Englanti

Englannin rannikon kaunein majakka

27.2.2018
majakka englanti rannikko beachy head


En muista koska ja missä törmäsin ensimmäisen kerran valokuvaan Beachy Headin majakasta. Muistan vaan, että se oli mielestäni aivan epätodellisen upean näköinen ja epäilin, että maiseman täytyy olla photoshopattu. Ja sitten vihdoin viime keväänä pääsin näkemään sen omin silmin enkä pettynyt!

Beachy Head sijaitsee Englannin etelärannikolla lähellä Eastbournea, muutaman tunnin junamatkan päässä Lontoosta. Eastbourne itsessään on pieni, vanhanaikaisen charmikas merenrantakaupunki, miellyttävä tukikohta muutamaksi päiväksi rannikon maisemien tutkimiseen.


englanti rannikko päiväretki eastbourne


Beachy Headin majakka on helpon patikointimatkan päässä Eastbournen keskustasta, ja kesäaikaan sinne pääsee helposti myös hop on hop off -turistibussin kyydissä. Lisäksi paikallisbussit ajavat läpi vuoden läheiseen East Deanin kylään ja osa kiertää myös Beachy Headin niemen kautta.

Beachy Headin majakka on valmistunut vuonna 1902, ja aina 1980-luvulle asti sitä asutti kolme majakanvartijaa. Sen jälkeen se automatisoitiin ja on nykyään kokonaan poistettu aktiivisesta käytöstä. Beachy Headiä edeltänyt Belle Toutin majakka (rakennettu vuonna 1832) on myös edelleen paikallaan ja toimii nykyään Bed & Breakfast -majatalona. Tai no miten sen nyt ottaa, että paikallaan – kalkkikivikallion eroosion vuoksi Belle Toutia on jouduttu jo kertaalleen siirtämään jyrkänteeltä taaksepäin ja seuraava siirto odottaa lähitulevaisuudessa.


20170405_102709
20170405_103827
20170405_105652


Beachy Headin niemellä risteilee hyvin merkitty helppo kävelyreitistö. Sitä seuraillen on helppo kiertää Belle Toutin ja Beachy Headin majakat sekä vierailla Birling Gapin näköalapaikalla ja infokeskuksessa. Birling Gapista on todella huikeat näkymät länteen Seven Sisters -kallioille sekä esillä mielenkiintoinen näyttely alueen historiasta. Näyttelyssä pääsee tutustumaan muun muassa rantakallioiden eroosion laajuuteen ja vauhtiin – itse asiassa myös infokeskuksen rakennuksia on jouduttu siirtämään taaksepäin jo useamman kerran! 

Kävelylenkkiä voi jatkaa myös pidemmälle East Deanin pikkuiseen maalaiskylään. Kylästä löytyy useampikin vaihtoehto tauon viettämiseen: perinteinen maalaispubi, kahvila, delikauppa ja jopa thaimaalainen ravintola. Keskiviikkkoisin kylässä järjestetään markkinat.

Beachy Headin karun kauniit rannikkomaisemat ovat juuri sellaisia, jotka tekevät minut onnellisimmaksi. Näissä maisemissa lepää silmä ja sielu. Koko viime keväinen reissuni Englannin rannikolle meni ihanasti onnellisten tähtien alla ja kirjoitinkin tuntemuksistani jo tuolloin jutun täydellisiä onnen hetkiä.

Missä sinun onnellisin paikkasi on?


 • Maisemaonnellinen Johanna
  27.2.2018 at 20:16

  Tuo on upea paikka! Ajoimme tuonne ylös moottoripyörällä Surreyssa asuessamme, mutta tuuli oli vähällä viedä hiukset päästä kun otti kypärän pois.

  Emme menneet kurkkimaan majakkaa, vaan jatkoimme matkaa ihanaan Ryen pikkukaupunkiin.

  • Emma
   28.2.2018 at 08:56

   Niin on!! Ryestä olen kuullut monesti mainittavan, sinne täytynee mennä ensi kerralla!

