Suomi

Musaa ja maistelua Hietalahden kauppahallissa

11.1.2017
hietalahden halli

Kävin historian ensimmäisessä Musaa ja maistelua -ruokatapahtumassa Hietalahden hallissa marraskuussa 2015. Musaa ja maistelua -illoissa kauppahallin yrittäjät yhdessä We Love Helsingin kanssa tarjoavat musiikkia ja muutaman euron hintaisia pieniä maisteluannoksia (myös normaaleilta listoilta saa tilata).

Marraskuussa 2015 ideana oli, että näitä iltoja järjestettäisiin muutaman kuukauden ajan. Heti ensimmäisenä tapahtumalauantaina kauppahalli oli täpötäynnä kaltaisiani herkkusuita, eli uudenlaiselle ruokatapahtumalle oli todellakin ollut tilausta! Yleisömenestyksen miinuspuolena jo seitsemän jälkeen illalla tungos kauppahallin käytävillä alkoi olla melkoinen ja maisteluannoksia joutui jonottamaan tosi pitkään. Osa myyjistä ei selkeästi ollut varautunut näin isoon ihmismäärään tai siihen vauhtiin, jolla annoksia tilattiin.

Me maistoimme tuolloin mm. näitä herkkuja:

Kimchi Wagon Hietalahden kauppahalli
Kimchi Wagonin gochujang sesam hot pot, jossa maistui herkullinen kimchin kirpeys ja gochujang-tahnan tulisuus
Kimchi Wagon Hietalahden kauppahalli
Trattoria Corretto Hietalahden kauppahalli
Trattoria Corretton tatti-tryffelirisotto, jossa todella maistui sekä tatti että tryffeli
stadin herkku hietalahden halli
Stadin Herkun kasvismezelajitelma (taboulehia, viininlehtikääryle, tsatsikia ja falafeleja), jossa tabouleh oli vähän kuivahkoa mutta falafelit melkeinpä parhaita missään maistamiani.
roslund hampurilainen hietalahden halli
Roslundin miniburgeri, josta myöskin on pakko sanoa että se oli varmaan paras (neljännes)burgeri, jonka olen koskaan syönyt.

Menestyksekäs tapahtuma sai heti jatkoa ja Musaa ja maistelua onkin pyörinyt muutaman kuukauden sijaan sittemmin lähes joka lauantai. Tammikuussa 2017 kävin vierailemassa hallissa tapahtumalauantaina uudestaan ja olin yllättynyt. Käytävät kaikuivat tyhjyyttään ja puolet myymälöistäkin oli kokonaan kiinni (en tiedä oliko loppiaisviikonlopulla tähän osuutta). Muita asiakkaita oli kourallinen – heistäkin suurin osa Roslundilla, jolla ei ollut tällä kertaa edes maisteluannosta tarjolla.

Jäin kuitenkin syömään ja valitsin illan teemaksi aasialaisen ruuan (joka onkin kiitettävästi edustettuna hallin ravintoloiden joukossa). Maistoin kolmea maisteluannosta (5-6 euroa / annos):

fat ramen hietalahden halli
Fat Ramenin vegesämpylässä oli rapeaksi paistettua chilitofua, hapatettua kaalia ja norimajoneesia.
Super Bowl poke bowl hietalahden halli
Super Bowlin supertrendikkäässä vegekulhossa oli couscousia, edamamepapuja, marinoitua munakoisoa, hummusta, kurkkua, chili-paprikakastiketta, ituja ja seesaminsiemeniä.
Tokyo Street hietalahden halli
Tokyo Streetin maisteluannos sisälsi käsintehtyjä nuudeleita ja teriyakikanaa
hietalahden halli

Ruoka oli tällakin kertaa hyvää ja tarjolla oli monipuolisesti erilaisia maisteluannoksia. Tykkään konseptista edelleen todella paljon – ja toivoisin sen leviävän muihinkin Suomen upeisiin kauppahalleihin. Mutta miksi suosittu ja palkittukin tapahtuma on kuivunut kokoon? Hietalahden halli on edelleen joka lauantai iltakymmeneen asti auki, mikä on ihan loistavaa, mutta Musaa ja Maistelua -tapahtumia ei toistaiseksi järjestetä.

 • Suunnaton
  11.1.2017 at 17:22

  Muutama kuukausi sitten bongasin tämän tapahtuman jostakin, mutta aikatauluongelmien takia se jäi silloin kokeilematta. Kiva kun raotit nyt vähän kauppahallin ovea 🙂 Olinkin jo unohtanut tämän tapahtuman. Täytyy taas pistää se mieleen ja joskus käydä paikanpäällä.

