Suomi

Illallinen Lonnan saarella

12.9.2016
Lonna saari


Kävin Lonnan saarella Helsingissä ensimmäistä kertaa viime keväänä. Lähdin matkaan sen enempiä suunnittelematta (Lonnaanhan pääsee Kauppatorita 10 minuutissa) ja tajusin vasta paikan päällä miten pieni saari Lonna on ja että sen ravintolaan olisi pitänyt tehdä pöytävaraus. Ja toukokuussa en päässyt edes kävelemään piskuista saarta ympäri vihaisten, pesivien hanhien vahtiessa kaikkia kulkuväyliä!


Lonna hanhi
Ei tästä!
Lonna hanhet
Älä kuvittelekaan!

Jotain mieleenpainuvaa tässä saaressa kuitenkin oli, koska se tuli taas ensimmäisenä mieleeni kun mietin seuraavallakin Helsingin reissulla jotain kivaa tekemistä illaksi. Niinpä tein nyt sen pöytävarauksen etukäteen ja lähdin uudelle yritykselle.

Saari oli edelleen yhtä pieni: sen kävelee ympäri viidessä minuutissa. Mutta loppukesästä siellä pystyi jopa kävelemään! Oli myös epätavallisen lämmin ilta ja istuskelin rauhassa pitkän tovin saaren pohjoislaiturilla auringossa katsellen laivoja. Ei hanhen hanhea – paitsi ravintolan ruokalistalla, lieneekö sattumaa 😉


Lonna saari


Ja se ravintola. Pelkkää kehuttavaa! Palvelu oli tosi miellyttävää (vaikka tarjoilija vaihtuikin joka ruokalajin kohdalla), sain todella kattavan esittelyn listalla olevista vaihtoehdoista ja tarjoilijan suosituksen perusteella uskalsin valita vähän epäilyttävältä kuullostaneen kasvispääruuankin. Kannatti!

Lonnan ravintolan teemana on kesäistä saaristoruokaa modernilla otteella. Ruokalista elää sesongin ja lähiruuan saatavuuden mukaan ja se on nähtävillä vain ravintolan seinällä. Tarjolla on aina myös kasvisruokavaihtoehto.


Lonna ravintola
Lonna ravintola ruokalista menu
Lonna ravintola pääruoka kasvisruoka
Polenta-tyyppinen mannapuuro parsakaalilla, mustavalkosipulilla ja pinjansiemenillä. Lisukkeina tattaria, kermaista kaalia ja salaatinlehtiä.
Lonna ravintola jälkiruoka
Kirsikkajäätelöä, hillottuja kirsikoita, tummaa suklaata ja maitosuklaata.

Mikä Lonna?

Lonna on entinen miinanraivaussaari Helsingin edustalla Suomenlinnan päälaituria vastapäätä. Lonnaan pääsee Kauppatorilta FRS Finlandin liikennöimällä lautalla. Samalla lipulla voi jatkaa matkaa myös Suomenlinnaan.

Lonnan palveluihin kuuluu myös yleinen sauna.


 • Pirkko / Meriharakka
  22.9.2016 at 15:42

  Vallisaaren retken jälkeen mietin, että täälläkin ”pitäisi” käydä – hyvä vinkki, etttä ravintolaan on syytä tehdä varaus!

  • Emma
   23.5.2019 at 18:40

   Jokohan te olette päässeet testaamaan Lonnan ravintolaa, menukin lienee jo tästä jutusta muuttunut, eli uusintakerta olisi paikallaan!

 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  22.9.2016 at 16:41

  Saaristoruoka jo sanana tuo veden kielelle! Tänä kesänä en Lonnalle ehtinyt, mutta oon miettinyt, onko ravintola käymisen arvoinen. 🙂

  • Emma
   22.9.2016 at 20:42

   Todellakin oli! Jopa niin paljon, että tosissani mietin olisinko lähtenyt vielä uudestaan Tampereelta asti kokeilemaan viimeisen viikon erikoismaistelumenua, mutta aikataulu ei lopulta antanut myöten 🙂

 • Anna | TÄMÄ MATKA
  23.9.2016 at 09:43

  Näyttääpä menu hyvältä. Taitaa vaan jäädä ensi kesän tuolla syöminen.

  Nuo hanhet…. Voisi niitä ehkäpä hieman vähentää…

  • Emma
   23.5.2019 at 18:39

   Oi mulla on näköjään jäänyt paitsi vastaamatta kommenttiin, niin myös itsellä jo pari kesää väliin! Tänä kesänä ehdottomasti uudestaan Lonnaan siis!