Yleinen

Minne synttärimatkalle?

27.7.2017
20230730_200732


Sikäli kun kaltaiseni reissuhullu nyt on koskaan mitään tekosyitä matkustaa tarvinnut, niin nyt olisi tarjolla aika hyvä! Täytän joulukuussa 40 vuotta (aivan, miten se on mahdollista, enhän minä näytä päivääkään yli kaksikymppiseltä?) ja sitähän pitää ehdottomasti päästä juhlimaan jonnekin maailmalle! Mutta minne mennä synttärimatkalle?

Matkakohteen valintaan tarvitaan nyt teidän apuja!

Olen päätynyt olosuhteiden pakosta siihen, että parin viikon reissuun ei riitä lomapäiviä, joten ykköskriteerinä on kohde, johon kannattaa matkustaa noin viikoksi. Tämä rajaa kohteen käytännössä Eurooppaan.

Muita kriteereitä:

 • Mielellään suora lento
 • Ei tarvi olla hellettä, mutta toisaalta ei ole mikään talviextremekohdekaan nyt haussa
 • Haluan kohteelta etenkin rentoutumista, ehkä pientä luksusta, kauniita maisemia ja hyvää ruokaa
 • Ei sikakallis (eli ei Sveitsi eikä Norja)
 • Itä-Eurooppa ei nyt nappaa
 • Mielellään kohde, jossa olisi myös luontoa tai jotakin muutakin tekemistä kuin vain pelkkää betoniviidakossa vaeltamista. Vaikka sekin on kyllä kivaa.

Lisäpisteitä kohde saa näistä:

 • Majakka ♥
 • Merenranta, vuorovesi, saaristo
 • Erikoiset majapaikat
 • Mahdollisuus päiväpatikointiin tai muihin luontoretkiin
 • Kauniit pikkukaupungit

Näistä kohteista olisin erityisesti kiinnostunut kuulemaan mielipiteitä. Onko sinulla kokemusta jostakin näistä – erityisesti talviseen aikaan:

 • Välimeren risteily – en ole koskaan ollut mikään risteilijätyyppi, mutta tämä voisi toimia nyt vähän erikoisempana juhlakohteena. Vinkkejä, suosituksia, onko joulukuussa myrskyjä, mitä risteilyensikertalaisen tulisi huomioida?
 • Brugge, Gent tai joku muu kaunis kohde Belgiassa
 • Annecy, Alsace tai joku muu kaunis kohde Ranskassa
 • Marokko (erityisesti Marrakech, koska Norwegianin uusi reitti)
 • Sisilia
 • Amalfin rannikko (on tuttu kesäkohde, mutta entäs talvella?)
 • Venetsia talvella, uhka vai mahdollisuus?
 • Kroatia – millainen talvikohde on esimerkiksi Split tai Dubrovnik?
 • Kreikka – millainen talvikohde on esimerkiksi Ateena tai Thessaloniki?
 • Madeira
 • Palma

Mikä näistä olisi sinun suosikkisi? Mihin et ainakaan menisi? Tuleeko listan ulkopuolelta mieleen mustaa hevosta? Kaikki kokemukset otetaan ilolla vastaan!


 • Suunnaton
  27.7.2017 at 11:49

  Tuo Marokko tuli minulla ensimmäisenä mieleen. Olin siellä joskus joulukuussa, ja kelit olivat tosi mukavat. Oli lämmin, muttei lainkaan kuuma. Marrakeshista pääsee näppärästi päiväretkille tosi kauniin Atlas-vuoriston yli.
  Ateenassa olen puolestaan ollut tammikuussa, ja sielläkin oli mukava leppeä t-paitakeli.
  Majakoista ja vuorovesistä tuli mieleen Espanjan Baskimaan rannikko. Sää voi olla vähän karumpi eikä sinne taida päästä suorilla lennoilla (Barcelona + bussi lienee paras vaihtoehto), mutta siellä on kaunista kallioista merenrantaa.

  • Emma
   27.7.2017 at 13:11

   Joo, Marokko kyllä kiehtoo kovasti, myös siksi että se ois maana näistä ainoa, jossa en ole vielä koskaan käynyt. Jostain syystä mieheni (joka on tietysti velvoitettu lähtemään synttärimatkalle mukaan) ei vaan tunnu oikein syttyvän siitä. Ja ah, Baskimaan rannikko kuullostaa ihan mielettömältä, mutta siinä on tosiaan tuo kulkuvälinekysymys. Nyt kesällähän pääsis Finnairin suoralla lennolla Biarritziin, mikä ois aika lähellä, mutta talvella vissiin ei. Mutta tuonne teen kyllä vielä kesämatkan varmasti!

