Latvia

Riika on tunnelmallinen joulukaupunki

15.12.2018

Riika on joulun alla vielä tavallistakin kauniimpi ja tunnelmallisempi kaupunki! Kaikki keskiaikaisen vanhankaupungin kadut ja putiikit tuntuvat pukeutuneen jouluisiin koristeisiin, puistoissa tuikkivat valotaideteokset ja joulutorilta kaikuvat joululaulut.

Tuomiokirkon aukion joulumarkkinat ovat juuri sopivan kokoiset, eivät liian isot mutteivät ihan pienetkään. Kojujen tarjontaan on mukava tutustua rauhassa kun niitä ei ole liikaa ja kaikkea ei ole överisti tarjolla. Myyjät tarjoavat mielellään maistiaisia ja kojut on kutsuvan kauniisti somistettu ja valaistu. Ruokakojuista voi ostaa paikallisia erikoisuuksia ja glögin lisäksi voi maistella tietysti myös lämmintä Riga Black Balsamia.

Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori

Joulumarkkinoiden lisäksi Riiassa kannattaa joulun alla tutustua Joulukuusen polku -taidetapahtumaan. Riian keskustan alueelta löytyy kaikkiaan 39 erilaista joulukuusiaiheista taideteosta, joista suuri osa lisäksi valaistaan illan pimennyttyä. Kohteiden kartta kannattaakin ottaa käyttöön (paperisen saa turisti-infosta, nettiversio löytyy täältä) vasta illalla, päivällä joulukuuset eivät välttämättä ole kovin näyttäviä. Osa taideteoksista on ihan selkeästi joulukuusen näköisiä, osa taiteellisempia näkemyksiä aiheesta. Omaa silmääni miellyttivät eniten nämä valaistut teokset:

Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori
Tämän taideteoksen nimi oli Joulukurkku!
Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori
Riika joulu joulutori

Tiesitkö muuten, että latvialaisen legendan mukaan maailman ensimmäinen joulukuusi on pystytetty nimenomaan Riikaan, vuosi oli 1510!

PS. Päivitin juuri uusia paikkoja myös Ravintolavinkkejä Riikaan -juttuun, käy lukemassa!

LUE MYÖS NÄMÄ:

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  16.12.2018 at 16:08

  Olenkin ajatellut, että Riika olisi varmasti kiva kohde joulumarkkinoita ajatellen, ja siltä näyttää! Riiassa on niin nättiä jo muutenkin, ja nuo jouluvalot sun muut tekevät siitä vielä viehättävämmän. Tykkään Riiasta. Se on mukavan kompakti, ja kun siellä ei ole vielä tullut käytyä tuhottoman montaa kertaa, siinä on pientä uutuudenviehätystä!

  • Reply
   Emma
   17.12.2018 at 20:50

   Joo, Riiassa on just sopivasti nähtävää ja se on erilainen eri vuodenaikoina! Eli toisin sanoen loistava viikoloppukohde ympäri vuoden!

 • Reply
  sari/ matkalla lähelle tai kauas
  16.12.2018 at 22:09

  Kivan tunnelmallista näyttää olevan jouluaikaan Riiassakin. Me kävimme siellä kesällä. Ihania joulumarkkinoita on nyt kaikkialla Euroopassa.

  • Reply
   Emma
   17.12.2018 at 21:57

   Mäkin olin viimeksi (loppu)kesästä ja on kyllä kiva, miten samassa kaupungissa riittää aina uutta nähtävää eri vuodenaikoina!

 • Reply
  Elsa/Hakunamalife
  20.12.2018 at 12:07

  Näyttääpä kivalta joulukaupungilta😍 Näin jouluihmisenä nauttisin varmasti tuolla olosta joulun aikaan😊

  • Reply
   Emma
   21.12.2018 at 11:13

   Ihan varmasti nauttisit! 🙂

 • Reply
  Elina / elinanmatkalaukussa
  20.12.2018 at 20:18

  Olin viime vuonna tuolla ja totta tuo, että ovat sopivan kokoiset et jaksaa ajan kanssa katsella! Jos markkinat olis valtavat niin sitä helposti kävelisi vaan läpi, nuo oli kyllä tosi tunnelmalliset! 😊

  • Reply
   Emma
   21.12.2018 at 11:14

   Joo, mulla oli tänä vuonna mihin verrata, kun kävin ennen Riikaa jo Budapestissa, Wienissä, Bratislavassa, Brysselissä ja Luxemburgissa joulumarkkinoilla 🙂 Riiassa oli tosi tunnelmallista 🙂

   • Reply
    Nimetön
    4.12.2019 at 02:31

    Kermaperse, joka on kultalusikka suussa syntynyt.

    • Reply
     Emma
     5.12.2019 at 08:42

     Oho hups, pitikö sulla tulla tuo kommentti nimimerkin kohdalle <3

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  22.12.2018 at 13:06

  Riika on vielä käymättä, juuri luin postauksen Gdanskista ja jäin ihmettelemään, miksi en ole käynyt näissä Itämeren helmissä? Joulun markkinat on aina ihania missä vaan, mutta tuo joulukuusipolku oli hauska idea!

  • Reply
   Emma
   23.12.2018 at 21:21

   Joo nykyään nää on myös niin lähellä, kun Riian lisäksi Gdanskiin ja Krakovaankin pääsee Suomesta suoraan ja edullisesti!

 • Reply
  Risto Paulamäki
  3.12.2019 at 21:05

  Riika on oiva, kulkemisen helppous, maisteltava, mutusteltava, kulkemisen helppous niin jalan kuin julkisilla. Hiihtolomalla vkolla 9 kävimme ja nyt Itsenäisyyspäivän aamuna Joulun hehkua, makuja ja värejä nauttimaan. Nauttimisen hetkeä on, kandee mennä.. Muista ostaa oikein jokaiselle oma henkilökohtainen lippu julkisiin.. Tarkastajia on.. Mukavaa teillä on, olen varma 😎🤗

  • Reply
   Emma
   4.12.2019 at 19:21

   Riian vanha keskusta on tosiaan mukavan kompakti ja helppo kulkea! Ja monipuolinen myös joulun ulkopuolella 🙂

 • Reply
  Raija
  11.2.2020 at 09:21

  Riikan Joulutori oli mielestäni ihan kiva. Itse kaupungissa ei ole niin paljon nähtävää kuin esim Vilnassa ja Tallinnassa.

  • Reply
   Emma
   15.2.2020 at 12:34

   Riian keskusta ja sen nähtävyydet on keskittyneet aika pienelle alueelle, mikä on toisaalta kovin kivakin! Mutta toisaalta voi tosiaan tuntua siltä, että kun keskusta on kierretty, niin kaikki on nähty. Itse tykkään muun muassa etsiä aina uusia kahviloita ja ravintoloita ja ne eivät onneksi Riiasta pääse ihan heti loppumaan!

Leave a Reply