Yleinen

10 vinkkiä halpojen lentojen metsästykseen

26.1.2017

Miten löytää halvat lennot? Siinä ehkä yksi googlatuimpia ja yleisimpiä matkustamiseen liittyviä kysymyksiä. Lentojen hinnat ovat tippuneet kautta linjan muutaman viime vuoden aikana ja nykyään melkein kohteeseen kuin kohteeseen on tarjolla edullisia lentoja kun vain tietää mistä ja koska etsiä. Kokosin tähän 10 vinkkiäni halpojen lentojen metsästykseen!


Kuva: Pixabay

Vinkki 1: Etsi lentovaihtoehtoja hakukoneiden avulla

Halpoja lentoja kannattaa alkaa etsimään erilaisilta hakusivustoilta. Omat lempparini ovat Skyscanner ja Google Flights. Hakukone etsii sinulle kaikki mahdolliset vaihtoehdot, yhdistelmät ja hinnat, joilla valitsemaasi kohteeseen on valitseminasi päivinä (vertaile myös vaihtoehtoisia päiviä!) mahdollista lentää.

Näet vaihtoehdoista hyvin esimerkiksi mihin hintaan kohteeseesi on tarjolla suoria lentoja tai minkä lentokenttien kautta on mahdollista vaihtaa konetta. Kun olet löytänyt haluamasi lennot, voit siirtyä varaamaan ne sille sivulle, josta hakukone on löytänyt edullisimman hinnan.

Itse käyn aina tässä vaiheessa myös katsomassa samoja lentoja suoraan lentoyhtiön sivuilla – ja myös varaan ne suoraan lentoyhtiöltä jos hinta on sama tai vain aavistuksen kalliimpi. Miksi? Koska kaikissa mahdollisissa muutosasioissa, kanta-asiakkuuteen liittyvissä asioissa ym. on helpompi ja halvempi asioida suoraan lentoyhtiön kanssa. Olen esimerkiksi ollut lähiaikoina muutaman kerran tilanteessa, jossa harkitsin lennon muuttamista, ja tällöin olisin joutunut maksamaan paitsi muutoskulut lentoyhtiölle niin myös matkatoimiston omat muutoskulut ellen olisi varannut lentoja suoraan lentoyhtiöltä. Lentoyhtiöiden omilla sivuilla näet kätevästi myös hintakalenterit ja saatat huomata, että muuttamalla matkustusaikaa vaikka vain yhdellä päivällä saatkin lennot paljon halvemmalla.

Vinkki 2: Jousta aikatauluissa jos mahdollista

Ole valmis joustamaan aikatauluissa. Suosituimmille päiville, loma-ajoille ja high seasoneille ei löydy halpoja lentoja. Piste. Ne halvimmat lennot saattavat myös lähteä aikaisin aamulla, keskellä yötä tai niihin saattaa sisältyä pitkä vaihtoaika – jos pystyt joustamaan niin säästät. Joskus, esimerkiksi lyhyemmällä lomalla, on tietysti järkevämpää maksaa lennoista vähän enemmän ja saada pidempi aika kohteessa kuin käyttää aika odotteluun välilaskukentällä tai lentää muuten ihan kummallisina vuorokaudenaikoina.


Kuva: Pixabay

Vinkki 3: Harkitse välilaskua

Aina kannattaa punnita tarkasti haluaako säästää aikaa, rahaa, hermoja – vai ympäristöä. Jos säästetty raha on sinulle tärkeämpää kuin säästetty aika, ole valmis yhteen tai useampaan välilaskuun.

Yritän itse välttää useampaa kuin yhtä välilaskua viimeiseen asti, koska etenkin pitkillä lennoilla ne ovat täyttä tuskaa (viime syksyn reissulla Indonesiaan lensin reitin Helsinki – Lontoo – Hongkong – Bali koska sain halvalla, mutta vannoin sen jälkeen että ei enää koskaan) ja tietysti myös aiheuttavat turhia lentopäästöjä.

Toisaalta, joskus pitkä välilasku on melkein kuin kaksi lomaa yhden hinnalla. Itse esimerkiksi varasin tarkoituksella vuorokauden mittaisen välilaskun Dohassa, Qatarissa, matkalla kotiin Malediiveilta. Lue täältä mitä kaikkea Dohassa ehti vuorokaudessa tehdä. Olen kirjoittanut välilaskuvinkit myös Riikaan ja Hongkongiin.

