Hongkong

Hongkongin Michelin-tähtiravintolat

18.6.2016

HUOM! Juttu on vuodelta 2016. Uusimmat Hong Kongin tähtiravintolat voit tarkastaa täältä!

Hongkongiin satoi tänäkin vuonna Michelin-tähtiä: yhteensä 87 tähteä noin 60 ravintolalle! Täällä sijaitsee myös se kuuluisa maailman halvin Michelin-ravintola, ja moneen muuhunkin näistä tähtiruokaloista uskaltaa ihan tavallisenkin turistin lompakolla. Tässä kolme (ja puoli) hyväksi havaittua yhden Michelin-tähden ravintolaa Hongkongissa:

Tim Ho Wan – maailman halvin Michelin-ravintola

Tämä on se maailman halvin Michelin-ravintola, joka on saanut tähden jo kuutena vuotena peräkkäin. Ravintola muistuttaa enemmän pikaruokalaa kuin luksusravintolaa, mutta ovella on aina jonoa ja ruoka on todella hyvää! Tim Ho Wan tarjoaa dim sumeja eli erilaisia höyrytettyjä tai paistettuja kääryleitä, pallukoita, dumplingeja jne.

Varaudu jonottamaan: itse tulin paikalla aamukymmeneltä ja pääsin sisään noin puolen tunnin jonotuksen jälkeen. Myöhemmin jonot vaan kasvavat tästä. Jonossa ehtii kuitenkin miettiä mitä haluaa syödä ja kirjata tilauksen valmiiksi lapulle. Lista ei ole turhan pitkä ja ruuat tulevat keittiöstä nopeasti tilauksen jälkeen.


maailman halvin michelin ravintola Tim Ho Wan Hongkong
maailman halvin michelin ravintola Tim Ho Wan Hongkong
Tim Ho Wanin kuuluisia barbequepossupullia. Kuva: Krista (Flickr CC BY 2.0)
maailman halvin michelin ravintola Tim Ho Wan Hongkong
Kuva: T.Tseng (Flickr CC BY 2.0)

Tilasin barbequepossupullia, höyrytettyjä katkarapukääryleitä sekä haudutettuja vihanneksia. Viimeksi mainituista jouduin muistuttamaan tarjoilijaa, joka jo toi minulle laskun vaikkei niitä oltu vielä tuotu pöytään, joten ne eivät ikävä kyllä ehtineet tähän yhteiskuvaan. Teen kanssa loppulasku oli noin kymmenen euroa. Todellakin worth it!

Mikä ja missä: Tim Ho Wanilla on kaikkiaan viisi ravintolaa Hongkongissa. Kahdelle niistä, North Pointin ja Sham Shui Pon ravintoloille, on myönnetty Michelin-tähti. Tim Ho Wan -ravintoloita löytyy myös Singaporesta, Taiwanista, Filippiineiltä, Malesiasta, Indonesiasta, Australiasta ja Thaimaasta.

Peking Garden

Peking Garden on puitteiltaan jo ihan Michelin-ravintolan näköinen, ja vähän etukäteen mietin, että kehtaanko mennä sinne kesämekossa ja kangastossuissa. Mutta ainakin lounasaikaan ravintolassa oli ihan kaikennäköistä väkeä – paikalliset liikemiehet ja shoppailevat turistit sulassa sovussa.

Halusin tähän ravintolaan tämän nimenomaisen ruokalajin takia:


michelin ravintola tähti Hongkong


Kyseessä on perinteinen rapeaksi friteerattu kokonainen kala, joka tarjotaan hapanimeläkastikkeessa pinjansiementen kera. Tämä on minun kiinalaisen keittiön all-time-favoriteja ja olihan se tässäkin ravintolassa ihan mielettömän hyvää! Hintaa toki tälle kokemukselle tuli noin 60 euroa, että ei kaikkein halvin fisu.

Ravintola on kuuluisa ja kehuttu erityisesti Pekingin ankastaan, eli jos sitä haluaa Hongkongissa päästä maistamaan, niin uskaltaisin tällä kokemuksella luvata että se on varmasti täällä hyvää!

Mikä ja missä: Peking Garden sijaitsee Hong Kong Islandilla lähellä Central-metroasemaa.

 

Loaf On

Loaf On oli hauska sekoitus hienoa ravintolaa ja merenranta-shortsi-sandaali-tunnelmaa. Se sijaitsee Sai Kungin merenrantakaupungissa, johon kannattaa muutenkin suunnata mereneläviä syömään sekä risteilemään Hongkongin itäiseen saaristoon.

Yllätyksekseni en joutunut jonottamaan yhtään vaikka saavuin ravintolaan kiireisimpään lounasaikaan ja vielä lohikäärmeveneiden kisapäivänä, joka on myös yleinen vapaapäivä. Listalla on paljon tuoreita mereneläviä (etenkin simpukoita suositellaan), jotka hinnoitellaan päivän hinnan mukaan. En uskaltanut ottaa niiden kanssa riskiä vaan tilasin listan edullisemmasta päästä.


michelin ravintola tähti Hongkong


Söin chilin ja korianterin kanssa paistettua mustekalaa sekä friteerattua pehmeää tofua. Herkullista! Hintaa kaikkiaan noin 35 euroa.

Mikä ja missä: Loaf On sijaitsee heti Sai Kungin rantabulevardin (jolla suurin osa muista kalaravintoloista sijaitsee) takana. Sai Kungiin pääsee keskustasta kätevästi bussilla.

Din Tai Fung

Din Tai Fung on Tim Ho Wanin tapaan dim sumia tarjoava ketjuravintola. Sillä on neljä ravintolaa Hongkongissa ja se on levittäytynyt myös noin kymmeneen muuhun Aasian maahan sekä USA:han. Myös tähän ravintolaan saa varautua jonottamaan.

Din Tai Fungilla on ollut vuonna 2014 yksi Michelin-tähti; vuosina 2015 ja 2016 se on pudonnut Bib Gourmand -luokkaan, jonka määritelmä englanniksi kuuluu ”exceptional good food at moderate prices”.

Valintani kohdistui täällä katkarapu-pesusienikurkku-xiaolongbaoihin, höyrytettyyn paksoihin sekä porsaanlihalla ja chilillä maustettuihin papuihin. Hintaa näille tuli yhteensä vajaa 30 euroa.


michelin ravintola tähti Hongkong

Mikä ja missä: Din Tai Fung -ravintoloita löytyy kaksi Kowloonin puolelta, yksi Hong Kong Islandilta ja yksi Sha Tinistä uusien territorioiden alueelta.