 • Marja
  27.7.2017 at 12:56

  Marrakeshiin minäkin varmaan lähtisin. Lisäksi olen katsellut viime aikoina blogeista Menorcan ja Madeiran kuvia hieman kuumeillen. Ja ehkä kuitenkin päätyisin Provenceen. Näin jotain kuvia Hyeresin edustalla olevalta saarelta, jolla ilmeisesti kansallispuisto.. Kokemusta joulukuulta aika vähän: Rooma ja pikkukylä Pescaran lähellä, kaunista ja suht lämmin (paitsi sisällä). Hyvää matkaa? t.toinen joulukuun lapsi

  • Emma
   27.7.2017 at 13:16

   Jo kaksi ääntä Marrakechille! Ja äläpä hei, Menorca olisi aivan upea paikka (kuvien ja juttujen perusteella), mutta sinne on tosi hankala matkustaa talvella (muistaakseni oon jopa tutkinut lentoja)! Provence ei ole muuten hullumpi idea, etenkin kun Nizzaan vissiin pääsee suorilla lennoilla läpi vuoden ja siitä voisi sitten mennä bussilla tai junalla loppusijoituskohteeseen 🙂 From Karoliina -blogista luin juttua Hyeresin flamingoista, täytyypä katsastaa ovatko ne tavattavissa myös talvella. Ai sinäkin olet joulukuun lapsi, selittääköhän se jotain meidän yhteisestä Kiina-intohimosta? 😀

   • Marja
    28.7.2017 at 13:40

    Joo, Nizzaan tuntuu olevan nykyään hyvät yhteydet, sinne vaan! Vaikka kyllä nuo Portugali tai Kreikkakin kuulostaa hyvältä. Etelä-Italian Matera kiinnostaisi minua myös, mutta sinne vähän matkaa, vaikka Roomaan pääsisi kätevästi. Ei minusta taida olla apua, liikaa haavekuvia.
    Joulukuu ja Kiina yhdistää juu, ja matkailu?

    • Emma
     29.7.2017 at 10:36

     Sama ongelma, kun on ihan liikaa kivoja paikkoja! Onneksi (?) tuo joulukuu sentään vähän rajoittaa tässä tapauksessa vaihtoehtoja ?

 • Tanja
  28.7.2017 at 08:01

  Marokko olisi kiehtova ja ehkä myös lämmin. Kroatia on monipuolinen: rannat, luonto, kylät, historia ja kai aika edukas. Malta kiinnostaisi, mutta ei taida olla suoria lentoja sesongin ulkopuolella. Mites Portugali? Siellähän on kaikkea myös, varmasti löytyy myös majakoita.

  • Emma
   29.7.2017 at 10:39

   Oon lukenut nyt kaikki löytämäni blogijutut Marokosta kommentteineen enkä oikein ole varma mitä mieltä olen siitä. Se ois eksoottinen ja lämmin ja mielenkiintoinen, mutta todennäköisesti myös rasittava eikä se ideaalein rentoutumiskohde. Hankalaa. Malta ois oikein jees vaihtoehto, jos sinne pääsis joulukuussa suoraan, mutta ei.. Portugaliakin vois vielä tutkia lisää!

 • Jukka
  28.7.2017 at 10:41

  Marraskuinen (!) kiertomatkamme Kreikassa oli napakymppi. Tarvitsisit kyllä autonkuljettajan. Tässä lyhyet muistelukset omasta reissustamme, tällä hetkellä TravelBird tarjonnee lähes vastaavaa.

  Historia- ja kulttuurikierros Kreikassa takana. 1300 km ajelua Ateena – Olympia – Delfoi – Kalampaka – Ateena paljolti pitkin mutkaisia vuoristoteitä huikeissa maisemissa. Koettu ja nähty paljon, mm. Akropolis, Zeuksen ja Apollon temppelikaivaukset, antiikin olympia-areenat ja ehkäpä uskomattomimpana kokemuksena Meteoran pylväsvuoret ja luostarit niiden harjalla. Väljää oli kaikissa turistikohteissa tähän aikaan vuodesta, esim. Akropolis-vuorella vain kymmeniä turisteja kesän tuhansiin verrattuna. Ja marraskuun viileydessä jaksaa paremmin kiipeilläkin. Suosittelen. Sade ja myrsky uhkasivat lähes koko matkan ajan, mutta eivät lopultakaan juuri haitanneet.