Vinkki 4: Matkusta käsimatkatavaroilla

Jos mahdollista, matkusta pelkillä käsimatkatavaroilla. Paitsi että säästät ylimääräisen maksun ruumamatkatavarasta, selviät nopeammin lähtöselvityksessä ja kentältä pois. Välilaskullisissa lennoissa on aina myös se riski, että ruumassa kulkeva matkatavara ei ehdi jatkolennolle mukaan tai hukkuu matkalla muuten vaan, kun käsimatkatavarat taas kulkevat aina mukanasi.

Vinkki 5: Osta lennot ajoissa ja lennä tiistaina

Perinteisesti on sanottu, että lennot kannattaa ostaa hyvissä ajoin, mieluiten jopa useita kuukausia etukäteen. Uusimmat aiheesta näkemäni tilastot sanovat, että paras aika ostaa liput on 56-47 päivää etukäteen. Liian ajoissakaan ei siis kannata olla.

Sanotaan myös, että lennot kannattaisi ostaa jonain tiettynä viikonpäivänä. Ainakin jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä, että liput kannattaisi ostaa sunnuntaina, ja että perjantaina hinnat taas olisivat kalleimmillaan. Itse pidän tärkeämpänä mahdollisuutta joustaa lentopäivissä. Yleensä viikolla on aina halvempi lentää (jos pystyn joustamaan päivissä, lähden itse aina lentohaussa liikkeelle kokeilemalla matkustuspäiviksi tiistaita) kuin esimerkiksi perjantaina ja sunnuntaina.


Kuva: Pixabay

Vinkki 6: Liity lentoyhtiöiden kanta-asiakkaaksi ja kerää lentopisteitä

Liity lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmiin. Ne ovat ilmaisia ja vaikket koskaan keräisi tarvittavaa määrää pisteitä ilmaisiin lentoihin tai tasokorttiin, voit käyttää pieniäkin määriä pisteitä osana seuraavien lentojen maksua, pääset ensimmäisenä varaamaan kanta-asiakashintaisia tarjouslentoja jne. Itse olen lisäksi jo vuosia maksanut käytännössä kaikki ostokseni Finnairin Mastercardilla, jolla kerään jokaisesta käyttämästäni eurosta Finnairin pisteitä.

Vinkki 7: Seuraa lentoyhtiöitä somessa

Seuraa lentoyhtiöitä Facebookissa, Instagramissa ja/tai Twitterissä, niin bongaat mahdolliset tarjoukset ja nopeat Flash Sale -hinnat heti. Kannattaa myös seurata tarjouksia kokoavia sivustoja kuten Lentodiilit tai Matkabongaukset.


Kuva: Pixabay

Vinkki 8: Hyödynnä tarjouskampanjat

Näin koronan jälkeen ei ikävä kyllä enää ole mitään supertarjouksia paljon näkynyt, mutta kannattaa silti pitää silmät auki erityisesti tiettyinä perinteisinä kampanja-aikoina. Esimerkiksi joka vuosi tammikuussa monilla lentoyhtiöillä on tarjouskampanjoita vaihtelevin ehdoin, toukokuu on perinteistä kesähintakampanjoiden aikaa ja ainakin ennen muinoin Black Friday marraskuussa oli myös hyvien hintojen ajankohta.

Vinkki 9: Älä maksa turhista lisäpalveluista ja extroista

Lentoja varatessasi katso tarkasti mitä lisäät varauksellesi. Jos et ehdottomasti halua tiettyä paikkaa, älä erehdy maksamaan istumapaikan varauksesta. Älä anna varaussivustojen huijata sinua myöskään maksamaan esimerkiksi mistään ylimääräisistä vakuutuksista (sinullahan on joka tapauksessa henkilökohtainen matkavakuutus kunnossa, eikö olekin?!). Vertaile lipputyyppejä ja sitä mitä mihinkin kuuluu ja ei kuulu!

