Yleinen

Kymmenen reissu-unelmaa bucket listaltani

27.2.2019

Että vaan kymmenen reissu-unelmaa vai? Oishan niitä toki tukku enemmänkin, mutta Kohteena maailma -blogin Rami heitti minulle haasteen, jossa joudunkin miettimään unelmia vähän tarkemmin kuin vain tekemään listaa kohteista, joissa haluaisin käydä (se listahan olisikin täysin loppumaton). Joten tässä tulee vastaus kymmeneen kysymykseen erilaisista reissu-unelmistani: paikka, tapahtuma, kotimaan kohde, kaupunki, maa, saari, extreme, majoitusmuoto, luontokohde ja ruokamatkakohde! Kerro sinäkin omasi!

1. Paikka: Twin Peaks

The owls are not what they seem eli reissu-unelmapaikkoja tuli mieleen heti useita, mutta kyllä yksi vaan on ylitse muiden: haluaisin niiiin paljon päästä näkemään Twin Peaks -sarjan maisemat ja kuvauspaikat! Tämä sarja oli niin tärkeä ja vaikuttava juttu mun nuoruudessa, ettei toista ole sittemmin tullut! Ja ne sarjan maisemat oli niin upeat, etenkin tämä ikoninen Snoqualmie-vesiputous:


Kuva: Wikipedia

2. Tapahtuma: Kiinalainen uusivuosi

En ole oikein hyvä tapahtumien perässä matkustaja, koska en juuri innostu suurista väkimääristä, tungoksesta ja kaikesta sen sellaisesta. Siitä huolimatta katselin taas alkuvuonna kyllä sillä silmällä lentoja Kiinaan, koska kiinalaisen uudenvuoden vaihtuminen on yksi niistä harvoista tapahtumista, joita tykkään todistaa paikan päällä. Olen aikoinaan ollut vaihtamassa Sian vuotta Rotan vuodeksi Hongkongissa ja vieraillut myös Chongqingissa juuri Apinan vuoden vaihtumisen alla. Tänä vuonna en sitten lopulta lähtenyt helmikuussa Kiinaan, päädyin vain kirjoittamaan blogiin jutun alkavan uuden vuoden ennustuksista.


Kuva: Wikipedia


3. Kotimaan kohde: Isokari

Mun kotimaan reissu-unelmakohteisiin kuuluu oikeastaan ainakin kaikki ne majakat, joilla en ole vielä käynyt. Erityisesti haluaisin yöpymään Isokarille tai Säppiin – molemmissa on muuten majakan lisäksi lampaita!


20190723_110523


4. Kaupunki: Tokio

Tää oli yllättävän vaikea valinta, koska niin monta kaupunkiunelmaani on jo toteutunut erityisesti koska ne ovat yleensä niitä helpoimmin toteutettavia unelmia. Ajattelin ensin vastata Pjongjang, siis Pohjois-Korean pääkaupunki, koska se on ihan älyttömän kiehtova kaupunki, johon olen aina suhtautunut jollain kauhun ja mielenkiinnon sekoituksella. Toisaalta – vaikka en yleensä halua sekoittaa politiikkaa ja matkailua – se on myös kaupunki, jonne matkustaminen ja sen diktatuurin tukeminen olisi hankala perustella itselleen. Joten vastaukseni on tällä kertaa Tokio! Koska rakastan Aasian megacityjä ja Japanin kaupungeista Tokio on vielä näkemättä. Tokion reissuun kuuluisi ehdottomasti yöpyminen dinosaurusrobottihotellissa ja tietysti ajoittaisin sen kevään kauneimpaan kirsikankukinta-aikaan.


Kuva: Pixabay


5. Maa: Kanada

Tähänkin kategoriaan oli tyrkyllä useampi ehdokas, mutta päädyin valitsemaan Kanadan. Etenkin Kanadan luontokohteet ja itärannikon Nova Scotia majakoineen olisi ihan mahtava nähdä.


Kuva: Pixabay


6. Saari: Shetlannin saaret

Voi jestas, että on vaikea valita näihin kuhunkin vaan yhtä! Saarikohteita, joihin haluaisin matkustaa, on ainakin miljoona! Ja on vähän sellainen fiilis, että pitäisi varmaan valita joku trooppinen paratiisisaari, mutta valitsen nyt kuitenkin sen, josta olen viimeksi haaveillut eli Shetlannin saaret.


Kuva: Pixabay


7. Extreme: Trans-Siperian junamatka

Venäjän läpi junalla matkustaminen olisi mulle melko extremeä, mutta riski jonka olisin valmis ottamaan. Tarkemmin ottaen haluaisin kulkea junalla koko reitin Helsingistä Venäjän läpi ja loppupäässä vielä Trans-Mongolian pätkän Pekingiin asti.


Kuva: Wikipedia


8. Majoitusmuoto: Burgh Island Hotel

Mä rakastan erikoisia majoituksia! Tähänkin kohtaan voisin siis helposti luetella vaikka kuinka monta vaihtoehtoa, mutta nyt päädyn jopa nimeämään sen mistä akuutisti unelmoin: haluan päästä yöpymään Burgh Island Hoteliin Etelä-Devonin rannikolle!

Burgh Island on erikoinen 1920-luvun art deco -hotelli, joka on rakennettu niemeen, joka muuttuu nousuvedellä saareksi. Se on myös Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut ja Varjossa auringon alla -romaanien kuvitteellinen tapahtumapaikka ja siellä on myös kuvattu Hercule Poirot -tv-sarjan Eikä yksikään pelastunut -jakso.


Kuva: Booking.com


9. Luontokohde: Galapagossaaret

Galapagossaaret on jostain syystä olleet mun luontounelmamatkalistan kiistaton ykkönen jo ainakin kymmenen vuotta. Vaikka eksoottisia eläimiä ja kaunista luontoa olisi varmasti vielä runsaammin tavattavissa monessa muussa kohteessa, niin tässä on vaan joku juttu, joka kiehtoo ihan hulluna. Galapagossaarten eläimistö on niin uniikkia saarten eristäytyneen sijainnin ja siitä johtuvan evoluution seurauksena: Galapagos-saarten leguaanit, linnut ja muut eläimet on aikojen saatossa kehittyneet erilaisiksi kuin vastaavat eläimet Ecuadorin mantereella! Kuinka mieletöntä! Pääsispä sukelteleen merileguaanien kanssa!


Kuva: Pixabay

10. Ruokamatkakohde: San Sebastian

Pohjois-Espanjan San Sebastian nousi mun ruokamatkaunelmakohteiden ykköseksi joitain vuosia sitten sen myötä, kun Tampereella lanseerattiin San Sebastianista inspiraationsa saanut Tamperrada-ruokatapahtuma. Tamperradaan kuuluu elokuussa paikallisissa ravintoloissa tarjottavat pintxot ja viikon kestävä pintxokilpailu, sekä syyskuussa Kauppahallissa järjestettävä yhden illan pintxofiesta. Juuri nyt näyttää muuten siltä, että saatan ihan oikeasti toukokuussa päästä toteuttamaan tämän ruokamatkaunelmani!


20190511_204415


 • Maarit Johanna
  27.2.2019 at 13:22

  Kanada ja Shetlannin saaret vois olla vaikka omalla listallani! Ihania eksoottisia. Näitä haastevastauksia lukemalla pönkittyy omatkin unelmat. Kiitos haasteesta, osallistun 🙂

  • Emma
   28.2.2019 at 10:09

   Tää oli kyllä hauska haaste ja muiden vastauksia on todella mielenkiintoista lukea! Jään odottamaan sun valintoja!

