Yleinen

Miten varataan täydellinen hotelli

24.3.2017

Huomaan taas käyttäneeni tänään hetken jos toisenkin yhteen lempipuuhistani eli tulevien matkojen suunnitteluun! Erityisen kivaa on mielestäni täydellisen hotellin metsästys, mutta olen kuullut monien sanovan, että nimenomaan se hotellin etsiminen satojen joukosta on omatoimimatkojen suunnittelun hankalinta ja turhauttavinta puuhaa. Vaan eipä hätää, kerron teille nyt oman metodini juuri sen oikean hotellin valitsemiseen!

Oma lempivaraussivustoni ylitse muiden on jo vuosia ollut Booking.com. Oman hakuni aloitan siellä yleensä järjestämällä tarjolla olevat hotellit asiakasarviopisteiden mukaan (joskus tärkein kriteeri ja hakuperuste voi tosin olla myös hinta) ja valitsen aina hotellin joka on saanut vähintään 8-8,5/10 arvosanan.

Järjestettyäni hotellit arviopisteiden mukaan eli niin että korkeimmat pisteet saanut on ensimmäisenä, lähden käymään hotelleja läpi ja tarkastan niistä seuraavaksi ainakin hinnan ja sijainnin.

Joissakin kohteissa jo tällä vertailulla saa sopivat vaihtoehdot rajattua muutamaan hotelliin, joissakin taas on niin paljon tasavertaisia hotelleja hyvään hintaan, hyvällä sijainnilla ja hyvillä arvioilla että niiden välillä pitää etsiä ihan hiuksenhienoja eroja.

Tässä lista tärkeistä hotellin valinnassa huomioitavista seikoista (ja tässä kohtaa vertailet siis niitä jo parhaat asiakasarviopisteet saaneita hotelleja):

SIJAINTI

Minulle kaikkein tärkein valintaperuste on lähes aina sijainti. Jollain reissulla se on sijainti suhteessa ydinkeskustaan, jollain toisella vaikka rannalle, ja AINA niiden lisäksi kulkuyhteyksiin (eli ideaalisti max. 10 minuutin kävelymatka lähimmälle metro/bussi/muulle pysäkille). Etenkin suurkaupungeissa tärkeintä on sijoittua lisäksi nimenomaan lähelle sellaista metropysäkkiä, josta pääsee suoraan tai järkevästi vaihtamalla useammalle linjalle.

OMA VESSA JA SUIHKU

Näistä en tingi. Hotellin tason ei todellakaan tarvitse olla luksus, mutta oma rauha ja yksityisyys on ehdottomasti minulle sijainnin jälkeen tärkeintä.

TOIMIVA JA ILMAINEN WIFI

Ilmainen wifi alkaa olla tätä nykyä lähes itsestäänselvyys ainakin Euroopassa (mutta varmistu siitä silti!), mutta se toimiiko se ylimmässä kerroksessa tai muulloin kuin keskiyöllä on monesti eri asia. Tsekkaa siis yöpyjien kommentit jos wifi on sinulle tärkeä.

AAMIAINEN

Vaikka rakastankin hotelliaamiaisia, voin valita myös muuten erityisen kivan hotellin ilman aamiaista ja nauttia sen erikseen jossain kahvilassa. Tämän kriteerin painoarvo riippuukin yleensä siitä kenen kanssa ja minkä tyyppisellä matkalla olen. Lisäksi kannattaa taas kurkata kävijöiden kommentteja jos hotellin aamiainen mietityttää: jos aamiainen on esim. vain kahvi ja paahtoleipä tai se tarjoillaan viereisessä hotellissa, niin kannattaako siitä ainakaan maksaa extraa?

HUONETYYPPI

Tähänkin kannattaa kiinnittää huomiota seuran mukaan: haluatko nukkua romanttisella matkalla erillisissä sängyissä tai haittaako nukkua vaikka äidin kanssa samassa parivuoteessa? Tarkasta siis voitko valita twin/double-vaihtoehdoista haluamasi.

Ja hostellimajoitus erillisine sänkypaikkoineen on sitten ihan oma lukunsa (eikä ole mun juttu, lue täältä tarina ensimmäisestä ja viimeisestä hostelliyöstäni).

MAKSUEHDOT

En yleensä koskaan varaa huonetta, joka on maksettava etukäteen tai jota ei voi peruuttaa kuluitta. Tämä siksi, että aina voi sattua ja tapahtua ja matkavakuutuksestakin huolimatta maksetun, mutta syystä tai toisesta käyttämättä jääneen huoneen kulut voivat jäädä omaan piikkiin. Vielä suurempi syy on se, että saatan helposti keksiä varauksen jälkeen että vietänkin matkastani pari yötä jossain toisessa kohteessa tai yksinkertaisesti vaan satun löytämään jonkun vielä kivemman hotellin varauksen jälkeen.

MUUTA

Nyt mennään jo siihen hienosäätöön, mutta reissusta riippuen tsekkaan mahdollisesti myös esim.:

  • huoneen koon
  • hissin olemassaolon
  • respan aukiolon (24h auki oleva sisäänkirjautuminen ei ole mikään itsestäänselvyys pienissä hotelleissa ja sitä ei ole kiva huomata myöhäiseltä lennolta hotellin ovea kolkuttelemaan saapuessa)
  • kuntosalin, uima-altaan jne.
  • ilmastoinnin/lämmityksen
Kuva: Pixabay

Nyt sinulla pitäisi olla yksi tai muutama hotelli haarukoituna, ja vielä ennen varaamista kannattaa tarkastaa 1) TripAdvisorin arviot (ja kuvat) valitsemistasi hotelleista – ollaanko myös siellä yleisesti samaa mieltä siitä että kyseessä on hyvä hotelli, ja 2) hotellin omat nettisivut – sieltä saattaa saada halvemman hinnan tai vaikka aamiaisen kaupan päälle (hotellit suosivat omien sivujensa kautta varaavia ihmisiä).

Ja vielä viimeinen vinkki: majoitus voi olla myös elämys ja sellaisena iso osa koko matkakokemusta! Joskus siitä kannattaa maksaa vähän extraa ja joskus taas tyytyä vähän huonompaan tasoon ja kokea ehkä jotain aidompaa.

Erikoisia majoituksia löydät muun muassa näistä jutuistani: