Suomi

Sokoksen sunnuntaibrunssi

28.2.2016

Päivitys: Sokoksen brunssi on tällä hetkellä tauolla!

Tampereella puhaltavat innostavat, uudet brunssituulet! Lyhyessä ajassa kaupunkiin on avautunut useita uusia brunssipaikkoja ja Sokoksen sunnuntaibrunssi alkaakin olla jo niitä perinteisemmästä päästä. Oli siis aika käydä päivittämässä brunssikokemus melkein kahden vuoden takaa!

Tampereen Sokos Herkku tarjoilee brunssia alakerran ravintolassa sunnuntaisin klo 11-15. Brunssi sisältää lämpimiä ruokia, salaatteja ja antipastoja, jälkiruokia ja kahvin/teen/kaakaon.

Lämpimät ruuat ovat tarjolla ”lounaslinjastossa”: munakasta, pinaattipaistosta, paistettuja muikkuja, nakkeja, lihapullia, röstiperunoita ja paneroituja kanapuikkoja. Ja kaveriksi herkullista mangomajoneesia. Samassa linjastossa ovat tarjolla myös perunapiirakat (mukavaa vaihtelua perinteisille karjalanpiirakoille!) sekä paksut, amerikkalaiset pannukakut ja hillo.

sokos herkku brunssi tampere

Salaattipöydässä oli tällä kertaa tarjolla kolmea tuoretta salaattia muun muassa lohella, pastalla, mozzarellalla ja fetalla sekä italiansalaattia, rosollia ja sienisalaattia ilmeisesti joulunavajaisviikonlopun takia. ”Antipasto-osastolta” löytyy mm. silliä, marinoituja herkkusieniä ja brie-juustoa sekä tietysti leipiä. Perunapiirakoille on tarjolla munavoita, mutta se on ikävä kyllä kovin höttöisen oloista.

sokos herkku brunssi tampere
sokos herkku brunssi tampere

Jälkkäreitä on tällä kertaa tarjolla useita: glögirahkan ja (säilyke)hedelmäsalaatin lisäksi tiskiltä voi noutaa brunssin päätteeksi palan punajuuri-suklaakakkua sekä kahvin, teen, kaakaon tai erikoiskahvin. Erityisplussaa tuosta erikoiskahvista (vaikka täytyy sanoa, että olen parempaakin lattea juonut) – on mielestäni oikeastaan ihme ettei muilla brunsseilla tarjoilla lattea tai vaikka espressoa! Kehuja myös maukkaista tuoremehuista, etenkin omenamehu oli ihanan kotitekoisen makuista.

sokos herkku brunssi tampere
sokos herkku brunssi tampere

Kun kävin Sokoksen brunssilla ensimmäistä kertaa melkein kaksi vuotta sitten olin vähän pettynyt. Brunssimainos lupasi ylellistä salaattivalikoimaa, mutta totuus olikin tylsässä lounaslinjastossa seisovat eiliset salaatit, eineslihapullat ja -nakit. Marraskuun 2017 brunssista jäi kuitenkin miellyttävämpi vaikutelma. Sokoksen brunssin tarjonta on hiukan täsmentynyt ja salaattivalikoima monipuolistunut ja se kisaa mielestäni nyt ihan hyvällä menestyksellä keskihintaisten brunssien kategoriassa. Huomasin tosin helmikuussa 2018, että brunssin hinta on noussut sitten marraskuun, nyt  S-etukorttihinta on 17,90. Hinta alkaa mielestäni nyt aika lailla tapissa laatuun ja tarjontaan nähden, mutta Sokos houkuttelee varmasti edelleen monia mm. keskeisellä sijainnilla, hyvillä tiloillaan (ei tarvitse tehdä pöytävarausta) ja lasten leikkipaikallaan.