 • Martina
  27.2.2019 at 13:45

  Kiitos haasteesta! Toivoinkin että joku haastaisi minut tähän. 🙂 Täytyy ihan paneutua asiaan ja kirjoitella postaus ajatuksella. Taidan aloittaa heti.

  • Emma
   28.2.2019 at 10:09

   Hienoa, kiva lukea mitä sä valitset!

 • Kohteena maailma / Rami
  27.2.2019 at 14:31

  Olipas kiva Emma, kun tartuit näin nopeasti haasteeseen! Todella mukavia kohteita sinulla on haaveissa ja niistä kävisi kyllä minulle varsin mainiosti kaikki 🙂 San Sebastian oli itsellä ruokakohteeksi kyllä toisena vaihtoehtona, mutta sitten heitin Suomessa vähemmän hehkutetun Lyonin.

  En tiennytkään tuota Burgh Islandin hotellia, saari sinänsä tuttu on noista mainitsemistasi kirjoista & televisioesityksistä. Galapagossaaret on mun ”isolla listalla” hieman enemmän rahaa vaativissa haaveissa, jotka haluan kyllä ehdottomasti kokea. Tokioon menisi koska vaan uudestaan, samoin Kanadaan. Eli kaikki yksi kiitos 😀

  • Emma
   28.2.2019 at 10:10

   Heh joo, tää vei mennessään! Madeira-jutun kirjoittelu siirtyi sitten ensi viikkoon 🙂 Jaa sulla on Iso Listakin, teepä siihen liittyen sitten seuraava haaste 😀

 • Laura / Irtiottoja
  28.2.2019 at 16:33

  Hahaa, mulla on ysin kohdalla myöskin Galapagos (juttu tulee vielä tänään julki), että sen alpakkajoogan jälkeen sit voidaan jakaa tästä ajatuksia! Niin ja olin muuten laittanut saman kuvankin sen kohdalle kun sä, onneks bongasin tän niin vielä ehtii edes sen osalta muuttamaan juttu ettei tuu ihan täysin plagiointiepäilyjä! 😀

  • Emma
   1.3.2019 at 10:45

   Jep, ensin alpakkajoogaan ja sitten Galapagokselle! Sounds like a plan! 😀

 • Noora | Kerran poistuin kotoa
  28.2.2019 at 19:24

  Jee, kiitos haasteesta! Haaveiluhaasteet on ihan parhaita 🙂 Galapagossaaret ei ole se helpoin tai halvin reissukohde, mutta oikeasti käy siellä joskus. Se on niin upea paikka, etten mitenkään osaa kuvata sitä sanoin. Luonto on omaperäistä ja eläimet niin onnellisia.

  Meiltä löytyi samoja haaveita, Isokari on yksi (nimim. edelleen katkera, etten päässyt sinne kesällä lammaspaimeneksi) ja Shetlannin saaret. Mulla tosin nyt päätyi saarihaaveiden ykköseksi Isle of Skye, mutta ihan hyvin olisi voinut olla Shetlantikin. Tässä vielä linkki mun postaukseen: https://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2019/02/28/aina-on-hyva-hetki-haaveilla-10-reissu-unelmaa-haaste/

  • Emma
   1.3.2019 at 10:57

   Tää oli kyllä hauska haaste! Mäkin tosiaan hain sinne Isokarille sun yllyttämänä, mutta ei suosinut onni muakaan. Mutta kyllä mä nyt tänä kesänä yritän toteuttaa sen yöpymishaaveen ainakin, vaikka se onkin ihan järkyttävän hintaista. Mun ristiriitaisista Isle of Skye -fiiliksistä kirjoittelinkin jo sun jutun kommentteihin..