Vinkki 10: Selaa salaa

Jos olet etsinyt jo useamman päivän tai vaikka viikonkin ajan lentoja tiettyyn kohteeseen tietyille päiville, koita välillä tehdä haku selaimen incognito-tilassa. Tällöin hakukone ei muista vanhoja hakujasi eivätkä ne vaikuta hakutulosten hintaan. Joskus myös mobiiliselaimella on mahdollista saada sama lento halvemmalla kuin pöytäkoneella.

***

Minä en ole mikään varsinainen budjettimatkailija tai reppureissaaja (lue juttuni siitä miksi en tykkää yöpyä hosteillessa) enkä laske reissussa kovin tarkkaan esim. elämyksiin tai ruokaan kuluttamaani rahaa. Hotellin ei tarvitse olla luksusta, mutta maksan mieluusti extraa mm. hyvästä sijainnista (täältä löydät vinkkini täydellisen hotellin varaamiseen). Mutta koska lennot ovat monesti suurimpia yksittäisiä kulueriä, on helpointa säästää niissä!


  • Taina
    26.1.2017 at 11:46

    Kiitos hyvistä vinkeistä!
    Välilaskuille täältä kuitenkin iso miinus paitsi siksi, että ne voivat olla tuskaa matkustajalle, myös varsinkin siksi, että ne ovat tosiaan tuskaa ympäristölle. Ilmastokysymysten kannaltahan välilaskulliset lennot ovat se kaikkein huonoin vaihtoehto ja lisäävät lentämisen ilmastovaikutuksia huimasti. Ehkä joskus siis kannattaa maksaa se muutama kymppi enemmän tämänkin vuoksi.

    • Emma
      27.1.2017 at 09:14

      Ihan totta, tässä on yksi syy lisää suosia suoria lentoja! Tän ikuisuusaiheen kanssa varmaan taistelee kyllä jokainen enemmän matkustava: sitä haluaisi matkustaa vastuullisesti ja kestävästi ja yrittääkin kohteessa tukea paikallisia yrittäjiä jne., mutta niinkuin Kaisa mainitsi juuri tuossa virtuaalimatkailua käsittelevässä artikkelissa, jopa 97 % matkailun ilmastohaitoista tulee kuitenkin lentämisestä.

  • Travellover Annika
    26.1.2017 at 21:56

    Voi mahdoton, miten edullisia lentoja olet saanut! Ihanaa! Onnea matkaan ja nautinnollista reissukevättä!

    • Emma
      27.1.2017 at 09:39

      Kiitos paljon Annika! <3

  • Make
    26.1.2017 at 22:18

    Tiistaina ostamisen halpuus ei ole totta. Silloinhan kaikki ostaisivat lippuja (lähinnä) tiistaisin. Virhe juontaa siitä, että joku on kääntänyt ajatuksen tiistaista hyvänä matkustuspäivänä ostopäiväksi..

    • Emma
      27.1.2017 at 22:35

      Tuo on ihan hyvä teoria. Luin myös jostain, että tiistaina klo 15 olisi se maaginen aika, jolloin lennot päivittyvät varaussysteemeihin ym., mutta jäin miettimään että minkä aikavyöhykkeen klo 15. Jos ois joskus luppoaikaa niin pitäis itse testailla onko tuossa mitään perää 🙂

  • Minttu
    27.1.2017 at 13:51

    Jees, allekirjoitan. Tuo tiistain matkustuspäivän halpuus on myös havaittu ja joku tilastonikkari kertoi, että noin 40 pv ennen lentoa on halvin. Ja joo myös mac-kone vs. muut ja hakujen kerrat peräkkäin nostavat hintoja. Hhvät vinkit. Joskus välittäjältä saa halvemman lipun kuin ite lentofirmasta ja joskus toisin päin. Sama vähän kuin hotelleissa. Tai usein puhelimitse/ovelta saa parhaat hotellihinnat, etenkin jos on pidempään.

    • Emma
      27.1.2017 at 22:39

      Tää hinnoittelu ja revenue management -touhu on kyllä oikeesti niin monimutkaista mutta samalla ihan sairaan mielenkiintoista! Vaikken oo muuten yhtään mikään taloushallintotyyppinen ihminen, niin voisin hyvin kuvitella että tykkäisin tehdä vaikka työksenikin tän tyyppisiä ennusteita ja laskelmia!

