Suomi

Bongaa salaperäinen Loviisan pikkuväki

11.12.2016

Loviisan historiallisessa puutalokeskustassa, satoja vuosia vanhojen talojen nurkissa, ladoissa ja vinteillä, asustaa salaperäistä pikkuväkeä. Jotkut ovat niistä kuulemma vilauksen nähneet, toiset kuulleet rapinaa. Yleensä pikkuväki liikkuu talojen pihoilla ja puutarhoissa öisin. Joskus talviaamuina niiden jälkiä voi nähdä uudella lumella.

Pikkuväelle on rakennettu omia pieniä ovia talojen nurkkiin. Ehkäpä kunkin talon isäntäväki tuntee oman pikkuväkensä ja on osannut tehdä juuri heille sopivan oven.

Asuukohan tämän oven takana musiikkia rakastava kotitonttu?

Loviisan pikkuväki tonttuovi

Tämän pitsioven takana taas on ehkä pienen keijukaisen koti. Hämärän tullen se kiipeää pieniä pitsitikkaitaan alas ja lähtee leikkimään kotitontun kanssa puistoon.

tonttuovi loviisa

Kukas tämän oven takana sitten asuu? Ehkäpä vähän jörö pikku maahinen, joka viihtyy pikku tuvassaan omissa oloissaan.

tonttuovi Loviisan pikkuväki

Pikkuovia on Loviisan keskustan alueella kaikkiaan 30. Kartan pikkuväen asuinsijoista voit ladata täältä. Lähde bongailemaan ovia vaikka Wanhan Ajan Joulukodit -tapahtumaan!


 • Stacy Siivonen
  13.12.2016 at 18:58

  Kerta kaikkisen ihastuttavia! Sääli, että pikkuväen pienet ovet hautautuvat lumeen talvella. Idea on myös muualta kuin Suomesta, mutta siitä huolimatta nuo tuollaiset ovat perin ihastuttavia.

  • Emma
   15.12.2016 at 17:25

   Ehkäpä isäntäväki tekee tarvittaessa lumityöt myös pikkuovien edestä, toivottavasti ainakin! 🙂

 • Heidi/ Thaimaanrannan maalarit
  15.12.2016 at 08:23

  Aivan ihana juttu! Jos olisin Suomessa, lähtisin varmaan tältä istuimelta tutustumaan näitten keijujen ja muun pikkuväen oviin 🙂

  • Emma
   15.12.2016 at 17:29

   Noi on niin ihania ja hauskoja noi pikkuovet! Multakin jäi monta löytämättä ja tekisi mieli mennä uudestaan!