 • Sateenmuru
  3.3.2019 at 14:36

  Ihania kohteita! Pari samaa kuin omalla mahdollisten kohteiden listallani, kuten Burgh Island Hotel (huoh, ihanaa idylliä..!), Tokio ja eeppinen junamatka. Shetlannissa olen asunut. : O Ankeina talvikuukausina, enkä mielelläni sinne enää palaisi! Kirjoitin tästä elämyksestä hieman postauksessani ”Sateenmurun Elämä ja teot – eli miksi bloggaan hotelleista”. P.S. Pitäisi varmaan uskaltautua katsomaan Twin Peaks vihdoinkin…

  • Emma
   4.3.2019 at 21:02

   Oho, multa on mennyt tämä Shetlanti-fakta ihan ohi! Voin kyllä kuvitella, ettei se ehkä talvella ole kaikkein idyllisin paikka asua!

 • Christa
  3.3.2019 at 16:02

  Kiinalainen uusi vuosi olisi ihan varmasti hieno kokemus. San Sebastianin ruokamatka kuullostaa myös sellaiselta, jonka haluaisin joskus toteuttaa.

  • Emma
   4.3.2019 at 21:03

   Onneksi saa haaveilla näistä kaikista 😊

 • Heidi / Maailman äärellä
  3.3.2019 at 16:04

  Galapagos olisi kyllä unelma! Joskus vielä. Ja sitä ennen haluan Kanadaan päiväpatikoimaan. Mutta kyllä nämä muutkin listaamasi kohteet minulle kelpaisivat.

  • Emma
   4.3.2019 at 21:04

   Galapagoksessa on sitä jotain ihan selvästi, se on näköjään ollut tosi monen muunkin haave!

 • Jenni / Unelmatrippi
  3.3.2019 at 16:19

  Minäkin listasin Trans-Siperian ja Galapagossaaret. Tuo junamatka olisi minulle ihan riittävää extremeä, kun en ole lainkaan kiinnostunut mistään laskuvarjohypyistä tai vastaavista.

  Tokiota voin suositella lämpimästi, se on aivan upea paikka. Olen ajatellut ottaa ensi kerralla mukaan vajaan matkalaukun, jotta voin täyttää sen Asakusan kaupunginosan astiakauppojen tuotteilla. 😀 Japanilaisen kipot ja kupit kun ovat mielestäni poikkeuksellisen hienoja.

  • Emma
   4.3.2019 at 21:05

   Trans-Siperia ja Galapagos on olleet yllättävän monen listalla! Näihin pitäis tehdä ryhmäbloggaajamatka 😆

 • Reissu-Jani
  3.3.2019 at 17:43

  Kappas vaan – samoja kohteita minullakin: Kiinalainen uusivuosi (vuosi 2023), ja Tokio kaupunkina. Extreme-kohteesta Trans-Siberian meinaan toteuttaa ensi kesänä, kun matkustan Mongoliaan osittain junan kyydillä. Viikko junassa olisi minulle liikaa.

  • Emma
   4.3.2019 at 21:08

   Joko tiedät missä tarkalleen aiotte vaihtaa vuotta 2023?

 • Sari / matkalla lähelle tai kauas
  3.3.2019 at 18:27

  Mielenkiintoista nähdä kuinka monella on melko paljon samanlaisia haaveita. Tokio, Galapagos saaret ja Trans -Siperia. Shetlannin saaret kuulostaa mielenkiintoiselta.

  • Emma
   4.3.2019 at 21:09

   Joo, muutamat kohteet on toistuneet kyllä yllättävän monien listoilla!

 • Antti / Lanttimatkat
  3.3.2019 at 23:14

  Upeita kohteita! Trans-Siperia olisi upea, mutta niin että pysähtelee pitkin matkaa ja jää yöksi. Eli Multiviisumin paikka. Erityisesti matka Mongolian läpi kiinnostaa.

