Suomi

Ahvenanmaalle makumatkalle!

11.7.2020

Yhteistyössä: Visit Åland

Olen haaveillut ruokareissusta Ahvenanmaalle aina sen jälkeen kun vietin vuosi sitten pääsiäisen Maarianhaminassa muun muassa söpöissä kahviloissa istuskellen, ja kiersin maatilojen antimia maistellen viime syksyn Sadonkorjuujuhlilla. Tänä kesänä onkin ohjelmassa sitten ruokakierros viimeisen päälle ja ajan kanssa Ahvenanmaan ravintoloita, meijereitä, omenatiloja, kahviloita, aamiaismajoituksia, panimoita ja käsityöläisputiikkeja kierrellen!

Makumatkasuunnitelmia on hiottu nyt viimeiset pari viikkoa, ja onneksi lähden reissuun kaverin kanssa, jolla on samanlainen näkemys matkailun syvimmästä olemuksesta: reissuunhan ei lähdetä turhia lepäilemään, vaan näkemään, kokemaan ja maistamaan niin paljon kuin vaan suinkin ehditään! Kotonakin ehtii olla paikallaan.

Meillä on siis vissit aikeet ehtiä syömään mm. Smakbyhyn, ÅSS Paviljongeniin, Mormors Gröna Husiin, Stallhagenin panimoon, HavsViddeniin ja Gastropub Bodeganiin. Ihania kahviloita voisin listata heti myös ainakin saman verran, ongelmaksi muodostuu ainoastaan se, että useimmat niistä ovat auki vain päiväsaikaan. Haluaisin ehtiä ainakin Bagarstuganiin, Svarta Katteniin, Enebo Hantverk & Caféhen, Café Uffe på Bergetiin ja Stickstugan Hantverk & Caféhen, mutta katsotaan mihin kaikkialle me päädytään.

Eikä siinä tietenkään vielä kaikki: lisäksi meillä on aikeissa pysähtyä muun muassa Mattas Gårdsmejeriellä katsomassa voisiko sieltä ostaa juustoja mukaan, Grannas Äppel -omenatarhalla mehuostoksilla, Amalias Limonadilla, Mercedes Chocolateriessa, Open Water Breweryssä ja vasta auenneessa Åland Distilleryssä, sekä tietysti Taffelin tehtaanmyymälässä.Kaikkien ruokaelämysten välillä me toki nautimme myös Ahvenanmaan muista elämyksistä, jotka reitillemme osuvat, mutta niistä tarkemmin sitten myöhemmin!