  • Pirkko / Schildt
    27.1.2017 at 16:43

    Lentodiilien lisäksi kansainvälinen Secret Flying -sivusto voi joskus olla myös iloksi!
    Etenkin lyhyillä matkoilla kannattaa kuitenkin muistaa laskea kokonaishinta ainakin jos aikoo hotellissa yöpyä – ettei käy niin, että halvan lentohinnan takia tarvitaan yksi lisäyö kalliiden hotellien kaupungissa, joka sitten muuttaakin halvan lennon oikeasti kalliiksi.
    Samoin kannattaa pitää mielessään välilaskuissa mahdolliset viisumivaatimukset, ettei käy jopa niin, ettei koneeseen pääsekään. Kentän vaihto Moskovassa vaatinee edelleen viisumin, samoin jos reitille osuu Venäjän tai Kiinan sisäinen lento. Jälkimmäinen vaatii siis silloin tietysti Kiinan viisumin.Taaskin halpa lento muuttuu kalliiksi, jos sille ei pääsekään ja joutuu ostamaan kentällä uuden lipun!

    • Emma
      28.1.2017 at 23:15

      Secret Flying ois muuten ihan mahtava, mutta kun se tarjoaa vaan lentoja Euroopasta, niin ei oo ainakaan mun juttu. Sen verran vältän riskejä, etten ottais lentoja erillisille lipuille ja riskeeraisi koko lomaa jos ensimmäinen lento myöhästyykin tms.
      Hyvä pointti välilaskuista tuo, että jos on pitkä välilasku esim. juuri yön yli, niin joko pitää torkkua kentällä jos haluaa säästää tai sitten pistää budjettiin yhden hotelliyön verran lisää.
      Välilaskuja Kiinassa tai Venäjälle ei kuitenkaan kannata pelätä, viisumia tarvitaan siis vain jos Moskovassa vaihtaa kentältä toiselle (ei omaa kokemusta, luotan Pirkon sanaan) ja Kiinassa jos reitti menisi esim. Hki-Shanghai-Peking-Soul. Pelkkään Hki-Peking-Souliin ei siis tarvi viisumia.

    • Inga
      29.1.2017 at 15:52

      Hei, Moskovan suhteen lukee tosiaan niin lentoyhtiön lehdessä, mutta käytännössä sitä ei vaadita. Tuli todistetuksi pari kuukautta sitten palatessani Seoulista Moskovan kautta kotiin, jolloin huomasin Aeroflotin lehteä selatessa ao. merkinnän. Juttelin asiasta Matkamessuilla lentoyhtiön edustajien kanssa. Ainut poikkeus on Minsk ja Valkovenäjä, jonne viisumi tarvitaan.

      • Pirkko / Schildt
        29.1.2017 at 21:35

        Ja Valkovenäjä taas taisi poistaa viisumivaatimuksen suomalaisilta ihan äskettäin. Mutta kuten kaikki viisumikuviot aina, niin kannattaa tsekata juuri aiotun reitin osalta ja juuri aiottuna ajankohtana!

  • Teija / Lähdetään taas
    29.1.2017 at 15:03

    Hyvä postaus! Itselläni on samanlaiset strategiat käytössä 🙂 Juuri eilen metsästettiin lentoja Leville pääsiäiseksi. Oli halvatlennot.fi, Momondo ym käytössä, josta näimme edullisimmat lentoyhtiöt, ja lopulta joustimme päivissä ja varasimme edulliset lennot 240€/pää suoraan SASin sivuilta. SASilla ei onneksi matkatavarat maksa ekstraa, kun lumilomalle en kyllä pelkillä käsimatkatavaroilla selviytyisi.
    Tosi hyviä tarjouksia olet napannut!

    • Emma
      30.1.2017 at 13:53

      Kiva että löysitte sopivat lennot! Pääsiäinen on kyllä haastava aika löytää edullisia lentoja – siinä missä kaikki muutkin loma-ajat!

  • Stacy Siivonen
    29.1.2017 at 15:59

    Aika moni noista on käytössä. Esimerkiksi viime reissun varasin hyvissä ajoin, ehkä liiankin hyvissä ajoin ja se lähti varhain aamulla ja tuli puolen yön maissa takaisin ja siihen sisältyi kumpaankin suuntaan välilaskut. Välilasku on sikäli jees, että jos se on pitkä, jää aikaa geokätköillä taas jossain uudessa maassa.

