Ranska

Uunituoreita ravintolavinkkejä Nizzaan

11.11.2021

Nizza on todellinen ruokamatkailijan unelmakohde! Ranskalaisen keittiön maailmankuuluja herkkuja pääsee Nizzassa maistelemaan kohtuuhintaan ja ainoa ongelma on loistavien pikkubistrojen ja tasokkaiden ravintoloiden runsaudenpula. Nizzassa tuskin voi mennä kovin paljon pieleen vaikka ruokailuja ei etukäteen suunnittelisi eikä pöytävarauksia tekisi, mutta itse tykkään sinne matkustaessani tehdä aina vähän etukäteissuunnittelmia, tutkia uusia ravintoloita ja varata ainakin muutaman illallisen tai lounaan etukäteen.

Millä perusteella valitsen ravintolan?

Michelin-listauksesta on aina hyvä lähteä liikkeelle. Michelinhän listaa ei vain niitä harvoja tähden saavia ravintoloita, vaan se jakaa mainintoja myös Michelin-lautasina sekä Bib Gourmand -merkintöinä eli ”Inspectors’ favourites for good value”. Jos siis etsit hyvää ruokaa kohtuuhintaan, etsi Michelin Plate ja Bib Gourmand -merkintöjä!

Michelin-listauksen lisäksi silmäilen usein myös TripAdvisorin listoja. Kannattaa kuitenkin luottaa arvioihin vain jos niitä on kertynyt yksittäiselle ravintolalle mieluumin satoja tai tuhansia kuin vain muutamia, sillä Tripadvisoria syytetään säännöllisesti myös valearvioista. Eikä kumpikaan, Tripadvisor tai Michelin-listaus, ole tietenkään mikään tae siitä, että ravintola on kaikkien mieleen. Itse kävin syömässä myös Tripadvisorin ykköspaikkaa erään reissuni aikaan pitäneessä L’eau de Viessä eikä se päätynyt näihin suosituksiini koska en erityisemmin pitänyt siitä.

Virallisten listausten lisäksi kannattaa kuunnella, lukea ja kysellä suosituksia – siis esimerkiksi juuri sellaisia kuin tämäkin juttu! Söin itse melkeinpä koko reissuni parhaan lounaan Le P’tit Cageotissa Antibesissa, ja juttelin tarjoilijan kanssa niitä näitä Rivieralla reissaamisesta. Häneltä sain samalla myös vinkin, tai oikeastaan voimakkaan kehotuksen, varata pöytä heti Nizzaan palattuani Comptoir du Marchésta, ja se osoittautuikin oivalliseksi paikaksi (siitä tarkemmin alla).

Lisäksi tykkään valita ravintoloita vähän eri puolilta kaupunkia niin, että tulee lähdettyä myös vanhastakaupungista vähän pidemmälle – niin ihana kuin se onkin – ja samoin on kiva kokeilla myös keskenään vähän erilaisia ravintoloita. Pitemmittä puheitta, tässä neljä suosikkiani, joissa olen syönyt vuosien mittaan jo useamman kerran!

Plage Beau Rivage

Tykkään matkustaa Nizzaan ja Ranskan Rivieralla erityisesti syksyllä. Hyvällä tuurilla Suomen syyslomien aikaan lokakuussa Nizzassa on vielä ihan hellekelit ja silloin ei ole mitään ihanampaa kuin aloittaa loma rantalounaalla!

Plage Beau Rivage on yksi muutamista ihan rannalla olevista Nizzan ravintoloista ja uskaltaisin väittää, että sillä on melkeinpä Nizzan parhaat maisemat! Beau Rivage ei suinkaan ole mikään halpa rantakuppila, mutta rahalle saa täällä mielestäni oivaa vastinetta. Lounasaikaan esimerkiksi päivän annos ja kahvi maksaa 14 euroa ja kolmen ruokalajin lounas 36 euroa. Tarjolla on toki myös à la carte -lista.

20211025_120025
20211025_122429
Ihanat Välimeren maut kypsissä tomaateissa!
20211025_124643
Nieriää ja perunaa.
20211025_130905
Kolmen suklaan mousse.

Comptoir du Marché

Myös Comptoir du Marché on saanut Michelin-maininnan – vaikken valinnutkaan sitä sen takia, vaan mainitsemani luotettavan suosituksen. Se on tunnelmallinen, perinteinen vanhankaupungin sydämessä sijatseva bistro, jossa raaka-aineet haetaan torilta ja listalla on niiden pohjalta päivittäin vaihtuvia perinteisiä ranskalaisia ruokalajeja. Loistava hinta-laatusuhde täälläkin – ja lisäksi isot annokset!

Saavuin tänne supernälkäisenä ja juuri kulman takana olin haistellut huumaavaa vastapaistetun pizzan tuoksua. Niinpä päädyin valitsemaan alkupalaksi bistroversion pikkupizzasta (kantarelleja, ilmakuivattua kinkkua, juustokastiketta ja rucolaa – ehkä paras pizza ikinä!). Pääruuaksi söin pikkumustekaloja tomaatti-perunapadassa ja jälkiruuaksi mango-ananassalaatin jugurttimoussella. Kahvin ja veden kanssa illalliseni maksoi 39 euroa.

