Hongkong

PMQ Hongkong – uniikkeja ostoksia poliisien entisessä asuntolassa

29.8.2016

Hongkongissa tapahtuu koko ajan ja joka reissulle löytyy varmasti jotakin uutta, jota siellä ei ollut viimeksi. Minulle tämän reissun uusi löytö oli vuonna 2014 uuden elämän saanut PMQ eli Police Married Quarters -kortteli. PMQ:ssa voi tehdä Hongkongin uniikeimpia ostoksia!

PMQ eli kaksi seitsemänkerroksista taloa Hongkong Islandilla, SoHon alueella, ovat palvelleet vuodesta 1951 lähtien paikallisen keskuspoliisiaseman työntekijöitä. Poliisit asuttivat yhteensä 168 yhden ja kahden hengen huonetta aina vuoteen 2000 asti, jonka jälkeen talot joutuivat seisomaan vuosikymmenen tyhjillään.

Tätä nykyä korttelissa on taas elämää! Yli puolet vanhoista asuntolahuoneista on käytössä ja niistä löytyy vaatesuunnittelijoiden putiikkeja, kirjakauppoja, koruseppiä, pieniä gallerioita, sisustuskauppoja, kahviloita ja toimistoja. Korttelissa on myös useampi ravintola ja teehuone sekä avointa tilaa erilaisille isommille tapahtumille. Kannattaakin tsekata tulevat tapahtumat ja näyttelyt etukäteen PMQ:n sivuilta kun tänne suunnittelee reissua.


8 kesä 10
8 kesä 16
8 kesä 30
8 kesä 24
8 kesä 17
8 kesä 31


Paikka on hienosti kunnostettu vanhaa säilyttäen ja kunnioittaen. Etenkin ulkoalueet on laitettu todella viihtyisiksi, mutta ihaninta on että sisällä talojen kerroksissa voi edelleen helposti kuvitella 50-luvun poliisit asumaan huoneissaan ja kulkemaan asuntolan käytävillä.

PMQ on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja täältä voi löytää vähän erikoisempia tuliaisiakin! Visiittiin voi helposti yhdistää myös esim. Man Mo -temppelin, Hollywood Roadin ja Cat Streetin antiikkikaupat ja galleriat, sekä mukavan SoHon alueen, jossa on huima määrä hyviä ravintoloita ja kahviloita. Myös maailman pisimpiä liukuportaita voi halutessaan koittaa matkalla tänne (saavu silloin Centralin metroasemalle)

Missä: sisäänkäynti alueelle Aberdeen Streetiltä (Hollywood Roadin ja Staunton Streetin välisellä pätkällä). Lähimmät metropysäkit Sheung Wan (exit E2) ja Central (exit C).


 • Heidi / Maailman äärellä
  7.9.2016 at 11:50

  Vau, vaikuttaa tosi kiinnostavalta pakalta. Olin joitain vuosia sitten Hongkongissa, mutta silloin en tällaisesta ollut kuullut mitään, taisi siis olla ennen vuotta 2014 visiittimme. Ehdottomasti vaikuttaa vierailun arvoiselta paikalta. Ystäväni käy työmatkoilla Hongkongissa yhtenään, pitääkin hänelle vinkata, jos ei ole vielä kuullut ja käynyt. Kiitos siis kivasta vinkistä – toivottaavsti itsekin joskus vielä Hong kongiinkin päädyn. Olihan se hieno kaupunki!

 • Reason for Season
  7.9.2016 at 15:50

  Varsin mielenkiintoinen konsepti. En ole koskaan käynyt Hong Kongissa, mutta toivottavasti tilanne muuttuu joku päivä. Täytyy laittaa tämä mieleen mahdollisia tulevia reissuja varten. En ole kovin innokas shoppailija, mutta Aasiassa tilanne aina muuttuu, koska siellä on paljon kaikkea mielenkiintoista tarjolla :P.

 • Anna | Muuttolintu.com
  9.9.2016 at 02:44

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! Vaikka shoppailukohteet eivät itsellä olekaan yleensä ykkösenä listalla. Varsinkaan Aasian maissa, joissa vaatteissa ei aina löydy tarpeeksi isoja kokoja 🙂 Noita maailman pisimpiä liukuportaita tuli kokeiltua. Ihana Hongkong <3 Jos se ei olisi niin smoginen niin haluaisin asua siellä.

 • Liza in London
  16.9.2016 at 20:02

  Onpa tosiaan mielenkiintoinen paikka ja konsepti, ja kivan näköisiä kauppoja! Tuo jollain tapaan mieleeni Tallinnan design-liikkeet, vaikka maantieteellisesti ne kaksi kaupunkia eivät varmaan voisi kauempana toisistaan olla.. Tiedätkö, miksi poliisit joutuivat lähtemään tuolta?

  • Emma
   17.9.2016 at 12:31

   Hyvä kysymys, en ole missään tosin törmännyt vastaukseen! Itse ajattelisin, että todennäköisesti aika vaan ajoi tuollaisen asuntolakulttuurin ohi eikä sille enää ollut tarvetta.