Suomi

Kansainvälinen majakkaviikonloppu 19.-20.8.2017

7.8.2017

Kansainvälistä majakkaviikonloppua juhlitaan vuosittain elokuussa. Juhlaviikonloppuna majakoilla järjestetään muun muassa erilaisia tapahtumia, ohjelmaa ja opastuksia. Tänä vuonna suomalaisista majakoista tapahtumaan osallistuvat Isokarin, Gustavsvärnin, Sälgrundin ja Marjaniemen majakat. Näiden majakoiden lisäksi myös Bengtskäriin, Söderskäriin, Tankariin, Kylmäpihlajalle ja Utölle pääsee vielä elokuussa reittilaivoilla!

Gustavsvärn

Suomen Majakkaseura järjestää Gustavsvärnillä ohjelmaa sunnuntaina 20.8. Venekuljetukset lähtevät Hangon Itäsatamasta non-stoppina klo 10-16. 15 euron venemaksuun sisältyy opastus majakalla ja pullakahvit.


Sälgrund

Sälgrundin majakalle pääsee Kaskisten Kalasatamasta lauantaina ja sunnuntaina non-stoppina klo 9-15. Luotsiasemalla on kahvila auki ja musiikkiakin on luvassa. Katso lisätiedot Sälgrundin luotsiaseman facebook-sivulta.

Sälgrund majakka kansainvälinen majakkaviikonloppu

Marjaniemi

Myös Marjaniemen majakka Oulun Hailuodossa osallistuu majakkaviikonlopun viettoon. Yksityiskohdat tarkentuvat Hailuodon tapahtumasivuille. Juttuni lumoavan kauniista Hailuodosta voit lukea tästä!

Marjaniemi Hailuoto majakka kansainvälinen majakkaviikonloppu

Isokari

Isokarissa vietetään majakkapäivää lauantaina 19.8. Juhlan kunniaksi M/S Kerttu risteilee Uudestakaupungista Isokariin juhlavalaistuksessa, majakkamestarin talolla on tarjolla saaristotapaspöytä ja majakalla järjestetään ohjelmaa lapsille. Lue lisää Isokarin majakkasaaresta tästä jutustani.


Myös näille majakoille pääsee elokuussa risteilemään:

 • Bengtskärille risteillään Kasnäsista ja Hangosta,
 • Söderskärille pääsee Vuosaaren Aurinkolahdesta ja Sipoon Kalkkirannasta,
 • Tankarin laivat lähtevät Kokkolasta – suosittelen myös majakkasaarella yöpymistä (juttuni siitä löytyy täältä),
 • Kylmäpihlajan ihana majakka on risteilyn päässä Raumalta,
 • ja Utölle pääsee Pärnäisistä saariston yhteysaluksella läpi vuoden – suosittelen Utön saarelle myös talvista visiittiä, minun marraskuisen juttuni löydät täältä!

 • Pirkko / Meriharakka
  7.8.2017 at 16:23

  Hyvä muistutus majakkapäivästä! Meidän kesän majakkaretket taisivat jo tulla tehtyä ennen majakkapäivää tänä kesänä, mutta joinain kesinä olemme olleet jollain majakalla juuri majakkapäivänä.
  Meriharakan majakka-jutut, joita tänä kesänä onkin tullut kirjoitettu Marjaniemestä, Tankarista, Valassaarilta, Sälgrundista ja Utöstä voit halutessasi lukea täältä http://meriharakka.net/tag/majakka/

  • Emma
   8.8.2017 at 21:16

   Mulla on tän kesän saldo toistaiseksi kaksi majakkaa (Bengtskär ja Sälgrund), vielä tekis mieli tehdä ainakin yksi elokuinen majakkaretki..

 • Ep
  8.8.2017 at 09:23

  Lisäksi Valassaarille järjestetään opastettuja retkiä 19.8.2017 asti http://www.kvarkenturer.fi/fin/palvelut.html

  • Emma
   9.8.2017 at 09:05

   Hyvä tietää! 🙂

 • Stacy Siivonen
  13.8.2017 at 14:31

  Tuona viikonloppuna tapahtuu niin turkaisesti kaikkea, etten kerkiä Gustuun. Näin se yleensä menee, että oman paikkakunnan tapahtumat jää välistä. Nyt tosin osallistun taas kerran Hanko Prideen.

  • Emma
   16.8.2017 at 15:23

   No mutta Hanko Pridekin on ihan oivallinen viikonlopputapahtuma!

 • Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog
  15.8.2017 at 19:21

  Huomasin hiljattain tämän lähestyvän majakkapäivän ja harmittelin, kun kotikaupungin Mässkärin -luotsiasemalle ei ole silloin enää venekuljetusta (tai ainakaan siitä ei tietoa mistään löydy) ja veneemmekin on muilla vesillä. Mässkärissä on mukava käydä kävelyllä niin kesällä kuin talvella, jolloin sinne aurataan jäätie, jos vain jäätilanne sen sallii.

  Tämä kirjoitus oli hyvä vinkki merellisestä teemapäivästä, mukavaa että vielä joitain majakoita/luotsiasemia on avoinna elokuussakin!

 • sari/ matkalla lähelle tai kauas
  15.8.2017 at 21:18

  Onpa kaunis tuo talvinen Utö. Voi tuossa olisi viikonlopuksi puuhaa, jos vaikka lähtisi jollekin noista majakoista. Me kävimme keväällä Isokarilla ja nyt muutama viikko sitten Kylmäpihlajalla. Ohessa linkit juttuihin: https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2017/05/28/isokarin-saari-ja-pohjanlahden-korkein-majakka/
  https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2017/08/13/viikonlopun-viettoa-kylmapihlajan-majakalla/

  • Emma
   17.8.2017 at 09:38

   Ah Kylmäpihlaja, se on ihana! <3

 • Anni
  16.8.2017 at 07:13

  Tää oli hauska postaus. Enpä tiennytkään majakka viikonlopusta 😀

  • Emma
   17.8.2017 at 09:39

   Joo, ihmeellisen vähän tätä mainostetaan. Siksi kokosin tämän jutunkin, kun en mistään yhdestä paikasta näitä löytänyt!

 • Kohteena maailma / Rami
  18.8.2017 at 13:25

  Mielenkiintoinen juttu, en ole ikinä kuullutkaan. Tuollaiseen voisi osallistua, joskin olen menossa saaristoon muuten vaan viikonlopuksi eli tänä vuonna ei rapuilun vuoksi onnistu.

  • Emma
   21.8.2017 at 08:14

   Ensi kerralla sitten! Toivottavasti oli mahtavat rapujuhlat! 😀