Comptoir_du_Marche_3
Comptoir_du_Marche_4
Comptoir_du_Marche_5

La P’tite Cocotte

La P’tite Cocotte on luottopaikkani jo ainakin kuuden vuoden takaa. Ravintolassa on hyvä ja edullinen ruoka ja bonuksena se on auki myös sunnuntai- ja maanantai-iltaisin, jolloin monet muut Nizzan ravintolat sulkevat ovensa!

Alkuruuaksi tilasin viimeksi pekoniin käärittyä Saint-Marcellin -juustoa calvadoksella liekitettynä, pääruuaksi kantarelli-parmesanrisottoa ja jälkiruuaksi suklaafondantin pistaasijäätelön kera. Myös täällä annokset ovat isoja – kokonaisen alkujuuston pisteltyäni en jaksanut enää millään syödä pääruokaa enkä edes jälkiruokaa kokonaan. Kolmen ruokalajin illallinen maksoi 29,50.

Ptite_Cocotte_1
Ptite_Cocotte_2
Ptite_Cocotte_3


Le Plongeoir

Näin sattumalta muutama vuosi sitten kuvan tästä ravintolasta ja tiesin heti, että sinne on päästävä maksoi mitä maksoi. Ravintola sijaitsee niin hienolla ja erikoisella paikalla, että vastaavaa ei varmasti muualta löydä. Ah, rakastan tätä paikkaa!


20211028_115400
20211028_115238

Sanoinko jo, että rakastan tätä paikkaa? Katsokaa tuota merta ja pientä majakkaa! Ruokakin on hyvää ja palvelu on ollut aina tosi ystävällistä ja mukavaa. Viime kerralla en löytänyt nettisivuilta vapaata pöytää ja laitoin ravintolaan sähköpostia. Sieltä soitettiin minulle, että kyllä yhdelle pöytä järjestyy – ja sain vielä (ainakin omasta mielestäni) ravintolan kauneimman pöydän suoraan majakkanäköalalla! Pyyhin onnenkyyneleitä istuessani alas.

Le Plongeoir ei ole ihan halpa ravintola, mutta täälläkin on lounasaikaan varsin hyvä setti tarjolla: kaksi ruokalajia 30 euroa tai kolme 36 euroa. Lounasmenulla on kokemukseni mukaan yleensä tarjolla kalaa ja sehän sopii minulle! Tällä kertaa alkuruokana oli makrillia ja kvinoaa, pääruokana turskaa ja polentaa, ja jälkiruokana sitruunamarenkipiirakkaa.

20211028_121634
20211028_123140
20211028_124956


Herkullista lomaa Nizzassa!


 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  14.11.2021 at 16:01

  Voi ei, eipä olisi nälkäisenä kannattanutkaan alkaa tätä lukemaan! 🙂 Minun piti lähteä käymään Nizzassa vuonna 2019, mutta matkakohde lopulta silloin vaihtui. Vielä en siis ole Nizzassa ikinä kääynyt, mutta olen varma, että sinne tulee kyllä lähdettyä, ennemmin tai myöhemmin. Laitampa sitä varten muistiin nämä suositukset!

  • emma
   14.11.2021 at 22:58

   Nää on monesti testatut, varmat lemppariravintolat, kannattaa kokeilla 🙂

   • Esa
    28.3.2022 at 13:25

    La p’tite cocotte ja Comptoir Marche molemmat käymisen arvoisia paikkoja. Cocotte tosi edullinen,
    Marche hieman kalliimpi, hyvä ruoka molemmissa. Kävimme lisäksi Chez Palmyrissa joka oli myös
    onnistunut valinta. Kaikki paikat pieniä ravintoloita ja täynnä heti avattaessa, pöytävaraus ehdoton.

    • emma
     8.4.2022 at 11:08

     Joo, pöytävaraukset kyllä kannattaa jos haluaa johonkin tiettyyn paikkaan tiettynä päivänä. Ilman varaustakin varmasti hyviä ravintoloita löytää, koska kyllä niitä piisaa, mutta suosituimmat on kyllä varattava etukäteen!

 • Hannele
  16.5.2022 at 10:30

  Oi, kiitos!!! Nizzan matkan tulossa heinäkuussa ja päätin kurkata, löytyisikö sekä herkullisia ja järkevänhintaisia ravintoloita ja löytyyhän niitä. Tuo Le Plongeoir on ehdottomasti koettava, mutta luultavasti nimenomaan lounasaikaan. Innolla jo odotan matkaa:)

  • emma
   18.5.2022 at 21:53

   Ihanaa, että olin avuksi! Toivottavasti pääset nauttimaan ainakin Plongeoirista, se on todella uniikki!