    • Emma
      30.1.2017 at 13:54

      Joo, välilaskuilla on puolensa! 🙂

  • Merituuli
    29.1.2017 at 16:22

    Hieman kateellisena luen näitä vinkkejä, sillä jo ensimmäinen osio tökkää siihen ettei lomansaanti ole ihan noin yksinkertaista meillä. Lomapäiviä kyllä riittää, mutta niiden ajankohtaa vain ei tiedä kovin paljoa aiemmin.

    • Emma
      30.1.2017 at 13:55

      Muahan auttaa tässä tällä hetkellä se, että oon opintovapaalla 🙂 Onneksi tosin työpaikkakin on sellainen, jossa löytyy joustoa noiden loma-aikojen kanssa.

  • Anna | Tämä matka -blogi
    30.1.2017 at 08:54

    Tiistain edullisuus varauspäivänä on myytti. jos niin olisi, miksi kukaan varaisi muina päivinä? Tilastollisesti matkat ovat halvimpia 53 päivää ennen matkustusajankohtaa.

    Se, että Macin käyttäjiltä nyhdettäisiin enemmän rahaa, lienee urbaanilegenda. Selaushistorian tyhjentäminen ei kokemuksieni mukaan auta yhtään mitään. Incognito-tilasssa surffailu vain on turvalisempaa.

    Välilaskulliset lennot evät ole ilmaston kannalta hyviä, mutta eivät aina myöskään edullisia. Toki jos omalle ajalleen ei laske arvoa, voi kohteeseen matkustaa kolmella pompulla 72 tuntia 😀

    • Emma
      31.1.2017 at 16:00

      Joskus aikaa piisaa, mutta rahaa ei, joskus toisinpäin. Niin ja joskus ei kumpaakaan 😀 Onneksi on kaikille erilaisia vaihtoehtoja!

      • Outi
        3.2.2017 at 22:50

        Mulla on kyllä käynyt niin, että toisella laitteella, tabletilla tai puhelimella, hinta on eri samoille matkustuspäiville kuin koneella, että jotain perää tuossa incognito-tilassa varmaan on. Välilaskuista kannattaa huomioida se että niille tulee myös helposti useampi kymppi lisähintaa kun käy ottamassa ruokapalaa siellä ja viinilasia tuolla. Eli joskus suora lento voi loppupeleissä ollakin täysin saman hintainen kun laskee välilaskujen lisäkustannukset. Ja toki tuo ympäristöasia on joskus paikallaan huomioida..

        • Emma
          4.2.2017 at 10:39

          Joo, totta, vähintään pari kymppiä pitää yleensä laskea hintaan lisää noista välilaskun ruokailuista ym.

  • reissaaja1
    30.1.2017 at 13:30

    Hyvin tutun oloinen listaus. Itse käytän myös Lentodiilejä, sieltä tulee välillä sellaisia kohteita/tarjouksia vastaan, mitä ei ollut edes aikonut käydä. 😉
    Hyödynsin myös tuon Norwegian tarjouksen ja kävin Nizzassa. Jos haluat, tästä voit lukea reissustamme: https://www.rantapallo.fi/himomatkustaja/2017/01/25/be-nice-to-each-other/

    • Emma
      31.1.2017 at 16:05

      Joo, mä oon koko ajan niiiin vaarassa sortua vaikka mihin lentoihin! Pitäisi oikeastaan lakata seuraamasta kaikkia noita sivuja vähäksi aikaa… Kiva että tekin saitte halvat lennot Nizzaan!

  • Terhi / Muru Mou
    31.1.2017 at 10:46

    Vau, hyvään hintaan olet löytänyt lentoja! Mä käytän yleensä aina lentojen selaamiseen ja varaamiseen Skyscanneria: helppo ja nopea käyttää, eikä hinnat pomppaa varaussivulle mennessä niin kuin joillakin muilla hakusivustoilla.