  • Emma
   30.7.2017 at 21:23

   Potentiaalinen autonkuljettaja lähtee kyllä mukaan, mutta ei varmasti ole innostunut vuokra-auton ajamisesta mutkaisilla vuoristoteillä 😀 Kreikassa ois monta tosi kiinnostavaa paikkaa, mutta niistä pitäis löytää joku sellainen jonne pääsee helposti julkisilla ja jossa sitten jaksaa viettää viikon. Meteorasta oon haaveillut jo pitkään!

   • Jukka
    31.7.2017 at 13:21

    Olisin kuvitellut kuljettajasi hyvinkin viihtyvän mutkaisilla vuoristoteillä, ihan kiva siellä on sompailla.

 • Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  31.7.2017 at 20:08

  Miten sitä aina vaan nuoremmat ja nuoremmat täyttävätkin 40! Mites ois lomakohteena Rooma? Rooma on talvellakin ihana (klik), kivempi kuin kesäkuumalla. Ja pikkukyliä on julkistenkin ulottuvilla. Hyviä ravintoloita ja tekemistä löytyy. Varmasti myös viehkoja hotelleja. Puistot ovat vihreimmillään!
  Tai entäs joku keskieurooppalainen kaupunki joulumarkkinoineen?

  • Emma
   1.8.2017 at 08:48

   Eikö oo kummallista!! 😀 Rooma oli ihan hilkulla päästä tälle mun short listille, mutta hylkäsin sen kun ajattelin, että se on ”liian kaupunki”. Täytyy vielä tutkia sun ja Miljan blogit ja katsoa minkälaisia kohteita lähellä olisi päiväretkille!

 • Reissu-Jsni
  31.7.2017 at 22:17

  Miten olisi Lissabon. Olimme siellä toissa talvena ja kelit olivat mukavat. Noin 15-20 astetta. Vietimme myös synttäreitä siellä. Lähistöllä paljon nähtävää – esim. Sintra. Blogissa enemmän juttuja.

  • Emma
   1.8.2017 at 08:51

   Lissabon on hyvä idea, ja mietin tässä juuri että miksi Portugali ei ole päässyt mukaan listalle, mutta se on varmaan sen takia, että sinne ei ole talvella suoria lentoja. Eihän yhdessä vaihdossakaan sinänsä mitään vikaa olisi, mutta jotenkin nyt on sellainen fiilis, että olisi ihana tehdä kerrankin sellainen reissu, jossa kaikki mahdollinen vaiva ja hankaluus olisi minimoitu ja rentoutuminen ja nauttiminen maksimoitu 😀

 • Katariina
  1.8.2017 at 16:04

  Suoria lentoja ei tännekään ole, eikä mulla on edes kokemusta paikasta, mutta ehdotan silti Ranskan Saint Maloa ja sen lähiympäristöä. Muut sun kriteerit ehkä toteutuisi siellä paitsi toi suorien lentojen vaatimus. Mä olen itse haaveillut Saint Maloon matkustamisesta siitä lähtien kun luin viime kesänä ”Kaikki se valo jota emme näe”, mutta tähän mennessä matka ei ole vielä mennyt toteutukseen, vaikka lennot ja hotellit ja tekemiset on jo moneen kertaan googlailtu läpi 🙂

  • Emma
   2.8.2017 at 09:20

   Tää ois niin mun unelmakohde, mutta ei taida tälle reissulle onnistua. Mutta täyttäisi kyllä tosiaan muuten kaikki mun kriteerit! Suosittelen muuten vahvasti myös Jerseyn saarta siinä St Malon edustalla, siellä oltiin jokunen vuosi sitten ja rakastuin siihen aivan täysillä! Eli jos St Malo kiehtoo, niin tsekkaa myös Jersey! 😉

 • Sanna I Siveltimellä
  1.8.2017 at 17:48

  Happy problems 😉 Mulle tuli mieleen Kreikka, jo ennen kuin olin lukenut tän postauksen loppuun saakka. Tosin, en ole itse käynyt siellä koskaan, vaikka haluaisin, mutta jotenkin tuntui että siellä saattaisi kohdata nuo asiat. Palmasta ja Mallorcasta tykkään itse tosi paljon, mutta joulukuusta ei ole kokemusta. Välimeren risteilyitä ei kaikilla varustamoilla ole kaiketi edes tarjota, koska alukset siirtyvät karibialle loppusyksystä, mutta tää kannattaa vielä tsekata. Muuten peukutan kyllä risteilylle, jossa elämä on mukavan helppoa 🙂 Mites Dubai? Sinnehän ei lennä kauaa…

