Yleinen

Terveisiä Kreikasta (ja miten Pori tähän liittyy)!

14.6.2019

Hei hei mitä kuuluu? Blogin perusteella saattaa näyttää siltä, että mulle kuuluu pelkkää matkustamista. Ja onhan sitä kieltämättä tullut taas tehtyäkin – olen ollut viimeiset 10 kuukautta työstäni opintovapaalla ja kirjoittanut gradun valmiiksi siinä samalla kun olen välissä matkustellut melko ahkerasti. Tämän vuoden puolella tarkemmin ajateltuna Barcelonassa, Andorrassa, Madeiralla, Venetsiassa, Galiciassa ja San Sebastianissa Espanjassa sekä vielä Tallinnassa.

Mutta kuuluu mulle myös muuta kuin mitä blogissa ja somessa näkyy. Tällä hetkellä tuntuu itse asiassa siltä, kuin olisin toisaalta saamassa jotain graduakin isompaa päätökseen ja toisaalta aloittamassa jotain potentiaalisesti merkittävää uutta jaksoa elämässäni. Ja yllättäen kaikki kulminoituu tavalla tai toisella matkustamiseen! Nimittäin…

Minusta tulee majakkamatkailun filosofian maisteri!

Kyllä, nyt uskallan sanoa sen ääneen. Aion ihan oikeasti valmistua tänä kesänä! Minulla on taustallani kaksi amk-tutkintoa (matkailun restonomi ja kansainvälisen kaupan tradenomi), mutta olen aina jostain syystä salaa haaveillut myös niistä maisterin papereista. Avaavathan ne ainakin lisää joitakin ovia jos ei muuta. Neljä vuotta sitten törmäsin Jyväskylän yliopiston monialaiseen kulttuuriympäristön tutkimuksen maisteriohjelmaan ja näin siinä mahdollisuuteni opiskella kulttuuriympäristöjä matkailun näkökulmasta! Ja näin myös, että kunnon humanistihörhöily olisi mainio lisä aiempiin kaupallisesti painottuneisiin opintoihini!

Välillä olin kyllä ihan hukassa kaikissa museologian ja taidehistorian syövereissä enkä ollut ihan varma pääsisinkö koskaan maaliin asti, mutta aina kun pystyin soveltamaan opintoja matkailualalle, pulpahdin taas sieltä syvyyksistä pintaan ja olin aivan innoissani. Opintojen alusta asti oli myös selvää, että graduni tulisin tekemään matkailuun liittyen. Pyörittelin muutamia ideoita, hylkäsin muutaman ihan nerokkaan sopivan aineiston puutteessa, ja lopulta yhdistin matkailun sekä kaksi muuta intohimoani: majakat ja bloggaamisen! Gradun lopullinen aihe oli Matkailua kulttuuriympäristössä : Matkabloggaajien havaintoja Bengtskärin majakalta. Se on nyt palautettu ja hyväksytty ja tutkinto viimeisen verkkokurssin viimeistä opintopistettä vaille valmis.


20170624_132642


Minulla meni maisteriopintoihin työn ohessa 4 vuotta. Olin kaksi kertaa opintovapaalla, käytännössä koko lukuvuoden kummallakin kertaa, mutta koska halusin ehtiä samalla muun muassa matkustaa (yllätyyys!), venyi opiskeluaikani siis neljään vuoteen. Opintovapaa oli kyllä ihmisen parasta aikaa ja suosittelen sitä kaikille kenellä siihen vaan mahdollisuus on! Vastaan myös mielelläni jos voin auttaa missään opintovapaata tai aikuiskoulutustukea koskevassa kysymyksessä.

Minusta tulee matkailun ope!

Tänä keväänä siinä gradua kirjoitellessani huomasin sattumalta, että SAMKiin haettiin matkailun opettajan sijaista ja tapahtui jotain jännää. En ollut etsimässä uutta työtä vaan palaamassa kesällä vanhaan työhöni opintovapaan päätyttyä – enkä edes täyttänyt työn edellytyksiä (se ylempi korkeakoulututkinto oli vielä kesken) – mutta ajattelin heti, että mun täytyy hakea tätä työpaikkaa. Sain siitä heti siltä sekunnilta kun luin työpaikkailmoituksen jotain hämmentävän selkeitä ja positiivisia viboja, enkä vaan voinut olla hakematta – ja niin, tässä sitä nyt ollaan. Ensi syksynä aloitan matkailun opettajana Porissa ja opetan mm. matkailumarkkinointia ja matkailun tuotekehitystä suomen- ja englanninkielisille matkailualan opiskelijoille. Hiukan (suoraan sanottuna ihan helvetisti!) jännittää nämä uudet haasteet, mutta pää edellä syvään veteen vaan! Työstäni TAMKissa sain sijaisuutta varten työvapaata, josta olen myös äärimmäisen iloinen.


