Espanja

Espanjan Granada on uusi, värikäs lempikaupunkini!

13.10.2018

Granada oli juuri sitä lääkettä sielulleni, jota en ollut edes tiennyt tarvitsevani. Rakastuin siihen ensi silmäyksellä – erityisesti sen vahvoihin, kirkkaisiin väreihin! Minusta tuntui Granadassa siltä kuin olisin elänyt pitkään mustavalkoisessa maailmassa ja nyt pääsin kylpemään väreissä ja valossa. Olin niin väriennälkäinen, että tuntui ettei pelkkä silmin katselukaan ollut tarpeeksi: jos olisin osannut, olisin juonut, syönyt ja hengittänyt niitä, kietonut ne ylleni ja sukellellut niissä. Kuulostaa melko psykedeeliseltä, mutta niin kokonaisvaltaisen värirakkauden koin Granadassa.


Kuva11
Granada_2
Granada_6
Granada_4
Granada_31
Granada_5
Kuva10
Granada_8


Granada on (niin paljon) muutakin kuin Alhambran palatsi

Monet käyvät Granadassa ainoastaan sen upean UNESCO-kohteen ja koko Espanjan suosituimman nähtävyyden, Alhambran palatsin, takia, eivätkä ehdi pistäytyä ensinkään itse kaupunkiin. Olen ihan varma, että Alhambran palatsi on huikea paikka, mutta minulta se jää seuraavaan kertaan. Rakastuin nimittäin itse kaupunkiin niin paljon, että tein sinne viikon aikana peräti kaksi reissua enkä saanut siitä vieläkään tarpeekseni. Vierailen siis Alhambrassa sitten kun pääsen Granadaan kolmannen kerran. Ja sitä paitsi näinhän minä Alhambran – kiipesin Granadan toiselle UNESCO-kohteelle, Albayzínin vanhaan arabikaupunginosaan ja ihailin sitä Mirador de San Nicolásin näköalapaikalta!


Granada_9
Granada_10
Granada_11


Albayzínin arabikaupunginosa on kuin matka tuhannen ja yhden yön satuihin

Albayzínin valkoiseksi kalkittu pieni kaupunki kaupungin sisällä on rakennettu rinteeseen. Sen yläosa, jossa näköalapaikkakin sijaitsee, on häikäisevän valkoisten talojen sokkelo, jossa on siellä täällä muutamia ravintoloita ja kahviloita. Valkoisten seinien väriläiskinä kiipeilee köynnöskasveja ja värikkäitä kukkaistutuksia.


Granada_17
Granada_18
Granada_19
Granada_20
Granada_21
Granada_22


Albayzínin alarinteen sokkeloiset kujat taas on pyhitetty basaarikojuille, huumaavan tuoksuisia arabiherkkuja tarjoileville ravintoloille, teehuoneille vesipiippuineen – ja väreille, ah mainitsinko jo ne värit!


Granada_12
Granada_15
Granada_24
Granada_25
Kuva9
Granada_27


Granadan keskusta on täynnä kivoja katukahviloita ja pikkuputiikkeja

Albayzínista on vain kivenheitto Granadan keskustan mahtavalle katedraalille, sen ympäristön kävelykaduille ja Alcaicerian markkinakujille, jotka ovat täynnä värikkäitä (kyllä vaan!) koriste-esineitä, koruja ja vaatteita.


Granada_37
Kuva8
Granada_33
Granada_34
Granada_35
Granada_38
Granada_41
Granada_44
Granada_45


Tapaksia on tarjolla lähes joka ravintolassa, mutta Granadasta löytyy myös yksi varsinainen ”tapaskatu”, Calle Navas. Kapean kävelykadun baareissa voi tapaskierroksen tehdä vaikka vain tilaamalla juoman kussakin – juoman kanssa tarjoillaan paikalliseen tapaan ilmainen tapas!


Granada_47
Granada_43

 • Virpi
  13.10.2018 at 19:01

  Ihana juttu ja ihanat värit myös kuvissa. Oli aivan mahtavaa viettää kanssasi aikaa upeassa Andalusiassa ja tietenkin värikkäässä Granadassa ?

