kuitenkaan saisi minua palaamaan Naughtyyn, etenkin kun Tampereella on niin monta muutakin loistavaa hampurilaispaikkaa, mutta sen sijaan kiinnostaa kyllä kokeilla esim. Naughtyn hodaria, pimped friesia tai friteerattua mac n cheeseä. Pisteitä ravintolalle myös ekstrakastikkeista, joilla hampurilaistaan voi maustaa – tosin suurin osa niistä on erilaisia hot sauce ja chili sauce -variaatioita.


Kuva25
Kuva23


Friends & brgrsin hampurilainen

Friends & brgrs on pietarsaarelaisten ystävysten vuonna 2014 perustama ”gourmetpikaruokaravintola”, joka löytyy tätä nykyä Pietarsaaren ja Tampereen lisäksi yli kymmenestä suomalaisesta kaupungista.

Friends & brgrsista on tullut yksi minun lempi- ja luottohampurilaispaikoistani monestakin syystä. Ensinnäkin tietysti burgerit ja ranskalaiset on todella hyviä ja erityisesti paikan dipit on aivan maagisia! Myös sijainti on Tampereen keskeisimpiä (Keskustorin laidalla), eli ravintola sattuu ”ihan vahingossa” matkan varrelle eikä sinne tarvitse erikseen suunnitella menemistä. Tämä on myös paikoista tilavin, joten istumapaikkaa ei tarvi jonottaa. Palvelukin on yleensä melko nopeaa, vaikka kaikki annokset tehdään tilauksesta. Ainoa asia, joka Friends & brgrsissä mättää on limsavalikoima: Coca-Cola vaihtui jossain vaiheessa Pepsiin (yök) ja Pepsin lisäksi kaikki muut vaihtoehdot ovat sokerittomia (yök).


Kuva24


Social Burgerjointin hampurilainen

Vihdoin, pitkän odotuksen, jota koronapandemia vielä entisestään pidensi, jälkeen Social Burgerjoint avasi ravintolansa Tampereelle. Mikä pyhäinhäväistys, että annoitte lahtelaistenkin päästä hampurilaisten makuun ennen meitä!

Kävin hetimiten testaamassa kuukauden lounasburgerin ja parmesaaniranskalaiset. Heinäkuun Rose Hill -burgerissa oli pihvin ja briossin lisäksi BBQ-savumajoneesia, salaattia, suolakurkkua, cheddaria ja itse tehtyä ketsuppia. Ranskalaisten päälle raastettiin tarjoiluvaiheessa parmesaania ja maistoin niiden kaverina vielä valkosipuli-rosmariinimajoa. Tuomiona sanoisin, että burgeri toimii parhaiten lihan ystäville, sillä pihvi oli aivan valtava. Oikeaoppisesti mediumiksi grillissä paistettu pihvi maistui hyvältä ja oli mehevä, mutta oli omaan makuuni turhan hallitseva. Täysin sen varjoon ja peittämäksi jäivät burgerin muut ainekset. Tällä kokemuksella palaisin kuitenkin kokeilemaan esimerkiksi monen kehumaa kanaburgeria.

SBJ:n ravintolamiljöö ei ollut kovin kutsuva: sisustus on luolamaisen musta ja musiikki on lounasaikaan aivan liian kovalla. Istumaan ja nauttimaan paikka ei siis varsinaisesti houkuttele.


Kuva22


Hoaxin vegaaniburgerit

HOAX Vegan & Awesome on yksi hauskan Bonker Moodcourtin ravintoloista. Moodcourt on yhtä kuin neonvärinen peliluola + cocktail-baari + foodcourt piilossa rautatieaseman takana. Samoissa Moodcourtin tiloissa voi tilata coctaileja, HOAXin vegaaniruokaa ja Tacos ’n’ Tequilan lihaista texmexiä.

Maistoin The Hoax Burgerin ja talon ranskalaiset. Bursassa on Tasty-vegaanipihvi, cheddarvuustokastiketta, suolakurkkua, salaattia, tomaattia, veganeesia ja raparperiketsuppia. Maut sopii hyvin yhteen ja pihvi on mukavan mehevä, mutta harmillista on se, että hampurilainen ei ole kuuma vaan vain haalean lämpöinen. Myös ranskalaiset, jotka oli kyllä muuten mahtavan rapeat ja sopivan suolaiset, olisivat saaneet olla kuumempia. Ranskalaisten viereen valitsemani limeaioli oli täyteläistä ja maukasta. Hoaxin listalla on hampurilaisten lisäksi muutakin vegaanimättöruokaa, joka maistuu ihan takuulla sekaaneillekin, ja lisäksi paikka on tsekkaamisen arvoinen!


