Yleinen

Instagramin suosituimmat kuvat 2017

4.1.2018

Vuoden 2017 reissut on nyt tehty ja on perinteisen Instagram-katsauksen aika. Matkustin viime vuonna yhteensä 10 maassa: Englannissa, Espanjassa, Kiinassa, Kirgisiassa, Maltalla, Ranskassa, Tadzikistanissa, Thaimaassa, Tšekeissä ja Vietnamissa (klikkaamalla linkkejä pääset juttuihin ko. maista). Huhheijaa mikä matkavuosi!

Blogin Instagramiin on tietysti ladattu miljoona (eli 277) kuvaa näiltä reissuiltani – sisältäen toki myös liudan kotimaan reissuja. Näin vuoden matkatilinpäätöstä tehdessä on aina mielenkiintoista katsoa myös, että mitkä olivat vuoden varrella ne kuvat, joista nimenomaan Instagramissa tykättiin eniten. Laskin siis Instagramin sydämet yhteen (kaikkiaan 74 870!) ja keräsin 12 suosituimman kuvan listan viime vuoden matkoilta.

Edellisvuonna tykätyimmissä kuvissa oli selkeä sinisävyisyyden trendi, nyt oli hankalampi löytää yhteisiä tekijöitä. Vuoden 2017 suosituimmissa kuvissa ei taida olla edes yhtään palmua ja auringonlaskujakin vain yksi. No majakat sentään tuntuvat olleen vahvoilla!

Tammikuun 2017 kuvassa on Lux Helsinki -valofestivaalin valaisema Tuomiokirkko. Helsingin keskustan kohteet on muuten valaistu taas 6.-10.1.2018, käy ihastelemassa jos vaan suinkin pääset!Helmikuussa kuvasin Helsingin rautatieaseman Kivimiehet käydessäni Kiinalaisen uudenvuoden juhlassa. Jännä miten harvoin tulee itse asiassa kuvattua kotimaassa mitään kauniita yksityiskohtia – tai edes huomattua sellaisia joiden ohi usein kävelee!Maaliskuun suosituin kuva on Le Negresco -hotellista Nizzan rantabulevardilta. Sisältä hotellista löytyy muuten ihanan erikoinen ja värikäs La Rotonde Brasserie ravintola ja kahvila, jota lämpimästi suosittelen!Huhtikuun kuva on minulle ehkä koko vuoden kuvista se kaikkein rakkain. Olin odottanut kauan matkaa Beachy Headin majakalle Englannin etelärannikolla ja nämä maisemat olivat kyllä kaiken odotuksen arvoinen! Kirjoitin reissun jälkeen blogiin jutun muun muassa siitä, miten maisema voi tehdä onnelliseksi. Ja suuret lammaslaumat.Toukokuun kuva on ehdottomia lemppareitani myös! Vietnamin Hanoita halkova junarata oli jotain ihan mahtavaa – olin aivan lapsellisen innostunut päästessäni kuvaamaan junia jotka kulkivat keskellä kerrostaloja ja pysäyttivät aina hetkeksi radanavarren asukkaiden arjen.Kesäkuussa kävin sumuisella säällä Bengtskärin majakalla. Rakastan käydä majakoilla, mutta Bengtskär ei tehnyt minuun niin suurta vaikutusta kuin esimerkiksi Utö tai Tankar.Heinäkuun kuva on Tadzikistanista pieneltä äärimmäisen kirkkaalta pyhältä järveltä, jolle pysähdyimme roadtripillämme jaloittelemaan.Elokuussa oli vuorossa matkavuoteni kolmas majakka, tällä kertaa Sälgrundissa Kaskisissa, ja kappas, sekin pääsi suosituimpien Instagram-kuvien joukkoon!Syyskuun kuva on tällä listalla ainoa kuva, joka on aiemmalta matkaltani. Kokosin syksyllä blogiin jutun vinkeistä välilaskulle Hongkongissa ja postasin samalla Instagramiin tämän kuvan yli 10 vuoden takaa ensimmäiseltä Hongkongin reissultani.Lokakuussa rakastuin Prahaan. Kuvan värikkään kadunpätkän Prahan linnan kulmilla tunnistaa varmaan moni kaupungissa kävijä.Ja marraskuunkin suosituin kuva on Prahasta – ilmeisesti siis moni muukin minun lisäkseni on ihastunut tuohon kaupunkiin!Joulukuussa matkustin synttäreitä pakoon Maltalle ja tämä sieltä postaamani kuva nousi vuoden viimeisen kuukauden tykätyimmäksi.


