Suomi

Neljä kesäviikonloppua kotimaassa

8.6.2018

Viime kesänä lanseerasin itselleni minikesäloma-konseptin. Kun olin ensin alkukesästä ”tuhlannut” kaksi viikkoa kallisarvoisista lomapäivistäni roadtrippailuun Tadzikistanissa ja Kirgisiassa, päätin ripotella jäljelle jääneet lomapäivät neljälle pitkälle viikonlopulle ja viettää Keski-Aasian roadtripin lisäksi neljä minikesälomaa kotimaassa!

Kotimaan matkailu on kyllä kesällä kaikkein parasta matkailua! Suosittelen lämpimästi näitä omia minilomakohteitani niinkuin myös muita Suomen aurinkoisia kesäkaupunkeja ja luontokohteita! Ja lähimatkaillahan voi vaikka omassa kotikaupungissaan – minun kesäiset vinkkini kotikaupunkiini Tampereelle löydät täältä.

Juhannus Tammisaaressa

Juhannusviikonlopun vietimme kauniissa Tammisaaressa. Alkuun suunnittelin lomaa pitkistä hiekkarannoistaan ja pitsihuviloistaan tunnetussa Hangossa, mutta olin lopulta oikein tyytyväinen siihen, että päädyimmekin tänne hiljaisempaan Tammisaareen. Tammisaari oli söpö kuin karkki! Nautimme pikkukaupungin rauhallisesta ja merellisestä tunnelmasta ja löysimme eriväristen puutalojen sokkelosta muun muassa kivoja pihakirppiksiä ja kahviloita.

Tämä seutu valikoitui kesän ensimmäisen miniloman kohteeksi myös siksi, että Hangon ja Tammisaaren lisäksi matkan varrella on paljon nähtävää: muun muassa Liesjärven kansallispuisto (josta kirjoitin täällä), Lohjansaari (juttuni täällä), Fiskarsin Ruukki ja Mustion Linna. Ja myös siksi, että halusin vihdoinkin päästä käymään Bengtskärin majakalla, jonne pääsee veneellä Hangosta.


tammisaari kesä
tammisaari kesä
tammisaari kesä
tammisaari kesä
tammisaari kesä


Suomen pienin kaupunki Kaskinen

Seuraavan kesäviikonlopun vietimme Kaskisissa, Suomen pienimmässä kaupungissa Pohjanmaan rannikolla. Kaskinen on kaupunki, johon en olisi varmaan koskaan eksynyt jollei Hollannista Suomeen paluumuuttanut ja sattuman oikusta Kaskisiin asettunut ystäväni olisi pyytänyt minua kylään – ja onneksi pyysi, nimittäin Kaskinen on ihan helmi!

Myönnetään, että ystäväni lisäksi Kaskinen kyllä houkutteli minua myös Sälgrundin majakalla. Jos ette ennen tätä vielä ole huomanneet, niin sydämeni sykkii aika kovasti majakoille (jos haluat lukea aiemmista majakkaseikkailuistani, niin tsekkaa jutut Yö Tankarin majakkasaarella, Utön majakka Saaristomeren syleilyssä ja Lumoavan kaunis Hailuoto)!

Sälgrundin majakan lisäksi ystäväni esitteli minulle muun muassa kaupungin suloisia pieniä käsityöläisten putiikkeja sekä paikallisten keskuudessa suurta suosiota nauttivan kalansavustamon. Tuore savukala on sen verran suosittua, että jos sitä halajaa päästä maistamaan, kannattaa paikalla olla savustuspäivinä heti aamusta!

Niin ja kaiken muun hyvän lisäksi me bongattiin kaupungilta myös Kaskisten oma kuuluisuus Krista Siegfrids, joka oli kuvaamassa samana viikonloppuna tätä Visit Kaskinen -videota.


kaskinen
kaskinen
kaskinen
sälgrund majakka


Synkempiä kohteita Turussa

Turku valikoitui seuraavan kesäviikonlopun kohteeksi kahdesta erityisestä syystä. Huomasin, että viime kesänä oli viimeinen mahdollisuus päästä tutustumaan vanhaan Kakolan vankilaan ennenkuin Kakolanmäki rakennetaan täyteen trendiasuntoja, ja lisäksi olin halunnut jo pitkään käydä Seilin saarella, jonne pääsee kesäisin laivalla suoraan Aurajoesta. Ja oli oikeastaan vielä kolmaskin syy: edellisellä kerralla Turussa käydessäni vierailin upeassa Forum Marinum -museossa ja sen yhteyteen Aurajoen partaalle ankkuroidulla vanhalla Bore-risteilyaluksella. Pistin silloin merkille, että laivassa voi myös majoittua ja koska tykkään yöpyä kaikenlaisissa erikoisissa majapaikoissa, varasin tälle reissulle hytin hotellilaivasta!


kakola turku
kakola turku
seili
laivahostelli turku


Hääonnea Porvoossa

Neljännen minilomaviikonlopun vietimme Porvoossa. Porvoo on kaupunki, joka on aina tähän saakka jäänyt minulta jostain syystä käymättä, joten kun sain kutsun häihin Porvoon kupeeseen Laukkoskelle, päätin napata kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tutustua samalla kesäiseen Porvooseen.

