Hongkong

Hongkongin eksoottiset kultakalamarkkinat

27.6.2016

Kultakalamarkkinoiden kadun täytyy olla Hongkongin valokuvauksellisin katu! Kaiken kokoisia ja värisiä kaloja uiskentelee akvaarioissa ja odottelee ostajia valmiiksi pussitettuna. Akvaarioliikkeet, jotka myyvät ihan mitä vaan sitä kotiakvaarioonsa saattaa haluat, reunustavat Tung Choi -katua molemminpuolin.


4 kesä 7
4 kesä 6
4 kesä 3
Kalojen hintaan vaikuttaa mm. niiden väri, koko, evien muoto ja liikkuvuus.


Kalat merkitsevät kiinalaisessa kulttuurissa vaurautta ja menestystä, eipä siis ihme että lemmikkikalojen pito on Hongkongissakin suosittu harrastus. Toinen syy kalojen suosioon on tietysti myös se, että yleisen tilanpuutteen vuoksi isompia lemmikkejä on vaikea pitää tässä ahtaassa kaupungissa. Kultakalamaljat ovat suosittuja elementtejä myös toimistoissa ja työpaikoilla.


4 kesä 20
4 kesä 26
4 kesä 31


Kuten kaikkien elävien olentojen kohdalla, voi kultakalamarkkinoidenkin eettisyyttä pohtia. Voi vaan toivoa että mahdollisimman moni markkinoilta ostetuista kaloista pääsisi tilavaan akvaarioon ja saisi omalle lajilleen sopivan kohtelun.

Kalakaupat, eli kultakalamarkkinoiksi kutsuttu alue, löytyvät Mongkokin alueelta Tung Choi Streetiltä (erityisesti Nullah Roadin ja Bute Streetin välinen pätkä). Metrolla lähimmäs pääsee Prince Edward -asemalta (Exit B2) ja Mong Kok East -asemalta (Exit C).

Kun vierailet kultakalamarkkinoilla, kannattaa käydä samalla myös kukkamarkkinoilla ja lintumarkkinoilla. Myös Ladies’ Market -katu on tässä lähellä.


4 kesä 24
Tulikohan tehtyä hyvät kaupat vai ei?