  • Emma
   2.8.2017 at 09:24

   Happy problems indeed 🙂 Kreikassa ois tosi hauska kierrellä jotain saaria nimenomaan talviaikaan, mutta en tiedä kuinka kulkuyhteydet silloin toimii. Risteilykeskuksen sivuilta löysin ainakin yhden meidän aikatauluun sopivan risteilyn (Italian Genovasta Läntinen Välimeri), mutta en tosiaan tiedä olisko se meidän juttu. Mutta kai sitäkin pitäis kerran koittaa 😉

 • Sandra
  1.8.2017 at 19:31

  Ainakin tunnen yhden britin, joka menee joka talvi Suomesta Marokkoon ja kehuvat ilmoja kovasti. Ei liian kuuma ja ruoka kuulemma hyvää. Itselläni ei kuitenkaan ole mistään noista paikoista talvikokemusta, niin en voi tarkemmin vinkkejä antaa :/.

  Mutta ONNEKSI OLKOON jo tässä vaiheessa! Perästä tullaan kun huomenna täytän 30! (ja todellakin edelleen näytetään vahvasti kakskymppiseltä ;))

  • Emma
   2.8.2017 at 09:30

   Kiitos onnitteluista ja samoin sulle! 🙂 Marokko on vakavassa harkinnassa 😉

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  2.8.2017 at 08:40

  Mullekin tuli mieleen Portugal, se varmasti täyttäisi kaikki muut paitsi suoran lennon kriteerit. Toisaalta haluaisin, että lähtisit Marokkoon, koska haluaisin lukea postauksia sieltä! 😉

  • Emma
   3.8.2017 at 09:10

   Haha, siinä ois kyllä yks hyvä argumentti Marokon puolesta, että pitäis saada juttuja blogiin! 🙂

 • Tiia/ReiseReise
  2.8.2017 at 12:18

  Paljon onnea jo etukäteen! Tässä on hyviä vinkkejä annettu. Itsekin olen kiinnostunut Marokosta, joten voisin sitä ehdottaa, mutta kuten itsekin totesit ei ehkä ole se rentouttavin maa, ja ilmeisesti asunnot voi olla kylmiä talvella, mutta hotellit eivät kai. Brugge on tosi kaunis kaupunki, mutta en usko, että siellä saa viikon kulumaan. Kiva nähdä minne päädyt. 🙂

  • Emma
   3.8.2017 at 09:10

   Kiitos Tiia! Jännityksellä odotan itsekin sitä mihin päädyn 😀

 • Sofia
  2.8.2017 at 12:34

  Oi, tuo Marokko kuulostaisi niin hyvältä! En tiedä kohtaako tämä varsinaisesti kriteerejä, mutta miten olisi Dubai? Suorat lennot (finnair/norwegian), talvella hyvä ilmasto, luksusta ja rentoutumista jossain hieman paremmassa hotellissa, päiväretkiä hiekka-aavikoille ja vanhassa kaupungissa itämaan eksotiikkaa basaareissa. Dubaihin on helppo yhdistää myös vierailu Abu Dhabissa jossa on sheikin rakentama upea moskeija. Olen itse menossa sinne marras-joulukuussa, ja hotellia varatessa ja hintatasoa muutenkin selvitellessä suhteellisen edullinenkin matka on mahdollinen 🙂

  Vaihtoehtona Euroopasta komppaisin myös Nizzaa ja Etelä-Ranskaa. Nizzassa on aurinkoista ympäri vuoden, ja sen lähistöllä on useita ihania pieniä kyliä joihin tehdä päiväretkiä. (esim. Eze Village, blogijuttu täällä: https://projectforeversite.wordpress.com/2016/12/02/keskiaikainen-eze-village/ )
  Olen ollut loppusyksyllä Dubrovnikissa, jossa ainakin silloin oli todella huonot ilmat ja vettä satoi kaatamalla miltei päivittäin. Sään suhteen Nizza olisi varmempi vaihtoehto 🙂

  • Emma
   3.8.2017 at 09:12

   Me ollaan oltu kerran Dubaissa eikä varsinaisesti jäänyt mitään paloa mennä sinne uudestaan. Periaatteessa kyllä tosi hyvä kohde (lämmintä, suhteellisen lähellä ja edulliset lennot). Nizzan ympäristö kyllä kiinnostelee kovasti, etenkin nuo pienet kylät minne en ole vielä aiemmila Nizzan reissuillani ehtinyt!

 • Ne Tammelat
  3.8.2017 at 17:11

  Harmi, ettei sulla ollut vaihtoehtona pidempi reissu, sillä Vegasissa oli oikein hyvät puitteet juhlia synttäreitä 🙂 Eikä lennotkaan olleet kovin pahan hintaiset.