  • Emma
   12.1.2017 at 12:40

   Käy ihmeessä katsomassa (ja maistamassa!). Toivotaan, että se oli tuo loppiaisviikonloppu mikä verotti tarjontaa ja osallistujia ja seuraavilla kerroilla olisi taas vähän pirteämpää!

 • Anne | Metallia Matkassa
  15.1.2017 at 15:27

  Vaikuttaapa kivalta tapahtumalta. Harmi, että kävijäkato on käynyt.. mutta oman kokemuksen perusteella erilaiset ruokatapahtumat Helsingissä on aina niin täynnä porukkaa, ettei niissä ole ollut ollenkaan mukavaa. En oikein kestä tungosta ja miniannosten jonottamista, jotka ovat yleensä vielä melkoisen ylihintaisia 🙂 Kiva kuitenkin, kun kaupunkilaisille järjestetään ohjelmaa. Tämä tapahtuma olisi varmaan syytä olla kuukausittainen viikottaisen sijaan, niin kävijöiden mielenkiinto pysyisi yllä.

  • Emma
   17.1.2017 at 12:24

   Joo, ei se jonottaminen kyllä herkkua oo ja sitten vielä se että kun tuolla on rajallinen määrä istumapaikkoja.. että sellainen sopiva kuhina olis hyvä 😀

 • miraorvokki
  15.1.2017 at 17:23

  Miksi mä en oo tiennyt tästä(kään) tapahtumasta?! Hietalahden kauppahallissa olen kyllä käynyt monesti mutta en ole tällaista tajunnutkaan. Annokset näyttää kyllä erittäin hyviltä, nam!

  • Emma
   17.1.2017 at 12:24

   Kannattaa käydä kokeilemassa! 🙂

 • Veera
  17.1.2017 at 11:52

  Minäkään en ole tästä tapahtumasta kuullut koskaan! Täytyypä käydä testaamassa jonain lauantaina, kun käyn niin harvoin missään uudessa paikassa syömässä ja tuollaiset miniannokset on hyvä tapa testata eri ruokia.

  • Emma
   18.1.2017 at 10:11

   Miniannokset on mun mielestä ihania! Voi hyvällä omallatunnolla syödä vaikka neljä ruokaa 🙂

 • Lotta | Watia.fi
  21.1.2017 at 14:51

  Ooo! Vaikuttaa niiiin hyvältä tapahtumalta! Mutta ihan tosi, ei ehkä viikottainen tarvitsisi olla. Kerran kuussa tms. ois just hyvä, niin uskoisin, et tulis varmaan tyyliin aina käytyä. Tampereellakin sais olla useemmin, kun toi edellinen kerta meni aivan ohi. Ai että, tuli nälkä!

  • Emma
   24.1.2017 at 10:49

   Kyllä, meidän täytyy saada Tampereelle lisää ruokatapahtumia!!

 • Outi
  21.1.2017 at 21:08

  No jopas, on mennyt ihan ohi tällainen tapahtuma. Harmi! Täytynee pitää silmät korvat avoinna, ja paukkia heti paikalle kun aikataulut sopii yksiin. Vaan kyllähän tällainen tapahtuma vaatisi vähän suuremman osallistujakunnan ihan vaan luomaan sitä tunnelmaa, vaikka toisaalta hirveessä tungoksessakaan ei ole mukava olla.

  • Emma
   24.1.2017 at 10:50

   Joo ja soisi niiden ravintoloitsijoidenkin kannalta, että olisi vähän enemmän asiakkaita noina iltoina!

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  22.1.2017 at 09:56

  Kyllä se on tainnut vähän menettää hohtoaan. Kävimme nimittäin viime kesänä, ja se oli suuri pettymys. Mielestäni ruokatarjoukset/maistelupalat olivat ainakin silloin kalliita, mikä söi pohjaa koko idealta. Lisäksi paikalla ei ollut lähes ketään. Olin ihan että tässäkö tämä nyt oli. 😀

  • Emma
   24.1.2017 at 10:51

   Oho, jo viime kesänä asiakaskato! Ihmeellistä, että asialle ei ole vieläkään tehty mitään. Annokset saisi kyllä olla munkin mielestä mieluummin tasoa 3-4 euroa kuin 5-6. Osa kuuden euron annoksistakin oli todella pieniä.