20220415_165131


***

Ja hei – myös näiden ravintoloiden burgereilla on Tampereella kullakin oma vankka fanikuntansa: Wanha Tappi Nekalassa, Zarillo (tiistaisin hampurilaisateriat 6,70!), gourmet-tason lihanystävän Huber, brittipubi Soho sekä Kalevan korttelipubi Public House Huurre. Käy kokeilemassa!


 • Hanna / Ranskatar reissaa
  10.7.2016 at 22:49

  Kiva lukea ravintolajuttuja Tampereelta, ne tulevat aina tarpeeseen 🙂 Tuota Ohanaa täytyisi varmaan testata, tosin Kauppahallin aukioloajat ovat ikävän lounaskeskeiset ja sen takia moni paikka siellä edelleen kokeilematta.

  • Emma
   11.7.2016 at 09:05

   Joo, noi Kauppahallin aukioloajat on kyllä ihan tyhmät 🙁 Toivottavasti vielä joskus nähtäis vaikka edes perjantain pidennetty aukiolo tms.

 • Tanja/Levoton Matkailija
  11.7.2016 at 10:28

  Täällä yksi burgerien suurkuluttaja! 😀 Ohanan burgeri erityisesti näyttää maukkaalta, pitää pitää se mielessä jos Tampereelle eksyn :).

  • Emma
   29.12.2017 at 23:07

   Ohana ❤️

 • Pirkko / Meriharakka
  11.7.2016 at 11:17

  Kauppahallit tuntuvat olevan ruokaretken arvoisia – lauantaina päädyimme Helsingissä moiseen ja söimme Stadin parhaiksi mainostetut Fish & Chips -ateriat Street Gourmetissa. Tiedä siitä ovatko parhaat, kun emme ole moisia muualla Helsingissä syöneet, mutta hyviä olivat!

  • Emma
   29.12.2017 at 23:08

   Kauppahallit on kyllä ruokamatkailua parhaimmillaan – kotimaassakin!

 • Suvi
  11.7.2016 at 16:40

  Käymme Tampereella sen verran usein, että oli kiva vilkaista myös burgerivinkki. Kuvien perusteella oma valinta olisi Kauppahallin Ohana Grill, se pitää varmaan vielä testata.

  • Emma
   29.12.2017 at 23:08

   Ehdottomasti kannattaa testata Ohana!

 • Sandra
  12.7.2016 at 11:32

  Munkin on pitänyt käydä monta kertaa Ohanassa, mutta tosiaan Kauppahallin aukioloajat ovat vähän mitä ovat. Kuvien perusteella näyttää niin hyviltä kuin olen muiltakin kuullut. Kävin testaamassa SYÖ10 Tampere -viikoilla Ruby & Fellasissa hevosenlihaburgerin, joka oli ihan jees. Kustaa3:en burgereista olen kanssa tykännyt, mutta Aussie Barissa oli vähän niin ja näin. Liha ok, liian vähän ranskalaisia ja kovasti olisin kaivannut juustoa ja muuta mehustusta. Nuo vegeburgerit näyttävät kieltämättä aika kuivilta ja mäkkäritasoisilta.

  Pitääkin yrittää tehdä ”ihan vain blogipostauksen takia” kooste Tampereen hampurilais- (ja siipi-)paikoista ja ihan sillä verukkeella mättää kunnolla.