Tiedossa paljon tätä..
ja tätä!

Tulevat matkat

Niin, terveisiä tosiaan täältä Lesboksen saarelta Kreikasta! Otin tänne äkkilähdön parin päivän varoitusajalla kun huomasin kalenterissa sopivan aukon. Molivoksen, tai Míthymnan, kuten paikan uusi nimi kuuluu, kylä näytti jo kuvissa juuri siltä mitä etsin: kaunis, rauhallinen ja tunnelmallinen paikka, jonka värikäs satama tavernoineen näytti erityisen houkuttelevalta. Halusin eniten vaan istua jossakin meren äärellä, syödä kreikkalaista salaattia ja nauttia maisemista. Tämä kaikki toteutui ja varmaan erikseen jonkun pienen jutun täältä vielä kotiin palattuani kirjoitan blogiinkin – mutta kerrottavaa ei todellakaan ole paljon, sillä täällä ei tapahdu mitään. Mikä on ihanaa!


20190610_124351
20190613_195049


Kun palaan Kreikasta, on meillä tiedossa juhannusviikonlopun hotelliloma Kokkolassa. Sen jälkeiset kesä- ja matkasuunnitelmat ovatkin sitten vielä ihan auki. Haaveissani on erityisesti kotimaanmatkailua ja muun muassa Ahvenanmaa, länsirannikon ihanat pikkukaupungit ja joku uusi majakka. Ulkomaanmatkaa olen kesäksi harkinnut vielä lähelle Visbyyn.

Että sellaista minulle kuuluu tänne Kreikkaan! Miltä sinun kesäsuunnitelmasi näyttävät?

*

Tää oli muuten vissiin ensimmäinen näihin neljään blogivuoteen mahtunut vähän henkilökohtaisempi juttuni. Ois mahtavaa kuulla tykkäsitkö lukea tällaisia kuulumisia. Entä kiinnostaako kuulla jatkossa esimerkiksi matkailuopen työstä vai pitäydynkö ihan vaan matkakertomuksissa kuten tähänkin asti?


 • Maarit Johanna
  14.6.2019 at 18:09

  Aivan huikia juttu! Niin sitä joskus käy niin kuin on tarkoitettu 😃🤗

  • Emma
   18.6.2019 at 12:39

   Kiitos Maarit! <3

 • Kaisa
  14.6.2019 at 18:11

  Onnea uuteen! Ehdottomasti kiinnostaa kuulla lisää matkailuopen työstä – sen aikana tulee varmasti paljon uusia oivalluksia matkailualasta 🙂 Ja harvalla matkailuopella on matkabloggaajataustaa, se kannattaa hyödyntää sekä sun että työnantajan/opiskelijoiden näkökulmasta.

  • Emma
   18.6.2019 at 12:52

   Kiitos Kaisa <3 Todellakin haluaisin jotenkin hyödyntää bloggaamista ja ylipäätään somea ja erilaisia vaikuttamisen keinoja – enköhän mä jotain hauskaa keksi 😀

 • Virpi/Hätälasku matkablogi
  14.6.2019 at 18:30

  Onnea! Mahtava juttu, asioilla on vaan tapana järjestyä kuten on tarkoitettu! Ja tottakai kiinnostaa lukea matkajuttujen välissä hiukan muitakin kuulumisia.

  • Emma
   18.6.2019 at 20:43

   Kiitos Virpi! Kiva kuulla, että kuulumisetkin kiinnostaa 🙂

 • Piyya
  14.6.2019 at 20:59

  Wauuuuuuuuuuuuuuuu ! Todella paljon onnea tuon suorituksen loppuun rutistamisesta.
  Oli oikein kiva lukea myös henkilökohtaisempaa pohdintaa matkajuttujen ohessa. Anna tulla lisä vaan 😊

  • Emma
   18.6.2019 at 20:45

   Kiitos <3 Katsotaan osaanko avautua jatkossa, se on jotenkin yllättävän hankalaa 😀

 • Suunnaton
  15.6.2019 at 14:36

  Oi vau, huikeeta! Paljon onnea uudesta työpaikasta ja tietty maisterin papereista! Kuulostaa ihan mahtavalta.
  (Täytyykin alkaa katsella CampusOnlinen kursseja sillä silmällä, jos joku niistä olisi sun kurssisi 😉)
  Ehdottomasti kiinnostaa kuulla lisää opettajan työstä ja kaikesta muustakin siihen liittyvästä!

