Hongkong

Muumikahvila Hongkongissa

1.11.2016

EDIT: Harbour Cityn Muumikahvila on suljettu!

Muumit ovat lähteneet Aasian valloitukseen – minä ihan pahaa aavistamattomana törmäsin muumiperheeseen Hongkongissa! Muumikahvila löytyi Harbour City -ostoskeskuksesta ja kun siellä lounasaikaan sattui olemaan sopivasti tilaakin (Hongkongissa ei ole mikään itsestäänselvyys että missään ravintolassa mihinkään aikaan päivästä on jonottamatta tilaa!) niin tokihan sinne oli mentävä.

Kahvila on sisustettu tosi kivasti, lukemani mukaan muistuttamaan suomalaista kotia. Siitä en nyt sitten niin tiedä, mutta tykkäsin tilan avaruudesta ja yksinkertaisista ja aidoista elementeistä. Mitään räikeää, muovista krääsää ei onneksi näkynyt.


Muumikahvila Hongkong
Muumikahvila Hongkong
Muumikahvila Hongkong
Muumikahvila Hongkong


Muumikahvilan teemaherkkuja

Ruokalistalla on myös oikeasti suomalaisia erikoisuuksia kuten lohikeittoa, glögiä ja simaa! Ravintolan suosituin annos taitaa kuitenkin olla muumipannukakut – annos on tosi ihanan näköinen korkea kasa pannukakkuja tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla, ja tarjoiluun kuuluvat lisäksi pienet keraamiset muumifiguurit ja muumitalo. Näitä tilattiin myös synttäreille, joita vietettiin ainakin kahdessa eri pöydässä.

Ruoka oli ihan perushyvää eikä edes mahdottoman kallista, mutta parasta tässä kahvilassa oli kuitenkin seura. Vaikka tulin lounaalle yksin, ei minun tarvinnut tuntea oloani yksinäiseksi. Ensin seuraani liittyi Muumipappa ja sitten Nipsu ja välillä vieressäni istui myös Nuuskamuikkunen. Kahvilan ystävälliset tarjoilijat pitävät huolen siitä, että kaikki halukkaat saavat viettää aikaa muumien kanssa eikä kukaan omi koko perhettä omaan pöytäänsä.


Muumikahvila Hongkong
Muumit Hongkong
Muumiselfie!
Muumikahvila Hongkong


Muumikahvilaan kannattaa siis varautua jonottamaan, mutta ihan hauska käyntikohde se kaiken kaikkiaan oli. Erityisen positiivista oli todella ystävällinen henkilökunta. Ensi kerralla täytyy kyllä ihan uteliaisuudesta koittaa onko kokki onnistunut tekemään aitoa simaa!


 • Paula - Viinilaakson viemää
  6.11.2016 at 21:05

  No nyt piti heti käydä kurkkaamassa tämä kun näin otsikon. Me olemme nimittäin menossa ensi viikolla Tokioon, ja luin jostain, että siellä on myös parikin Muumikahvilaa. Meillä on mukana 4-vuotias neiti joten olen suunnitellut, että jos osutaan oikeille kulmille niin käydään kurkkaamassa mistä Muumikahvilassa oikein on kysymys. Kivalta näyttää!

  • Emma
   6.11.2016 at 21:34

   Oi, ihanaa matkaa teille! Toivottavasti muumikahvila löytyy!

  • Reetta / Matkasto
   10.11.2016 at 00:32

   Öhöm, japanilainen ystäväni oli tässä taannoin jonottanut 4 tuntia Tokion muumikahvilaan…. Mikäli suosio ei ole äkisti laantunut, kannattaa siis varautua *pieneen* odotteluun. 😉

   • Emma
    10.11.2016 at 09:45

    Joo, ja kannattaa myös yleisesti välttää lounasaikaa, iltaa ja viikonloppuja ja koittaa löytää joku hyvä rako aamusta tai alkuiltapäivästä!

 • Ansku BCN
  7.11.2016 at 10:04

  Ihana!! Haluan tällaisia joka puolelle maailmaa 🙂

  • Emma
   7.11.2016 at 10:37

   Joo, ehdottomasti pitää mennä katsomaan millä konseptilla Helsingissä (ilmeisesti ihan just kohta avautuva) Mumin Kaffe toimii!

 • Laura / Laura's Itinerary
  7.11.2016 at 14:51

  AAaaaaa, en kestä 😀 😀 Ihan mahtavaa, että muumit on lyöneet läpi tuolla 😀 Kai tuolla pitäisi käydä ihan vaan kotimaaylpeydestä 😀

 • sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  7.11.2016 at 19:04

  Vautsi,aika kodikasta törmätä muumeihin maailmalla. Vähän kun Ikeaan menisi koti-ikävän yllättäessä – Muumikahvila kyllä vaikutta paljon mukavammalta paikalta. Simaa maistaisin ihan varmasti, kiva nähdä vastaako se odotuksia.