  • Emma
   15.10.2018 at 11:18

   Samoin <3

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  13.10.2018 at 21:34

  Ihania fiiliskuvia! Tykästyin itsekin Granadaan ja sen kummalliseen tunnelmaan, joka on kuumaa Andalusiaa, jota on maustettu itämaisilla mausteilla. Mulle kävi vaan vähän ohraisesti, kun en saanut lippua Alhambraan. Nyt talvella olis tarkoitus mennä uudelleen. Ihana kaupunki todella.

  • Emma
   15.10.2018 at 11:19

   Eikö Granadassa olekin jotenkin kummallinen tunnelma, siis nimenomaan hyvällä tavalla? Jotenkin voi melkein tuntea ne positiiviset virtaukset! Voi miten ihanaa, että pääset tänä talvena taas Granadaan!

 • Tanja / Tädin ja tytön matkablogi
  14.10.2018 at 09:58

  Ihanaa! Granada on myös minun suosikkikaupunkien joukossa ❤️ Ihania nuo sun värikkäät kuvat!
  Kävimme perheen kanssa kesällä Espanjanmatkalla myös Granadassa ja totta tosiaan, minunkin ykkösjuttu oli Alhambra, mutta sehän ei ollut koko matkan ”totuus”. Esim. lapset iloitsivat paljon enemmän aamiaischurroista.. Tässä linkki mun Granadaan: https://aunt-and-niece.com/2018/07/21/granada-maurien-viimeinen-linnake-espanjassa/

  • Emma
   15.10.2018 at 11:24

   Onpa ihana kuulla, että niin moni muukin on ihastunut Granadaan! Jotain kumman vetoavaa siinä kaupungissa on! Sun jutussa oli kyllä ihania kuvia Alhambrasta, sinne täytyy ensi kerralla varata koko päivä!

 • espanjaan
  14.10.2018 at 10:15

  Ihana teksti Granadasta! Se on yksi minunkin suosikeistani. Ja ymmärrän hyvin, että et ole ehtinyt Alhambraan, Granadassa on niin paljon muutakin. Me olemme käyneet siellä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla espanjalainen ystävä vei sinne viikonlopuksi ja silloin suoritimme Alhambran, Albaicinin ja Katedraalin + vähän muutakin. Siitä kirjoitin blogitekstin https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/pari-paivaa-granadassa-alhambra-ja-albaicin/

  Toinen kerta Granadassa oli aivan toisenlainen. Meillä oli ylelliset pari viikkoa aikaa olla siellä viime huhtikuussa. Toinen niistä oli pääsiäisviikko. Silloin kävelimme, kävelimme ja kävelimme pitkin kaupunkia, puistoja, kirkkoja, katuja ja tietysti toisella viikolla seurasimme upeita pääsiäiskulkueita joka päivä. En vain ole saanut vielä aikaiseksi kirjoittaa tuosta kokemuksestamme.

  Granada on todellakin niin paljon muuta kuin Alhambra!

  • Emma
   15.10.2018 at 11:31

   Miten ihanaa, kaksi viikkoa aikaa Granadassa! Kirjoita ihmeessä lisää juttuja Granadasta ja pääsiäisperinteistä, joita näitte siellä! Tuo ensimmäinenkin juttunne oli tosi hyvä ja kattava kuvaus Granadan parhaista puolista ja oli kiva lukea Granadasta teidän silmin!

 • Nina
  14.10.2018 at 10:42

  Onpas mielenkiintoinen paikka. Omat Andalusian reissuni eivät ole vielä yltäneet Granadaan, mutta suunnitelmissa on.

  • Emma
   15.10.2018 at 11:33

   Granadaan kannattaa ehdottomasti eksyä rannikolta! Ainakin autolla ehtii hyvin tehdä päiväretken, ymmärtääkseni myös bussit kulkevat ihan näppärästi!