  • Emma
   12.7.2016 at 12:06

   Joo, kaikkeen sitä joutuu vaan blogipostauksen tähden! 😀 Mä oon kyllä jo monesti tässä ”matkablogiurani” aikana ehtinyt miettiä että oisko se ruokabloggaaminen kumminkin ollut enemmän mun alaa… Täytyy oikein varoa ettei blogi (ja insta!) täyty huomaamatta pelkistä ruokajutuista 😀

 • Kohteena maailma / Rami
  13.7.2016 at 19:15

  Paikallislehti Morossa oli vähän aika sitten Tampereen kymmenen parasta burgeria listattu. Lopputulosta en muista, enkä muista oliko näitä kolmea paikkaa listattuna. Itse hieman ihmettelin sitä, että Grillsson Steakhouse & Barin burgeri ei ollut Moron listauksessa. Oletko käynyt siellä? Täytyy sanoa, että pidän sitä Tampereen parhaana burgerina ja se oli melkoinen yllätys omiin odotuksiin nähden. Itse rakasta burgereita niitä on tullut syötyä jos jonkilaisia ympäri maailmaa. En tiedä uskallanko mennä Grillsoniin toista kertaa, jos se ei olekaan ateriana niin hyvä kuin viimeksi 😀

  Bullissa en ole ehtinyt vielä käymään, täytyypä käydä siellä pikaisesti. On se tässä ollut heti avaamisesta lähtien suunnitteilla 🙂

  • Emma
   14.7.2016 at 08:58

   Joo, Ohanan burgeri oli just sen Moron kisan raadin valitsema voittaja (ja Neste oli siis yleisön suosikki)! Piti googlata se ensimmäinen Moron juttu, jossa parhaan burgerin haku alkoi ja siitähän kävi ilmi, että raati ei käynyt Grillssonissa ollenkaan. Mutta hyvä vinkki, täytyypä käydä myös siellä!

 • Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  13.7.2016 at 22:05

  Ensimmäisen sämpylä näytti siltä tympeältä sahanjauhomaisen koostumuksen omaavalta perussämpylältä joka ei oikein maistu miltään, Ohanan briossimaisuus sen sijaan vakuutti jo ulkonäöllään. Bullin leip käy sänkkäreihin, mutta ei noin kuivaa leipää pitäisi birgeriin sotkea 🙂

  • Emma
   14.7.2016 at 09:01

   Joo, siis juttuun jäi hehkuttamatta tarpeeksi sitä Ohanan sämpylää! Se oli just sopivan pehmeä, mutta mikä parasta niin sekin oli käynyt grillissä ja saanut rapean (rasvaisen.. nam..) pinnan!

 • Terhi / Muru Mou
  15.7.2016 at 13:59

  Oijoi, tuo Ohana Grillin burgeri näyttää todella herkulliselta! Mä en erityisemmin syö purilaisia kun yleensä leipä on kuiva ja muutenkin huono teollisuussämpylä, mutta tuo burgeri näyttää sellaiselta mikä minullekin maistuisi! 😛

  • Emma
   29.12.2017 at 23:09

   Uskon että maistuis! ?

 • Lotta | Watia.fi
  15.7.2016 at 17:07

  Toi Neste on ollut kyllä kaikkien huulilla vegeskenessä Tampereella, mutta vielä en ole siellä käynyt. Täytyy yrittää tässä kesällä korjata tilanne. Nuo kaksi muuta ovat puhuttaneet myös ja ainakin Bull pitänee testata, kun sieltäkin vegevaihtoehtoja löytyy. Voih, nyt tuli kyllä nälkä.

  • Emma
   29.12.2017 at 23:10

   Eikun testailemaan kunhan ootte taas Tampereella!

 • Martta / Martan Matkassa
  16.7.2016 at 00:58

  Tuolla Kauppahallissa täytyy pistäytyä seuraavalla Tampereen visiitillä.

  • Emma
   29.12.2017 at 23:10

   Tervetuloa Tampereelle ja Kauppahalliiin! ?

 • Virpi /Täynnä tie on tarinoita
  16.7.2016 at 15:02

  Olen burgerien suuri ystävä, siksipä tämä juttu tottakai kiinnosti, vaikka Tampereella ei nyt niin usein tule käytyä. Mutta tiedänpä nyt mistä saa hyviä burgereita jos sinnepäin eksyn. 🙂

  • Emma
   29.12.2017 at 23:11

   Tervetuloa Tampereelle burgereille! ?

 • Hanneli /duunireissaaja
  16.7.2016 at 15:33

  Mä käyn usein töiden vuoksi Tampereella, ja reissuseura on burgerien suurkuluttajia. Pitääkin viedä myös heidät testaamaan näitä.

  • Emma
   29.12.2017 at 23:29

   Jee, nauttikaa Tampereen burgereista!