  • Emma
   8.11.2016 at 13:02

   Joo, tämä ajaa varmasti saman asian kuin Ikea koti-ikäväisille 🙂

 • Pirkko / Meriharakka
  8.11.2016 at 14:32

  Jotenkin luulen, että olen tästä ihan joltain kansainväliseltä matkailusivustolta jo lukenutkin! Aasialaisten, erityisesti japanilaisten Muumi-ihastus on kyllä jotenkin ihme juttu, vaikka ihan hyvähän se on. Japanissa käydessämme oppaamme virisi aina iloiseen nauruun nähdessään jotain Muumiin liittyvää ja lähetimmekin hänelle sitten Suomesta vielä kiitoskirjeen ja Muumi-aiheisen keittiöpyyhkeen.

  • Emma
   9.11.2016 at 07:51

   Joo, on se kyllä jännä juttu. Ehkä muumien leppoisuus ja stressitön elämäntapa vetoaa 🙂 Teidän opas on varmaan ollut super otettu lahjastaan 🙂

 • Reetta / Matkasto
  10.11.2016 at 00:35

  Tänne Tampereellehan avautui viikko sitten ihka oikea Muumi-kauppa (on muuten hieno, kannattaa tutustua!!). Museon avautumista saadaan vielä odotella kesäkuuhun, mutta Tampere-talo on profiloitumassa oikein Muumi-mekaksi! Hauskaa, että myös muualla maailmassa kuin Japanissa on innostuttu asiasta. Pitäisi varmaan näin aikuisiällä lukea niitä kirjoja uudestaan ihan ajatuksella… 🙂

  • Emma
   10.11.2016 at 09:48

   Joo, Tampereen uuden muumimyymälän (ja -kirjaston!) sekä Helsinkiin avautuvien muumikahviloiden ”kunniaksi” ajattelin tän oman muumikokemukseni julkaistakin. Molemmat täytyy kyllä katsastaa ensitilassa! 🙂 Ja ne kirjat on kyllä niin hienoja ja mukaansatempaavia, että varmaan ois mielenkiintoista luettavaa meille aikuisillekin 🙂

 • Karoliina / From Karoliina
  11.11.2016 at 10:44

  Tuo muumihuuma on kyllä jotain aivan uskomatonta Japanissa 😀 Monissa kaupoissa on valtavat muumi-osastot, sellaisia tavaroita hyllyt täynnä joita Suomessa ei muumitettuna osaa edes kuvitella 😀 Hauska kahvila on kyllä!!

  • Karoliina / From Karoliina
   11.11.2016 at 10:45

   Siis tarkoitin ihan koko Aasiaa, en vain Japania 😀 Pahoittelen!

  • Emma
   13.11.2016 at 22:22

   Joo, munkin täytyi käydä tuon Honkkarin muumikahvilan kaupassa katsomassa että mitä löytyy! Oli kyllä kaikkea houkuttelevaa, en sitten tiedä oisko ollut jotain spesiaalia ainoastaan Aasian markkinoille suunnattua muumikamaa myös.

 • Merja / Merjan matkassa
  11.11.2016 at 20:23

  Voi miten kiva kahvila! Mikähän niissä muumeissa viehättää aasialaisia. Tosin onhan omatkin lapset niistä innoissaan, vaikka ovat jo lähes aikuisia.

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  11.11.2016 at 22:37

  Ihana! 😀 Mä törmäsin Kiinassa myös pari kertaa muumeihin ihan random paikoissa, esim. jossain supermarketissa myytiin muumikeksejä…? 😀

  • Emma
   13.11.2016 at 22:25

   Heh, muumit tulee kyllä monesti maailmalla vastaan nimenomaan random paikoissa! 😀

 • Lotta | Watia.fi
  12.11.2016 at 07:48

  Muumikahvilat ovat kyllä söpöjä. Japanissa olen käynyt Tokion ja Fukuokan muumikahviloissa. Japanissa ne kylläkin ovat aika kalliita. Joku jättipaahtoleipä pehmiksellä (ei mitenkään erikoinen annos) oli yli 10 euroa. Mutta Tokion muumikahvilasta sai vielä ainakin joskus ruisleipää, joka oli hintansa väärti. 🙂

  • Emma
   13.11.2016 at 22:27

   Ei tää Honkkarin paikkakaan mikään halpa ollut, mutta ihan sellaista perus HK-hintatasoa. Ja kyllähän sen yhden kerran nyt maksaa vähän ekstraakin elämyksestä 🙂

 • Kohteena maailma / Rami
  12.11.2016 at 14:14

  Kivan näköinen paikka! Itse asiassa oli siitä mukava postaus, että näin miltä sisältä näyttää. Tokiossa kun en kahvilan ulko-ovelta sisälle astunut, tyydyin vain ottamaan kuvan ulkosivusta 🙂

 • Hanneli /duunireissaaja
  13.11.2016 at 11:50

  Kahvila näytti kivalta. Olisin kuvitellut että se olisi ollut överimpi. On sitä tullut muumeja kyllä katseltua aikas paljon, kun tyttö oli pieni.