Yhteistyössä Raflaamo ja S-ravintolat
Seinäjoki on ollut aiemminkin meidän lähilomakohteena. Viime juhannuksena bongasin esimerkiksi ihan sattumalta Seinäjoelta Hotelli Lakeudesta saunallisen ja parvekkeellisen hotellihuoneen edullisesti ja vietettiin leppoisa hotellijuhannus Seinäjoella!
Tänä syksynä lähdin viettämään pikkujouluviikonloppua Seinäjoelle Raflaamon ja S-Ravintoloiden matkaan. Koska S-ravintolat tarjoilevat tänä jouluna vähän erilaista ginipohjaista glögiä, kuului ohjelmaan muun muassa tutustuminen Kyrön gininvalmistukseen paikan päällä Isossakyrössä. Lisäksi tietysti herkuteltiin paikallisissa S-ravintoloissa: Rosson pizzantaissa, Amarillon The Tablessa ja Talriikin ruokaprovinssimenulla. Niin ja kirsikkana kakun päällä pääsin yöpymään taas Hotelli Lakeuden saunalliseen huoneeseen!
Rossossa pizzaperjantai on Pizzantai
Ah, Rosso, mitä kultaisia pizzamuistoja Rosso tuokaan mieleen jo kaukaa lapsuudesta! Rosso palasi tauon jälkeen tänä vuonna meille Tampereellekin, mutta pizzantaita kokeilin ensimmäistä kertaa nyt Seinäjoen pikkujoulureissulla. Ai mikä on pizzantai? Pizzantai meinaa sitä, että joka perjantai kaikissa Suomen Rossoissa saa 25,90 eurolla (asiakasomistajahinta) syödä niin paljon pizzaa listalta kuin jaksaa. Lisäksi pakettiin kuuluu alkuun herkullinen antipastilautanen ja jälkkäriksi pannacotta. Ainoa juju tässä on se, että pöytää ei voi tilata kerralla täyteen pizzaa, vaan aina uuden pizzan sitä mukaa kun edellinen on syöty. Kannattaa siis ehdottomasti lähteä pizzalle porukalla, jotta pääsee jakamaan useamman erilaisen pizzan!
Meidän iso porukka jakoi kaikkiaan kuusi pizzaa: margheritan, salamipizzan, vegaanipizzan, kana-bbq-pizzan, savuporopizzan ja vaalean kylmäsavulohipizzan. Äänet jakautuivat aika tasaisesti kaikille pizzoille, oma lempparini oli aika yllättäen vegaanipizza. Suosittelen maistamaan!
Amarillon The Table -elämysillallinen
Amarillo lanseerasi elämyksellisen ja sosiaalisen syömisen The Table -konseptin muutama vuosi sitten ja suosiolle ei näy loppua. Monessa kaupungissa Amarillon The Table -elämys on tarjolla useampana iltana viikossa ja paikat varataan nopeasti täyteen. Homman nimi on siis se, että hyvän ruuan lisäksi The Table tarjoaa viihdykettä ja elämyksiä kolmen tunnin illallisen verran. Pöydästä voi varata vain yhden tai kaksi paikkaa – illan aikana tulee väkisinkin tutustuttua muihin pöydän ääressä istujiin – tai varata koko pöydän esim. omalle synttäri- tai polttariseurueelle.
Elämykseen kuuluu oma tarjoilija, joka johdattelee illallisen kulkua alkudrinkeistä aina jälkiruokaan ja kaikkeen erikoiseen mitä siinä välillä tapahtuu asti. Hintaan kuuluu käsin syötäviä ja jaettavia alkupaloja, elämyksellinen pääruoka, itse taiteiltu jälkiruoka ja neljä juomaa. Hinta koko elämykselle on mielestäni todella edullinen: vain 49 euroa S-etukortilla.
Talriikin eteläpohjalainen ruokaprovinssimenu
S-ryhmän ravintolat eivät kaikki ole ketjuja, vaan ryhmään kuuluu myös tällaisia yksittäisiä, uniikkeja ravintoloita niin kuin Seinäjoen Talriikki. Samanlaista ravintolaa et siis löydä mistään muualta! Talriikista löytyykin hienoja, omintakeisia yksityiskohtia kuten vaikka erillinen viinihuone. Ruuassa korostuu satokausiajattelu ja paikallisten raaka-aineiden suosiminen. Mekin saimme maisteltavaksemme paikallisen Etelä-Pohjanmaan ruokaprovinssimenun eli lähituotettua broileria parmesanmoussella ja choronkastikkeella sekä paahtovanukkaan mustikalla ja suolapähkinäkrokantilla. Herkullista!
Kyrön palkittua viskiä ja giniä
Seinäjoelta ajeltiin puolisen tuntia Isoonkyröön katsomaan mistä se jouluglögin gini oikein tulee. Saimme kuulla tarinan Kyrön tislaamon synnystä, sen pohjalaisista juurista, palkitun viskin ja ginin valmistuksesta – ja lopuksi päästiin tietenkin maistelemaan!
Tastingissä meitä odotti Kyrön ruisviski, Dark Gin, Pink Gin ja Dairy Cream -kermalikööri. Samalla kun maisteltiin, kuultiin ja opittiin tunnistamaan maku- tuoksu- ja värivivahteita.
Kyrön vierailukeskuksessa on myös pieni keittiö ja baari, eli maistelun ohessa voi myös nauttia pientä purtavaa – tai jos vielä suu napsaa lisää ginin tai viskin makuja, niin tilata herkullisen cocktailin! Me ehdittiin itsekin baarin taakse ja sekoittamaan omat drinkit, mutta ehkä kuitenkin suosittelen jättämään sen osaavalle baarimikolle..
Kyrön vierailukeskus on avoinna kävijöille läpi vuoden. Tee ennakkovaraus tislaamokierrokselle tai tastingiin vierailukeskuksen sivuilla!
Pieni Alvar Aalto -kierros Seinäjoen keskustassa
Ja sitten takaisin Seinäjoen keskustaan, jossa oli sopivasti muutama tunti aikaa ruokailujen välillä. Eli eikun katselemaan paikallisia nähtävyyksiä, joka Seinäjoella tarkoittaa tietysti Alvar Aalto -kohteita! Visit Seinäjoen sivuilta löytyy kätevä kartta kaikista keskustan Aalto-rakennuksista – vaikka kyllä ne löytää helposti ilmankin, kun ne on kätevästi ihan vierekkäin. Kartta on kuitenkin siitä hyvä, että siitä voi klikkailla auki vähän lisätietoja kustakin rakennuksesta.
Ja vielä loppuun muutama kuva siitä meidän ihanasta majapaikasta eli Sokos Hotel Lakeudesta. Saunallinen huone on meinaan vaan ihan parasta! Minä en edes ole arjessa mikään kova saunoja, mutta jotenkin tällainen pikkusauna on tunnelmaltaan ja löilyiltään kuin oma lämmin, pikku pesä tai kuin pieni spa-osasto.
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
1.1.2023 at 02:27Hauska tuo pizzantain idea. Porukalla tuo saattaa olla ihan mukava. En kyllä muista, koska viimeksi olen Rossossa käynyt. Mujutoinkin ihan hauskoja konsepteja. Viskeistä tai vastaavista en mastelumielessä ole kiinnostunut, mutta kierros tislaamolla kiinnostaisi valtavasti. Ja nuo Kyrön pullot ovat kyllä uskomattoman tyylikkäitä!
emma
5.1.2023 at 18:28Pizzantai on kyllä hyvä konsepti, kannattaa käydä testaamassa lähin Rosso 🙂