Yleinen

Hyvää Apinan vuotta 2016!

4.2.2016
kiinalainen uusivuosi apina
Apina-aiheisia uudenvuoden koristeita on marketeissa ja toreilla tonnettain

Kiinalaisen kalenterin ehdottomasti tärkein juhlapäivä, kiinalainen uusivuosi, lähestyy! Maanantaina 8.2.2016 päättyy Vuohen vuosi ja Apinan vuosi alkaa.

Kiinalaisella eläinradalla on 12 merkkiä, joista jokainen hallitsee vuorollaan yhtä vuotta. Eläinradan merkkeihin liittyy lisäksi viisi elementtiä – vesi, puu, tuli, maa ja metalli – ja vuotta 2016 ryhtyy hallitsemaan ei mikä tahansa apina vaan Tuliapina.

Tuliapina on villi ja leikkisä ja niinpä alkava vuosi onkin erittäin suotuisaa aikaa luovuudelle ja uusille keksinnöille. Tänä vuonna kannattaa ottaa riskejä, kapinoida, olla rohkea ja toteuttaa villejäkin suunnitelmia ja uusia kuvioita. Nyt ei hidastella eikä katsota taaksepäin!

Seikkailijalla ja matkailijalla, joka tutkii utealiaana ympäristöään, on onni myötä. Hän kohtaa uusia mahdollisuuksia ja elämä voi tuntua ajoittain jopa villiltä vuoristorata-ajelulta – erään lukemani lähteen ohje Apinan vuodelle onkin ”sometimes all you can do is hang on and surrender to the ride”.

Apina on viisas, mutta myös ailahteleva ja opportunistinen eläin. Apinan vuonna et voi täysin luottaa kehenkään muuhun kuin itseesi. Hyvä huumorintaju, terve itsekkyys sekä suhteellisuudentaju auttavat selviämään vuoden myllerryksistä.

Jos sinulla on lähitulevaisuudessa naimasuunnitelmia, niin olepa tänä vuonna erityisen varovainen. Taikauskoinen ihminen jättäisi häät tänä vuonna vallan väliin, mutta kyllä joitakin suotuisiakin päivämääriä on löydettävissä!

Apinan vuosi tuo eri eläinmerkeille lisäksi erilaisia haasteita ja mahdollisuuksia. Oman merkkisi ja sen mukaisen ennustuksen voit käydä kurkkaamassa esimerkiksi täältä.

kiinalainen uusivuosi apina
Kuva: Wikimedia Commons, By Myrabella (Own work) [CC BY-SA 4.0]

Suomessakin pääsee muuten juhlimaan kiinalaista uuttavuotta. Isoin tapahtuma lohikäärme/leijonatansseineen ja ilotulituksineen järjestetään vuosittain Helsingissä. Lisätietoja löydät Helsingin Kiinalaisen uudenvuoden juhlan sivuilta.

Yours truly,
Tulikäärme