 • Suvi / Suvin matkassa
  14.10.2018 at 14:54

  Kiva juttu, olen piipahtamassa muutaman yön Granadassa loppuvuodesta. Toivotaan että edes osa noista väreistä (ja auringosta) näkyy myös joulukuussa 🙂

  • Emma
   15.10.2018 at 21:08

   Jee, ihanaa Granadan reissua! Värit on varmasti tallella, mutta talvella voi kuulemma olla kylmä!

 • miraorvokki
  14.10.2018 at 15:24

  Granadassa en ole vielä käynyt, mutta se on pitkään ollut listalla nimenomaan siksi, kun olen kuullut paikasta niin paljon hyvää! Ihania värejä, rentoja rytmejä, aitoa Espanjaa.. ai että! Tuonne mää joskus haluan kans. Ihanan tunnelmallisia kuvia teitsin koko postaus täynnä. Tässä tuli ihan matkakuume (taas)!

  • Emma
   15.10.2018 at 21:09

   Kaikki siellä käyneet tuntuu tosiaan tykänneen paikasta! Sinne vaan siis, Granadan kauneus pitää kokea itse!

 • sari/matkalla lähelle tai kauas
  14.10.2018 at 20:14

  Enpä yhtään ihmettele, että olet ihastunut Granadaan. Itsekin voisin, jos siellä kävisin. Kovin itämaisia marokkolaisia vaikutteita on kaupungissa. Tuollahan pitäisi olla pari yötä, jotta voisi käydä palatsissa ja tutustua kaupunkiin.

  • Emma
   15.10.2018 at 21:10

   Joo, vähintään se pari yötä kyllä pitäisi olla, ja varmasti löytyisi katseltavaa vaikka viikoksikin!

 • Rosaliina Frantti
  14.10.2018 at 21:29

  Oi vitsit Granada! Itekin päädyin sinne viime vuonna muutamiksi päiviksi nuorisovaihdossa ollessani ja espanjalaisen hostperheen kanssa käytiin pyörähtämässä kaupungissa. Jotenkin jäi niin ihana fiilis kaupungista, vaikka en varsinaisesti osaa sanoa yhtä syytä miksi, mutta varmaankin juuri se tunnelma ja kaikki ne värit mitä itsekin mainostit. Alhambran kävin myös kiertämässä, mutta loppujen lopuksi mulle olis riittänyt pelkkä näköalapaikalta sen kaukaa ihailu. Ne ihmismassat ja 40 asteen helle ei ollu ihan lemppariyhdistelmä kun me käytiin se kiertämässä.

  • Emma
   15.10.2018 at 21:11

   Voin kuvitella, että 40 asteen helle vähän verottaa intoa. Granada on kuulemma kuuluisa siitä, että kesät tuntuu todella kuumilta ja talvella voi olla kylmä. Nyt syys-lokakuun vaihteessakin oli vielä melkein 30 astetta ja se oli kyllä mulle varsin riittävästi 😀

 • Mirka/ Reason for Season
  15.10.2018 at 10:59

  Näyttääpä tosi kauniilta! Minulla ei ollut mitään käsitystä koko paikasta, mutta tämän perusteella varmasti viihtyisin mainiosti. Kunnon väriterapiaa <3. Täytyy painaa tämä kohde mieleen.

  • Emma
   16.10.2018 at 09:43

   Väriterapiaa nimenomaan – ja vastapainoksi välillä tuota kirkkaanvalkoista. Ah ihanaa!

 • Mimmu
  17.10.2018 at 13:06

  Upean näköinen – ja niin värikäs että meinaa mennä jo vähän yli mulla.. 😀 Vähän kuin karnevaali 😀 😀
  Noi pikku kujat ja valkoisena hohtavat talot sinisine ruukkuineen on kyllä ihania! Tykästyin niihin kevään Espanjan reissulla.
  Mietittiin Alhambran palatsissa käymistä, mutta se olisi vienyt liikaa aikaa tuosta reilu viikosta sillä yövyttiin lähellä Fuengirolaa.
  Käytiin kyllä monissa kaupungeissa ja Gibraltarilla, joten Alhambran jää seuraavan kertaa?!

