Suomi

Junamajoitus Tuurissa: kesäyö vanhassa höyryjunassa

28.6.2021

Rakastan omalaatuisia, erikoisia ja elämyksellisiä majoituksia. On mahtavaa päästä yöpymään vaikkapa majakkasaarella, historiallisessa kartanossa tai jokilaivassa. Saati vanhassa höyryjunassa!


1


Tuurissa, ihan kyläkaupan kupeessa, junassa yöpyminen onnistuu! Majoituspaikkana toimii kaksi vanhaa höyryjunanvaunua, jotka sijaitsevat Tuurin sata vuotta vanhan asemarakennuksen pihassa. Vierestä kulkee ihan toiminnassakin olevia junia: Tuurin seisakkeelta pääsee taajamajunalla mm. Seinäjoen ja Jyväskylän suuntiin, ja lisäksi muutaman kerran päivässä ohitse puksuttaa tavarajunia.


4
3


Yövyin ensimmäistä kertaa Tuurin junamajoituksessa jo neljä vuotta sitten. Silloin vaunuihin oli tehty makuuhyttejä, joissa oli yksinkertaiset kerrossängyt eikä juuri muita mukavuuksia. Junan vanhat käymälät oli kunnostettu yhteiskäyttöön ja samoin käytössä oli yksi yhteinen suihku. Tykkäsin junamajoituksesta jo silloin ja varasin meille taas tänä kesänä uuden yöpymisen junassa. Ja kappas, junan hytit on laitettu viime vuosien aikana ihan uuteen uskoon!

Junamajoitus on ilmeisen suosittu ja mekin varattiin se ainoa hytti, joka oli vielä jäljellä. Hytti nro 5 (hyttejä on yhteensä kuusi erilaista)on kahden hengen hytti parisängyllä – ja nykyään kaikkien muiden hyttien tapaan myös ihan omalla kylpyhuoneella! Hyteissä on myös ilmastointi, pieni jääkaappi ja tv. Huimaa parannusta edelliseen vierailuun! Tykkäsin myös Idän pikajuna -henkisestä tapetista meidän hytissä ja samasta teemasta junan käytävillä.


3
4
6
7


Uusi omistajapariskunta on yhdistänyt junamajoituksessa itämaisia elementtejä, onneksi samalla myös säilyttäen vanhaa. Junan yhteisessä käytössä olevassa ravintolavaunussa on esimerkiksi ihanan nostalgiset vihreät samettipenkit – muistatko ne vielä vanhoista junista? Ravintolavaunussa on talon puolesta tarjolla mm. aamukahvitarpeet.


20210626_194530
20210626_194619


Tuurin aseman pihalla on vieraille ilmasta pysäköintitilaa ja mm. mahdollisuus grillata ja viettää aikaa puutarhassa. Puutarhan nurkasta oikaisee parissa minuutissa ihan Tuurin kyläkaupan kulmalle eli kannattaa napata kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja käydä samalla myös shoppailemassa! Junamajoitus on auki kesäaikaan toukokuusta syyskuuhun.


 • Teija / Lähdetään Taas
  25.6.2017 at 12:57

  Minäkin koitan aina etsiä kivoja, erilaisia paikkoja yöpymiseen. Me oltiin Kemiönsaarella puumajassa joskus vuosia sitten. He tosin majoittavat vain ryhmiä, mutta ne oli hienoja. Onneksi satuin olemaan vastuussa kokousjärjestelyistä, joten sain valita kokouspaikan. Tottahan toki valitsin puumajat, kun ei niihin olisi muuten päässyt 😉

  • Emma
   28.6.2017 at 07:55

   Noista Kemiönsaaren puumajoista olenkin lukenut jostain, mutta en tiennyt että he majoittavat vain ryhmiä. Höh. Täytyy siis munkin keksiä joku kokous sinnepäin 😉

 • Jenni / Unelmatrippi
  25.6.2017 at 13:25

  Onpas erikoinen paikka – kiva vinkki! En ollut tästä kuullutkaan. Tosi hauska idea yöpyä tuollaisessa. Voisin testata itsekin!

