Suomi

Lähiruokaa uudistuneessa Bistro 14:ssa

20.2.2017

EDIT: Bistro 14 on sulkenut ovensa lopullisesti

Tampereen Rautatienkadulle on vähän salaa ja vahingossa rantautunut mielenkiintoinen pieni bistro. Viime syksynä avattu Bistro 14 on tunnettu tähän saakka ehkä enemmän lounasravintolana, mutta nyt uuden, kauden mukaan vaihtuvan menun myötä ravintolaan löytävät toivottavasti tiensä myös ranskalaisesta korttelibistrotunnelmasta nauttivat illanviettäjät. Me pääsimme mukaan, kun uudelle menulle haettiin testaajia, ja tunnelmasta ja mauista lautasella tuli todellakin mieleen pienet, edulliset, mutta laadukkaat ranskalaiset kortteliravintolat.

Bistro14 tampere ravintola
Bistro14 tampere ravintola
Bistro14 tampere ravintola

Bistro 14:n uusi menu on koottu mahdollisuuksien mukaan kauden tuotteista, joista suuri osa tulee läheltä ja on luomua. Kolmen ruokalajin menun saa noin 30 eurolla, mutta ravintolaan voi tulla myös vain lasilliselle – ja tilata halutessaan perinteisen pubiruuan sijaan naposteltavaksi vaikka uunissa paahdettua kukkakaalia!

Maaliskuussa julkaistavalta uudelta listalta tulee löytymään muutama alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka sekä burgereita. Saimme maistaa illan aikana suurinta osaa tulevista annoksista talon viinien kanssa.

Bistro 14 – Alkuruuat

Bistro14 tampere ravintola
Kukkakaalikeittoa filotaikinakeksin kanssa. Itse keitto oli perushyvä, mutta rapsakka ja maistuva filokeksi ja herkulliset koristeet keiton pinnalla (ainakin valkosipulia?) tekivät siitä ravintolaruokatasoista.
Bistro14 tampere ravintola
Savuporoleipä uppomunan ja hollandaise-kastikkeen kanssa. Herkullista!
Bistro14 tampere ravintola
Uunissa paistettu kukkakaali kylmän kastikkeen kanssa – hyvin keksitty uudenlainen lisuke pääruualle tai naposteltavaksi!

Bistro 14 – Pääruuat

Bistro14 tampere ravintola menu
Paistettu kuha lehtikaalin, perunapyreen ja voi-sitruunakastikkeen kanssa oli kyllä illan kunkku. Hurjan hyvät maut, tätä palaan varmasti syömään uudelta listalta!
Bistro14 tampere ravintola
Karjalanpaistityyppinen lihapata, joka minun makuuni olisi kaivannut vielä jotakin twistiä tai potkua. Liha oli kyllä aivan täydellisen suussasulavan mureaa.

Bistro 14 – Jälkiruuat

Bistro14 tampere ravintola
Marenki-lakritsi-sitruunaleivos. Kokonaisuutena tosi hyvä, mutta pohja toi vähän liikaa mieleen valmiin digestive-keksin.
Bistro14 tampere ravintola
Ja viimeisenä TÄYDELLINEN lämmin suklaakakku suolakinuskikastikkeella. Juuri sopivan lämmin, sopivan löysä sisältä ja sopivan suklainen. Ei itsetehdystä vaniljajäätelöstäkään olisi annokselle haittaa ollut, mutta 10+ ilman sitäkin.

Muutamat ruuat jäivät siis vähän arkisen kotiruokatasoisiksi (eniten ehkä lihapata olisi minun makuuni kaivannut jotain lisää – tosin monen muun testaajan kuulin siitä kovastikin tykkäävän), mutta toiset (erityisesti kuha ja suklaakakku) tarjosivat jopa enemmän kuin uskalsin odottaa. Bistro 14 on joka tapauksessa mielestäni tehnyt nyt oikean peliliikkeen ja selkeyttänyt listaansa rehellisen rouhean bistroruuan suuntaan. Odotan jo innolla paitsi uutta maaliskuun menua, niin myös sitä mitä uusia sesonkiannoksia keittiömestari loihtii kevään ja kesän tuleville listoille!

Bistro14 tampere ravintola

Yhteistyössä Bistro 14: Maistelin ruokia ravintolan kutsumana bistrotestaajana. Muiden testaajien mielipiteitä ja kuvia löydät somesta hashtagilla #bistrotestaajat.

 • Laura / Irtiottoja maailmalle
  21.2.2017 at 08:16

  Hyvältä näyttää! Oon kuullut paikasta todella ristiriitaisia kokemuksia ja mun onkin pitänyt pitkään käydä testaamassa tämä itse, mutta vaikka ohi tulee kuljettua säännöllisesti, niin jotenkin se on aina jäänyt oman saamattomuuden vuoksi. Ehkä vielä tänä keväänä.. 🙂

  • Emma
   22.2.2017 at 14:49

   9.3. tulee kuulemma tuo uusi lista käyttöön, käy ihmeessä sen jälkeen maistamassa! Itse ajattelin myös koittaa lounasta tässä jo ennen sitä!

 • Mirka/ Reason for Season
  26.2.2017 at 23:08

  Näyttää ihanalta ja pisteet lähiruoasta. Täytyy pitää tämä mielessä, kun tulen yhdelle työkeikalle ensi viikolla Tampereelle. En juurikaan ole perillä kaupungin raflatarjonnasta tällä hetkellä, eli tällaiset postaukset ovat kyllä tervetulleita.

  • Emma
   27.2.2017 at 10:00

   Bistro14:n uusi ruokalista otetaan käyttöön kuulemma 9.3., eli tällä viikolla ”joudut” tilaamaan vielä vanhalta. Mutta ruuan maku ja laatu on ihan varmasti siinäkin kohdillaan! Ja Tampereella on muuten tosi paljon hyviä ravintoloita!!