Hongkong

Hongkongin kukkamarkkinat

27.6.2016

Hongkongissa on paitsi tsiljoonia toinen toistaan ylellisempiä ja modernimpia ostoskeskuksia, niin myös ihania, värikkäitä, kaoottisia ja omaleimaisia ulkomarkkinoita ja ostoskatuja. Kukkamarkkinat ovat yksi kauneimmista!

Kukkamarkkinoilta löytyvät sulassa sovussa hyötykasvit ja hääkimput sekä koristeet, ruukut ja kaikki muu tilpehööri. Eikä kukkia kiinalaisessa kulttuurissa suinkaan osteta pelkästään esteettisen mielihyvän vuoksi, vaan on tärkeää valita juuri oikeat kasvit kuhunkin tilaan ja kulloiseenkin tarpeeseen. Näkisitte mikä kuhina täällä käy kiinalaisen uuden vuoden alla kun ihmiset hakevat kotiinsa, puutarhaan ja työpaikoilleen onnea ja menestystä tuovia kasveja!


4 kesä 79
4 kesä 67
4 kesä 71
4 kesä 94
4 kesä 74


Hyvän feng shuin saavuttamiseksi kukkia tarvitaan esimerkiksi tietty lukumäärä tai tietyn värisiä tai tietyn lajisia. Se mihin (makuuhuone, olohuone, keittiö jne.) kukat kotona ovat tulossa vaikuttaa tietysti myös siihen millaista energiaa kukilla kyseiseen tilaan halutaan tuoda.

Kukkamarkkinat löytyvät Mongkokin alueelta, Flower Market Roadilta. Metrolla lähimmäs pääsee Prince Edward -asemalta (Exit B1) ja Mong Kok East -asemalta (Exit D MOKO-ostoskeskuksen läpi).

Kun vierailet kukkamarkkinoilla, kannattaa samalla käydä kurkkaamassa viereisen puiston lintumarkkinoille ja läheiselle kultakalakauppojen kadulle! Myös Ladies’ Market -katu on tässä lähellä.