 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  17.7.2016 at 16:22

  Ohana kuulostaa parhaalta 🙂 Aika harvoin tulee Kauppahalliin mentyä ja melkein aina suuntaan Umamiin, olen rajoittunut 😀 Ikinä en ole suurempi burgerin ystävä ollut, ehkä Ohana muuttaisi asian. Ainakin vaikuttaa tosi hyvältä!

  • Emma
   29.12.2017 at 23:30

   Mä taas en ole suuri sushin ystävä, mutta Umamia täytyisi kyllä käydä koittamassa! ?

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  17.7.2016 at 21:26

  Siis mä en kyllä alun alkaenkaan olisi lähtenyt mihinkään huoltsikkaburgereihin toivoani laittamaan! 😀 Mutta sen sijaan noi Ohanan burgerit näyttävät lähes täydellisiltä, oi oi oi… Tiedän, missä syön Tampereella seuraavan kerran!

  • Emma
   18.7.2016 at 09:06

   Joo, tää ei ollut ihan reilu vertailu kun huoltsikka on huoltsikka ja kaks muuta on burgereihin erikoistuneita ravintoloita, myönnetään! 😉

 • Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia
  24.4.2017 at 20:29

  Sibyllan hampurilaiset on mun mielestä surkeita… en ole tosin moneen vuoteen maistanut, mutta onkohan ne pahemmin petraantuneet… ja vielä yleisön suosikki.

  Mitään noista muista ei olla testattukaan. Rupesin tässä miettimään missä me syödään hampurilaisaterioita (muualla kuin Hesellä ja Burger Kingillä), niin eipä juuri… muutama kerta on vuosien mittaan syöty tuossa Lietsun American Dinerissa kun asutaan muutaman kilsan päässä Ylöjärven puolella. Edelliskerrasta on kyllä pari kolme vuotta luulisin. Kahdesti on käyty Aussie barissa ja ekalla kertaa saatiin oikein hyvät mutta toisella kertaa oki vaikea tunnistaa saman puljun tuotoksiksi. Nyt ei enää huvita mennä sinnekään.

  • Emma
   25.4.2017 at 08:59

   Heh joo, eipä noi Nesteen burgerit varmasti muuten kaikkien makunystyröitä hivele, mutta siellä tosiaan on tarjolla täysin vegaaniset mätöt majoneeseineen ja juustoineen. Pisteet niistä siis! American Diner tosiaan tekee myös ihan hyvät hampparit!

 • Tiia/ReiseReise
  24.4.2017 at 21:46

  Pitihän tämä lukea entisenä tamperelaisena, ja kukapa ei hampurilaisista tykkäisi. Ihanaa, että voittajapaikasta saa myös vegeburgerin. Oon muistaakseni menossa (tai tulossa) Tampereelle kesällä, niin ehkä voisi mennä testaamaan…vaikka Gopal houkuttelee aina.

  • Emma
   25.4.2017 at 08:59

   Joo, nykyään on mahtavaa, että HYVÄÄ vegeruokaa ja vaihtoehtoja löytyy. Tsekkaa ihmeessä Ohana ensi kerralla!

 • Stacy Siivonen
  28.4.2017 at 09:15

  Tämä on sikäli ajankohtainen juttu, että matkustan Tampesteriin. Tosin sitä en tiedä, onko aikaa istahtaa purilaiselle. Minuakin ottaa päähän tuo sana BRGR, samoin FCK NZS ja FCK SOO, vaikka asiasta olenkin samaa mieltä, niin ja purilaisista.

  • Emma
   29.4.2017 at 15:12

   Toivottavasti ehdit BRGRille 😀 Etenkin Kauppahalli on upea käyntikohde muutenkin jos et ole vielä sattunut reissuillasi siellä piipahtamaan!

 • HaHa
  29.12.2017 at 22:36

  Tänään käytiin ekaa kertaa Ohanassa ja pettymys oli kaiken hehkutuksen jälkeen suuri. Totuus tuli lapsen suusta. Hamppari ja ranskalaiset eivät maistuneet miltään. En tiedä oliko kokeilta loppunut suola…

  • Emma
   31.12.2017 at 23:25

   Voi itku! Onkohan kokilla tosiaan ollut huono päivä, vaikka eihän sen tietenkään pitäisi asiakkaalle näkyä..

