Hongkong

Hongkongin lintumarkkinat

30.6.2016

Paitsi erilaiset akvaariokalat niin myös laululinnut ovat suosittuja lemmikkejä Hongkongissa. Kauniisti laulavia häkkilintuja on pidetty Kiinassa jo tuhansia vuosia. Matkustit sitten missä päin Kiinaa vaan, kannattaa ainakin yhtenä aamuna herätä aikaisin ja mennä lähimpään puistoon katsomaan mitä siellä aamuhämärissä tapahtuukaan. Yksi asia mihin hyvin todennäköisesti törmäät ovat häkkilintujaan ulkoiluttavat vanhat herrasmiehet – Kiinassa nimittäin uskotaan että ellei lintuaan ulkoiluta ja anna sille säännöllisesti muiden lintujen seuraa, se masentuu, pudottaa höyhenensä ja menettää halunsa laulaa. Lähde katsomaan laululintuja omistajineen Hongkongin lintumarkkinoille!


10 kesä 22
10 kesä 34


Nuoria lintuja koulutetaan laulamaan suomalla niiden vanhempien lajitoverien seuraa ja antamalla niille mahdollisuuden matkia näitä.


10 kesä 33
10 kesä 5


Hongkongin lintumarkkinoilla tapaa paitsi miehiä jotka ovat tuoneet omat silmäteränsä sosialisoimaan, niin myös laajan valikoiman vielä kotiaan etsiviä lintuja. Ostajat vertailevat lintuja ja niiden ääniä ja vievät tarkasteltavan yksilön erilleen muista kuullakseen selvästi sen laulua. Parhaista linnuista maksetaan tuhansia dollareita.


10 kesä 4
10 kesä 43
10 kesä 58


Lintumarkkinoilta voi ostaa myös kaikenlaisia linnun pitämiseen tarvittavia tarvikkeita. Eläviä sirkkoja ja matoja myydään kilohintaan, ja huolehtivat omistajat sitten syöttävät niitä syömäpuikoilla sirkuilleen.


10 kesä 57
10 kesä 54
Kauniita bambuhäkkejä voi muuten ostaa myös koristeeksi


Lintumarkkinat löytyvät Mongkokin alueelta, Flower Market Roadin ja Yuen Po Streetin kulmasta. Metrolla lähimmäs pääsee Prince Edward -asemalta (Exit B1) ja Mong Kok East -asemalta (Exit D MOKO-ostoskeskuksen läpi).

Kun vierailet lintumarkkinoilla, käy ihastelemassa lähellä myös kukkamarkkinoita ja kultakalamarkkinoita! Myös Ladies’ Market -katu on tässä lähellä.