Suomi

Hatanpään arboretumin kukkaloisto ja ihana kesäkahvila

3.6.2019

Hatanpään arboretum eli kasvilajipuisto on juuri sen verran sivussa Tampereen ydinkeskustasta, että sinne ei löydä ihan vahingossa. Mutta tähän kesäiseen väriloistoon Pyhäjärven rannalle kannattaa kyllä poiketa ihan vartavasten – kukkaloiston lisäksi myös Hatanpään kartanon kesäkahvilan takia!

Alkukesän hennot värit Hatanpään Arboretumissa

Hatanpään arboretumin puutarha-alue on kaikille avoin ja maksuton läpi vuoden. Täällä on mukava seurata vuodenaikojen vaihtelua, mutta kesällä puutarha on tietysti kauneimmillaan. Nyt alkukesästä Hatanpäällä kukkivat muun muassa tulppaanit, huumaavan tuoksuiset syreenit ja omenapuut.


Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila


Hatanpään kartanon komea uusrenessanssityylinen päärakennus on 1800-luvulta. Etenkin sen yläkerrasta löytyy kauniita yksityiskohtia sekä mielenkiintoinen valokuvanäyttely kartanon historiasta. Hatanpään kartano on tänä kesänä auki yleisölle kiitos TAMKin restonomiopiskelijoiden ylläpitämän kahvilan, Café Elsan. Kahvila on avoinna lauantaita lukuun ottamatta joka päivä elokuun loppuun asti. Käy siis tänä kesänä tukemassa opiskelijoiden yrittäjyyttä ja ihailemassa upean rakennuksen yksityiskohtia sisältä!


Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila
Hatanpää arboretum kukat kahvila


Loppukesällä Hatanpään Arboretumissa tuoksuvat ruusut

Arboretumin helmi, yli 150 lajin ruusutarha, on parhaimmillaan heinäkuun puolivälistä syyskuun loppuun. Ihastuin Hatanpään kartanon kesäkahvilaan alkukesästä niin paljon, että järjestin siellä nyt elokuun alussa pienet valmistumisjuhlani. Samalla kävimme tietysti ihastelemassa ja tuoksuttelemassa Arboretumin ruusuja. Kuten kuvista huomaa, niin oma lempivärini on ehdottomasti pinkki, mutta ruusutarhasta löytyy toki myös upeita syvän tummanpunaisia, keltaisia, valkoisia ja jopa violetteja ruusuja! Alkukesästä kuvaamani kukkivat omenapuutkin kantoivat nyt hedelmiä. Ihana havainnoida täällä vuoden etenemistä!


 • Mirka / Reason for Season
  10.6.2019 at 12:36

  Voi tämä olisi ihana kauniina kesäpäivänä! Tulipa ihan ikävä Tampereelle. Kauhea kotimaan reissukuume tällä hetkellä, kun kesä on kauneimmillaan.

  • Emma
   18.6.2019 at 08:00

   Mulla on myös kotimaan reissukuume, mutta rahatilanne vähän suitsii sitä! Kotimaassa on niin järjettömän kallista esim. yöpyä (kun en ole mikään hostelli- tai telttailijatyyppi)!

 • Sofia / Project Forever
  10.6.2019 at 13:50

  En olekaan vielä tänä kesänä käynyt Arboretumilla! Yleensä oon käynyt just silloin kun ruusut kukkii, toki joitakin kuvauskeikkoja on tullut tehtyä myös muuhun aikaan. Arboretum on kyllä yksi omista lempipaikoistani Tampereella, ehdottomasti suosituksen arvoinen joten kiva kun kirjoittelit siitä postauksen! 🙂
  Kiitos myös vinkistä että kartanoon pääsee nyt vierailemaan, se on jäänyt vielä itseltäni näkemättä.

  • Emma
   18.6.2019 at 08:02

   Joo, etenkin toi kartanokahvila oli niin ihana, että oli ihan pakko kirjoittaa tämä pikkujuttu 🙂

 • Noora / Seikkailumielellä
  11.6.2019 at 22:27

  Kiitos kartanovinkistä, täytyypä käydä siellä vierailulla kesän aikana! Olen ajatellut joku kesätiistai osallistua Arboretumissa järjestettävään puistojoogaan ja kahvilakäyntihän sopisi joogahetken päätteeksi varsin mainiosti.

  • Emma
   18.6.2019 at 08:05

   Vau, mulla on ihan mennyt ohi että tuolla on joogaakin! Lisäänpä vinkin tähän juttuunkin, kiitos sulle!

 • Kohteena maailma / Rami
  17.6.2019 at 22:56

  Itsestä parasta on rantareitti, mitä itse asiassa kuljen aina Härmälästä keskustaan. Huikea mesta kaiken kaikkiaan.

  • Emma
   19.6.2019 at 19:07

   Sulla on mahtava reitti kotoa keskustaan, kateeksi käy! 🙂

 • Kirsi
  24.6.2019 at 09:46

  Arboretum kuuluu minunkin lempipaikkoihini Tampereella, kiva kun siellä on nyt tämäkin kahvila erinomaisine tarjottavineen.

  Ymmärrän, että yrittäjienkin täytyy viettää juhannusta, mutta juhannusaattona 21.6. puistossa oli tosi paljon väkeä, sekä ulkoilijoita että myös läheisen sairaalan potilaita omaisineen nauttimassa kauniista kesäsäästä. Tosi moni myös kierteli kummankin kahvilan ovilla, mutta kumpikin kahvila oli kiinni.

  Tämä ihan vinkiksi tulevia vuosia varten. Jos ilma on kaunis, niin uskoisin, että asiakkaita riittää myös juhannusaattona.

  • Emma
   25.6.2019 at 09:31

   Itseäni harmittaa joka vuosi jokaisessa Suomen kaupungissa tuo sama! Me ollaan perinteisesti juhannus jossain pienemmässä tai isommassa kaupungissa lomalla (viimeisimmät Kokkola, Vaasa, Tammisaari ja Turku) ja järjestään 95 % kaikista kivoista käyntikohteista on kiinni. Jopa ruokaravintoloista voi varmuudella luottaa löytävänsä vain avoimen pizzerian tai kebabpaikan. Harmi, mutta ymmärrän toisaalta yrittäjiäkin.