 • Nina
  23.4.2018 at 19:45

  Friends & Brgrs saa multa erityismaininnan siitä, että niillä gluteeniton hampurilainen ei maksa ekstraa. Lisäksi paikan gluteeniton hampurilainen on myös poikkeuksellisen hyvä, eikä hajoa atomeiksi, kun päin katsoo.

  • Emma
   24.4.2018 at 11:10

   Tämä on hyödyllinen tieto gluteenittomille burgerien ystäville!

 • Kepa
  23.4.2018 at 23:18

  Jäi vielä monta hyvää burgeripaikkaa testaamatta; Jack the Rooster, Pancho Villa, Roast, American diner, 2h+k bar, Soho, Ville & Vilja…
  Hyviä (ja huonoja) burgereita saa lähes joka kippolasta, yleensä se riippuu kokin ammattitaidosta, että pystyy pitämään laadun tasaisena.
  Toiset kokit tykkäävät suolaisemmasta ja toiset taas pippurisemmasta, välillä pitää tehdä samaan paikkaan uusintakäynti ja antaa toinen mahdollisuus, jos ei parane niin sitten se on siinä…

  • Emma
   24.4.2018 at 11:11

   Joo, oishan näitä vaihtoehtoja Tampereella, mutta nyt rajasin näihin, jotka on pärjänneet Tamperelaisen ja Aamulehden äänestyksessä. Pancho Villa ja American Diner ei oo mua itseäni vakuuttaneet, noissa muissa en olekaan burgeria syönyt. Mikä sun oma lemppari on?

 • Anni
  24.4.2018 at 16:59

  Kiva listaus, kiitti. Onkin pitänyt testata varsinkin Naughty Brgrin hampurilainen jo jonkin aikaa..

  • Emma
   25.4.2018 at 08:53

   Kiitos Anni! Tulkaahan testaamaan Tampereen burgereita! 🙂

 • Muiggu
  25.4.2018 at 21:38

  En tiiä saako ohanasta vielä ylikypsällä härällä täytettyä burgeria. Ne menee kuulemma päivittäin kun kuumille kiville.

  • Emma
   26.4.2018 at 09:06

   Sama taisi olla muuten ainakin aikoinaan korealaisen burgerin kanssa! Ah, nyt alkoi tekemään mieli Ohanan burgeria!

 • Loikkari
  21.2.2019 at 14:39

  Kauppurissa ei tule käytyä, koska se sämpylä on ihan kamala. En ymmärrä, miten joku on voinut päättää valita sellaisen kumisen sämpylän, joka tuskin lisää myyntiä, mutta rajaa osan pois ja saa kritisoimaan. Miksi ei voi olla sämpylä, jollainen on hyväksi todettu?

  • Emma
   22.2.2019 at 10:47

   Muistelisin nähneeni jossain, että sämpylän valmistajaa/reseptiä vaihdettiin. Mutta ainakin siitä alkuperäisestä sämpylästä olen ihan samaa mieltä, miten ihmeessä sellainen saatettiin valita hampurilaissämpyläksi, eikö kukaan testannut sen makua (ja erityisesti koostumusta) etukäteen?!

 • Marika /Matkalla Missä Milloinkin
  2.8.2020 at 17:21

  Täytyypä laittaa Ohana Grille muistiin seuraavaa Tampereen reissua varten! Naughty Brgrissa ollaan käyty Turussa, jolloin hampurilaisiimme oli lipsahtanut aivan liikaa suolaa eikä olla sen vuoksi intouduttu kokeilemaan toista kertaa. Myös Social Burgerjoint Lahdessa jäi mielestämme hieman keskinkertaiseksi, emmekä ole kokeneet tarvetta käydä sielläkään uudelleen. Oma burgersuosikkimme taitaa olla Lahdessa Busburger.

  • Emma
   3.8.2020 at 19:24

   Jep, Ohana on Tampereella ihan must – paitsi burgerien niin ihanan Kauppahallin miljöön takia! Kannattaa vaan katsoa ja huomioida Kauppahallin aukioloajat ettei käy hassusti!

 • Keittäjä
  15.8.2020 at 10:54

  Tulkaas poikkeen Pirkkalassa Haikan Grillillä. Täällä olis yks aika kova haastaja ison kirkon burgereille👌

  • Emma
   18.8.2020 at 09:26

   Tämä on korvan takana, moni on kehunut!