 • Ananas2go
  28.2.2018 at 18:19

  Kiitos vinkistä! Majakkabongaus haavelistalla. Ja totisesti muutakin kuin Lontoo olisi kiva nähdä.

  • Emma
   1.3.2018 at 10:54

   Ole hyvä! Majakkabongailu on ihan parasta!

 • Marja
  4.3.2018 at 11:26

  Voi veljet miten kivan näköistä, tuonne haluaisin kävelemään, tosin minä en sinne reunalle menisi kurkistelemaan, mutta kauempaa voisin ihailla maisemia:)

  • Emma
   6.3.2018 at 20:31

   Niin määkin, voisin lähteä koska vaan uudestaan! <3

 • Jenni / Unelmatrippi
  4.3.2018 at 15:18

  No on tosiaan kaunista! Katsoin muuten, että onpa saman näköistä tuolla Eastbournen rannalla kuin Brightonissa, jossa olin aivan sairaan kauan sitten kielikurssilla. Tuohon kysymykseesi onnellisimmasta paikasta: mietin vastausta, mutta en kyllä saa mitään järkevää päätöstä aikaiseksi – hienoja paikkoja on niin paljon. 😀

  • Emma
   6.3.2018 at 20:33

   Joo, rannat (ja rantakaupungitkin) näyttää tuolla yllättävän samanlaisilta! Kiersin tällä reissulla Hastingsin, Eastbournen ja Brightonin, ne oli tosi saman näköisiä, mutta hyvin erilaisia tunnelmaltaan.

 • Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  5.3.2018 at 09:15

  Oi, miten ihanalta näyttää! Minua on jo vuosia vaivannut hirveä matkakuume Englannin pikkukaupunkeihin ja brittisarjojen maalaismaisemaan, eikä tämä todellakaan lieventänyt sitä! Mutta vastauksena kysymykseesi: Italian keskiaikaiset pikkukylät tekevät minut onnelliseksi. Kerta toisensa jälkeen.

  • Emma
   6.3.2018 at 20:35

   Mulla on sama matkakuume, oon aivan rakastunut englantilaisiin pikkukaupunkeihin ja etenkin rannikkosellaisiin! Onneksi ensi kuussa pääsee Portsmouthiin ja Isle of Wightille! Italialaiset pikkukylät on varmasti yhtä koukuttavia, pitää varmaan yrittää välttää niitä että ei käy huonosti 😀

 • Eevagamunda
  5.3.2018 at 23:06

  Lumoavan kaunis tuo majakka! Meri- ja maalaismaisemat saavat aina kyllä sydämen sykkyrälle. Ja kun kysyt onnellisinta paikkaa, apua, mieleen tulee niin monta eri miljöötä: tropiikin hiekkarantoja, andalusian valkoisia kyliä, kotini Málagan vanhassakaupungissa, mökkimaisema valoisana kesäyönä…. Ei voi valita! 🙂

  • Emma
   6.3.2018 at 20:38

   Ihanilta kuulostaa sun onnellisimmat maisemat myös <3

 • Anne/ Matkahetket
  6.3.2018 at 11:18

  Aivan ihanan näköistä! Tahtoo myös tuonne. 🙂 En olekaan nähnyt aiemmin tuosta majakasta kuvia, vaikka olenkin majakoiden perään. Itselleni Neuschwansteinin linna Saksassa oli aikoinaan samanlainen – näin kuvan ja pakkohan paikan päälle oli itse päästä. 🙂 Toinen paikka, jossa on vaan ollut niin puhtaan onnellinen maiseman äärellä on juurikin merenrannalla ja satumaisissa maisemissa Lofooteilla. <3

  • Emma
   7.3.2018 at 08:59

   Haha, nytpä olet (nähnyt kuvia Beachy Headista siis) ja sunkin on pakko tän jälkeen päästä itse paikan päälle! Sori 😀 Toi Neuschwansteinin linna näyttää tosiaan ihan satumaiselta, eipä haittais sitäkään omin silmin nähdä. Ja Lofooteista tietysti haaveilen myös… Oi lottovoitto tule jo!

