Ruokamatkailu Suomi

Tervetuloa Suomen pintxopääkaupunkiin!

1.9.2021

Jokavuotinen, Tampereella järjestettävä pintxoviikko on vuosien varrella kasvanut Suomen suurimmaksi ravintolatapahtumaksi: viime ja tänä vuonna, koronankin aikana siis, mukana tapahtumassa on ollut 50 ravintolaa! Tamperetta voi siis hyvällä syyllä kutsua Suomen – tai ehkä jopa Pohjois-Euroopan – pintxopääkaupungiksi (se varsinainen mekkahan löytyy San Sebastianista, Espanjan Baskimaalta)!

Pintxoviikko on itselleni jo osa syysperinteitä, ja varaan pintxoravintoloissa kiertelyyn joka vuosi kalenteristani tilaa jo hyvissä ajoin. Ja harvoin yksi päivä tai ilta riittää, pintxonälkä nimittäin kasvaa syödessä! Tapahtumaan osallistuvissa ravintoloissa kiertely ja pintxojen maistelu kannattaa siis aloittaa ajoissa, ja alkuviikosta pintxotiskien äärellä on yleensä vähän väljempääkin.

Tässä kuvaterveiset tämän syksyn pintxopöydistä:

20210902_114756
Uuden Ravintola Clavan kisapintxossa on kapakalaa ja silakanmätiä tattarivohvelilla.
Paras oli kuitenkin muikea makuyhdistelmä meloni, halloumi ja jalapeno.
20210903_175834
Huberin vihersimpukka- ja tomaatti-mozzarellapintxo.
20210903_172301
Aistin pöytiintarjoiltu (!) turska-kikherne-kisapintxo ja baskilainen juustokakku.
20210903_165221
Marangan uskomattomasta valikoimasta kisapintxo (kukkakaalia ja tiikerirapua), lammaspiirakka, kana-perunapintxo ja ilmakuivattua kinkkua paistetulla manchegojuustolla.
20210903_162816
Salsalladan Jamon serrano tuorejuustolla, kantarelli-manchegomunakas ja japanilaista possua.
20210831_161659
Dam Barin kisapintxossa oli friteerattua turskaa, paahdettua maissia, persikkaa ja limemajoneesia
pannukakulla. Makeassa pintxossa pistaasia, limeä ja italianmarenkia.
20210831_164924
Inezin kisapintxossa patatas bravas -perunan päällä savuchorizoa ja paprikaa.
Inezissä on myös laaja valikoima muita pintxoja.
20210831_171237
Koski Pintxon kisapintona etana-emmerpuurokroketti ja valkosipulipestoa.
Kuvassa myös katkarapu- ja mustekalapintxot.
20210831_190247
Los Pollosin kisapintxossa salchichamakkaraa, paprikaa, jalapenoa ja mustaa aiolia.
20210831_173030
Pellasin herkkusieni-fetamousse- ja mangokanabriossipintxot.
20210831_173451
Pellasin kisapintxo oli makea korvapuustitoast. Huomaa myös kuvaan kiitänyt ratikka.
20210903_185636
Bistro Naapurin kurkku-melonikeitto kuivatulla parmankinkulla.
20210831_182711
Piemonten muikkufocaccia (kisapintxo) ja raitajuuripintxo.
20210831_192017
Tampinkosken peruna-mustekalapintxo.
20210831_101625
Ratinan K-Supermarketin Grocer-bistron koko setti: tartar-kisapintxo, lohiceviche,
kikherne-punajuuriterriini ja suolakaramellimousse.
20210831_194129
Ja illan päätteeksi auringonlasku upealla Periscopen terassilla ibericopastramipintxon kanssa



Meidän pintxokierrokseen sisältyi tänäkin vuonna sekä toppeja että floppeja. Tällä kertaa jätimme kokonaan koittamatta ne paikat, joiden pintxotarjonta ei edes näyttänyt houkuttelevalta. Värittömät, mielikuvituksettomat tai minimaalisen kokoiset pintxot eivät ole mielestäni hintansa väärti (ihan kirjaimellisesti – pintxothan maksavat pintxoviikolla 3 euroa / kappale). Tämän intohimoisen pintxoilijan terveiset ravintoloille ovatkin tässä: Jos lähdette mukaan tähän ihanaan alkusyksyn pintxojuhlaan, niin lähtekää kunnolla! Tarjotkaa parastanne, kiinnittäkää maun lisäksi huomiota annosten ulkonäköön, olkaa kunnianhimoisia ja palvelkaa meitä asiakkaita iloisella asenteella!

Ja nyt eikun pintxokierros jatkukoon!

  • Reply
    Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
    2.9.2021 at 23:17

    Tämä on itselleni varsin tuntematon konsepti, mutta täytyy yrittää joskus vierailla Tampereella juuri tuohon aikaan. Pakko sanoa, että maukkaalta näyttävät ja kuvausten perusteella kuulostavat, ja kyllä tässä nälkä tuli. 🙂

Leave a Reply