  • Emma
   4.8.2017 at 11:07

   Heh, muistankin lukeneeni teidän Las Vegasin synttäreistä, ei paha tosiaankaan! 😀

 • Anna | Tämä matka -blogi
  4.8.2017 at 08:24

  Annecy, Alsace tai joku muu kaunis kohde Ranskassa – Nuo ei ole kovinkaan mistään kotoisin joulukuussa. Etsi ainakin paikka, missä on kunnon joulutori
  Marokko (erityisesti Marrakech, koska Norwegianin uusi reitti) – Miksei. Itsekin katsellut tuota…
  Madeira – Yhtään en tiedä, miten joulunajan säät tuolla, mutta paikka on kiva
  Palma – Mä kallistuisin tähän. Valitsisin riittävän tasokkaan hotellin ja ajelisin pitkin saarta autolla. Söisin hyvin ja nautiskelisin.

  Miettisin myös Etelä-Ranskaa tai UAE:n suuntaa. Jälkimmäisestä voisi saada todella loisteliaita hotelleja hyvään hintaan.

  • Emma
   6.8.2017 at 19:32

   Joo, tuo on varmaan totta, että Ranskan kohteet on paljon hienommat kesällä tai keväämmällä. Ja joulutoreille taas pääsee helpomminkin. Kiitos muistakin mielipiteistä, myös Etelä-Ranska on harkinnassa, UAE ei taas edellisen kokemuksen perusteella innosta.

 • Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia
  5.8.2017 at 05:25

  Nuo suorat lennot vaateena rajoittaa kyllä aika lailla kun Finskikin on niin kausiluonteinen tarjonnassaan. Marokolle ääni täältä ajankohdan sekä oman kiinnostuksen takia ?

  Hyvällä tuurilla esim Lissabonissa tai Espanjassa voi olla kivat kelit. Itse olen ollut Barcelonassa tammikuussa viikon ja eka puolisko meni ohuessa tikkitakissa ja loppuviikko pelkällä t-paidalla. Mutta sitten jos on huonoa tuuria voi olla synkkäkin keli.

  • Emma
   6.8.2017 at 19:49

   Joo, voi olla että mun täytyy vielä joustaa tuosta suorien lentojen toiveesta.. Etelä-Euroopassa on just toi 50/50-tilanne kelien suhteen joulukuussa, mutta pelkkä auringonkin näkeminen (vaikka ei ois lämmintäkään) keskellä Suomen pimeintä talvea olisi plussaa!

 • Pirkko / Meriharakka
  5.8.2017 at 09:38

  Näillä lisäpistekriteereillä (majakka, merenranta, erikoiset majapaikat, päiväpatikoinnit ja kauniit pikkukaupungit) tämähän on ihan selvä: Englannin länsirannikko, St Ives esimerkiksi. Rannikolla on useita majakoita, esimerkiksi Lands End, josta aukeaa Atlantti, erikoisia majapaikkoja löytyy etsimällä majakkamajoituksia, useissa niissä on vuokrattavia huoneistoja niiden automatisoinnin jäljiltä, merenranta aukeaa majakalta joka suuntaan ja Cornwallin koko rannikko on patikoitavissa.
  St Ives tarjoaa kulttuuriakin Tate Galleryn ”sivumuseon” muodossa ja pikkukyliä on korkeintaan 10 kilometrin välein.
  Suorat lennot Lontooseen ja sieltä eteenpäin junalla – tai voi sitä Newquayhin lentääkin ja ottaa siitä auton, jolla pääsee perille ja kiertelemään.
  ´

 • Merja / Merjan matkassa
  5.8.2017 at 19:08

  Mulle tuli ensimmäisenä mieleen Madeira, kun luin kriteereja, mutta en tiedä minkälainen sää siellä on joulukuussa. Palmalle kymmenen pistettä, olin siellä just kesällä ja oli tosi kiva paikka. Villinä korttina ehdotan Jordaniaa. Aqabassa on joulukuussa noin 17-18 astetta lämmintä ja siellä voi retkeillä mm. Petrassa sekä Wadi Rumin autiomaassa. Suorista lennoista en valitettavasti tiedä tuohon aikaan vuodesta. Eikä se Marokkokaan hassumpi ole. Sitä on niin moni täällä jo ”äänestänyt”.

  • Emma
   6.8.2017 at 19:51

   Me ollaan käyty (kesällä kylläkin) kans Aqabassa ja vaikka se kaupunki ei nyt välttämättä innosta uusintakäyntiin, niin Petra ja Wadi Rum ois kyllä aivan upeita nähtävyyksiä!