Viro

Tallinnan kivoimmat kahvilat

5.4.2023

Mitä tehdä Tallinnassa? Miten olisi kunnon kakkukahvit – tai vaikka koko päivän kierros kahviloissa? Tallinnassa on monipuolinen ja eläväinen kahvilakulttuuri eikä vaihtoehdoista ole pulaa. Paikallisiin erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa marsipaani ja talkkunan virolainen sukulainen kama. Virossa ei myöskään pelätä käyttää voimakkaita tai vähän epätavallisiakaan makuja, joten kakuista löytyy pistaasia, raparperia, unikkoa ja muita ei niin jokapäiväisiä tuttuja. Marenki tuntuu tällä hetkellä olevan kovin trendikäs ainesosa: Tallinnassa ei ole kahvilaa, josta ei saisi pavlovaa, britakakkua tai marenkitorttua. Suolaisista leivonnaisista suosittelen kokeilemaan erityisesti voitaikinapiirakoita erilaisilla täytteillä, esimerkiksi kaalilla.

Tässä viisi herkkukahvilaa, jotka löytyvät vanhastakaupungista tai ihan sen kulmilta. Ihania kahviloita löytyy toki vanhankaupungin lisäksi myös mm. Telliskiven ja Kalamajan alueelta, Noblesneristä ja vaikkapa Põhjalan alueelta.

Tallinnan kahvilat: Maiasmokk

Maiasmokk vanhankaupungin sydämessä on Viron vanhin – yli 150 vuotta toiminut – kahvila. Maiasmokkin erikoisuus onkin sen upea vanha sisustus, ja myös sen oma, samassa rakennuksessa sijaitseva marsipaanipaja. Kannattaa siis maistaa täällä marsipaanileivonnaisia tai -makeisia!

Maiasmokkissa on myös edullinen päivän lounasannos ja kahvilasta voi käydä ostamassa mukaan paikan päällä leivottua leipää. Lisäksi kannattaa kokeilla Maiasmokkin erikoisempia kahveja ja kuumia juomia kuten Vana Tallinn -kahvidrinkkiä tai Ruby chocolate -kaakaota.


Kuva: Kohvik Maiasmokk
20230328_114823
20230328_120248
20230328_120301
20230328_121013
Pistaasikakku marsinaapipallolla

Tallinnan kahvilat: Pierre Chocolaterie

Pierre Chocolaterie on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä! Kahvilan vehreä sisäpiha, Mestaripiha, on itselleni ehkä se kaikkein lempparein paikka vanhassakaupungissa kesäisin. Täällä on vaan niin kaunista, ja rauhallinen, historiallinen tunnelma keskellä vanhankaupungin hälyä!


IMG_20200806_122609


Eikä kahvila ole toki sisältäkään mikään ihan peruskahvila. Tuoleja, pöytiä, valaisimia ja tauluja on paljon, ja ne kaikki ovat eriskummallisen eri paria. Fiilis on pursuilevan boheemi ja teatterimainen. Huonekalujen ja tavaran paljous tekee omaan makuuni kahvilan sisätilasta vähän ahtaan, mutta silti ehdottomasti käymisen arvoisen.

Pierren suklaakahvilassa kannattaa tietysti syödä suklaisia herkkuja. Kakkujen lisäksi täältä voi ostaa käsintehtyjä suklaakonvehteja kahvin kaveriksi tai vaikka tuliaisiksi kotiin.


Kuva: Visit Estonia

Tallinnan kahvilat: Rukis

Aivan vanhankaupungin porteilla sijaitseva Rukis on trendikkään rustiikkisesti sisustettu leipomokahvila. Vitriinissä on mahtavan laaja valikoima makeita ja suolaisia herkkuja – ja valikoimassa on kaikenlaista omalaatuista ja erikoista eikä mitään perusviineriä. Täällä oli todellinen valinnanvaikeus ja olisin halunnut maistaa ainakin kymmentä erilaista leivosta! Vitriinin lisäksi listalta voi tilata myös lämpimiä annoksia, salaatteja ym.


https://www.flickr.com/photos/192932402@N03/52783577752/in/dateposted-public/
Päädyin lopulta rommisuklaakirsikkakakkuun
20230328_134515


Tallinnan kahvilat: Rahva Raamat

Rahva Raamat on oikeastaan kirjakauppa – tai itse asiassa kirjakauppaketju, jolla on toimipisteitä ympäri Viroa. Tallinnassa Rahva Raamat -kirjakauppoja on viisi ja kolmessa niistä on kirjakaupan lisäksi kahvila! Kun Viru Keskuksen Rahva Raamat on vielä valittu maailman parhaaksi kirjakaupaksi, niin onhan tämä kirjakauppa/kahvilakombo nyt vaan pakko kokeilla!

Literaat Cafén tila keskellä kirjakauppaa on kotoisa ja viihtyisä, mutta ei kuitenkaan pelkästään kahvilana mikään Tallinnan ihanin. Makeiden herkkujen valikoima vitriinissä on melko suppea, mutta toisaalta esimerkiksi lounasaikaan on tarjolla useita houkuttelevan näköisiä – ja edullisia – lämpimiä annoksia!


20230328_153159
20230328_153620
Ihanat kissa-servettipidikkeet! Täällä on muuten kirjojen lisäksi muutakin pientä kivaa ostettavaa vaikka tuliaisiksi.
20230328_155835


Tsekkaa näiden suositusten lisäksi myös esimerkiksi Pulla (josta saa kuuleman mukaan Tallinnan parhaat pullat), Pavlova Cafe (joka nimensä mukaisesti erikoistuu pavlovaan), kuppikakkukahvila Tassikoogid sekä Rootermannin alueen Levier ja MyCake.


 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  7.4.2023 at 13:19

  Olipas kiva lukea tätä. Itse kun en tykkää makeista jutuista, niin on tylsä lukea kahviloista, kun vain niitä nostetaan esille. Tässä oli paljon myös muita nostoja!

  • emma
   11.4.2023 at 22:44

   Kiva kuulla! Ja voiskin joskus lähteä tarkoituksella SUOLAISELLE kahvilakierrokselle!