***

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda. Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.


 • ananas2go
  4.1.2018 at 17:33

  Jokohan sitä saisi aloitetuksi majakkaretkeilyn tänä vuonna? Tai edes varatuksi reissun Prahaan. Ollaan Reissusiskon kanssa sitä nyt hoettu kai neljä vuotta. Ensin ajoi ohi Lontoo, sitten Budapest. Prahaan haluaisin sellaisen jazz- ja olutmatkan.

  • Emma
   7.1.2018 at 21:24

   Mullakin meni pitkään kaikki muut paikat Prahan ohi, kunnes syksyllä tein sinne ”pakosta” työmatkan. Mutta sitten ihastuinkin kerralla niin paljon että haluaisin jo pian uudestaan! Sieltä löytyy varmasti hyviä jazz- ja olutpaikkoja!

 • Marja
  4.1.2018 at 20:01

  Vau mikä kokoelma?? Kaikki hienoja kohteita, mutta kyllä tuo Pamir ehkä vie voiton.

  • Emma
   7.1.2018 at 21:25

   Joo, kyllä se oli viime vuoden reissuista ehdottomasti erikoisin ja erityisin! Vaikka oli jokainen muukin ihan loistava.. ei matkoja osaa laittaa paremmuusjärjestykseen!

 • Sari / matkalla
  5.1.2018 at 17:23

  Kylläpä on kertynyt maita ja siitä huolimatta Suomi kuvia pääsee mukaan! Majakat ovat ihania. Niitä itsekin Suomessa bongailen.

  • Emma
   9.1.2018 at 08:34

   Majakat <3

 • satu & milla
  6.1.2018 at 09:45

  Majakat saa sydämeni aina läpättämään, joten en voi kuin hihkua jokaisen majakkakuvasi kohdalla <3 Upeita reissuja ja kuvia toki muutenkin, joten ei ihme, että juuri näistä on niin kovasti tykätty. -Milla

  • Emma
   9.1.2018 at 08:35

   Niinpä, eikö oo ihanaa, että suomalaiset majakkakuvat on niin tykättyjä! <3

 • Kohteena maailma / Rami
  7.1.2018 at 20:49

  Olipas teillä hurjan kiva reissuvuosi – todella mielenkiintoisia kohteita! Oma kolmen kärki näistä kuvina Lux, Kivimiehet ja Hanoin juna.

  Mukavaa reissuvuotta 2018!

  • Emma
   9.1.2018 at 08:36

   Samoin sulle Rami! 🙂

 • Travelloverin Annika
  7.1.2018 at 22:29

  Minullakin koko vuoden suosituimmaksi Instassa nousi kuva Helsingistä. Mutta se liittyi Suomi100-juhlintaan ja lippumereen Kauppatorin rannassa. Tuo Hanoin juna on merkillinen. En oikein käsitä, miksi rata on muussakin käytössä ja eikö siellä satu kamalia asioita, mutta niin kai ihminen kaikenlaiseen tottuu.

  • Emma
   9.1.2018 at 08:37

   Joo, tuo on kyllä jännä! Se juna menee siitä kaksi kertaa päivässä tiettyinä aikoina (ja koska se on ihan pääteaseman vieressä, niin juna on siinä yleensä ihan ajallaan), niin että kai ne asukkaat on siihen ihan tottuneita. Mutta hurjaa se on silti!

 • Terhi | VAGABONDA
  10.1.2018 at 20:24

  Aivan täydellinen tuo kuva Beachy Headin majakasta! En ole aikaisemmin paikasta kuullutkaan, mutta nyt minäkin haluan sinne 🙂 Mahtavaa reissuvuotta 2018 teille!

  • Emma
   11.1.2018 at 13:36

   No niinpä, varo vaan, noin kävi mullekin! 🙂

 • Rosa
  12.1.2018 at 18:46

  Hienoja kuvia! Onpa aikamoinen satsi maita yhdessä vuodessa. Suosikkini kattauksessa oli Hanoi. Se oli vaan niin yllättävä.

  • Emma
   13.1.2018 at 18:22

   Se oli sitä todellisuudessakin! Olin lukenut netistä että juna kulkee tuosta tiettyyn aikaan ja mentiin sitä odottelemaan – ja silti se oli ihan käsittämätöntä kun se todella tuli ja kiisi ohi!