  • Emma
   18.10.2018 at 10:12

   Haha, onneksi ei olla kaikki samanlaisia! Mäkään en kyllä yleensä ole mikään yltiöväri-ihminen (mikähän sekin on :D), mutta nyt tää vaan jotenkin puhutteli ja oli niin hyvä! Alhambraan täytyy kyllä ehdottomasti palata – ei kai se ihan syyttä voi olla Espanjan suosituin nähtävyys?

 • Marttiina / Onioni.fi
  17.10.2018 at 14:12

  Kauniita kuvia ja kiva teksti, väriterapiaa nimenomaan tuo paikka. ☺️ Koskaan en ole käynyt, mutta olis kiva tehdä joskus autolla roadtrip noihin maisemiin!

  • Emma
   18.10.2018 at 10:25

   Kiitos Marttiina! Väriterapia oli kyllä parasta!

 • Terhi/Fammo matkalla
  17.10.2018 at 20:38

  Kesät voi olla kuumia, mutta minä olin lokakuussa ja silloin oli just hyvät säät. Kaupunki on kyllä tosi symppis. Tunnistin muuten tuon lamppuliikkeen, arvaa lähtikö mukaan tuollainen ihana tunnelmavalaisin.

  • Emma
   18.10.2018 at 10:49

   Mä olin myös nyt syys-lokakuun vaihteessa ja oli aika täydelliset kelit (vaikka vieläkin melkein hellelukemat), kesällä Granada on varmaan aika pätsi. Noi lamput ja lamppukaupat oli ihan parhaita!

 • Travelloverin Annika
  18.10.2018 at 19:29

  Helppo on ymmärtää, että ihastuit! En ole itse käynyt, mutta näyttää todella kiinnostavalta. Jännä kontrasti itämaisuutta ja eurooppalaisuutta.

  • Emma
   19.10.2018 at 09:55

   Oli just magee yhdistelmä erilaisia vaikutteita – ja värejä, hih 🙂

 • Pirkko / Meriharakka
  19.10.2018 at 10:40

  Monet Espanjan kaupungit ovat kivoja ja houkuttelevat käymään tai palaamaan. Itse poikkesimme tuolla vaan churrojen verran matkalla Alhambraan, mutta voisin hyvin kuvitella palaavani sinne vielä.

  • Emma
   20.10.2018 at 10:06

   Mä itse huomaan jotenkin aliarvostavani Espanjaa matkailumaana, mutta sitten joka kerta kun käyn siellä, niin yllätyn positiivisesti ja ihastun!

 • Periaatteen Nainen
  19.10.2018 at 23:11

  Hauska lukea muiden kokemuksia – itseeni taas juuri Granada ei tehnyt (kylmällä kevätsateella) suurta vaikutusta, vaikka ymmärrän kyllä hyvin senkin mikä siinä viehättää. Meidän kokemuksia täällä: https://periaatteennainen.com/2018/03/29/kreisi-granada/ .

  • Emma
   20.10.2018 at 10:13

   Ihan loistavaa, että löytyi yksi erimielinenkin! Mua alkoi jo ihmetyttää, kun kaikki muutkin Granadassa käyneet vaan kehuivat sitä, että suihkutellaanko siellä jotain ihastumiskemikaaleja ilmaan ihmisten kiusaksi vai mistä on kyse ? Mä tunnistan kyllä tuon tietyn turistitouhun, minkä mainitsit. Eihän ne värikkäät lamppukaupat ja tusinatapaspaikat olisi olemassa jos kaltaiseni vaaleanpunaisten lasien läpi katselevat turistit ei niissä kävisi. Mutta silti niissäkin oli jotain tosi symppistä ja kun kaikki on vielä niin upean kauniissa puitteissa – ne eri aikakausien rakennustyylit, bulevardit, aukiot, suihkulähteet, katukahvilat, patsaat – niin muhun vaan uppoaa ?