  • Emma
   4.3.2019 at 21:10

   Joo juuri tällainen suunnitelma ja erityisesti Mongolia kiehtoo mua myös! Mukana pitäis vaan tolla reissulla olla joku opastyyppi tai mieluusti edes kaveri joka taitais venäjää. Muuten vois olla hiukan yksinäistä 😂

 • Heli / Drama On The Road
  4.3.2019 at 12:22

  Mahtavia unelmia sullakin! Twin Peaks oli itselle liikaa, katsoin neljä ensimmäistä jaksoa ja tunsin kuinka seuraavassa alkaa tapahtua ja totesin että säilytän ennemmin mielenterveyteni kuin katson tuota kulttiklassikkoa 😀 San Sebastian on noussut myös itselle mielenkiinnon kohteeksi juurikin tuon Tamperradan takia 🙂

  • Emma
   4.3.2019 at 21:12

   En mäkään tiedä miten solmuun aivot oikein menis jos näin aikuisiällä alkais katsoa sitä uudestaan, mutta kun katsoin sen teininä alunperin telkkarista, niin oli se vaan niin helvetin hyvä ja vaikuttava että huhhuh!

 • Pirkko / Meriharakka
  5.3.2019 at 10:27

  Tokio on meilläkin vielä ”listoilla”! Ja Kanadasta riittäisi tietysti moneksikin matkaksi. Trans-Siperia tuntuu olevan monen unelmissa, mutta meille riitti kyllä runsas 30 tuntia Trans-Mongoliaa – sen verran askeettista tuo junamatkailu tuolla suunnalla kuitenkin on.

  • Emma
   6.3.2019 at 09:20

   Joo, viikko tai pidempäänkin askeettisissa junaolosuhteissa voisi käydä luonnon päälle mullakin, mutta toisaalta se olisi just tarpeeksi extremeä mulle kerran koitettavaksi 😊

 • Martta / Martan matkassa
  6.3.2019 at 20:59

  Hauska haaste ja mielenkiintoisia kohteita olet listallesi valinnut. En ihmettele yhtään että sinulla on ollut valinnan vaikeus, minullakin olisi. Shetlannin saaret ja Kanada houkuttelee minuakin, tuo Twin Peaks ehkä karmii hieman 😉

  • Emma
   9.3.2019 at 13:06

   Hih, jännä huomata, että monessa Twin Peaks herättää pelonsekaisia tunteita (ehkä niin tapahtuisi omallakin kohdallani jos katsoisin sen nyt aikuisena uudestaan)!

 • Sofia / Project Forever
  8.3.2019 at 10:09

  Mahtavia unelmakohteita olet listannut! Mun piti googlettaa että missä on kuvattu Twin Peaksia ja että mikä on Tokion dinosaurushotelli! 😀 Tuo San Sebastian pitxoineen olisi kyllä tosi kova juttu, eikä se käynyt edes mielessä kun mietin omia haaveitani tähän postaukseen. Odotan innolla kertomusta San Sebastianista! 🙂

  • Emma
   9.3.2019 at 13:07

   Joo, toivottavasti pääsen käymään San Sebastianissa, vielä on muutama mutka sen matkan suunnittelussa 🙂

 • Aron / Ja sitten matkaan...
  8.3.2019 at 19:42

  Tämä reissu-unelmahaaste on kyllä kiva. Näitä listoja on vaan niin hauska lukea. Meilläkin näkyi olevan yksi sama kohde: Tokio. Kiinalainen uusivuosi olisi myös varmasti kiva, en olekaan päässyt sitä todistamaan missään muualla kuin Helsingissä. 🙂 Kanada oli myös minun listallani, vaikkakin vain vähän piilossa. Viittasin extreme-kohdan pitkällä junamatkalla juuri matkaan Kanadan halki. Sitä ollaan jo vähän suunniteltu ja matkan lopussa olisi mahdollisesti tarkoitus käväistä myös Jenkkilän puolella Twin Peaksissä. Me tosin ollaan tuo vesiputous ja pari muutakin Twin Peaks -kohdetta jo kertaalleen nähty viisi vuotta sitten. Silti uusintavisiitti kiinnostaisi.