    • Emma
      1.2.2017 at 10:44

      Skyscanner <3

  • sari/ matkalla lähelle tai kauas
    31.1.2017 at 21:26

    Itse olen kuullut, että lennot ovat alhaisimmillaan puoli vuotta ennen. Ja niin on käynytkin, Jos on ostanut myöhemmin, hinnat ovatkin olleet yhtäkkiä korkeemmat. Tiistai illan edullisista ostoksista olen kuullut myös mutta tiedä sitten. Minusta ennenmmin aamu ja iltahinnoissa on eroa. Me koitamme juuri metsästää kesäksi lentoja. Olivat ennen joulua ajankohdasta nousseet n. 50 €/hlö.

    • Emma
      1.2.2017 at 10:47

      Toivottavasti löydätte hyvät lennot!

  • Rosita
    1.2.2017 at 23:14

    Mä olen tykännyt momondosta, mutta ensi kerralla kokeilen skyscanneria. Sait ylipuhuttua!

    • Emma
      4.2.2017 at 10:42

      Kyllä momondokin varmaan suurinpiirtein kaikki samat tulokset löytää, enemmän ehkä erona on se että tykkää jonkun hakukoneen esitystavasta tai lisäominaisuuksista enemmän. Mutta kannattaa kokeilla välillä aina uuttakin 🙂

  • Laura/ Irtiottoja Maailmalle
    2.2.2017 at 09:23

    Ai että, nää on hyviä vinkkejä ja hyviä lentodiilejä olet saanut myös napattua! Mulla kosahti tässä heti kohtaan kaksi, sillä aina matkaa suunnitellessa on päivämäärät aika tiukkaan lyöty lukkoon (koska työt), samoin kohde (koska kun pakkomielle jotain kohdetta kohtaan syntyy, sillon ei muita vaihtoehtoja ole). Koska harvoin näistä suostun/haluan tinkiä, niin omalla kohdalla se yleensä sitten tarkoittaa sitä, että lennoista maksetaan sitten vähän enemmän. Onneksi kuitenkin tästä rajoittuneisuudesta huolimatta aika montaa näistä kohdista voi noudattaa! 🙂

    • Emma
      4.2.2017 at 10:43

      Työt kyllä ikävästi haittaa matkustamista 🙂 Mulla on tällä hetkellä ihana tilanne sikäli, että opintovapaalla pystyy vähän enemmän matkustamaankin 🙂

  • Janni / Lentopelko
    2.2.2017 at 10:18

    Mikä ihana postaus! Nää kaikki vinkit tulee niin tarpeeseen opiskelijalla joka yrittää matkustella mahdollisimman paljon. 🙂 Monet vinkit on jo käytössä, välilaskeutumista pitäis ehkä yrittää suosia enemmän.

    • Emma
      4.2.2017 at 10:44

      Jee, kiva jos sait tästä hyviä vinkkejä! 🙂

  • Katja/jumalainenseikkailu
    2.2.2017 at 16:13

    En ole koskaan reissannut mihinkään halvalla, joten pakkohan tämä oli lukea. Toisaalta en ole ihan varma, pitääkö matkustamisen myöskään olla kovin halpaa, koska lentäminen saastuttaa niin paljon. Mutta otetaanpa käyttöön muutama vinkki, kiitos!

    • Emma
      4.2.2017 at 10:46

      Ole hyvä 🙂

  • Johanna Hulda
    2.2.2017 at 17:16

    Hyvät vinkit, ja monet niistä ovatkin käytössä. Mahtavia tarjouksia olet bongannut myös! Käytän yleensä monia hakukoneita, koska välillä halvin hinta löytyy toiselta sivustolta ja välillä toiselta. Skiplagged on myös hyvä, koska siinä pystyy näkemään halvimmat päivämääräyhdistelmät yhdellä haulla – tosin se ei kai näytä kaikki yhtiöitä, eli toiselta sivustolta voi löytyä halvempikin lento. Olen itsekin ollut havaitsevinani, että keskellä viikkoa lennot ovat monesti halvempia kuin viikonloppuisin. Ihan loogista, koska monestihan ihmiset haluavat pitää lomaviikkonsa kokonaisina ottaakseen viikonlopuista hyödyt irti loman pituudessa. Olin myös kommentoimassa tuota välilaskujen päästökuormaa, mutta Taina tuolla ylhäällä olikin sen jo tehnyt!