  • Emma
   28.6.2017 at 07:56

   Testaa ihmeessä! 🙂

 • Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  25.6.2017 at 18:15

  Pitääpä pistää mieleen. Kiinnostaisi kyllä kokeilla tuollaista, jos sinnepäin tie vie.

  • Emma
   28.6.2017 at 07:57

   Pidä mielessä, toivottavasti pääset poikkeamaan! 🙂

 • Ansku BCN
  27.6.2017 at 09:19

  Myös mä rakastan erikoisia yöpymispaikkoja! Esimerkiksi Ranskassa on edullista yöpyä vanhoissa linnoissa, jotka toimii nykyään chambres d’hotes’na ja Kööpenhaminassa yövyttiin vanhassa laivassa. Mun vanhemmat yöpyivät tuossa junassa jollain kesälomareissullaan 🙂

  • Emma
   28.6.2017 at 07:56

   Oi, vanhoja linnoja Ranskassa, kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!! <3 <3

 • Paula - Viinilaakson viemää
  30.6.2017 at 20:11

  Olipas hauska idea, tämä piti ihan laittaa kirjanmerkkeihin tulevia Suomen matkoja varten. Kiva että nykyään on herätty tekemään jotain erilaista, jotkut hotellitkin näyttävät heränneen tähän ja tehneen erikoisempia huoneita.

  Täältä Kaliforniasta tulee mieleen Madonna Inn hotelli joka on varsin erikoinen, ja sitten Suomessa Herrankukkarossa voi yöpyä linnunpöntössä. Elämys olisi varmasti sekin.

  • Emma
   1.7.2017 at 18:33

   Jee, kiva että jutusta oli hyötyä! Tuosta linnunpöntöstä en ole kuullutkaan, täytyypä googlata – kuten myös tuota Madonna Inniä!

 • Lotta | Watia.fi
  1.7.2017 at 17:44

  Oo, hieno! Tosi kiinnostava. Onko Tuurin asema siis poistettu kokonaan käytössä, eli JKL-Vaasa-junat eivät siinä kohdin enää pysähdy? Vai onko tää vanha ja nyt on uus asema?

  • Emma
   1.7.2017 at 18:35

   Asemarakennus ei ole enää käytössä, mutta samalla kohtaa on seisake, jossa osa junista siis pysähtyy. Oli jännää kun ihan oman hytin vierestä kiisi oikeita junia 😀

 • Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia
  1.7.2017 at 19:17

  Olen nähnytkin tämän yöpymismahdollisuuden kun pohdin kerran jäätäisiinkö Tuurin nurkille yöksi. Ihan metka! Toistaiseksi ei olla yövytty missään missä ei olisi oma vessa ja suihku, kun ollaan koettu se jakaminen vähän epämiellyttävänä…

 • Mimmu
  1.7.2017 at 23:06

  Oi, toi ois kiva! Tykkään itekkin vähän erilaisemmista majapaikoista joten ois kyllä semmonen mitä voisi kokeilla!
  Tuurissakaan tullut vielä koskaan käytyä joten siinä menis kaks yhellä iskulla 😉

  • Emma
   2.7.2017 at 09:42

   Eikun siis kesälomalla Tuuriin ja junaan yöksi! ?

 • Hirvonen
  7.2.2020 at 12:08

  Onpas jännä majoitus, pitää kokeilla kun Tuuriin eksyy. Itsekin tykkään kerätä elämyksiä reissuilla, mitä erikoisempaa sen parempi. Tänä vuonna reissu sijoittuu Pohjoiseen kylläkin.

  • Emma
   8.2.2020 at 10:34

   Erikoiset majapaikat on ihan parasta reissulla! Näitä on vaan yllättävän hankala löytää – pitäisi saada noihin hakukoneisiin joku sellainen täppä, jolla voisi sortata näkyviin ne vähän spesiaalimmat majapaikat!

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  1.7.2021 at 01:00

  En ole ikinä käynyt Tuurissa, mutta kun joskus siellä tulee käytyä, niin pitääkin pyrkiä yöpymään tuolla junamajoituksessa. Varsin kivalta näyttävä paikka! Erikoiset majoitukset ovat usein mukavia.

  • emma
   4.7.2021 at 22:51

   Mitä erikoisempi sen parempi! 🙂