Suomi

Tampereen pintxoviikon 2016 makupaloja

19.8.2016

Tampereella järjestetään tänä syksynä jo neljättä kertaa pintxoviikko, jolloin paikalliset ravintolat tarjoilevat omaa näkemystään pohjois-espanjalaisesta sormiruuasta 2 euron kappalehintaan. Mukana on kaikkiaan 34 hyvin eri tyyppistä ravintolaa: pintxon saa toteuttaa omalla tyylillään eikä kilpailun järjestäjä ole antanut siihen tarkempia ohjeita tai määritelmiä.

Pintxoviikko on siis tosiaan myös kilpailu, jonka voittajaksi tuomaristo valitsee ”gastronomisesti mielenkiintoisimman annoksen, joka uudistaa luovasti pintxokulttuuria maun ollessa kuitenkin pääroolissa”. Kilpailun idea on leikkimielinen ja tarkoitus on haastaa uusia asiakkaita tutustumaan laajaan tamperelaiseen ravintolatarjontaan.

Minä kiersin maistamassa kisatarjonnasta puolet. Tältä näytti – ja maistui:


Izakaya Nomu ravintola japanilainen tampere
Izakaya Nomu tarjosi futomakin kylmäsavulohimoussella (kilpailuannos) sekä vaihtoehtona vegepintxon
Piazza Food Factory tampere ravintola pintxo
Piazza Foodfactoryn neljä erilaista pintxoa: pastramihärkää ruisleivällä, ylikypsää härkää vaalealla leivällä, suklainen crème brûlée ja marjatartaletti
Ravintola Armas tampere pintxo
Armas Kuppilan kuusenhavulla maustettu karjalanpiiirakka tattimunavoilla (kilpailupintxo), broilerpyörykkä chilikastikkeella ja spelttinäkkärillä sekä suklaabrownie ruusukreemillä ja kirsikalla
Ravintola Salud tampere pintxo
Bodega Saludin grillattua härkää, piperradaa ja romescoa (kilpailuannos) sekä savulohimousse-kurkku-pintxo
Ravintola Piemonte tampere pintxo
Piemonten mustekalanmustefritataa ja katkarapua (kisa-annos) sekä omatekoista ricottajuustoa ja kurpitsahilloa
Gastropub Nordic tampere ravintola pintxo
Gastropub Nordicin kilpailupintxo oli kurkkukeittovaahto, toinen pintxo sisälsi nokkospestoa ja lämminsavulohta
Dining26 pintxo tampere ravintola
Dining26:n pintxo oli hankalin kuvattava hämärässä ravintolassa kynttilän valossa. Se sisälsi linnunmaksaterriiniä ja melonichutneyä vesikeksillä.
samppanjabaari Santé pintxo tampere ravintola
Champagne Bar Santé tarjosi kisapintxossaan smetanaa, kaviaaria ja katkarapua, toisena pintxona söimme porosarven.
August von Trappe tampere ravintola pintxo
August von Trappe tarjosi kisapintxossaan mustekalaterriiniä, sinisimpukkaa ja romescoa, lisäksi maistoimme katkarapu skagen -pintxon
Ravintola Masuuni tampere ravintola pintxo
Valinnan vaikeutta Ravintola Masuunissa, otimme kaikki kolme: kisapintxossa on mätimajoneesia ja uutta perunaa ruisleivällä, toisena pintxona härkärilletteä ja fenkolia, kolmantena kylmä kantarellimunakas
Bull tampere ravintola pintxo
Burger Bar Bullin pintxo oli pastramileipä, jossa oli mm. wasabia
4vuodenaikaa tampere ravintola pintxo
Kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintolan vol-au-vent: possua, salsaa ja dijon-ranskankermaa taikinakuoressa
Kalaliike Nygren tampere ravintola pintxo
Kalaliike Nygren (joka ei siis ole ravintola vaan kalakauppa!) tarjosi liekitettyä lohta ja itämaisia makuja bao-sämpylässä
Astor tampere ravintola pintxo
Astorin kisapintxossa on graavilohta ja fenkolia, vegepintxossa cheddaria, pestoa ja chilihilloa
Pikkubistro Kattila tampere ravintola pintxo
Pikkubistro Kattila on viime vuoden yleisöäänestyksen voittaja ja ymmärrän kyllä miksi! Täällä on todella panostettu tapahtumaan: valikoimassa on lähes parikymmentä herkullista suolaista ja makeaa vaihtoehtoa, myös useampi vege. Kisapintxossa on savulahnamoussea, pekonia ja mallasleipää, lisäksi maistoin punajuurikakkua.
Ravinteli Huber tampere ravintola pintxo
Huberissa maistoin nautaa ja palsternakkapyrettä
Tiiliholvi tampere ravintola pintxo
Tiiliholvin kisa-annos on vadelmamacaron ankanmaksatäytteellä, toinen maistamani pintxo on versio falafelista

Pintxokilpailussa on erityisen kivaa (paitsi tietysti se, että pääsee maistamaan kymmeniä ihania erilaisia makuja) se, että mukaan lähtee vuosi vuodelta enemmän ja erilaisempia ravintoloita. On hauskaa, että näin edullisesti pääsee kokeilemaan uusia, erikoisempiakin makuja ja tutustumaan uusiin ravintoloihin. Oikeastaan ainoa harmitus useammankin ravintolan kohdalla oli kertakäyttöastiat. Siis oikeesti! Tyypit näkee vaivaa pintxojen ulkonäön eteen ja houkuttelee hyvässä lykyssä sisään tuhansia uusia potentiaalisia asiakkaita ja sitten se kaunis ja herkullinen pintxo tarjoillaan asiakkaalle kertakäyttölautaselta ja vielä karmean tusinahuoltoasemaservetin kanssa.