    • Emma
      4.2.2017 at 10:47

      Täytyypä tsekata Skiplagged!

  • laura / to travel is to live
    3.2.2017 at 14:20

    Tässähän tuli hyviä vinkkejä 🙂 Skyscanneria tulee itsekin käytettyä aika usein ja lisäksi olen aika joustava lentoaikojen suhteen, usein valitsen lennon juuri halvimman hinnan perusteella ja rakennan aikataulut lentojen ympärille. Aikamoisia löytöjä olet kyllä tehnyt!

    • Emma
      4.2.2017 at 10:47

      Hih, joo oon aika tyytyväinen näihin 🙂

  • Kati / Lähinnä Kauempana
    3.2.2017 at 16:04

    Hyviä vinkkejä! Pitäs ehkä enemmän tykkäillä just lentoyhtiöiden FB-sivuista. Joitakin kyllä olen jo valmiiksi tykännyt.

    Skyscanneria tykkään käyttää tosi paljon just sen monipuolisuuden vuoksi. Mä kans käyn aina tsekkaamassa myös lentoyhtiön, mutta tähän mennessä en ole ikinä löytänyt yhtä hyvää tarjousta sieltä, vaikka moni niin väittää löytäneensä. Enkä ole koskaan huomannut muuten eroa hinnoissa, vaikka selaan incognito-tilassa ja tyhjennän välimuistin. Samat lennot hintoineen kun selaan normistikin.

    Me yritettiin odottaa Miamin-lentojen suhteen tuota ”56-päivää ennen lähtöä lennot on edullisimmillaan” mutta kun ei pysty, ei kykene! Mun pitää saada tietää lomat töihin aiemmin ja oon liian hermoheikko tollaseen odotteluun. Entä, jos matkalle tuleekin joku jääkiekkojoukkue ja sitten ei mahdutakaan mukaan? Niinpä me nyt taas ostettiin (mun mielestä jo liian kauan odoteltuamme) ensimmäiset kohtuuhintaiset suorat lennot ja jo viikko sen jälkeen niitä olisi saanut halvemmalla. 😀 (tähän naurunsekaisesti kirosanoja…)

    Mutta joskus sattuu tuuri meillekin, löydettiin Lentodiileistä viime keväänä 45 eurolla menopaluulennot Kroatiaan.

    Sä olet kyllä tehnyt tasaseen tosi hyviä löytöjä, ihan kateeksi käy!

    • Emma
      5.2.2017 at 11:23

      Voi höh teidän Miamin lentojen kanssa, mutta eipä noita kannata enää jälkikäteen miettiä – joka tapauksessa saitte kohtuuhintaiset lennot! Vau, nuo Kroatian lennot oli ihan sikahalvat, oliko ne jotkut äkkilähtölomalennot?

  • Meidän matkassa / Monna
    3.2.2017 at 22:31

    Hyvä yhteenveto ja kaikki nämä ovatkin kovassa käytössä! Joskus mietinkin että kuinkahan monta tuntia elämästäni olen mahtanut kuluttaa halpojen lentojen metsästämiseen :’D Itse en osta halpoja lentoja jos en ole jo tutkinut kohteen hintatasoa hotellien yms suhteen, eli pyrin olemaan todellinen pennin venyttää. Välilaskuja pyrin välttämään tietysti ellei ole mahdollisuus esimerkiksi muutaman päivän välilaskua jolloin ehtii jo nähdä kohdettakin, mutta onhan se tosi ympäristöä kuormittavaa mitä enemmän lentoja on..

    • Emma
      5.2.2017 at 11:28

      Mä käytän kans ihan luvattoman paljon aikaa Skyscannerissa ja samoin Booking.comissa, mutta kun tykkään suunnitella! 😀

  • Tiia/ReiseReise
    4.2.2017 at 19:20

    Tässä oli hyviä vinkkejä ja kommenteissa myös. Toki monet näistä jo tiesinkin, eli läksyt opittu. Itsekin nykyään selailen mieluiten Skyscanneria. Se on huippu kyllä! Vois varata tänään lennot 😉
    Niin ja hyvin oot löytänyt alelentoja!

