Suomi

Muumimaailman eriskummallinen kahvila ja teehuone Naantalissa

6.3.2021

Rakastan erikoisia ja uniikkeja kahviloita! Meiltä Tampereelta löytyy muun muassa ihanat kissakahvila ja pupukahvila, maailmalla matkustaessani taas olen tykännyt vaikkapa hörppiä yläluokkaista iltapäiväteetä Lontoon teehuoneissa tai syödä aamiaista maailman kauneimmaksi valitussa kahvilassa Budapestissa.

Viime kesänä Naantalin vanhassakaupungissa kierrellessäni tielleni osui Muumimaailman eriskummallinen kahvila ja teehuone, joka oli tietysti testattava! Ja kylläpä se olikin ihastuttavan eriskummallinen!


muumimaailma kahvila teehuone naantali vanhakaupunki puutalo
muumimaailma kahvila teehuone kahvipannu kakku


Muumimaailman eriskummallisessa kahvilassa riittää ihasteltavia yksityiskohtia. Seinällä roikkuu vampyyrinpyydystimet ja valokuvia esi-isistä, valaisimien virkaa toimittavat silinterihatut ja kupariset kahvipannut. Katseen kannattaa antaa harhailla myös katonrajaan ja seinännurkkiin.


muumitalo pöytä tuoli muumimaailma kahvila teehuone
pelastusrengas hattu muumimaailma kahvila teehuone
sohva matto valokuva muumimaailma kahvila teehuone muumit
valkosipuli muumit muumimaailma kahvila teehuone
muumit muumimaailma kahvila teehuone
kahvipannu lamppu muumimaailma kahvila teehuone


Leivonnaisissakin olisin kyllä suonut näkyvän yhtä paljon niitä kivoja yksityiskohtia, nyt vain hattivatti-leivoksissa näkyi Muumi-teema. Minua houkutteli kuitenkin hattivatti-leivosta enemmän raparperipiirakka, jossa oli kyllä maku ja mehevyys kohdallaan, vaikka edes jonkun muumikoristeen olisin siinä mielelläni nähnyt.


hattivattu muumi leivos muumimaailma kahvila teehuone
raparperipiirakka muumimaailma kahvila teehuone
Kaikki hauska on hyvää vatsalle, sanoo Muumimamma.

Tässä eriskummallisessa kahvilassa saa kurkata Muumien elämään kätevästi keskellä Naantalin vanhaakaupunkia ja vaikkei sinne varsinaiseen Muumimaailmaan asti menisikään. Kahvilan puodista saa ostettua myös Muumi-aiheiset naantalintuliaiset mukaan.

Muumimaailman eriskummallinen kahvila ja teehuone on auki kesäisin.