Itse arvostin erityisesti niitä kisa-annoksia, joissa ravintolan luonne pääsi rehellisesti esille. Omia lemppareitani olivat Nomun futomaki, Piemonten katkarapu-fritataleipä sekä Kattilan savulahnamousse.

Tänä vuonna sain siis kerättyä puolet, ensi vuonna tavoitteena on maistaa kaikki kilpailuannokset!

Kaikki kilpailuannokset ja lisätietoja löytyy Tamperradan sivuilta.

**

EDIT: Tuomaristo on julistanut vuoden 2016 pintxokilpailun voittajaksi Bistro Juliennen, yleisön suosikiksi nousi tänäkin vuonna Pikkubistro Kattila!

 

  • miraorvokki
    19.8.2016 at 18:44

    Voi rähmä! En koskaan muista tätä tapahtumaa. Tänäkin syksynä jää välistä… Näyttää ihan järjettömän hyvältä ja hinnat eivät ole pahoja olleskaan. 🙂

  • Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
    21.8.2016 at 17:47

    Ihanaa että tällaisia maistelufestareita järjestetään! Tuo olisi Espanjateemansa puolesta ollut itseänikin kiinnostava tapahtuma, mutta kotiuduin juuri Porvoon SMAKU-kierrokselta ja tie vie Tampereelle ensi viikonloppuna 🙂

    • Emma
      23.8.2016 at 13:42

      Mä kans kuolailen tota Porvoon tapahtumaa, katsotaan pääsiskö viikonloppuna käymään!

  • Kohteena maailma / Rami
    23.8.2016 at 21:32

    Itseä otti päähän tämä, kun luin Aamulehdestä siitä vasta tapahtuman avajaispäivänä. Oli sovittuna menoa koko viikko, niin en pystynyt muuttamaan enää ohjelmaa. Viime vuonna tuli sentään käytyä muutamassa paikassa, tuo koko tarjonta olisi kiva saavuttaa parina päivänä. Täytyy ottaa ensi vuonna lomaa tuolloin!

    • Emma
      24.8.2016 at 08:55

      Joo, koko tarjonta on mahdollista käydä läpi jopa parissa illassa jos ottaa joka paikassa vain kilpailupintxon. Mutta mulle houkutukset syödä muitakin oli liian kovat, joten mun täytyy varata koko viikko että ehdin kiertää ensi vuonna kaikki osallistujat 🙂

  • Maarit Johanna
    24.8.2016 at 20:22

    Mahtava etes saada tietää, että tällainen tapahtuma on jossakin olemassa! Mie nimittäin rakastan pinxtoja ja valitsen niitä aina kun rahat riittää Rovaniemelläkin. Täällä saa kans tosi hyviä. Mie ehkä enemmän olen sellaisten perinteisten pinxtojen ystävä, mutta saattaisin vaan sulaa näillekin erikoisuuksille. <3

  • Lotta | Watia.fi
    27.8.2016 at 11:05

    Oooo! Enpä tiennyt tällaisesta tapahtumasta. Muutin Tampereelle vuosi sitten, mutta olisiko osunut sitten johonkin reissuviikkoon, kun en tästä tiennyt. Tälläkin kertaa jälleen reissussa. Oh well. Ehkä ensi vuonna sitten mukaan? 😀

    Tampereella on kyllä pitkin vuotta ihanasti kaikenlaisia ruokaviikkoja ja kampanjoita. Ravintolatarjonta muutenkin erinomainen. <3 Kannatti tamperelaistua!

    • Emma
      29.8.2016 at 08:16

      Tervetuloa tamperelaistumaan! Täytyy tehdä ensi vuonna joku tamperelaisten matkabloggaajien pintxo-turnee! 🙂

  • Paula - Viinilaakson viemää
    28.8.2016 at 01:32

    Mielenkiintoinen konsepti. Mielelläni maistelisin moisia. Kivat kuvat ja mukava, että olit kuvien alle laittanut ruokien nimet. Muuten on vaikea saada ruokakuvista mitään irti jos ei tiedä mitä herkkuja kuvassa on. Mua kiinnostaisi maistaa tuo kuusenhavulla maustettu karjalanpiirakka vaikke se ei kyllä kovin Espanjalaiselta kuulosta.

    • Emma
      29.8.2016 at 08:16

      Tää olikin kiva kuulla että mikä oli (kuvan perusteella) näistä suosikki! 🙂