    • Emma
      5.2.2017 at 11:35

      Aina on hyvä päivä varata lennot 😀

  • Kohteena maailma / Rami
    4.2.2017 at 21:53

    Itsellä on isoin ongelma se, että lennot tulee ostettua aika lähellä reissun ajankohtaa. Aikoinaan oli minulla tapana olla viisi kuusi reissua varattuna etukäteen, mutta nykyään tilanne on toinen. Nuo SAS:n lentotarjoukset on kyllä välillä päräyttävän hyviä, niitä kannattaa kyllä seurata!

    • Emma
      5.2.2017 at 11:41

      Parasta on kyllä, kun on vähintään pari tulevaa reissua plakkarissa, muuten sitä on ihan orpo olo.

  • Merja / Merjan matkassa
    4.2.2017 at 22:31

    Hyviä vinkkejä! Todella edullisia lentoja olet napannut 🙂

    • Emma
      5.2.2017 at 11:42

      Kiitos Merja!

  • Lotta | Watia.fi
    5.2.2017 at 08:05

    Joo! Lentojen etsimiseen tulee käytettyä paljon aikaa, mutta kyllä sieltä sitten se joku just sopiva hinta-laatusuhteeltaan löytyy. Nykyään maksan tosin mielelläni hieman lisää siitä, että saa lentää suoraan. Joskus ne välilaskut ovat niin älyttömiä ja vaativat lentokentällä nukkumista (tai sitten hotellin varaamista joka vie taas sitä budjettia), jolloin koen suoran lennon olevan hintansa väärti.

    • Emma
      6.2.2017 at 10:44

      Ehdottomasti maksan myös jonkin verran enemmän suorista lennoista, mutta sitten ahneus iski esim. näiden Bangkokin lentojen suhteen kun suorat lennot olisivat maksaneet 200 euroa enemmän ja lisäksi tiedän kokemuksesta, että Dohan kautta lentäminen (6+6 tunnin lennot) on ihan jees.

  • Liza in london
    5.2.2017 at 21:39

    Joo, valilaskuissa mietityttaa juurikin noi ymparistoasiat, joista moni jo mainitsi – tosaalta, jos ne mietityttaisivat tarpeeksi, ei varmaan tulisi lennettya lomamatkoja lainkaan.. Sulla on kivoja matkakohteita tiedossa! 🙂

    • Emma
      6.2.2017 at 10:46

      No sepä, kun reissaamaan on kuitenkin kauhea palo!

  • Meri
    16.10.2018 at 15:56

    Kiitos hyvästä postauksesta ja vinkeistä! Varasin juuri lennot Malaga-Reykiavik heinä-elokuulle 2019, minä suoraan lentoyhtiöltä EasyJet, ja itsepäinen reissukaveri Skyscannerilta koska väitti sitä halvemmaksi. Loppujen lopuksi minä sain lentoni 1€ halvemmalla ?. Samalla tuli todettua, kun hain jatkoyhteyttä Reykiavik – Helsinki, että suomen kieltä käyttäessäni ei löytynyt enää Economy Standard paikkaa mutta siirtyessäni espanjankieleen, sellainen löytyikin heti. Kesällä olin 1 kk Indonesiassa. Minä lensin Malagalta ja kaveri Helsingistä, molemmat Turkish Airlinesilla, ja tavattiin Istanbulissa ja jatkettiin samalla lennolla Jakartaan. Kun vertailimme hintoja, hänen lentonsa oli tullut yli 100€ halvemmaksi. Mahdollisesti sen takia, että elokuu on Espanjassa parasta loma-aikaa, ja lentoyhtiö hinnoittelee sen mukaisesti.
    Antoisia löytöjä kaikille himomatkustajille!!

    • Emma
      17.10.2018 at 21:08

      Kiitos ja ole hyvä Meri! 🙂 Tuossa on muuten yksi hyvä kikkailukeino lisää jos on valmis vähän säätämään, eli että kokeilee tosiaan varata lentoja eri maiden sivuilta. Oon joskus kokeillut VPN:n kanssa kikkailla tuota, mutta itse lopulta olen liian laiska yleensä siihen hommaan 😀 Halpojen lentojen bongailu on kyllä ihan oma taiteenlajinsa 🙂