Porvoon vanha kaupunki on syötävän suloinen! Ei ole mikään ihme, että Porvoo on niin suosittu päiväretkikohde ulkomaistenkin matkailijoiden keskuudessa! Ja sen pastellivärisiä vanhoja puutaloja ja jokivarren ranta-aittoja kierrellessä kuluu kyllä mukavasti kokonainen viikonloppukin. Porvoossa kannattaa nauttia myös hyvistä ravintoloista ja kahviloista. Porvoon ravintolakesä huipentuu elokuussa järjestettävään SMAKU Porvoo -tapahtumaan, jonka aikana huippuravintoloiden maisteluannoksia pääsee kokeilemaan pieneen hintaan. Katso myös ideat Porvoon suklaakierrokselle tästä jutustani – sieltä saa muun muassa Euroopan kolmanneksi parasta suklaata!

Kotiinpäin ajellessa pysähdyimme vielä sympaattisella Postimäen museoalueella, jossa pääsi tutustumaan vanhoihin käsityöläisten aittoihin ja tupiin ja mikä parasta silittämään villaisen pehmoisia lampaita.


porvoo
vanha porvoo
vanha porvoo
lammas postimäki
lammas postimäki


Kyllä Suomi on vaan täynnä upeita paikkoja! Onneksi tällekin kesälle on jo tiedossa paljon kotimaanmatkailua: ainakin juhannus Vaasassa, viikonloppuloma Tampereen kylpylässä omassa kotikaupungissani sekä kaunis Naantalin kaupunki yhdistettynä Finnlinesin risteilyyn Kapellskäriin. Lisäksi haaveilen muun muassa uusintareissusta huiman kauniiseen Hailuotoon.


 • Ansku BCN
  12.6.2018 at 11:01

  Uskomattoman tunnelmallisia kuvia (paitsi ehkä nuo Turun kuvat :D)! Suomessa ei ehkä tajutakaan kuinka eksoottiselta nuo vanhat pastelliset puutalot ja mutkittelevat hiekkatiet näyttävätkään ulkomaalaisista ja jopa meistä ulkosuomalaisista. Tätä Suomea haluaisin näyttää ystävilleni, ja Porvoon toivottavasti pääsen kesällä jo osalle esittelemäänkin <3

  • Emma
   13.6.2018 at 08:19

   Mä voin kyllä uskoa eksoottisuuden, koska omastakin mielestäni ne näyttää aina vaan yhtä ihanilta! Ehkä se on se, kun on sisämaan kasvatti eikä Tampereella ole juuri säilynyt tuollaisia puutaloalueita (paitsi Pispala tietysti) 🙂

 • Stacy
  12.6.2018 at 12:57

  Tammisaari on tuossa vieressä ja oikein unohtuu kuinka nätti kaupunki se on, etenkin kesäisin. Pitäisi vielä käydä katsomassa keväällä Ramsholmenin lehto kukkaloistossaan.
  Tämä kesä on varattu minulla kotimaan matkailulle ja pikkureissuille. Ensimmäinen reissu oli Valamoon ja Kangasniemeille, toinen Kainuuseen ja Koillismaalle, nyt on jälleen vuorossa Savo. Olisikohan se Savo taputeltu jo tällä. Onneksi on sattunut Suomessa harvinainen kuiva ja miellyttävä alkukesä, vaikkakin oli niin, ettei Kainuussa ollut kuivaa eikä miellyttävää.

  • Emma
   13.6.2018 at 08:21

   Valamon reissustasi jo luinkin, se on kyllä mielenkiintoinen paikka! Kyllä täällä Suomessa riittäisi hienoja kaupunkeja ja kyliä joissa käydä, kun vaan olisi määrättömästi aikaa (ja rahaa ja hyvät kelit :D)!

 • Mari
  12.6.2018 at 16:58

  Suomalaiset merenranta-puutalokaupungit ovat kyllä parhaita. Ja onneksi yhdessä sellaisessa itsekin saan asua (Uusikaupunki). Kaskisiin pitäisi kyllä lähteä retkelle!

  • Emma
   14.6.2018 at 08:46

   Suosittelen kyllä lämpimästi Kaskisia (vai Kaskista?), nyt kesällä siellä on kaikenlaisia tapahtumia, jolloin myös majakalle on kuljetuksia!

 • Kohteena maailma / Rami
  13.6.2018 at 14:24

  Kotimaan minilomat ovat kivoja, usein helpommin järjestettävissä kuin ulkomaanreissut. Niihin saa mukavasti eri teemoja, kuten tässäkin postauksessa. Näistä kohteista Kaskinen on käymättä, joten se on kyllä jossain vaiheessa tapetilla.

  • Emma
   14.6.2018 at 08:48

   Joo, nimenomaan näin! Ja nykyään bussiliput (ja ehkä junatkin) on niin halpoja, ettei ainakaan päiväreissu jää siitä kiinni! Hotellit tosin voikin sitten olla asia erikseen..