 • Sonja | FIFTYFIFTY
  20.10.2018 at 17:26

  Ihanaa vären ilottelua varsinkin noissa ensimmäisissä kuvissa, olen varma että viihtyisin itsekin Granadassa. 🙂 Anadalusia kiehtoo Espanjan alueista ehkä eniten, tuo arabikulttuurin ja espanjalaisen sekoitus kiinnostaa todella paljon. Se on kyllä kerrassaan, kun vallan hullaantuu johonkin kaupunkiin. <3

  • Emma
   21.10.2018 at 15:15

   Kaupungeista tulee mulle samanlailla heti joku ensivaikutelma kuin ihmisistäkin. Joitain ei voi sietää, suurin osa on ihan jees, ja joskus tykkää heti kovasti! 🙂

 • Emilia
  20.10.2018 at 19:53

  Vitsi harmittaa etten Sevillassa asuessani tehnyt visiittiä Granadaan! Etelä-Espanjan kaupungeissa on monessa paljon samaa – pari tämänkin postauksen kuvista muistuttaa ihan kotikatuani Sevillassa <3

  • Emma
   21.10.2018 at 15:17

   Mä olen kuullut jo muutaman ihmisen sanovan, että Sevillassa ja Granadassa on paljon yhteistä. Ja suosittelevan mulle Sevillaa juuri sillä perusteella, että tykkäsin niin paljon Granadasta. Joten mun taas täytyy selkeästi sitten seuraavaksi mennä Sevillaan! 😀

 • Elisa-Maria
  20.10.2018 at 19:59

  Kuviesi mosaiikeista ja väreistä tulee aivan mieleen pari vuotta sitten toteutunut matkani Marokkoon. Ah. <3 Helppo ymmärtää, miksi Granadasta tuli yksi suosikkikaupungeistasi. 🙂

  • Emma
   21.10.2018 at 15:18

   Mä en ole vielä ollut Marokossa, mutta mullekin tuli mieleen juuri ne mielikuvat mitä mulla siitä on 🙂

 • Rosita - Matkaopas Vapauteen
  21.10.2018 at 10:12

  Aivan ihania nuo pikkukujat ja katukuppilat, tuollaisessa miljöössä varmasti itsekin viihtyisi! Jännää idän ja lännen cocktailia. Granadaa on paljon kehuttu, joskus vielä pitää päästä kokemaan. On tämä Espanja-neitsyyskin vielä menettämättä! 😛

  • Emma
   22.10.2018 at 09:50

   No nyt Espanjan matkaa suunnittelemaan, hop hop! 🙂

 • Eve, Jetlaggies
  21.10.2018 at 22:56

  Ihana Granada! Granada vei meidänkin sydämen, kun roadtripattiin viikkokaupalla viime vuonna Andaluciaa ja Algarvea. Alhambra jäi mieleen aivan mielettömän kauniina paikkana, mutta kaupungissa on niin paljon muutakin silmäähivelevää, joita pelkällä päiväreissulla ei ehdi kokemaan. Meillä oli vuokralla upea kattohuoneisto aivan Alhambran vierestä. Siellä ihaninta oli kuunnella kaupungin iltaa parvekkeella ja ihailla syttyvää tähtitaivasta ennen tunnelmallisille kujille lähtöä.

  • Emma
   22.10.2018 at 09:55

   Kattohuoneisto Alhambran vierestä kuulostaa kyllä ihan maagiselta! Juuri tuo kaupungin kuuntelu ja lämpimän illan haistelu on kanssa niin ihanaa reissussa!

 • Jenni / Unelmatrippi
  26.11.2018 at 18:28

  Kiitos linkkauksesta! Granada on upea, ja mäkin tykkäsin tosi paljon juuri tuosta Albayzínin kaupunginosasta. Niin nättiä! Ja Alhambra on tietenkin mahtava. Nuo ovat kauniita seutuja monin tavoin.

  • Emma
   27.11.2018 at 23:48

   Ole hyvä 🙂 Pitihän mun käydä lukemassa mistä jäin paitsi, kun en päässyt Alhambraan 😀 Toivottavasti ensi kerralla, joka on toivottavasti pian..

   • Jenni / Unelmatrippi
    29.11.2018 at 19:59

    Mä menisin mielelläni Alhambraan ja samalla tietty Granadaan uudelleenkin! Jäi niin hyvä fiilis Granadasta ja vielä varmasti paljon näkemättä kaupungista.