  • Emma
   19.6.2019 at 15:10

   Apua, älä vaan katsele CampusOnlinea, rimakauhu vaan pahenee 😀 😀

 • Iida In Translation
  16.6.2019 at 05:50

  Vau, mitä uusia tuulia! Allekirjoitan ihan täysin tuon, että opintovapaa on ihmisen parasta aikaa <3

  Ehdottomasti kiinnostaa tällaiset henkilökohtaisemmatkin kuulumiset, toivottavasti kirjoittelet niitä lisääkin! 🙂

  • Emma
   19.6.2019 at 19:07

   Kiva kuulla, että kuulumisillekin löytyy lukijoita! Voispa olla ikuisesti opintovapaalla <3

 • Sofia / Project Forever
  18.6.2019 at 10:52

  Onnittelut uudesta työstä, kuulostaa ihan mahtavalta tilaisuudelta! Mä ainakin pidän kovasti henkilökohtaisempien juttujen lukemisesta muun sisällön ohella, joten ehdottomasti kannattaa kirjoitella lisää matkailuopen työstä.
  Oma kesäni on matkailun suhteen aika hiljainen kesäloman puutteen vuoksi. Palasin eilen New Yorkista ja elokuussa käyn piipahtamassa Edinburghissa. Loppuvuodeksi täytyy keksiä sitten jotain jännää! 🙂

  • Emma
   20.6.2019 at 08:32

   Kiitos Sofia! Tuntuu, että ihan vastahan sä palasit sieltä maailmanympärimatkaltakin, mutta olikos se niin että jo vuosi sitten syksyllä lähditte sinne?

 • Mamba1200
  25.6.2019 at 19:38

  Upea blogi

  • Emma
   26.6.2019 at 09:41

   Kiitos paljon!

 • Saila
  3.7.2019 at 15:43

  Kiva lukea ihan kaikenlaisia matkajuttuja. Lesboksellakin on oltu. Ei ollut kylläkään Molivos vaan Petra se kiva kylä jossa lomailtiin.

  • Emma
   4.7.2019 at 20:40

   Joo, Petra oli siinä ihan vieressä, kävinkin siellä päiväretkellä! Kreikka on kyllä ihana <3

   • Leila
    7.7.2019 at 10:33

    Ne käytiin muutama kerta Molivoksessa. Kylät ovat lähellä toisiaan.

    • Emma
     8.7.2019 at 11:13

     Jep, noissa pääsee kätevästi käymään molemmissa vaikka sillä kaupunkijunalla (tietysti myös autolla, patikoiden tai vaikka pyörälläkin)!

 • Esmeraldan eetos
  15.7.2019 at 08:38

  Wau, mieletön tarina! Onnittelut uudesta työpaikasta! Kuulostaa kyllä todella kiinnostavalta tuo opintokokonaisuus. Minulla on vielä kahdeksan vuoden jälkeenkin liian tuoreessa muistissa historian kolme vuotta työn ohessa kestänyt gradusuolto, joten olen lykännyt mahdollisia lisäopintoajatuksia tulevaisuuteen. Minua kiinnostaa kyllä kovasti tuo opintovapaamahdollisuus. Meidän firmassa voi olla max 2 vuotta pois putkeen, mutta juuri noin pätkittämällä voisi kikkailla.
  Ja matkajutut kiinnostavat kyllä paljom, mutta lisäväriä niihin tulee näillä henkilökohtaisilla kuulumisilla 🙂

  • Emma
   16.7.2019 at 14:16

   Mä oon opiskellut nyt aikuisena jo kaksi tutkintoa (pääosin työn ohessa) niin, että olen koko ajan opiskellut pelkästään harrastusajatuksella ja päättänyt, että ei haittaa vaikka en edes koskaan valmistuisi. Toki kummasti se valmistuminenkin on sitten lopulta houkuttanut, kun ei niitä opintopisteitä ”hukkaankaan” halua laittaa, mutta tuo asenne on auttanut siinä, että en ota opiskelusta mitään lisästressiä. Harmillisesti mun kaikki opintovapaat, tai siis oikeus aikuiskoulutustukeen, on nyt käytetty, joten seuraavaksi pitää vissiin alkaa laskea, että koskas sitä olisi mahdollisuus vuorotteluvapaaseen 😀