 • Pirkko / Meriharakka
  6.3.2018 at 13:11

  Hienon näköinen majakka-maisema. Joskus on tullut Eastbournessa käytyäkin, mutta emme silloin panostaneet majakoihin.
  Upeita ”majakkamaisemia” on myös Cornwallissa ihan lännessä, siellä olemme joskus liikkuneet Pendeenin ja Lands Endin maisemissa, jopa asuneet Pendeenin majakassa.

 • Henna / Kulkutautiset
  6.3.2018 at 21:06

  Onpa ihana tuo majakka, suoraan kuin jostain satukirjasta! 🙂 Tuo kolkka Englantia onkin tuntematon ja muutenkin edellisestä kerrasta saarella on jo vierähtänyt tovi… johan tässä alkaa kaipailla sinne suunnalle <3 Onnellisin paikka… hmm. Tässä viime vuosina olemme kiertäneet uusia paikkoja ahkerasti ja sitä myötä sellaista kiinnittyneisyyttä johonkin tiettyyn ei ole ehkäpä tullut, vaikka monia kiinnostavia paikkoja toki, johon mieluusti palaisi. Ehkä se onnellinen paikka (ihan kodin lisäksi) itselleni on kuitenkin Hongkong, siellä jotenkin aina sielu sykähtää, en osaa edes ihan tarkalleen sanoa miksi, mutta aina sinne palatessa tulee sellainen olo kuin kotiin palaisi.

  • Emma
   7.3.2018 at 09:04

   Ehdottomasti nyt on aika suunnitella reissu Englannin rannikolle!! Hongkong on mullekin tosi rakas paikka, se on vaan ihana. Tuosta kotiinpaluun tunteesta taas tuli mieleen Bangkok ja se tunne joka tuli kun menin sinne ekaa kertaa (vieläpä työ- enkä loma-asioissa) miljoona vuotta sitten. Muistan elävästi kun istuin taksissa lentokentältä kohti keskustaa ja olin jotenkin tosi liikuttunut siitä tunteesta, että oli kuin olisin tullut kotiin. Jännää.

 • Jenna / Enemmän kuin äiti
  7.3.2018 at 21:16

  Onpa upea paikka ja kaunis paikka keksitty majakalle! Oon ollut kielimatkalla Brightonissa 3 viikkoa aikoinani ja muistutti kyllä siitä kaupungista nuo maisemat. Tuosta Briteissä käynnistä on aikaa jo 9 vuotta, olisi korkea aika palata sinne taas. 🙂

  • Emma
   9.3.2018 at 15:01

   Mä kävin tosiaan tällä samaisella reissullani myös Hastingsissa ja Brightonissa. Hyvin samantyyppisiä rantakaupunkeja ja tänne Beachy Headille pääsee kätevästi myös Brightonista!

 • Anna
  8.3.2018 at 22:07

  Ihanannäköinen paikka ja ihanan kesäiset kuvat. Täytyy pitää mielessä kun joskus noille suunnille eksytään!

  • Emma
   9.3.2018 at 15:02

   Pidä ihmeessä 😉

 • Reissaaja1
  9.3.2018 at 07:35

  Muutama vuosi sitten road trippailimme Englannin rannikolla, ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Karismaattiset vanhat merenrantakaupungit saivat mielikuvituksen villiksi (liikaa Hercule Poirotia katsoneena). Noissa maisemissa silmä lepää. Tämä majakka ei ole tuttu, mutta jos jossain vaiheessa saarelle taas lähden, laitan sen matkaohjelmaan mukaan!

  • Emma
   9.3.2018 at 15:02

   Jep, mä oon kanssa ihan myyty noille maisemille! Hercule Poirot, ah!

 • Kohteena maailma / Rami
  11.3.2018 at 18:21

  Mukavan leppoisen näköistä ja tuohon kun yhdistäisi päiväohjelmaan lähistön links-golfkentän, niin olisi eväät täydelliselle päivälle 🙂 Noille seuduille olisi mukava lähteä autolomalle golfmailojen kanssa.

  • Emma
   12.3.2018 at 16:50

   No mikä jottei, jos golfia harrastaa! Hyvin sopisi tähän majakan oheen!