Suomi

Kissakahvila Purnauskis – kahvilla kissojen valtakunnassa

4.11.2020

Koputan Kissakahvilan oveen ja odotan, että joku tulee avaamaan. Kissakahvilaan ei nimittäin astella ilman, että ensin tarkastetaan että yhtään kissaa ei karkaa samalla ovenavauksella. Minut toivotetaan tervetulleeksi ja pyydetään jättämään kengät eteiseen – missä niitä jo odotetaankin:


kissakahvila purnauskis tampere kissa kissanpentu kengät
kissakahvila purnauskis tampere kissa kissanpentu kengät


Kissakahvila Purnauskiksessa Tampereella asustaa tusinan verran eri ikäisiä kissoja. Tänä syksynä kissakatraaseen on liittynyt kaksi leikkisää pentua, ja niiden lisäksi pääsin silittelemään muutamaa uneliaampaa möllykkää – sillä välin kun viereisessä pöydässä yksi vähän temperamenttisempi kissi esitteli kynsiään kun ei sattunut juuri nyt olemaan kiinnostunut ihmisseurasta.

Kahvila on kissojen koti ja ihmiset kissojen vieraina. Kissat saavat vaikka kiipeillä seinillä, teroittaa kynsiään nojatuoleihin eikä ketään hätistellä pöydältä tai tuolilta pois. Jokainen kissa pääsee tietysti aina halutessaan myös omaan rauhaansa pois ihmisten keskuudesta.


kissakahvila purnauskis tampere kissa
kissakahvila purnauskis tampere kissa
kissakahvila purnauskis tampere kissa
kissakahvila purnauskis tampere kissa
kissakahvila purnauskis tampere kissa


Ihmisvieraat voivat leikittää kissoja kahvilan leluilla. Kissanuoriso jaksoi jahdata sulkia – ja toisiaan – lähes loputtomiin, vain välillä piti hetki nokostaa leikkien lomassa ja sitten mentiin taas. Vanhemmat kissat olivat sadepäivänä uneliaammalla tuulella.


kissakahvila purnauskis tampere kissa kissanpentu
kissakahvila purnauskis tampere kissa kissanpentu
kissakahvila purnauskis tampere kissa kissanpentu


Kissakahvilassa on myös hyvät tarjoilut: listalla on niin kevyttä suolaista syötävää kuin herkullisia kakkujakin. Latte tuodaan pöytään kissan kuvalla koristeltuna eikä sitä meinaa raaskia juoda ensinkään!


kissakahvila purnauskis tampere
kissakahvila purnauskis tampere kahvi latte


Kissakahvila Purnauskiksen sisäänpääsymaksu on 5 euroa / henkilö (jonka lisäksi maksetaan tietysti ihan normaalisti syötävät ja juotavat) ja sillä saa viettää kissojen seurassa 1,5 tuntia. Kahvilaan kannattaa tehdä netissä etukäteen pöytävaraus, sillä kahvila on mukavan pieni ja asiakaspaikkoja ei ole paljon – etkä todellakaan halua jäädä tästä elämyksestä paitsi!


 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  8.11.2020 at 14:59

  Onpa kivalta kuulostava paikka, josta en ollut kuullutkaan. En ollut ajatellut, että tuollaisia paikkoja voisi olla Suomessakin, jotenkin olisi voinut ajatella paikan olevan Japanissa. Olisi hauska tietää millainen tarina tuossa mahtaa olla taustalla.

  • Emma
   6.12.2020 at 19:14

   Kannattaa ehdottomasti poiketa Purnauskiksessa jos osutte Tampereelle! Ei tarvi lähteä Japaniin asti 🙂

 • Erika
  13.11.2021 at 16:52

  Pari viikkoa sitten kävin kyseisessä paikassa, 8 kissaa, suurin osa omissa oloissaan. Henkilökunta oli vähän sillä asenteella että tehdään nyt työtunnit ja kotiin, ei juurikaan paikasta kertonut mitään. Juomat oli aika hintavia, mutta eihän köyhällä tietty varaa ookkaan 🙂 Pisteet kuitenkin siitä että kissat näyttivät olevan hyvässä kunnossa.

  • emma
   14.11.2021 at 22:43

   Paikassa on kyllä paljon, jota voisi kehittää ja tehdä kissakahvilakokemuksesta vielä kokonaisvaltaisemman elämyksen! Palvelun ja tarjottavien osalta on ehkä vähän jämähdetty vaan siihen mikä toimii ilman että sitä kehitettäisiin eteenpäin. Mutta kiva paikka ja ihanat kissa joka tapauksessa!