  • Emma
   9.3.2019 at 13:09

   Joo näitä on ollut tosi kiva lukea! Olenkin varmaan muuten lukenut sun Twin Peaks -jutun joskus blogista, oli varmaan hieno käydä noissa paikoissa!

 • VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi
  9.3.2019 at 06:50

  Oi mitä haaveita! Tää Ramin haaste oli kyllä nerokas keksintö ja ihana kun niin moni on tarttunut tähän – kevyt matkakuume tulee muiden haaveita lukiessa. Kanada olisi kyllä kova!

  • Emma
   10.3.2019 at 20:32

   Jep, muiden vastauksista on tullut itsellekin vaan lisää haveita 😀

 • Emilia/Matkan varrella
  9.3.2019 at 17:23

  Vitsi mikä matkakuume tulee näitä lukiessa, pitäisi saada vielä omakin haaste tehtyä! San Sebastianin lukuisat huippuravintolat houkuttelee täälläkin!

  • Emma
   10.3.2019 at 20:33

   Tee ihmeessä oma lista valmiiksi myös – näitä oli sekä hauska miettiä että lukea muiden vastauksia!

 • Sini
  9.3.2019 at 17:24

  Tuo Twin Peaks kuvauspaikat ois kova. Olin 10v, kun sarja tuli ja katsoin salaa äidiltä kaikki jaksot. Mulla oli Laura Palmerin päiväkirjakin ja se soundtrack c-kasettina. 🙂 Kivoja haaveita ja samanlaisia, mitä minulla on ollut. Sun 5. & 7. toteutuu mulla tänä vuonna.

  • Emma
   10.3.2019 at 20:34

   Hei mahtavaa että pääset toteuttaan mun haaveita 😀 😀 Mulla on muuten edelleen spotifyn soittolistalla Twin Peaksin tunnari…

 • Eve, Jetlaggies
  10.3.2019 at 22:57

  Olipa kiva lukea. Itsekin juuri postasin meidän 10 kohdeunelmaa. Näitä lukiessa matkainspis kasvaa pakostakin<3 Galápagos löytyi meidäkin listaltamme.

  • Emma
   11.3.2019 at 14:20

   Galapagos on ollut kyllä yllättävän suosittu vastaus! 🙂

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  19.3.2019 at 21:02

  Useita vaikuttavia kohteita olet onnistunut tähän valitsemaan!

  Tokio (kuten Japani ylipäätään) on mahtava kaupunki. Se on mukavan järjestelmällinen ja turvallinen, mutta kuitenkin jotain aivan omalaatuista. Kauneimpaan kirsikankukinta-aikaan ei ole aivan yksinkertaista matkaa ajoittaa, sillä se kestää vain hyvin lyhyen hetken ja on ohi varsin nopeasti.

  Galapagossaaret toden totta on aivan mielipuolisen upea luontokohde. Siellä pääsee uimaan merileguaanien, merileijonien, kilpikonnien ja tietysti monien kalojen kanssa. Galapagossaarille pääsee näppärästi myös ilman risteilyä. Pääsaarelle (Santa Cruz) voi lentää ja sieltä voi tehdä päiväretkiä lähisaarille. Pääsaarelta pääsee myös kahdelle muulle asutulle saarelle Isabelalle ja San Gristobalille kätevästi reittiveneillä ja näilläkin saarilla voi tehdä erilaisia retkiä.

  Toivottavasti pääset toteuttamaan näitä unelmiasi!

  • Emma
   20.3.2019 at 10:20

   Mä joskus vuosia sitten tutkailinkin noita Galapagos-mahdollisuuksia ihan tosissani, mutta kokonaiskustannuksiin se reissu sitten lopulta kaatui. Kyllä sitä jonkun sortin lottovoiton (edes pienen) tarvis, että raaskisin laittaa yhteen matkaan 5000-10000 euroa..